Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
iban

Myslím si, že takováto rada kolkrát i pomůže. Pokud je něco striktně zakázáno, tak potom o to víc tu psychiku víc bolí. Proto jsem se zmínila o té nárazovce. Pro člověka, který do toho chce jít a stále váhá (poněvadž to chce navždy) je to těžký krok. Takto k tomu odvykání už přistupuje jinak. Začne brát prášky...a ejhle ....jaksi sami ani ty nárazovky nepřicházejí. Jelikož není chuť. A snad je to vynikající výsledek!!!

nadja

Iban, děkuji. Chápu jak jsi to myslela. Tan pocit, že je něco definitivní je opravdu velmi zrazující. Měj se hezky držím ti i sobě palce :-)

nadja

Ahoj Franto, děkuji za odpověď. Je to přesně o tom "dospětí k něčemu", já vím. Jen nevím, jestli jsem k tomu už dospěla já. Vím, že strach o zdraví by měl být velký motiv...ale. Nicméně jsem se rozhodla, že to zkusím. Určitě dám na těchto stránkách vědět, jak to jde. Všechny vás obdivuji, že jste to odhodlání už našli a držím vám palce. Třeba tam budu za pár týdnů také. Pěkné svátky a mnoho krásných nových nekuřáckých let.

Martina

Ahoj Nadjo, úplně souhlasím s tím co ti radí Franta, to co píše Iban tak jsem moc nepochopila, ale chci ti říct, že máme dost společného, já taky kouřila 30let, můj manžel přestal před osmi lety a já každé vánoce slibovala jemu i sobě, že od 1.1 přestanu a nikdy to nevyšlo, až letos v létě jsem se dostala na tuto diskusi a tak jsem se do toho pustila a šlo to dobře, dneska to je 133 dní co nekouřím a je to fajn, tvoje pocity a strach z nemoci moc dobře znám, ale věř mi, že jakmile přestaneš, tak naopak budeš mít pocit úplně opačný, moje motivace bylaq stejná, pouze strach o zdraví, protože máme s kamarádkou malou trafiku tak o peníze ani tolik nešlo, prostě cigára byly pořád k mání a s jejich cenou jsem si hlavu až tak nelámala, ale fakt až to zkusíš, tak se budeš cítit bezvadně a hlavně ta obrovská počáteční euforie z toho, žes to dokázala stojí za to, teď už to beru tak nějak normal a jen občas si vzpomenu ale jde to zahnat, přeju ať to vyjde, ale hlavně začni a vůbec se neboj, mě to ještě teď hodně lidí nevěří, že nekouřím. Držím palce a hlavně se ozývej, to pomáhá.Martina

nadja

Ahoj Martino, děkuji ti moc za odpověď. Jsem ráda, že to tady spolu lidi prožívají, protože motivace je tím hned větší. Mám syna, 17 letého a ten mě jako malý s pláčem vždy prosil, abych toho nechala, že mu umřu. Nedokázala jsem to ani přes svoji velkou lásku k němu... Teď jsem si řekla, že se pokusím udělat to tajně a pokud se mi to podaří, dát to synovi a manželovi jako takový opožděný dárek k Vánocům... Asi bych je dost šokovala a to se mi začíná líbit. Kvůli sobě to nejsem schopna udělat, ale snad i tento motiv není tak špatný. V pátek, kdy jsem psala svůj první mail, jsem se hned vydala k lékaři pro recept, bohužel nebyl tam. Chci to zkusit dnes. Třeba se to podaří. Martino, ještě jednou děkuji a všem ostatním také a přeji vám krásné nekuřácké Vánoce.

Franta

Jestli jsi to nepostřehla, tak čerti už jsou pryč, naposledy jsi se ozvala na Mikuláše. Jestli budeš v houští vzdychat sama, tak si moc nepomůžeš. Dávám Ti tento víkend poslední možnost, abys přestala z vlastní vůle, jinak po neděli začneme s odvykáním online, to by bylo, abys vánoce nezvládla už jako nekuřačka.

Míla

Ahoj, jsem tu denně a nejmíň 2x. Souhlasím s Frantou. Sigrid, vylez a neštvi nás, a ty řeči o tom, že si někdo zapálí jednou za čs, to fakt není pro nás. my jsme nevydrželi bez cigára déle než 4 hodiny!!!! Chápete to vůbec?? Kdo je trakto závislý, musí chmx brát, ale pomůže mu, pokud chce přestat. a podle mě se délka a dávka může určovat individuálně, pokud to ten jedinec má v hlavě srovnané. A to pozná každý sám. Já hulila 20-30 denně 25 let a děsně jdem se bále dne, kdy bych měla přestat. A pro svůj strach jsem kouřila ještě víc. Přesto vyhrál chmx. a já už nekouřím asi tak 70 dní ( a asi něco k tomu už to nepočítám tak dramaticky). Takže, jestli vásto štve a chcte přestat, tak si chmx, kupte a jdětě do toho, pomáhá královsky bye bye

Ajrin

Moc zdravím a díky za odpověď.Když já těm chudákům kuřákům pořád ještě závidím.Ta cigaretka je děsná potvůrka.Stále mám na paměti jak jsi ještě na začátku psala, že všechno je v hlavě a že když člověk kouří nějakou tu dobu /já přes 30let!/ tak to holt nějakou dobu trvá než se toho zbaví.A ono je to možná i lepší, pak si toho nekouření snad budeme víc vážit.Pozoruješ jak si věřím?No, čas ukáže,cha. Mílo, přeji hezké vánoční svátky, do nového roku jen to co si přeješ,aby se vyplnilo a ještě jednou díky za podporu.Držím palce a určitě se zase ozvu po novém roce.

Vendi

Ahojky přeji všem.Čtu zde vaše odkazy a obdivuji vás.Kouřím 16 let tak 20cigaret deně.Manžel přestal kouřit tak před 4lety a teď jsem na řadě jáá.Jenže asi nemám tak pevnou vuli jako muži a mam z toho strach.Mám doma tablety a stále leží tam kde leželi.Štve mne jak každý den slyším-vzala si si tabletku?Prostě chci poradit jak a kdy si tu tabletku vzít.Při užívání tabletek nemužu kouřit?Tedy než dojde ta nechuť na cígo??prosím poraďte mi a povzbuďte.Dííííkkk

Martina

Ahoj Vendi, ty se bojíš dne kdy si nebudeš moct zapálit, ale s champixem to jde bezvadně, začni brát tbl přesně podle návodu a hlavně se ráno najez a mezi jídlem spolkni tabletu, aby jsi neměla žaludeční nevolnost, to je jediné co mi u chmx vadilo, ale není to tak hrozný, no a čekej až se dostaví nechuť na cigáro, mě to trvalo 16dní, ale pak to šlo skoro samo , naposledy jsem kouřila 3.8 a je to fajn, tak do toho jdi a neboj se ničeho, hlavně nám tu piš, to pomáhá tobě i ostatním a moc. Martina

Vendi

Ahojky.Stále bojuji s pilulkemi,které na mne koukaj.Začnu je brát ,až budu z práce doma,páč mám strach z nevolnosti.Nejsem nějaký obr-47kg a kdo ví jak se mnou chmx zamává.Ale už trénuji se snídaněmi,protože jsem snídala kávu a cigaretku.Ale slibuji že za týden zde budu sedět ,brát pilulky a psát si s váma co a jak.Muže být?

sigrid

a nechce se mi psát, nechce se mi číst, nechce se mi vůbec nic krom toho jediného. Nebo možná by bylo lepší umřít a zahrabat se...

Franta

Bomba, já už pomalu vymejšlel scénář, jak to s Tebou zmáknout v přímém přenosu. Nekouříš!!!!!!!, teď si na ten fakt zvykej. Už se to bude jenom zlepšovat, bojuj......

sigrid

mi přiletí dcera a já budu v depresi, protivná a vůbec si to neužiju. Kruciš!

Martina

Sigrid co blbneš, buď ráda, že jsi konečně vydržela dva dny, to je krásný a teď už to bude lepší, taky se trochu pochval za tu snahu a hlavně se nelituj, to by byla cesta zpátky, ty si říkej jak si ráda, že nemusíš hulit a ne se litovat, že nesmíš. Je pravda, že každý to snášíme jinak, ale ty teď musíš do toho vložit to, že fakt chceš přestat a držet se toho, moc ti držím palce a hlavně piš ať jsi pod dohledem. Čau Martina

Franta

Nebudeš v depresi, budeš milá, šťastná, spokojená, voňavá, nekouřící, přesně taková, jaká si řekneš, že budeš a pořádně si to s rodinou užiješ!!!!

Míla

Cau Marti, ty už jsi z lázní doma? Jak bylo a je ti doufám lépe. Chybělaš mi tady.Jsi daleko od Prahy? Jestli jsi zaznamenala, měl by tam být sraz nekuřáků, co ty na to? SIGI !!!!! TO JE SUPER!!!!! Neboj, zítra už to bude lepší a dcery si užiješ, já první dva dny téměř neexistovala, jen jsem seděla a čuměla do blba a bylo mi smutno a chybělo mi to. Teď už to vydržíš, nejhorší máš za sebou. Fakt mám z tebe radost, jsi bojovnice, asi tomu nevěříš, ale hodně jsem na tebe myslela a mrzelo mě, že nepíšeš a tys nám mezitím připravila překvápko. Vendi, neboj, prostě tu pilulku slupni a dělej, jko by nic a uvidíš, co s tebou bude dělat, nebuď v křeči a začni s užíváním, ostatní přijde. A podávej hlášení, ať jsi pod kontrolou a my ti budeme držet palce. Tak bojujte, nejste žádný máslíčka :-)))))))

Martina

Ahojky Mílo, tak jsem se vrátila a bylo to super, kuřáků tam sice bylo snad víc než nekuřáků, ale to se mě už netýkalo, jinak, že bude sraz jsem si přečetla a protože jsem z Prahy tak určitě dorazím a moc se na všechny těším, taky to budou naše první nekuřácké vánoce tak se na ně hezky připravme a ten sraz určitě hodně podpoří naší snahu. Mějte se a držte se ať za 16dní můžeme všichni říct, od loňska už nekouřím. Čauky Martina

Míla

Ahoj Andreo, a všem ostatním za nás dvě hlásím, že máme 80 DCB! A moje další poznámky do dotazníku od Ch-mana: 90 dní od prvního užití chmx. 80 dní od posledního šluka. Po 57 dnech jsem lék úplně vysadila, předcházelo pomalé snižování dávek.Takže už 35 dní nic neužívám a držím se! Počet dní strávených na psychiatrii : 0, přírůstek na váze 2 kg. Moje pocity : občas se zasteskne, ale radost z toho, že menusím už kouřit je úžasná a vždy vyhraje. Andreo, než bych zase žádala o tvoji mailovou adresu, posílám ti stránky, na nichž si zjistíš tepovou frekvenci, při které budeš hubnout, ta tabulky jsou někde v háji. Musíš znát svoji klidovou tepovou frekvenci, tu naměříš ráno po probuzení, než vstaneš. Tak a teď zkus přibírat. Marti, váhala jsem, zda do Prahy vyrazit, když jsme jen dvě, ale teď už jsme tři tak určitě přijedu. Moc ráda tě poznám, hodně jsi mi pomohla. Jo a provokatéry jako Iban neberu vážně, hlavně těm příspěvkům nerozumím, pripadají mi trochu mimo tak at si laskavě trhnou.

Martina

Ahojky, určitě se musíme v Praze sejít, už jsme toho společně prožili dost tak je čas se taky vidět, myslím, že se nás tam sejde dost a navzájem se i podpoříme i když teď už to docela jde zvládnout. Já si jména moc nepamatuju, ale je dost těch. kteří někam zmizeli a ani nám nedali šanci je vrátit zpět, je to škoda, protože si myslím, že někteří potřebovali jen o tom více mluvit a přidat trochu vlastní vůle, no třeba se vrátí, hlavně teď po Silvestru si myslím, že těch s předsevzetíma bude asi hodně, jsem ráda, že mi už si ohledně kouření žádný dávat nemusíme, my jsme to zvládli s předstihem. Zdravím všechny Martina

Lída

Moc zdravím všechny v této diskusi,opět se hlásím,že se stále držím a nekouřím a to už od 13.8.07.Champix jem užívala 2 celá balení a 3 jen polovinu, jsem v pohodě, spokojena, je pravda, že čím delší doba nekouření tím méně častá vzpomínka na cigaretu. Docela vám závidím to vaše setání v Praze, ale skutečně to mám daleko tak budu ráda, že nás, co jsme se nemohli dostavit budete informovat alespoň touto cestou jak jste si to užili, budu vzpomínat. Vendi, docela tě chápu i já jsem měla doma champix celý měsíc než jsem se rozhodla vzít 1 prášek a pomohl mi v tom kolega který kouřil 60 kousku denně a po 1 balení přestal a nekouři dodnes. Tehda jsem si řekla pokud to dokázal on, tak to dokážu také a už to za chvíli bude 1/2 roku. Sigrid, nezoufej, uvidíš opravdu, že už to bude jenom lepší a lepší, hlavně se jenom chval, chval a chval. Představa, že budu jednou hodně stará budou se mi třást ruce a nebudu moci se trefit cigaretou do pusy je opravdu hrozná a tak i tato představa mi pomáhá v tom, že už opravdu nechci kouřit. Držím všem moc palce, těm co chtějí přestat ,ať se to povede a těm co už přestali, ať jim to vydrží. Pěkné svátky, přeje Lída

sigrid

pořád

Franta

.......a tak to už zůstane navždy....... však my jsme věděli, že nejseš žádný béčko a že to zvládneš.... holka jedna šikovná...

zdenka

Gratuluji!!!

Míla

No protož e jsi prostě dobrá, vydrž, už to bude jen lepší!

Champixman

Bolí ma v krku :-( a to som myslel ze ked nebudem vypalovat tak uz nikdy nebudem mat zapal noso-hrtanu ! Mám.... :-(

Honza

Ahoj,bral jsem champix 2.měsíce a přestal jsem kouřit.Kouřil jsem 15.let zhruba 30.denně.Teď jsem ale vysadil a 3.den bez champixu jsem to vzdal a zapálil si.Zítra jdu pro nové balení a jsem odhodlaný to brát tak dlouho,dokud to nezvládnu.Už jsem bral jen jednu tabletu denně.Fandím všem,kteří to vydrželi,doufám,že to taky zvládnu.Držte palce,já Vám taky.

Monina

Mám úplně stejný pocit jako ty.Beru Champix beru 3. týden. 1.týden jsem stále kouřila,ale asi tak polovinu,teda 10. Od druhého týdne nekouřím,1. dny mě bylo děsně blbě,tak to šlo zvládnout ale ted je mi už líp a chut na cigáro mám jako blázen. Nev ím,jestli to vydržím,jsem z toho neštastná. A to jedu 28.12. na 14 dní na dovolenou,to už si neumím vůbec představit bez cogára. Myslela jsem,že to nebude tak těžké.Napište mi někdo,jestli jste měli podobné pocity.

Míla

To je mi tě líto, ale po dvou měsících bez cigára? No hlavně že tě to štve a jdeš do toho znovu, držím ti palce, nejsi první, kdo začínal na víc pokusů, tak se drž a dej o sobě vědět-

Zdenka

Ahoj Honzo, co nejdříve začni brát opět cham. ,já už ho beru na potřetí, proč, to už jsem tady psala, ale zabral a už 17.den nekouřím, ale stačí depka a mám s tím problém, nebrat ten cham. tak bych to asi neustála. Tak ti držím palce!!!

magdule

Zdravím všechny, jsem 1.den bez cigarety a docela v poho, ale ty myšlenky tam pořád jsou. Teď jsem měla od pátku do neděle jednu krabku. včera jsem ji dokouřila (vždy jen 3 prásky) a dnes jsem se rozhodla, že další nekoupím a kupodivu to jde. Kuřáka dnes poznám na sto honů a děsně mi smrdí, dokonce odolávám i když manžel hulí, prostě mi to nevoní, ale mysllím, že by nebyl zas takový problém začít znovu. No, ale všechno poznám časem. Jinak chlapi nekuřáci, pište více můj manžel se nemůže rozhodnout kdy začne brát Champix. Prý není připraven, ale hlavně má strach co to s ním udělá, v životě neužíval žádné léky. Moni drž se, fandím ti, to půjde. Mám taky změny nálad, jsem protivná, ale když si řeknu : budu hodná mamča, tak jsem a taky se víc věnuju dětem a nemusím je pořád odbývat slovy: vydrž ještě si zapálím. A neboj do 28.12. se to ještě zlepší a dovču si užiješ. Dnes jsem u supermarketu viděla holčinu, která když vylezla z obchodu, tak s vozíkem v ruce s i zapalovala cigáro a při tom ještě vykládala nákup do auta. V duchu jsem si říkala, že je to chudina, které je mi neskutečně líto a při tom jsem si vzpoměla na sebe. Tak se držte a zobejte!

sigrid

Honzo, Monino, moc Vás chápu. Myslím, že ohledně fyzického a psychického dyskomfortu prožívám nejhorší období života. Vlastně ani nevím, proč nekouřím. Nejspíš už je to jen zabejčilost. Nepamatuju si který je to den, jestli čtvrtý nebo pátý. Nepamatuju si, proč jsem chtěla přestat. Dny přežívám jen díky zběsilé fyzické aktivitě a od momentu probuzení se těším, kdy zas půjdu spát. Ještě štěstí, že po chmpx spím jako dřevo. Horší je, že v pátek bych měla odevzdat překlad a fakt nevím, kdo ho za mě udělá... :o

Míla

Tak já ti to připomenu, nechceš kouřit, protože kašleš a jsi dušná a bylo by to čím dál horší, až bys skončila na kyslíku. Nechceš být závislá a honit se za cigaretana třeba i po nocích, jen abys měla zásobu. Je to čím dál dražší a nechceš mít všude smrad. I když je život boj, přeci jen se ti ho chce žít . A že prožíváš nejhorší období života, to my víme, ale brzy to přejde, víc se hecuj a raduj sama ze sebe, je to fakt v hlavě, dokud nebudeš mít opravdu radost, že nemusíš letět do trafiky a že jsi už pátý nebo šestý den nezávislá, budeš se trápit. Zvládneš to, nejsi žádný slabý výhonek. Držím ti palce a neponocuj !

Franta

dobře si tyto stavy a situace vrývej do paměti, bude to to jediné, co Ti za pár týdnů pomůže zahnat myšlenku na cigaretu, že toto už nikdy nechceš zažít. Když ses tak dobře do toho zakousla, tak to určitě zvládneš.

Míla

Ahoj, neozýváš se tak musím já,napsala jsem ti tady ty webovky kde si zadáš údaje a vypočítá ti to samo tepovou frekvenci tvojí aerobní zony, ale admin to považoval za reklamu a vymazal to. Jenže já už samozřejmě nemám tvojí mailovou adresu, tak mi ji prosím znovu napiš a já ti to obratem pošlu. A nebuď lenoch a napiš mi, jak se vede.Pa pa

sigrid

koukla na onen na minulé stránce zmiňovaný "cytisine". Jedná se o alkaloiid získaný z rostliny zvané zlatý déšť (pokud mě paměť neklame, v dětství mě varovali, že je jedovatý). Tento alakloid v organismu simuluje účinky nikotinu. Pod názvem Tabex ho vyrábějí v Bulharsku již od sedmdesátých let, kdy to byl údajně terapeutický výkřik ve východní Evropě. Bere se po dobu dvaceti pěti dnů, ve snižujících se dávkách. Po pěti dnech by měl nastat den D. Výrobce uvádí spolehlivost 57%. Anglofonní literatura ho zmiňuje až v posledních letech s tím, že by údajně měl být účinný proti kouření, ale s ohledem na ubohou kvalitu klinických studií ho nelze objektivně hodnotit. Z čehož vyplývá, že je lépe přidržeti se chmpx, prověřeného jak klinicky, tak na tomto foru :-).

sigrid

alkaloid je samozřejmě jen s jedním "i", ale teď po mně nikdo nemůže chtít precisnost.

Míla

No nekecej, že zase píšeš, čteš, svěřuješ se se svými poznatky,..................mě ani nenapadlo hledat nějaký alkaloid něčeho........no vidíš, jsi statečná holka a jak píše Franta, hlavně nezapomeň, jak ti bylo předevčírem, to je nejlepší cesta k tomu už nikfy nezačít. Hele, já mluvím jak mazák a to nehulím teprve 82 dní, zase jsem to začala pro jistotu počítat, dneska jsem dostala odpoledne jeden blbej nápad zase hulit, ale byla to blbost, vůbec o to vlastně nestojím, takže pokračuju :-))

Andrea

Hurááááááá, nekouřím, nesmrdí to tady, dobře se mi dýchá, šetřím za cíga, rodina má radost, mám co jsem chtěla!!!!! Tak máš Sigrid reagovat na to, že konečně nekouříš, a ne smutně konstatovat, že máš pořád chuť!!! Bude to lepší a lepší, uvidíš. Mílo, ty webovky jsem našla ještě před tím, než to ten nějaký admin zrušil, díky! Teď trošku nestíhám, tak málo píšu. Měla jsem tady vnučku Lusinku, dělali mi poslední plastové okno, jinak už mám všude, na chatě i doma, ale toto bylo největší a nejproblémovější/ díky firmě, už jí mám plné zuby, nespolehlivá nedodá to co má, zapomene na parapety, katastrofa!/ Ale už je to hotové, už mám taky dovču, malá už odjela, tak hurá na úklid! Nekouření zvládám, ale nedá se říct, že chuť by nebyla. Já vím, že 12 týdnů je hodně, budeme začínat 13, ale už jsem jednou nekouřila půl roku a spadla jsem do toho znovu. Nesmím ani jednu, ale jsou situace, kdy bych si klidně práskla, fakt jo. Včera jsem napsala dost dlouhý příspěvek sem, ale zmizel a už jsem ho nenašla. Není to poprvé co se mi to stalo a asi nejsem sama, že? Všechny váz zdravím, nováčkům fandím a držím pěsti, hlavně Sigi, z 50 až na nulu, tomu říkám úspěch!!!! A hlavně pište, pomáhá to nám i vám!!! Papa

Jana

Ahoj všichni, kdo se rozhodli, kdo jste vydrželi! Musím se vám všem pochlubit. Řekla jsem si, že do druhé půlky života půjdu bez cigaret! Dnes je mi 50, a nekouřím už 16 dnů!!!!. Já vím, nemám ještě vyhráno, nikotinový přelud mě může ještě přepadnout. Občas ta chuť na cigaretu ještě bývá, překonávám ji tu žvýkačkou, tu bonbonem. A kdybych byla jen slabá žena, mohla bych podlehnout. ALE - jednou jsem se rozhodla, tak to snad vydržím.... Zvládám to jednou bobulkou ráno, špatně mi už nebývá. V noci se ještě objevují poruchy spánku. Třeba v půl 3 ráno, kdy každý normální člověk spí, já se mlátím v posteli a přemýšlím o životě. Nebo v myšlenkách peču cukroví... I ty děsivé sny pomalu ustávají. Dnes si jdu koupit druhé balení champ., ať mám zásobu na vánoce. Je to veliká podpora, když si přečtu diskusní příspěvky a vidím, že jsem na tom podobně, jako všichni. A že jsou i takoví, kteří vydrželi. Držím všem palce i nadále. Život je tak krásný !! A bez cigaret ještě hezčí !! Jana

Míla

Ahoj Jani, posílám gratulaci k tvým narozeninám a ještě větší k tomu, žes to dokázala! 16 dní už je hodně, tak se nedej ničím zviklat a vydrž, raduj se z toho a odměňuj se! Zítra začínám 13 týden a pořád se chválím a hecuju, chuť občas přijde, ale já jí říkám blbý nápad než chuť, lehce se dá zahnat. S chutí na jídlo je to horší, nejraději bych jedla v kuse celý den, tak doufám, že to taky přejde. Tak jestli ti to pomůže, je to stále lepší, takže i snažší. Andrjko, Sigi, zdravím vás a držte se, Ježíšek se dívá a něco vám za to přinese a kdyby náhodou zrovna nás neměl na trase, tak si něco koupíme sami za neprokouřené peníze. A co nováčci, proč nepodáváte veselá hlášení? Pište a pište, všem to ppomáhá, už z toho koktám, tak pa a držím všem palce!

Péťa

Ahoj tak já se teda hlásím, i když až takový nováček zrovna nejsem....9 dní beru champix a 7 dní už nekouřím. i když...v návodu je,že bych měla kouřit stále a zanechat toho třeba 8 den,ale když jsem už neměla potřebu kouřit po 2 dnu,nechala jsem toho. Ze začátku mi bylo každé ráno zle,i s plným žaludkem,teď mi už zle není. Pořád chodím mezi lidi do společnosti,kteří samo že kouří,a je to divný,ale neláká mě to,což jsem opravdu ráda. Toho jsem se totiž bála nejvíc, že mě to bude lákat....tak se taky držte a já se ozvu. Ahoooj

berona

Ahoj,dneska je to 8 den co ho beru.Při tom kouřím,mám pořád na to cigáro chuť,je to normální?Už jsem zkoušela si je nekoupit,ale večer jsem pak hnala do večerky...Funguje to u každého na 100%?Snažím se nezapálit si co nejdýl to jde,řekla jsem si :dám si jednu za tři hodinky,ale dvě hodiny z toho pořád koukám na hodiny,kdy už bude ta třetí :(Připadám si jak moje děti,který odpočítavají kolik dní a teď už i hodin ,je do Ježíška :).Zatím...,

Martina

Ahoj, je to normální, že přesně osmý den nezačne champix plně učinkovat, já jsem kouřila 14dní ůplně normálně aniž bych pociťovala nechuť a přesně 16den jsem po ranním kafy řekla dost a tak tomu je už 138 dní, že někdo nemá chuť už po třech dnech je opravdu výjimka a v odborných studiích to také uvádějí, někdy až třetí nebo čtvrtý týden pomíjí chuť na cigáro, ale je pravda, že trochu vlastní vůle a chuti přestat musí mít každej. Všechny zdravím a přijďte 27.12 v 15hod na Václavák ke koni, je tam srazík nekuřáků, to vám určitě dodá další sílu do boje s těma smradama. Všem držím palce a vydržte Martina

Míla

tak to nech plynout a nestresuj se, nekoukej na hodiny a neurčuj si délku pauzy, to tě právě vede k opaku a pořád koukáš na hodinky. Prostě na to nemysli, kuř a zobej chmx a nech tomu volný průběh a zkus kouřit jenom když opravdu musíš, určitě máš nějaký rizuál, kdy nemusíš, ale přesto kouříš, tak ho zkus vynechat a tak pomaloučku budeš postupovat a s chmx to půjde, neboj. Držím palce a Péťo, ty reaguješ na prášky vyjímečně, tak se drž a buď ostražitá,nebezpečí číhá všude. Pa a bojujte, stojí to za to

sigrid

Berono, je to úplně normální. Bojovala jsem měsíc než jsem toho nechala a teď nekouřím týden a chuť mám pořád. Je fakt, že chmpx hodně pomůže, ale bezbolestné to není ani pak. Ale jde to. Jsem toho živým, nekouřícím důkazem, protože mě se to nikdy nepovedlo na déle než půl dne. Ani se žvýkačkami, s ničím. Teď sice úpím, ale nekouřím.

Peta

Zdravim, tak dnes je 10. den uzivani Champixu a je to onen den, kdy uz si nezapalim (doufam..), nebyl jsem nijak zvlast silny kurak (je mi 24, kourim cca. od 18ti), ale tech 10 denne (na parbe i vic) jsem si dal, prestal jsem kvuli pritelkyni (hodne silna motivace). Uz od zacatku uzivani jsem kouril tak dve, tri denne, zmizela i chut po ranu a zacalo mi to hodne smrdet. Ale ted, kdyz vim, ze uz nemuzu, mam docela hodne velke nutkani jit na balkon.. Mam dneska dve zkousky ve skole, tak jsem zvedavy, jestli me nervozita z nekoureni nepodlomi kolena a misto na test se nebudu soustredit na to, jak bych mrzl venku a zasmradoval si usta i ruce.. Jinak gratuluju vsem, co to dokazali, snad se mezi vas taky pridam:-).

sigrid

Ale ne proto, že týden nekouřím (i když i to je div), ale proto, že jsem ten překlad opravdu dodělala a dnes nad ránem odeslala. Myslím, že ti, kdo něco plodí hlavou u počítače s cigaretou a pak najednou bez ní, přesně vědí, o čem mluvím. To tedy bylo vítězství ducha nad kouřem! Ale už je to pryč, dnes vysvitlo sluníčko a já kašlu na vánoce a odcházím na sjezdovku. A že mám pocit, že si ji zatraceně zasloužím (i když tedy to cigáro do rozdejchanejch plic a rozpohybovaného krevního oběhu mi bude chybět, to bych zas lhala, kdybych řekla, že ne). A do vánoc snad přijde i Paipo, které nikde není k sehnání, ale ochotně ho posílají na dobírku, tak pak dokážu i chvilku v klidu posedět a nebudu pořád trpět motorickým neklidem.

zdenka

Štěstí a něhu, lásku a radost, at vám přinese vánoční sen, at krásný je Váš Štědrý den. Kouzelné Vánoce přeji všem!!! Hodně štěstí, nebot je krásné, hodně zdraví, nebot je vzácné, hodně lásky, nebot je jí málo, a všechno další, co by za to stálo!!!

berona

Ahojky,ještě že tu jste!!!Aspoň mi má kdo poradit,nebo vysvětlit co a jak se má :).

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce