Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

dvě, ale už jsem je obě střelila. Ta starší skoro nedýmila a ten novější typ docela dýmil, ale nebylo to ono. Denně se to muselo nabíjet ze zásuvky a náplně taky nebyly zadarmo. Nebyla jsem s tím spokojená. Nebyl na to spoleh. Když dýmilo, tak byla vybitá baterka nebo byla nabitá, ale nedýmilo nebo došla náplň. Prostě bylo to na nerv. A navíc se z toho potahuje velmi, ale velmi pomalu - ne jako z klasické a to mi taky vadilo.

Ivča

Zdravím všechny. Souhlasím se vším, co tady bylo řečeno za víkend a bylo toho hodně. Taky mívám občas depky z toho, že už nikdy ani práska, ikdyž už to bylo včera 7 měsíců. Elektr. cigáro jsem měla taky hned jak začínaly, tenkrát ještě za 3 tis., bylo to k ničemu. Nedávno jsem ji vyhodila definitivně. Jedině zázračný champix na mě zafungoval. Od 20. 11. 09 jsem neměla nic, žádnou náhražku nikotinovou, nějak jsem to přežila, ale je to boj stále. V sobotu pařba v hospodě, hulili tam snad všichni. Musela jsem si honem dát aspoň chipsy, jinak bych snad nevydržela. Tak buďte všichni i nadále tak super, nekuřte, odolávejte depkám, ikdyž je to někdy fakt hodně těžký. Kikino, 30 dní super, hlavně vydrž. O ostatní mazáky strach nemám, Všichni jsme dobrý!!!

Ládík

Přeji Vám všem úspěch, jste fakt dobří a utíká Vám to. Odpovědi : Megan : 17.6 - prosím nejezdi nic típat. Když jsem Tě ve středu nebo ve čtvrtek zase slyšel v telce, jako naši mediální hvězdu, " no proč jsi to udělal" ??, až mě přeběhl mráz po zádech. 20.6 - Friduč tu není. ta určitě neporuší, to není takový slaboch jako já Kaka : 20.6 - Nezáviď. Závidět mohu spíše já. Jinak důvěrně - ono je to zatím stále tajemství a zatím úspěšné schovávání - 3-4 Lidi držte se. ahojky

Megan

Kakamilo, taky si myslím, že není to nic k závidění. Kouření je prostě svinstvo. Já el. cigaretu nezkoušel, tak nemůžu soudit. Copak naše Friduča, co je, co je? Ládíku, ty slova,, Proč jsi to udělal´´ jsem neříkal já, ale kolega, co právě sedí vedle mě. Já jsem tam říkal,, Kdo to viděl´´ a ještě nějaký věci, ale už nevím co. No, mějte se všichni krásně, já právě končím a jdu z kolegou na dvě točený:-) Ahojte

Friduča

Ahojky všem, bojujeme !! Nebojte vše o.k... Jen mám teď dumavé období..Musím se nějak rozhejbat a rozhodnout co budu dělat ...A nevím, prostě nevím... Čeká mě cca poslední týden v práci a pak... No nevím :) :)

Mona

Fridučo,hulíš,nebo ne? Já poslední dobou jsem tu jak v Jiříkově vidění!!

Kakamila

tedy, to jsem něco prošvihla, Megánka v TV, jak to, že jsem nic neviděla????Tak příště!Fridu, neboj, dobře to dopadne.... Mono, proč jsi v Jiříkově vidění?? Prostě to není tak jednoduchý, obzvlášt, když se v životě dějou věci, který nás různě rozhodí, vid Končo, viz Tvá "milá" kolegyně z práce, Ládík - dieta, já taky bojuju, jen to sem nepíšu....a není to fakt prdel...Jestli to neustojím, tak si musim koupit další šampík, ale chci se naštvat a ustát to bez šampíku a cigára...Proto jsem přemýšlela o tý e-cigaretě, ale taky myslim, že je to jen na h..o, protože si zase musím ty náplně a jsem tam, kde jsem byla, závislost na nikotinu...Musíme si najít něco jinýho, hlavně se vnitřně zklidnit....a ted to žrádlo do toho Je to tak TĚŽKÝ!!! Ach jo, tak vydržme, přátelé!!! Hezký den.KK

Andula

jo je to těžký, ale hlavně já už začínám být trochu těžká. Včera jsem si koupila váhu, protože se mi stará polámala a za ty skoro 3 měsíce nekouření 3 kg nahoře, moc to zatím poznat není, ale cítím se jak balík. Jestli to ještě půjde nahoru tak nevím, nevím, jak z toho. Říkám si, že bude ovoce a bude to dobré, ale nějak na ně nemám chuť, víc mě chutná sladké, třeba nanuky, sušenky a pod. Co s tím? Zdá se mě, že přibírám jenom při pohledu na jídlo a to mě všichni říkali, že nejsem typ na přibírání, že to nebude tak zlé a vidíte je. Zatím začínat kouřit nebudu , ani nad tím nepřemýšlím, ale sere mě celý svět Jedině mě utěšuje, že nejsem sama a pereme se s tím tady všichni. Tak už jsem se vykecala a je mě trochu líp, napřed musíme bojvat s nekouřením, pak se k tomu přidá boj s jídlem a co nromální život, ten nás asi už nečeká nebo co? Je to na prd. Jsou chvilky, kdy lituju, že jsem si něco vůbec začínala, že jsem si nežila dál ten svůj klidný život, stejně jsem nic neušetřila. Blbý řeči že? No nic nechám toho, všechny vás moc zdravím a budeme teda bojovat dál. Nekouření a nežraní zdar.

Ivča

je to přesně tak, co měsíc, to kilo. Já nekouřím 7 měsíců a mám 7 kg nahoře. Strašnýýýý!!! Nebylo co na sebe, kolegyně, která zhubla mě nosila hadry, já ji dávala ty svoje malý, teď už kupuju o 2 čísla větší. Stále čekám, že se to zlomí a zase to půjde dolů. Teď už aspoň 14 dní jsem nepřibrala ani deko, tak se to snad už zastavilo. Taky si občas říkám, jestli to ustojím, je to běh na dlouhou trať. Megánku, krásný číslo 291, moc gratuluju. Všem gratuluju, ať to je týden nebo 2 roky. Všichni jsme hrdinové. Já dnes 214, taky dobrý, že??? Všem krásný sluníčkový den.

Kaka

kouřit...pít alkáč, páč po tom se přibírá nejvíc i ty nevinný, bílý střiky...natož pivo nebo bavoráček nebo cokoliv tvrdšího...nesmíme jíst sladký, holky, to fakt nemůžete, sušenky a nedej bože nanuk!!!!!Zapomeň, Andulko!!!!!ted jsem si třeba vzala žvejkačku...(mimoch bych nejradši TEĎ do něčeho praštila, jak bych jedla nebo kouřila!!!!)neztloustla jsem jen díky tomu, co jsme dělala v bytě...jinak mi roste pěkně břicho....děsný!!! podle mě se to chce zdravě nas..t a začít běhat a cvičit a fakt UŽ do smrti omezit jídlo...útěchou nám budiž endorfiny vyloučený skákáním na malé, domácí trampolíně...doporučuji, můžete mít i v paneláku a většina z vás má domečky...fakt super!! Tak jo, asi mě s tim pošlete do ...., ale fakt je to dobrý! Dr. v poradně mi řekla, že i když nebudu moc jíst, přiberu cca 5 kg za rok. KK

Ivča

Tak to mám přez metrák, než půjdu do důchodu. Já už mám doma tolik těch cvičebních přístrojů a pomůcek, ještě trampolínu a vyhoděj mě z baráku. Stejně nakonec všechno slouží na odkládání hadrů. I běhat jsem vydržela jen 3 týdny. Všichni se sejdem někde na odtučňovací kůře)))) Ani sraz nemusíme vymýšlet. Přijde to samo)))))))

Ládík

Ahojky. Lidi buďte optimisti, jste dobří, doopravdy. Ta blbá chuť tu mrcha je, ať je hezky nebo jsou povodně. Ivčo, nesmíš si to tak brát. Co je to metrák, s tím se již víc , jak 20let nezabývám. A víš co tvrdil Menšík s Růžičkovou, silnej člověk , ten se má a je sním sranda. Mějte se hezky. Já jdu asi ležet. něco na mě leze a bohužel blonďatá osmnáctka to není. A to máme v pátek promoci, mamku v krajském městě na onkologii, taťku v přípravce na operaci oka zase v Paroubkově městě a v sobotu brzy ráno vezu holku na letiště, z toho aby se člověk zbláznil. Megan sorry. Já myslel, že ta památná věta, je tvoje. Takže jinak. Neposílej za mnou kolegu, i již jen po hlase z něj jde strach. Nerad bych měnil hned spodní prádlo.

Kaka

souhlasím s Ládíkem a jdu si dát cigáro!!! :) :) To byste mě zastřelili co?Tak nic, jedu pro prcka a hurá na kolo! Pa KK

janina

musíme myslet pozitivně ať chcem nebo nechcem, pokud nechcem zcvoknem. Taky jsem tu tudle psala,že jsem byla štíhlý a veselý kuřák a nyní jsem nasr...ý otylý nekuřák, alepostupem času zjišťuju že je to v úhlu pohledu. Zhubnout se dá,když se nežere, blbý ale pravdivý. A výhody nekouření, hlavně ty zdravotní, převáží těch pár chvil, kdy my baby zuříme u otevřené skříně hader, do kterých nevejdem...PŘEJDE TO!!! Taky bych si po roce a půl občas ve stresu bafla a jak!!! ale když už do toho člověk investoval tolik energie, času a konec konc ůzázrak šampík nebyl taky lacinej....tak si řeknu nebuď vůlka. Všem statečným velká gratulace, méně statečným odvahu do boje a všem veselou mysl!!!!

Megan

Ahojky, ty Kakamilo, poslední dobou nějak často píšeš, že by sis zapálila. Chraň tě pámbů, páč jinak bych přijel do Prágle a bylo by zle. Člověk si ty chutě nesmí připouštět. Já taky občas chytnu chuť, ale je to hned pryč. Mona mi to určitě potvrdí. Fridu, ty se mi poslední dobou nějak nelíbíš. Asi ti zavolám Mějte se všichni krásně a nekuřte Ládíku, pořád nikde nemůžu najít cenu makadamu. Nevíš, za kolik se pohybuje tuna?

Mona

Čau lidičky,zase mi ten můj Megánek mluví z duše. Jo asi je to taky trošku o vůli a chuti nezklamat sebe a ostatní. Víte mě přijde,že poslední dobou tu kouří kde kdo a nic se zkrátka neděje-jakoby no a co,tak ostatní jsou HOLT dobrý a já ne! Víte,mě to taky občas napadne,ale já si zkrátka řekla,že nesmím a basta. V jedné své povídce Fulghum vysvětluje rozdíl mezi nepohodlím a problémem. Je to velký rozdíl a já to svoje kouření napasovala jako NEPOHODLÍ. Zkrátka problém to NENÍ! Asi mě budete mít plné zuby,ale já to musela napsat. Berte to tak,že jsme zkrátka závisláci a nemůžeme si dovolit občasné selhání. My si to musíme vyhodit z hlavy,aby to fungovalo. Před chvílí jsem se vrátila z Prahy,kde jsem byla na Duškovi-klub Lávlka-Čtyři dohody. Je zdlouhavý sehnat lístky,ale stojí to za to. Opravdu perfektní v podání Duška. A kdo to četl,potvrdí,že i kniha je velmi zajímavá.. Dobrou noc a zítra mě moc nekamenujte-myslím to dobře

Ládík
1x

Makadam - kamenivo drcené - Žula Rácov - bez DPH 215,- Kč/t (567 314 144) Žula Rácov s.r.o. - kamenolom nabízí k prodeji: drcené kamenivo prosívku drtě štěrky, štěrkodrtě Ceník drceného kameniva pro rok 2010 Frakce (cm) cena (Kč/t) 0/4 prosívka (čistý písek) 159,- 4/8 drť /zrnitost 1/ (pod dlažbu, betonárka) 370,- 8/16 drť /zrnitost 2/ 240,- 11/22 drť /zrnitost 3/ 235,- 16/32 štěrk /zrnitost 1/ (kačírek) 225,- 32/63 štěrk /zrnitost 2/ 225,- 0/32 1/2 písku + 1/2 drť /zrnitost 1/ 215,- 0/63 1/2 písku + 1/2 drť /zrnitost 2/ 215,- LKN lomový kámen netříděný 220,- LKO lomový kámen opracovaný 705,- 0/4c 69,- 0/8 145,- 4/8c 200,- 2/4 415,- 0/22 210,- 63/125 makadam 215,- 0/125 205,- 0/300 195,- odpad z dlažebních kostek 510,- MZK 0-45 (0/32) 269,- Hrušovanský písek B 0/4 325,- Oblázky 8/16, 16/32, 32/125 395,- Při odběru většího množství je možnost dojednat slevu z ceny Dle Vašich požadavků jsme schopni zabezpečit i dopravu. */ceny jsou uvedeny bez 19% DPH/

irena

,vystihlas to perfektně Mono ...nepohodlí ...Já jsem si to postavila ještě tak ,že bych si sice zapálila ( a to by byla,páni, parádička,), ale nemůžu ,protože nekouřím(zapálit si můžou jen ti,co kouří) , a taky proto že nechci zklamat ty kterým jsem udělala radost a co mi věří. Taky trochu z machrovinky,protože mi pořád medí když mě třeba manža dává za příklad a ostatní mě chválí. Ale v sobotu se mi stalo, že jsme byli v hospodě nad přehradou ,kde jsem ještě ,co nekouřím nebyla a sedla jsem si na místo kde jsem sedávala a začala jsem šátrat rukou a hledat cígo. Tak jsem si uvědomila ,že ještě vůbec nejsem za vodou, a ten zvyk je pořád zakořeněnej: sedět ,relaxovat,popíjet,klevetit,kochat se vyhlídkou kolem,pozorovat lidi a.....pokuřovat si.

Kaka

Megánku, ano, uhodl jsi, mám po dobrání šampíku velký chutě, to bych i ustála, ale HLAVNĚ i důvody si zapálit, ale řídila jsem se tvou radou a zkušenostmi a dnes mám s sebou žvýkačky Nicorette v kabelce, takže na ně kdyžtak vlítnu....a další recept na šampík....28 tbl... Mono, máš naprostou pravdu, NEPOHODLÍ x PROBLÉM, no comment, není co řešit, souhlasím s Tebou. Mimoch, Čtyři dohody jsem četla, mám i Pátou a pokračování Vztahy, přátelství....a na Duška bych chtěla taky, budu to muset nějak sehnat, ty lístky....Není důvod Tě kamenovat! No, tak máte pravdu, další den do boje...Doprdele, proč já vůbec kdy začala kouřit!!!!???? Hezký den.KK

irena

...pěkně to zakecáváš.....

ládík

jsem nějak mimo, nevím o čem goo. Odpovím, když budu vědět na co. já nachci určitě nic zakecávat

Friduča

321 dní bez ! Megouši - v klidu, jen nějak nemám co psát.. po mém selhání, se tak nějak necítím oprávněna dávat své rady a porady, tak jako dřív... Potřebuju asi trochu času se znovu si dovolit cítit to co TAM, kde jsem byla :) Držte se !!!! Já jdu na obídek ...mlask

kakamila

prosím vás,jak jste kdo dlouho brali šampík?? Já od února do půlky května, ke konci 1 x denně 1 mg... Fridu, ten týden vymaž, stalo se, to se nám může stát každýmu, nikdo nevíme, v jaký situaci se ocitneme, bud v klidu!!! KK

Ivča

Kakamilo, já ho brala téměř půl roku, od listopadu 09 do dubna 10. Posledních 14 dnů jsem ho brala obden. Bylo to tak hodně pozvolný a neměla jsem už pak problémy po úplným vysazení. Žádný větší chutě, než obvykle. Co si budem povídat, chutě jsou stále, ale je to k přežití. Friduč, vůbec neměj výčitky, naopak, jseš borec, že dál nekouříš. To by v mám případě dopadlo daleko hůř. Já vím, že už nesmím nikdy ani práska. A pozor - dnes jsem se po týdnu vážila a půl kila je dole!!!! Hned byl důvod k radosti hned po ránu. Všechny moc zdravím, držte se, nehulte a užívejte sluníčka, pokud netrčíte v práci jako já.

Mona

Víte,co je divný? Že já brala Champix asi 1/2 roku a po vysazení jsem s tím asi nemělqa žádný problémy. Už si to tak nepamatuju,ale hádám,že ne,když jsem to smazala. Ale upozorňuju,že silným kuřákům je doporučován až rok....

Irena

215 paráda a to půlkilo taky. Já brala ch.měsíc před a 3 měsíce po a největší krize byly od asi od třetího do osmého měsíce

Ondřej L.

Vážení diskutující, čtu toto fórum už několik měsíců a myslím, že je na čase shrnout moje zkušenosti s Champixem. O přípravku mě informovala lékárnice u nás v Karlíně, ptal jsem se jí na nějaké doporučení na podpůrný přípravek při odvykání kouření. Koupil jsem rovnou pokračovací balení a první dva přášky jsem si půlil. Vzhledem k faktu, že jsem taková vzpurná povaha jsem si od začátku upravil dávkování podle svého a od třetího dne jsem bral dva prášky denně. Což neznamená, že bych doporučoval měnit braní předepsaných dávek, jen konstatuji, že mě se nic nepatřičného nestalo. Od čtvrtého dne po začátku braní Champix jsem přestal kouřit. Den před tím klasických 20-30 cigaret. Žádné postupné utlumování nebylo potřeba. Pro úplnost dodávám, že je mi třicet let a kouřil jsem od sedmnácti cca 20-30 denně. Je pravda, že jsem měl docela silnou motivaci: 1) Můj děda zemřel na rakovinu plic v 67 letech. 2) Můj otec měl v padesáti infarkt - aktivní sportovec, ale hodně kouřil. Po infarktu přestal, ale hodně přibral - kombinace léků na tlak a nekouření. I navzdory tomu si teď libuje, že se cítí líp. 3) Dušnost mi bránila ve sportu 4) Přítelkyně je nekuřačka Třikrát jsem "zhřešil", vždycky při nějaké pijatyce dlouho po půlnoci. Všechny tři případy byly v prvním měsíci. Dávkování jsem po měsíci a půl snížil ze dvou tablet na jednu za den a nedělalo mi to problém. Vedlejší účinky byly nevolnost a divoké sny, které mi mimochodem teď docela chybí, občas to byla vážně legrace :-))) Po snížení dávky na zmíněnou jednu tabletu 1mg denně oba vedlejší příznaky ustaly. Teď jsou to tři měsíce od ukončení kouření a čtyři dny, co jsem Champix vysadil úplně. Trochu se mi teď bez Champixu kroutí pusa, ale spíš se domnívám, že je to vsugerované -> neberu prášek = něco mi chybí. Závěrem: 1) nechápu, jak jsem mohl být takové prase a tak dlouho do sebe nahulovat to svinstvo, neskutečně to smrdí, škodí to zdraví a je to drahý 2) doporučuju odkládat uspořený drobný někam stanou do sklenice a sledovat, kolik toho člověk prohulil - pro někoho dobrá motivace, mě se to osvědčilo a dělalo mi to velkou radost 3) subjektivně se cítím lépe - objektivně se mi zlepšila kondice ve sportu 4) něco málo jsem přibral na váze, ale nic tragického. Stačí víc sportovat resp. vyrovnat hladinu příjmu a výdaje energie. Víc jim = víc musim vydávat. 5) Bez Champixu bych to možná ty tři měsíce také zvládnul, ale bylo by to o mnoho mnoho těžší, takže díky za něj, je to vážně dobrá věc a doporučuju jí lidem v okolí, co kouří jako skvělou pomoc při snaze zbavit se toho hnusného zlozvyku. Přeji všem mnoho úspěchů při odvykání. Kondice, zdraví a konec konců i ty ušetřené peníze za to opravdu stojí. Takže pokud tyto řádky čte někdo, kdo váhá, doufám, že mu moje zkušenost pomohlo v rozhodnutí přestat. Vůle je nezbytná, ale Champix jí podpoří takovou měrou, že to lze zvládnout bez větších obtíží. S pozdravem Ondřej L.

kikina

Ahoj lidičky, konečně jsem se dostala na net...Luci, Mono, Megane, Ivčo a ostaní děkuju za rady a podporu...snažím se, snažím..Irenko, ty jsi ty napsala fakt výstižně...vzali mi berličku, která mi určovala začátek i konec všeho a moje tělo teď holt neumí vyrovnávat stres a odpočívat....ale už ať je to kurňa za mnou Kakamilo držím palečky, aby ta dementní chuť na cígo tě přešla, zkus chroupat cherry rajčátka-nepřibereš a zabavíš se, jinak asi nemůžu moct radit, ale myslím, že až přespříliš přeceňuješ ten šampík..přestalala si kouřit ty a ne champix...určitě to zvládneš i bez něj...mě po něm bylo opravdu zle a musela jsem ho vysadit asi po týdnu a je to 32 dní co nekouřím...(teda až na ty 3 prásky) Friduču gratuluju k tomu pro mě neuvěřitelnému číslu 321 bez a všem ostatním taky moc blahopřeju, jste borci Ondřeji, hezky jsi to shrnul...máš pravdu, kéž jen kdyby pořád převládal zdravej rozum a ten červíček v naší palici nás netrápil..

Michaela

Také jsem měla největší krizovku okolo třetího měsíce, ch. jsem brala 4 měsíce a teď to byl rok co nekouřím.

Mona

Díky za příspěvek,je fakt dobrý něco takovýho číst,já totiž taky nechápu,jak jsem mohle ty hnusy do sebe prát 30 let. Kdyby se mi teď ještě podařilo se poprat s tou váhou,tak se nebojim říct,že prožívám velice hezkou část svého života. Našla jsem na netu nějakou poradnu na hubnutí a už 2x jsem jim psala,ale zatím se neozvali,tak nevím,co si o tom myslet.... V neděli odjíždím do Chorvatska na dovču,tak v marině je taky přístup k vám,tak se snad ozvu. Přijedu až koncem července. Kouřit nebudu,to vám slibuju.Již potřetí nebudu mít problém s klepáním popela po směru větru,když pojedeme na lodi. To jsem vždycky byla za černou ovci,že jsem všechno poklepala popelem,když jsem to udělala proti větru. Tak zatím čau,zítra jdu zase k urologovi,tak mi držte palce.

Ivča

všem. Moně tiše závidím měsíc v Chorvatsku, to musí být nádhera. Ale přeju a užij si to. Ondřeji, měl jsi to odvykání ve 30 letech trošku rychlejší než já v padesáti, když jsem hulila od 17 let. Už nejmíň posledních 10 let jsem hledala stále něco, co by mě pomohlo přestat, až přišel ten zázrak Champix. Je to těžké v každém věku, ta mrcha droga funguje strašně rychle. Fridu dnes 322, to je už nádhera, já pomalu rozjíždím 8. měsíc a zvykám si na to, že jsem vlastně nekuřák a uděláv všechno pro to, aby to tak zůstalo. Mějte se všichni krásně a NEHULIT!!!

irena

...já jsem nechtěla přestat vůbec ,cigareta byla moje největší kamaradka ,schovávala jsem za ni úplně všecko,dobré i špatné. Ale kvůli zdravotním problémům a s tím spojeným prosbám vnučky jsem do toho šla.Bez champixu bych to nikdy nedokázala...

Kakmila

všechny milé lidi tady. Tak jsem dorazila z RTG plic a ZATÍM stále DOBRÝ!!Chci mít prostě jistotu, a tak, jak jsem hulila já, tak se ted prostě hlídám každý 2-3 roky. Takže další motivace...Kiki, mám opravdu dost nervově vypjatý období, nechci tím nikoho otravovat, a proto si nevěřím, a proto si jdu vyzvednout v pondělí další dávku šampíku, on OPRAVDU ZÁZRAČNĚ funguje, nemám pak takovou chut. Holt se zase nevyspím, no a co!!! A jak psala Mona, já byla a jsem šílenej závislák největší, tudíž to musím zobat asi déle...Nechci do toho spadnout, už NIKDY!!! Ondřeji,dobrý příspěvek, díky za něj tady pro všechny. Mono, užíj si to, to bude nádhera, bez cíga, na moři...!! Boji se smradem ZDAR a mějte se krásně!!! KK

Friduča

Dobré ránko kamarádi, tak další voňavej den před náma :) Moně také tiše závidím..já si udělám asi taky prázdniny, ale bohužel jen v ČR - manža nemá čas se mnou někam vyrazit :( Ještě dumáme o dámské jízdě do Egypta :) Né válečku, ale poznávačku...Když chlapy nemůžou..ale nevím jaká by byla doma reakce - u nás není zvykem jezdit solo... No ještě podumám... Držte se !!! Kaka tymazej pro recepis - ty jsi ten druh co si dá práska a může si zpívat už v tom zase lítáme :) :) A musíme dát to káfo - já teď budu mít volníčko, tak budu moct dorazit ... :)

Kaka

mě manža vyprávěl, jak on přestal bez ničeho, bez žádnejch prášků, jak já musím mít berličky, on je hrdina social práce, páč přestal bez ničeho ze dne na den....No jo, má pravdu, tak je holt lepší!! Fridu, recepis už mám v kabelce :))) Dej na káfo vědět ....určitě!!! Ládíku, kde jsi?? I když sem tam kouříš, chybíš tady....!! Přeji hezký víkend všem tady.KK

Friduča

Ahojky všem, tak další voňavej den :) No jo to je teda hrdina :) Je to fuk .. on to totiž není tak velkej rozdíl.. Protože ta závislost, která je nejhorší je psych. a tu CHMP bohužel nelze odstranit... Pamatujete si, jak nám při braní CHMP vlasntě cígo nechutnalo, ale stejně jsme ho tam rvali ? Já si dal třeba jen dva prásky zahodila jsem to, ale té chvilky, té ,, kouřové,, jsem se nedokázala dlouho vzdát... A to je na tom odvykání nejhorší...Dle mého názoru... Přijmout fakt, že jsem nekuřák a už nikdy si nezapálím, smířit se s tím a být na to náležitě pyšný...Půl práce je hotovo :) Kaka - určo se ozvu... Víken bude krásný, neb má být krásně... My jdeme s širokou rodinou na tříhodinovou plavbu lodí s večeří a hudbou.. ( dala jsem to všem k vánocům :) ), takže se hezky sejdeme...

Irena

Plavbu lodí se slavnostním obědem jsme dali rodičům ke zlatě svadbě.Měli svatbu v Brně a svadební cestu na parníku na konec přehrady a zpět. Tak jsme jim to zopakovali a bylo to moc príma Je to nádhernej dárek ,to si krásně užijete. ...a jinak si myslím ,že vůbec nezáleží jak přestat kouřit, hlavní je přestat ,ne?....

Irena

omlovám se za tu hrubku,ještě že to nejde zatrhnout červeně, ale jsem v šoku. Přeju Moně ať si krásně užije dovolenkuˇ. Ať vám svítí sluníčko, voda je teplá , jídlo je nekalorické,lidi jsou príma a cesta je pohodová. Tak si to užij!!!! Já letos asi ostrouhám. Byla jsem na RTG s tím už skoro měsíc starým výronem a je to zlomené. Je to trochu posunuté ,ale už stím nejde nic dělat.Ještě že mi nechali ortézu, vyfasovala jsem berle ,nechodit ,sedět,nic nedělat ,nekouřit ,nežrat a přibírat...to mi zůstalo. Asi se picnu .....

kikina

Lidičky, tak já si to dneska spočítala a mám 37dní, myslela jsem že míň, to je super :-) Sice jsem taková vystresovaná vzteklina,ale nehulim... Kakamilo, já jsem se tě jen chtěla povzbudit, že to jde i bez cháčka, ale klidně zobej dál, na co se stresovat zbytečně, já bych taky zobala kdybych mohla, bylo by mi určitě líp... Všem Vám přeju krásnej slunečnej víkend bez cigára a pokud možno s co nejmenším trápením...

ládík

ahojky. já jsem stále tu, stále čtu a jsem potěšen , jak jste dobří. Ikdyž já dnes také. máme dnes promoci, celá rodina i slovenská, takže dnes zatím nula. v rámci utajení , maximum maximálně 3, víc neutajím, stále někde někdo známý. zatím ahoj. jdu slavit. Mám splněno. dcery dostudované, jdu vyhlížet důchod.

Megan

Ahoj všici. Taj já si včera super zajezdil na kole a dnes jezdím celý den na kole v práci. Sákra, tolik sportuju a ty kila se mě pořád drží:-( Ládíku, děkuji za info öhledně makadamu. Nakonec ho budu mít za 300 Kč i s DPH a dovozem. Na tu silnici a příjezdy potřebuji 112 tun a 40 tun frézovaného asfaltu. Sehnal jsem ho za 200 Kč tuna. Jo a co kdyby sis dal krásnej dárek na promoci dcery a to ten, že by jsi přestal hulit:-) Končo, co je s tebou? Fridu, výlet na lodi s obídkem? To zní dobře. Užij si to Mějte se všichni krásně a čau

lexa

co to tady pořád čtu??Skoro každá by jste hulila no a já taky!!Ty chvilky,mám stále a hlavně v létě,jak vidím ty lidi u toho piva si klidánko vyhulovat...chjo a to budu mít konec 10 měsíce!Manža tahne 50 den bez je fakt dobrý chmp.bere jak si vzpomene!a s tím tloustnutím to máme taky všichni podobné:))Vztekáni u skříně to sedí...když prý člověk přestane kouřit a jí normálně tak přibere těch 5kg to se mi podařilo no a když teda se v jídle neovládá,pokračuje nahoru to se mi taky podařilo:))I když teda výdej energie s dvojčaty mám opravdu velky,nove cvičeni power play,Zumba na muj věk moc uhopsané,ale baví mě to,kolečkové brusle skoro každý den večer 4 km,tak fakt nevím co ještě dělat!!!Ale jelikož zvládám to nekouření,tak jsem si řekla,že musím i tu váhu a ojednala jsem se k dietologovi!!Tak uvidím!!Jo jinak dneska vyrážíme s manžou na první letní karneval hurááá!To zas bude pokušení každý mi bude hulit pod nos no snad to ustojím a zítra mi bude blbě....Tak se mějte všem držím pesti a nehulte!!!!

Kakamila

všechny nekuřáky.Ládíku, ty mě bavíš, tohle já znám, už jsem to taky takhle praktikovala, nahlásila, že nekouřim a chodila tajně a pak jsem na to vyprdla a přiznala se.... Zrovna včera jsme řešili, jak přestával jeden můj známý a podařilo se mu to až na potřetí a dnes nekouří ani nechce....i když chut má pořád. Tak Ládíku, tobě se to taky podaří, uvidíš!!!Jsi na dobrý cestě, už jsi byl rozhodnutý a rok jsi tam byl...to je polovina úspěchu... Já si zítra beru dovču a jedu za mámou vysondovat, jestli hulí za bukem, Myslim, že říkala, že nehulí!!! Z tloustnutí si nic nedělejte, to se upraví, když se nebudeme přežírat....Jsem optimista. Lidi, ozvu se taky až za týden a mějte se krásně - voňavě!!!

Andula

všechny vás moc zdravím, kdo musí pracovat ať se mu v práci daří, kdo má dovolenou tomu přeji hodně sluníčka a pohody a hlavně vydržet nekouřit.

Megan

Ahoj všici. Tak konečně je krásně. Já byl včera s manžou na kole a super. Dneska mám taky volno a aso pujdu na plavečák. Lééééééétooooooooooo. Mějte se krásně a nehulte

Ivča

Ahoj všichni. Celý víkend byl náročný na vypitý alkohol, ale přežila jsem, vydržela nekouřit, ikdyž je to stále boj. Ale vím, že už nechci kouřit a to mě pomáhá. Asi bych být Ládíkem nechodila kouřit tajně, dělám to pro sebe a ne pro druhé. Ale to si Ládíku srovnej sám v sobě, jak uznáš za vhodné. Mějte se všichni krásně, kdo začíná dovču, tak si ji užijte, hlavně nekuřte. Je to těžký, a jestli budu takhle trpět do nevímkdy, tak už se z toho brzy picnu. Je to jako nějaký démon v hlavě a sedí to tam a sedí a hlodá a hlodá.

Friduča

Ahojky všem, tak další voňavej den je za náma.. Jupí :) I mě se víkend zadařilo - pátek do pěti do rána a sobota na lodi příjemná tříhodinová plavba s luxusní véčou, mlask :) Megouši - na mě je zima.. Jsem prostě hrozná :( Foukne vítr a já klepu kosu... Je mi příjemně v kalhotech a tílku :) Ivčo, ale Ládík to bohužel držel kvůli zdraví a kvůli rodině.. Pokud nebude chodit tajně bude na dvou krabkách :) :) Viď :) Jen to pěkně taj a zraj, a´t dokážeš zase chytnout lano a přejít ! A co vůbec tvoje zdravíčko Ládíku ? Mě čekají poslední dva dny v zaměstnání a pak volníčko.. :)

Megan

Ahoj lidičky. Tak zítra 300. Toto letí:-) Fridu, volníčko bych taky dal. Jájsem zase ve výkonu. No, za 14 dní jedu jako vedoucí na dětský tábor. Už se fakt těším. Jsem zvědavej, jaký chytnu děcka. LOni to byli pěkní sígři. Futr někdetajně vyhulovali:-( J8 jim zvednu mandle. Jestli je uvidím kouřit, tak budou tak dlouho běhat (je to sportovní tábor), že na ty smradlavý tyčinky nebudou mít ani pomyšlení a ještě na konci života budou vzpomínat na Megánka z Třebíče:-) Ohledně těch chutí. Určo to přejde, mě chytaj chutě minimálně a to jen spíš takový ty sociální. (U příležitostí, kedy jsem byl zvyklej kouřit). Mějte se všichni krásně a nehulte

Ema

Tak pred rokom sa konal prvý deň bez smradu po 40 rokoch, hrozne som si neverila a ono to išlo ako po masle, predovšetkým preto že som temer nikam nechodila. Chuť na cigaretu mám aj áno aj nie, keď áno tak vdychujem z celej sily prázdne paipo, predstavujem si ako mi ide dym z cigarety pomaly do pľúc, tam ho chvíľu podržím a potom vydýchnerm, uchlipnem kávu a znova, nadýcham a vydýcham sa do sýtosti, som trapná a smiešna sama sebe, ale takto tie zvodné chvíľky predýcham. Veľmi ma zaujíma, koľko ľudí prestalo so champixom fajčiť, trebárs aj na viackrát. Kedysi jedna žena myslím že v tejto diskusii písala, že na dovolenke si podvedome vypýtala od prechádzajúceho muža zapálenú cigaretu a potiahla si. Viem že začala okolo toho diskusia, či je to významné pri počítaní času nefajčenia, väčšina tvrdila že musí začať znovu počítať dni. Neviem ako to dopadlo, už to neviem nájsť, a veľmi, veľmi by som chcela vedieť, či tá hlavná aktérka začala znovu fajčiť, keď každý hovorí, že aj jedno potiahnutie z cigarety znamená pád. Zanedlho idem na dovolenku a jedna známa je tuhá fajčiarka a aj pokušiteľka. Možno bude Ládik môj vzor.

Friduča

Ahojky všem, Emo !! Chtěla jsem ti moc gratulovat k roku - což taky dělám, ale co to píšeš ??? Jakej Ládík vzor ??? Víš co by on dal za to, aby to zvládnul ? Myslíš, že by nebyla rád, kdyby nad tím vyhrál ? Tak to si tedy já osobně myslím, že stoprocentně ! Na kamarádku neber zřetel - jsem příklad toho, že to je špatně... selžeš ani nevíš jak ... A to jsem to měla skutečně v té hlavince urovnané, žádné paipa atd... Buď silná a tyhle myšlenky prostě zakopej, protože jakmile si takové myšlenky povolíš, pak jsi jendou nohou otočená čelem vzad...Nebalázni !! Máš rok, tak přece to už něco znamená ..Ty na sebe nejsi pyšná, hrdá, že jsi to dokázala ? voníš celému světu, nemusíš otročit, hleda tmísta kde na tebe nebudou koukat zkrz prsty, šestříš své zdraví a taky svoje korunky... Emo zažeň takové myšlenky !!! Jsi dobrá a opravdu to za to nestojí ! Co se týká toho počítání, tak tu takové dohady byli několikrát... Myslím, že je to na každém jedinci a pokud si dá jednoho práska, to bych vůbec neřešila - pokud tedy nezačne kouřit pochopitelně... Já bych asi měla počítat od začátku, ale bylo by to pro mě dost demotivující.. je snadnější si počítat dál a říkat k tomu s porušením a krátkým kouřením... Májm 327 dní z toho jsem pár dní prokouřila a porušila, ale táhnu dál na svůj rok :) je to veselejší počítání...:) A všichni okolo to stejně vědí ( nic jsem netajila a pochopitelně jsem si pěkně vyslechla ), takže já to mám tak... Rozhodně si nemyslím, že člověk, který půl roku nekouří a dá si práska by MUSEL začínat počítat od nula... Jenže ani ten prásk by si nikdo dávat neměl - nestojí to za to.. Opravdu většina lidí to udělá a pak se rozkouří a lítá v tom znovu.. Nestojí to za to... A za sebe - jak už jsem tu psala mě to ani nechutnalo ( což mě tedy překvapilo nejvíc - asi fakt ta hlava ), ale ty tři okolo mě a to, že si řekneš co už jsem stejně porušila...tak to do sebe cpeš a cpeš...A to aniž by ti to chutnalo - tedy o to zbytečněji..Asi je to opravdu reakce těla, které ten nikotin vyžaduje... Rozhodně to není snadné znovu to zahodit. Musela jsem se rafnout a v duchu si nafackovat, co to dělám, když mi to nechutná a kouřit prostě nechci... Teď už je to zase v pohodě a nemám s tím problém, ale chvilku to trvalo...:( Vlastně jsem si nadávala a kritizoval se u každé cigarety... Opavdu to nepokoušejte... Všichni se držte - je krásně a my můžeme hrdě sedět na zahrádkách a to bez toho aniž by jsme sobecky někomu u vedlejšího stolu foukali kouř do tváře... Je to nádhera !

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce