Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana

Ahoj všichni, tak dnes večer to už bude týden, kdy jsem si naposled zapálila. Není to jednoduché. V noci stále špatně spím, pronásledují mě sny, je mě blbě, bolí mě žaludek. Ale stále nekouřím. Snažím se večerní bobulku vynechat a zobnout si jen ráno. Nebo je lepší si vzít půlku ráno a půlku večer? Máte někdo zkušenost? Člověk si vypěstuje závislost na kouření a ještě měl z toho dobrý pocit. A když se rozhodne přestat, co všechno je ochotný pro to udělat...Občas ještě mám chuť si zapálit...Ale taky si třeba půl dne nevzpomenu, že ještě existují cigarety. Pomáhají mě žvýkačky a vlastní dobrý pocit. Pak si poklepu na rameno a řeknu si : jsi dobrá, jen tak dál. Všichni, komu se nedaří přestat úplně, pochvalte se i za sebemenší úspěch. Pomáhá to !! Držím palečky . Jana

Mona

Dnes beru přípravek 8.den a dnes jsem poprvé bez cigarety. Chut nemám ani trochu,je mi celý den strašně zle,ale ráno to snad bylo nejhorší. Má někdo podobné zkušenosti? Přejde to?

zdenka

Mono tobě to samé co Petě!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ala

Ahoj vonící nekuřáci .Zdravím všechny staré i nové nekuřáky a chci vám napsat o nevolnostech které vás provázejí je to běžné procházíme si to asi skoro všichni ale trvá to tak 14 dní a potom se to zlepší . Já jsem měla bolesti žaludku dva týdny a pak jsem začala brát CH jen půl ráno a půl večer a mám klid .Poslední ch pár dnů už beru jen půlku a stačí mi to.Vpátek to bude měsíc co nekouřím a až doberu tohle plato CH tak to skusím bez něj .Máte někdo zkuzšenosti s předčasným vysazením CH ?.Všem přeji hodně sil doi dalšího nekouření a zdravím Zdenku.Ahoj všichni Ala.

Péťa

Nevadí když jsem si vzala 1.pilulku ve 14:00 a zítra si jí vezmu hned ráno? Máte s tím někdo zkušenost?mám si je brát ve stejný čas?díky za radu :)

IAN

Ze začátku , když jsem bral Ch. podle předpisu , jsem bral jednu ráno a jednu odpoledne po cca 12 hodinách.Po třetím balení beru ráno jemom půlku a pak už nic. IAN

Míla

Franto, to je fajn, že ses neztratil, tak jen občas podej hlášení, že stále nekouříš, myslím, že bychom měli být ten první rok hodně ostražití. Jani, nejhorší máš za sebou a protože mi bylo děsně blbě, brala jsem jednu ráno a hodně jí zajedla a zapila, nechtěla jsem to půlit na 2x denně právě kvůli spaní a snům. A šlo to bez problémů. Chce to vyzkoušet, když by bylo zle, vždycky můžeš přidat. Mono, neboj, přejde to, hlavně vydrž ty první dny a kdyby ti bylo pořád zle, můžeš časem snížit dávku, halvně nekuř, gratuluju k prvnímu dni, zítra se vzbudíš jako hrdina! Alo, vysadila jsem chmx. po 57 dnech užívání, brala jsem už jenom půlku a něco mě pořád poňoukalo to zkusit vysadit. Všichni kolem mě zrazovali tak jsem nic neřekla , jen tady jsem se radila, vysadila a nic se nezměnilo, jen mě přešlo nadýmání. Zkus to a uvidíš, já už neberu asi 4 týdny. Tak bojujte a pište, všem to pomáhá!

cihlis

Ahoj lidičky, dneska je to 8 den, co přítel bere champix. dnes má 1. tabletku 1mg. A 1. den bez cíga. Je to pro něj těžký, protože to cígo furt hledá, né proto že má chuť, ale protože nemá nic v ruce a v puse. Žvýká tyčku od lízátka :-). Co děláte vy? A jste taky tak nafouklý? Kdy Vás to přešlo? Díky za radu. Mamina stále nekouří 207 DNÍ !!! Tak vydržte!!!

berona

Tak právě jsem si vzala první prášek :)Sedím tu a čekám jestli mi bude zle nebo ne,trochu se toho boujím.Ještě že mám po ránu doma šrumec a nestíhám se moc soustředit sama na sebe.V prvním týdnu-je poznat účinek?Je už zmenšená chuť na cigáro?Přijde to samo,nebo si muíte říct"je 8den,končím"?Díky

Míla

Beru, netrap se, poškej až to přijde, já cítila účinek chmx. už třetí den, letěla jsem v polední pauze na cígo a ten ůžasnej pocit při kouření po 4 hodinách se nedostavil, vykouřila jsem jí, ale nebylo to ono. A blbě ti začne být až tak po týdnu, budeš nafouklá, to vydržíš.Pa a dej o sobě vědět a drž se!

magdule

zdravím všechny. 6.den beru CHx a le mi děsně zle, ráno i zvracím, ale večer je všechno v pohodě. Po domluvě s lékařem jsem dnes ráno vzala jen půlku. Někdo tady psal, že ho pronásledují živé sny, ty já mám taky , ale nejsou tak děsné a docela mě baví. Ale nejhorší je, že mám pořád chuť na cígo. Kouřili jste taky? Pozítří budu mít 8.den tak nevím jestli s tím úplně seknu. Moje okolí mi dává najevo, že jsem nesnesitelná a manžel do toho nechce jít hlavně kvůli změně nálad. Taky mívám často splíny a plačtivo. Myslíte, že to přejde? Začínám o sobě pochybovat. Ale jinak všechny nekuřáky obdivuju a doufám, že bude líp.

Mona

Dnes mám 9.den tabletu a 2.den nekouřím. Fakt po ránu je mi hnusně,ale když čtu tady na stránkách vaše příspěvky,tak je to asi normální.Kouřila jsem strašně dlouho asi 20 denně.Jsem zvědavá,jak se s tím vypořádám. Držím všem palce a to i sobě.

magdule

ahoj Mono, jak k tomu došlo, že jsi úplně přestala kouřit? A kolik jsi vykouřila první dny? Mě je špatně a stejně jdu a zapálím si, i když jsem ten počet snížila na polovinu, ale myslím si , že by ten počet mohl být i nižší ( kouřila jsem 20 denně 11let)

Mona

Kouřila jsem 20 let 20 denně. První týden užívání toho champixu jsem normálně kouřila,i když asi trochu mín. Od 8 dne jsem si řekla,že přestanu. Docela bych si zapálila,ale celkem to jde vydržet. Fakt nejhorší je to ráno,je mi po tom prášku fakt blbě. Byla jsem fakt skalní kuřák.1.cigeretu jsem si dávala asi 5 minut po probuzení. Chci to vydržet,myslím,že jsem byla fakt otrok kouření. Magdule,přeji ti taky vydržet.

zdenka

Ahoj mončo a magdul, čtu jak zápasíte s tím nekouřením, a věřím že to zvládnete. Já tyto stránky navštěvuji od května, díky tomu nekouřím, a našla jsem si i nové přátele po netu, což mě hodně pomáhalo ještě když žil manžel. Byl to vždy takový můj únik od té hrozné reality. Vkvětnu jsem začala vážně uvažovat o tom že konečně přestanu kouřit, manžel zápasil několik let s rakovinou plic a já konečně chtěla přestat. Tak jsem díky netu se objednala do Chomutova k doktorovi Findovi, na ty jehličky, ale já to samozřejmě překouřilaq, štvalo mě to , ale tak to bylo. Pak jsem náhodou našla tyto stránky a dala se na champix, a ono to zabralo, no bylo to super, bylo mě líp, děti i manžel měli velkou radost, moc mě fandili. Ale 13.září mě byl sdělen velmi špatný zvrat manželovi nemoci , metastázy, ono už to bylo doma zlé, ale on bojoval, no prostě opět jsem začala, tak honem champix , a já i přesto co bylo doma s muýžem, tak jsem to zvládla, už kvuli tomu že měl muj slib, že nebudu, měla jsem dost práce kolem něho, a tak to nekouření jsem nějak zvládala, bohužel 17.října jsme ho s dcerou vezli na kontrolu do Prahy, ale on během 7 hodin, umřel, a to jsem nezvládla, já doslova hulila, nejedla jsem, mám dole 12 kg, prostě bez cigarety ani ránu, to jsem tak jela víc jak měsíc, ale tak to už dál jít nemohlo, tak znova champix, a od 1.prosince opět nekouřím, je to krátká doba, ale snad to už vyjde, moc o to stojím. mě je 54let, manželovi bylo 56 let. Já vám to píši proto že to stojí za to nekouřit, ani ta finanční otázka není zanedbatelná. Věřím že to zvládnete. ahoj všem!!!!!!!!!!

ChampixMan

Tento príspevok pri prvom odoslani zmizol, ale HE-HE, CTRL+COPY :-))))) Dobry den, bozkavam, ahojte! Počet dní terapie: 59 Počet dní bez cigarety: 51 Počet týzdnou bez cigarety: 8 Počet dní stravenych na psychiatrii: 0 Cigarety vonají/páchnou: vonají Zácpa: N Nespavost: N Depresie: N Uzkost: N Sny: A Nazvraceni: A (po uziti CH. 20 min) Krvny tlak: 125/80 Počet kg: + 5 kg Hodnota oxid.u.: 0 Spirometria: 100% Davkovanie: 1 tbl./den Tak a pri kazdom prispevku chcem vidiet takyto dotaznik. hahaha Zostal som trosku smutny, lebo je zraz na Vaclavaku a ja som 27ho v praci az do 17,18tej, takze sa nemozem zucastnit. :-( Ale ja si tento pochod vecer pozrem v spravach na Prime a Nove. :-))) "Pochod nekuraku!"Ach skoda ze tam nemozem ist. No ale ved na buduce sa to hadam zorganizuje asi nejak inak. Ale vlastne je to jedno - je to dobry napad a hotovo! Sigrid!To bude dobré, uz som tu raz pisal o kamaratovi, ktory prehuloval Champix mesiac a viac, netrap sa s tym hlavne, lebo budes nervoznejsia z toho celeho, u kazdeho to funguje individualne! A potom musis vydrzat!!!!! Poculi ste ze v USA beru Champix niektorí aj rok???? Ja sa inak priznam, ze ked citam tieto vase prispevky, tak mam neodolatelnu chut na cigárko! :-))) Dobre sa na tom da cvicit sebaovladanie. :-))))) Musim utekat....... Pozdravujem Vás: Milka, Andrejka, Ivka, Franta, Sigrid, Zdenka a kazdeho "noveho" "stareho" a hlavne sa drzme, do roka bez cígi je este daleko.... Pekny vecer prajem. Champix-MaN

Míla

ahojky, dotazník vyplním až příště, ale kdybys zvládnul do 18 být na Václaváku, určitě bychom na tebe se Zdenou počkaly, tak začni v práci vyjednávat :-)))))

zdenka

Mílo, pospíchám, ale souhlasím s tebou, snad to vyjde!!!!

magdule

díky Zdeni za podporu. Je mi moc líto co jste si prožila. Budu se snažit vydržet, zítra si už další cigarety radši ani nekoupím.

Ales

Zdravím Vás všechny, čaw ChMane, musí říct, že zase jeden dobrej nápad s tím dotazníkem. Počet dní terapie: 57 Počet dní bez cigarety: 50 Počet týdnů bez cigarety: 7,5 Počet dní stravenych na psychiatrii: 0 Cigarety vonají/páchnou: jak kdy Zácpa: N Nespavost: N Depresie: N Uzkost: N Sny: uz ne Nazvraceni: ne Krvny tlak: nevim Počet kg: + 3 kg Hodnota oxid.u.: nevim Spirometria: nevim Davkovanie: max.1 tbl./den , občas to nevyjde. Jinak musím říct na svoji omluvu mé velice špatné docházky, že za těch x dní co už nehulim, tak jsem měl chuť na cigáro jedině tady na tom foru. Všem Vám moc a moc držim palce a bojujte!!!!!!

Mona

Díky Zdene za podporu a Magduli vzkazuji,že cigára nenosím do práce,mám je doma na krbu,protože nechci dělat velká gesta,jako že je vyhodím a pak je eventuálně budu shánět.Dnes teprve 3.den,ale už mi nebylo po ránu tak strašně.Držím palce

magdule

čauky, dnes ráno mi bylo taky líp, nevím jestli to bylo tou půlkou nebo tím, že jsem pořádně posnídala. Právě jsem dokouřila 2.cigaretu a nevím jestli mám koupit další, protože to byly poslední co jsem měla. Zítra mám 8.den, mám dnes ještě kouřit? Chuť by byla!

Anonym

Ahoj, zdravím. Jsme na tom stejně,dnes je to 3 den, co beru champix. 1. den jsem vykouřila asi 8 cigaret, včera jen dvě a dnes žádnou...juchů :) Musím říct,že ani chuť nemám. Což je super. Je jasný,že na to má vliv i jistá vsugerace,ale co! Kouřila jsem 8 let, dvacku denně!!! Tak jsem fakt zvědavá co ten zázračný CHAMPIX dokáže...zatím se snaží :)))) mějte seéťa

ChampixMan

Citam si fora v Madarsku o Champixe. A az ma zarazuju prispevky ktore som tam cital :-((( Az som sa pri tom rozculil. Pisu ze si dali PRVU tabletku a uz nemali chut na cigaretu. Alebo ze do 3-4 dna prestali. Ale toto tam napisali asi 10ti. Takze teraz neviem ci maju iny Champix, alebo vobec nemaju ziadne informacie o tom. Ale kazdopadne si myslim ze to dokazali silou vole a nie pomocou Champixu ked prestali do tyzdna. Ze mi date za pravdu? Nedalo mi to nenapisat moj nazor. Zdenka, Milka, no uvidime ale podla mna sa mi nepodari skoncit v praci skor, takze z toho asi nic nebude vo stvrtok 27-ho. Skoda! Ale ved niekedy nabuduce. Ale uz sa tesim ked budete pisat svoje zazitky!

Mona

Magdule,já kouřila celý ten první týden a v pondělí byl ten 8.den a od toho až nekouřím.Vydrž až od zítřka,protože zítra začneš brát ty modrý tabletky a to se připrav,že ti asi bude ráno zle. Mě bylo fakt. Dneska už mi to tak nepřijde a na ty cigára myslím už v delších intervalech. Je to zkrátka den ode dne lepší.Tak si ještě dneska blafni a od zítřka šlus.

magdule

Tak vám řeknu, že nevím co dělat. Můj lékař zřejmě udělal chybičku a napsal mi pokračovací balení, takže od začátku beru 1mg tbl. Proto jsem asi taky zvracela, dnes ráno jsem si vzala půlku a bylo to snesitelné. Mám ještě 1balení pro manžela a to je správné startovací. Tak teď akorát nevím jak mám dál pokračovat, jestli už od zítřka mám brát ten 1mg nebo půlku. Taky vidím, že vtom start.balení chybí tbl. 1,-3, večer a já brala každý den ráno 1mg tbl. a večer taky 1mg tbl. poradíte mi někdo? Díky

ChampixMan

Magdi, a kolik to beres uz takhle zle? Hlavne, klud, podla mna to je ok! A a uprav si to jako to ma manzel v balicku. Aspon mas za sebou 8 den ked je kazdemu najhorsie. hihi Ma to aj vyhody, vidis.

magdule

beru to takhle 7.den. Rvu do sebe silné dávky a v podstatě jsem to tak měla brát až od zítřka, ale co se dá dělat, třeba už mám nejhorší za sebou.

Magdule

Ahoj, teď už je to jedno jak budeš pokračovat v braní Champixu, to startovací balení s nižšími gramážemi má jen připravit organismus na reakci. Nejhorší už máš určitě za sebou. Tady si většina stěžuje , že po Champixu jim bylo nevolno , tak s tím nemám žádmou zkušenost. Od začátku jsem bral Ch. ráno na lačno před snídani , pak se pořádně nasnídal a nid¨kdy se nevolnost nehlásila. IAN

Magdule

Ahoj, teď už je to jedno jak budeš pokračovat v braní Champixu, to startovací balení s nižšími gramážemi má jen připravit organismus na reakci. Nejhorší už máš určitě za sebou. Tady si většina stěžuje , že po Champixu jim bylo nevolno , tak s tím nemám žádmou zkušenost. Od začátku jsem bral Ch. ráno na lačno před snídani , pak se pořádně nasnídal a nid¨kdy se nevolnost nehlásila. IAN

Mika

Podle mé zkušenosti je lepší přestat až Ti to opravdu nic nebude říkat, já jsem si také nekoupila 8 den cigarety, protože jsem řekla, že přestanu. Ale stále mi to chutnalo i když jsem počet vykouřených cigaret snížila. Stále mě pronásledovala myšlenku na cigaretu, protože jsem si pamatovala to jak mi chutnala. Ostatně myšlenka mě pronásleduje stále, cigarety mi nesmrdí a to s jedním hříškem nekouřím od 24.9.

berona

Tak vám nevím :o)),dneska ráno jsem měla teprve druhou tabletu,bez cigára samozřejmě ani ránu,ale dopoledne jsem hodně hodně zaměřila na to za jak dlouhou dobu dostanu chuť si jít blafnout.Asi v tom nějakou roli hraje psychika,jelikož jsem toho vykouřila míň a je mi jasný že za to tabletkám zatím děkovat nemůžu.Ale taky jsem zjistila,že hodně toho vyhulim jen proto,že momentálně nemám co na práci.A taky mi už teď neni taková zima "o)).Já mám 3dítka a tak jsem chodila na balkon,což je teď v zimě opravdu lahůdka.No uvidíme jak budu pokračovat,jsem zvědavá moc na ten "OSMÝ"den,jestli to budu i já kdo tu bude moc napsat:"přestala jsem...".Zatím Ahojky :o))

Zuza

Ahoj, sem tam si vás přečtu jak válčíte, ale nereaguju. Až dneska, protoře se tu někdo ptal jestli se něco stane když nedodržíte s Champixem 3 měsíce. Takže já: kouřila jsem 25 denně, 12 let, od prvního dne kdy jsem začala brát Champix jsem pořád kouřila jako by se nic nedělo. Kolem asi desátého dne už mi to nechutnalo vůbec a definitivně jsem přestala kouřit až 15. den. Po třech týdnech jsem neustále zapomínala brát prášky v určenou dobu a to až tak, že už jsem se v tom sama nevyznala, hrozná bordelářka...:-) Tak jsem se na to úplně vykašlala, prášky neberu 5 den a NESTALO SE VŮBEC NIC. Tenhle příspěvek ovšem nemá za účel navádět vás k tomu, aby jste skončili s Champixem předčasně. Já vím, řeknete si - jestli se opravdu nic nestalo, proč mám do sebe rvát prášky za takové nekřesťanské peníze? Je to na každém z vás, já kdybych nebyla bordelářka, tak bych je určitě brala dál, ale dneska už to nemá cenu.

Zuza

Cauky Zuzi, ja to taky tak delam. :-) Jeden den stvrtka, druhy den cela, pak den nic, pak jedna pulka rano, pak vecer. Mhmmm. Nechyba to ani mne. Ked ma to napadne tak supnem champix. A takto mi jeden balik vydrzi mesiac :-) Za litr. :-) Samozrejme keby pocitujem potrebu tak to beriem rano a vecer pravidelne celu. Podla mna kazdy vie co si smie dovolit a co nie. Mhmmmm...

Anonym

Ahoj Šampióni, tak dneska je můj 4 den užívání šampíku. Už dva dny ani jedno cígo,což je fakt bomba! Ráno když si vezmu pilulku mi je chvilku zle,cca půl hoďky ale pak celý den v poho:) Dneska si beru už i večer, těším se na to. Tak se držte a jde to,musíte jenom chtít,a kdo nechce,tak mu ani šampík nepomůže, nebo jo?.....

zdenka

Ahoj všem, ano mám radost jak nás zde přibývá a ti co již delší dobu nekouří dále píší, a to je dobře, pomáháme si vzájemně. Jen se ozývám , že nekouřím ale dává mě to zabrat,našla jsem doma z dřívějška špičku od inhalátoru, tak si s tím občas hraji, raději nyní nepiji kávu, jinak ted vám píši a zobu slunečnicová semínka. Dobré a zdravé. Když mě dřív viděl tohle jíst muj muž tak se smál a v dobrém vždy říkal že jsem pipina. Je to boj. Někdy příště!!!

Ajrin

Ahoj Mílo a Zdenko,po delší době se ozývám, já jsem ta co po třech dnech nekouření nevydržela a zase si zase zapálila.No, v sobotu to budou tři týdny co nekouřím a zatím to zvládám.Jak říkala Míla nejhorší byly ty první tři dny.Chtěla bych povzbudit hlavně Zdenku a podělit se s tím co mi pomáhá tu chuť na cigárko přemoct.Koupila jsem si balíček hřebíčku, samozřejmě koření,a prakticky celý den je cucám,žmoulám a pokusuju v puse. Má zvláštní aroma, který tu pusu někdy úplně umrtví. Nebo několikrát po sobě zadržím dech na dobu po kterou to vydržím, přitom se asi nedokrvuje hlava a člověk má aspoň chvíli pocit, že kouření by ho zabilo.Zkus to, třeba ti to také bude pomáhat.Já mám teď největší problém s nekouřením, když se dostanu do pohody nebo v situacích kdy jsem obvykle kouřívala.Docela se bojím Vánoc a silvestra, protože veškeré moje příbuzenstvo vypaluje.A já pochybuju, že za těch pár dní co ještě do Vánoc zbývaj nějak pokročím.Kdy vlastně jsi Mílo začala mít radost, že nekouříš, mě nějak ta euforie z nekouření zatím nepostihla.Moc držím palce všem, kteří se do tohodle zapeklitýho boje pouští.

Míla

Ahoj Ajrin, taky z tebe mám radost a přesně cítím, jak jsi na tom. Já to beru tak, že jsme si dobrovolně vzali svoji nejmilejší hračku a je nám po ní smutno. Ale uklidním tě, to smutno je čím dál menší.Začínám 12 týden a ještě mi v situacích, kdy jsem kouřila,vyskočí myšlenka na cígo, ale hned to přejde. Mě pomáha to, že si v té situaci řeknu, co by se změnilo, kdybych si zapálila. Odpověď je vždycky: nic, jen bych zase páchla , cigareta nic nevyřeší. No, doufám, že mi to vydrží a doufám, že tobě to pomůže přes ty svátky. Dívej se na své kouřící příbuzné jako na chudáky, co musí kouřit a na sebe jako na vítěze, co už nemusí. 3 týdny už jsou dost, tak si to nekaž a hlavně ANI Jednu!! Tak se drž a dej o sobě vědět Pa

Péťa

Ahoj Šampíci,mám jeden dotaz....nechodí sem nějaká paní z Řeporyj? Jen by mě to zajímalo :)))) Díky, jo a už 3 dny bez cíga....beru od tohoto pondělí,ahooj a krásný vík

iban

Tento lék jsem si kdysi koupila v zahraničí (volně prodejný). Nikdo si tam nelámal s ničím hlavu. Je to izolovaná látka rostlinného původu a člověk by musel sníst toho nevím kolik, aby se mu něco stalo. Většinou se jedli 4-5 tablety denně cca 14 dnů a v závislosti na míře kuřákových chutí, se to zobalo dál. To, co tady se píše, je opět "připoutání zákazníka". Myslím, že je to pouze zbytečné ždímání kapes. Faktem je, že jsem brala tabletky cca 3 dny a už jsem cítila naprosté odpoutání se kouření, takže poté beru čistě nárazově. Není potřeba nějaké půlroční zobání. Jen to žere peníze. Je dobré dát občas na selský rozum a vnitřní intuici. Ta je lepší než příbalový letáček (bavím se pouze o tomto typu léků!!!!) Já jsem měla kouření jako určitý rituál a tak jsem si holt našla jiné. I když jednou za 14 dnů si dám 1-2 cigárka v dobré společnosti, ae vím, že víc už kouřit nepotřebuji.

Franta

Ahoj, připadáš mi jako z jiného světa, takové kuřátko, které radí řezníkovi, jak správně stínat slepice. Nevím sice, o kterém "léku" píšeš, ale tvoje myšlenky jsou naprosto zcestné pro lidi, kteří jsou závislí a odvykají. Takhle se můžeš chovat pouze v případě, že se u tebe ještě závislost neprojevila, ale i tak je to pouze snížení frekvence kouření a ne to, co chceme my, tzn. přestat.

iban

A.:Kohoutku, kouřila jsem 20 let. Chci tím pouze říct, že lék funguje výborně a i mnou zmiňované společenské pokouřeníčko se již stalo minulostí. Jelikož nemám chuť. To je taky dobrá zpráva pro rozmýšlející, ne? B.:Obsahová látka je CYTISINE......., mladíku. A ta je vždy snad důležitější než název daného výrobku, který tě tak zajímal.

iban

A.:Kohoutku, kouřila jsem 20 let. Chci tím pouze říct, že lék funguje výborně a i mnou zmiňované společenské pokouřeníčko se již stalo minulostí - jelikož nemám chuť. To je taky dobrá zpráva pro rozmýšlející, ne? B.:Obsahová látka je CYTISINE......., mladíku. A ta je vždy snad důležitější než název daného výrobku, který tě tak zajímal.

Martina

Hele Iban, je hezký, že chceš radit, ale způsobu, jakým se presentuješ vůbec nerozumím, název léku z nepochopitelných důvodů říci nechceš, tak nám milostivě sděluješ účinnou látku, ale tady si na nic nehrajem, chceme si pomoc navzájem a ty jsi to asi nepochopila, tak buď se chovej normálně a zkus ostatním poradit konkrétně, a nebo to machrování zkus jinde.Ahoj Martina

Franta

Předpokládám, že to je na mě, takže děkuji za lichotky. Obtěžuj se, prosím, a podívej se na název této diskuze. Víc nemám co dodat, děkujeme za návštěvu a podporu v našem úsilí.

nadja

Pročítám si všechny vaše příspěvky od začátku - mezitím jsem si byla dvakrát zapálit - a v hlavě mám zmatek. Kouřím 30 let a v posledních letech opravdu "první ligu". Manžel přestal před 5ti lety sám, bez podpůrných preparátů a vydržel - klobouk dolů. Já jsem se o to raději nikdy ani nepokoušela. Jenom pomyšlení, že bych si nedala cigaretu, je pro mě tak hrozné, že jsi jdu hned raději zapálit. Ale rozum napovídá, že bych to zkusit měla. Že by to ještě asi stálo za to. Samozřejmě se, jako každý jiný, bojím především toho, že bych mohla onemocnět. Jiný důvod k přestání vlastně ani nemám...vím není to málo, ale... Poraďte, myslíte si, že to mám zkusit s Champixem? Nejsem ztracený případ? Už teď se těším i bojím zároveň. Děkuji všem, kteří mi napíší svůj názor.

iban

Důležité je jestli opravdu chcete přestat. Já jsem to začala brát a nic jsem od toho ani neočekávala. K mému překvapení jsem jakoby zapomněla kouřit. Pokud vás to ale s cigaretou baví, tak nevidím důvod (a s tím lékem to jde), proč si někdy ve společnosti nezapálit (1-3 jednou za 14 dnů). A absolutně s tím nemám problém.

iban

.....člověk potom i míň smrdí ostatním Teď už to mám taky, že když přijde kuřák do místnosti, tak je to vážně na pozvr.....

Franta

Ahoj Nadjo, většinou člověk "dozraje" k takovému rozhodnutí, až nějaké problémy jsou. Jestli chceš přestat, s Champixem se Ti to podaří. To, co Ti tady radí iban, je nesmysl a přejdi to, teda jestli chceš opravdu skončit. Držím palce.

Anonym

Ahoj, hele asi takhle...tyto příspěvky o Champixu čtu od úplného začátku. Čtu je denně,a Champix jsem si koupila teprve toto pondělí. Díky jednomu pánovi,co poslal super příspěvek,díky kterému jsem se rozhodla. Protože já sem o tom furt přemýšlela,mám nemám, tak třeba za čas....Mě totiž kouření fakt chutnalo, kouřila jsem 8 let. A nechtěla jsem přestat. Ale když jsem si v pondělí přečetla jistý příspěvek, hned sem běžela k doktorce pro recept a pak rovnou do lékárny. Champix papám od pondělka a od středy nemám potřebu kouřit. I když jsem ve společnosti kuřáků.Jo láká mě to,ale vydržím. Vždycky si říkám,že takový narkomani,taky někdo z nich vydrží a dostane se z toho. Oni mají určo horší abstinenční příznaky než ,,kuřáci,,. takže to mě i motivuje,možná je to blbost,ale mě to pomáhá. No a další věc proč jsem se rozhodla Champix koupit. Řekla jsem si,proč to furt oddalovat,čím dřív tím líp. Rozhodně se mi bude odvykat líp po 8 letech než po 10,15,20.... Takže je to na tobě. Ale je příjemné nesmrdět kouřem,nemyslíš :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce