Dobré ránko,
Megane ano - já včera zalehla fakt brzo ( tedy na mě :) ).
Alčo - držím palečky, takže jestli si to pamatuju, tak z posledních 8 ks staženo na 5 ks ? Hlavně vydrž :) Jestli se dostaneš na jednu, tak se ti bude snadno zahazovat... :) Pokus se dát si první co nejdéle... Držím palečky a piš ja kto jde ... A trápíš se nějak, nebo to jde ? A žádnáých 7 dní bez - navždy !!!! :)
Kuřecí polévka - kuře ( já koupila prsíčka, ale pochopitelně kuře v kuse taky může být a možná na vývar i lepší, uvaříš se zeleninkou ( tu já pak nastrouhám do vývaru ),maso do vývaru nakrájíš ( já natrhala:) ), zeleninku nastrouháš, uděláš jížku ( máslo, hladká mouka ), zahustíš a povařiš, a na závěr přidáš smetanu rozmíchanou se žloutkem ( já dala celé vejce vč. bílku), dochutíš trochou muškátového květu ( apropo tady jsem zjistila koření, které se hodně používá do pol´évek v zahraničí, nikdy jsem tomu nemohla přijít na kloub a už vím), a ozdobíš petrželkou. Musím říct, že polévka je fakt lahodná !!!
Tak a zapečený stehna - tak ty měli extra úspěch ( polévková jsem u nás jen já ) a je to snadný :
Kuřecí stehna ( můžeš i jiné maso, ale stehhna pustí šťávu, ostatní by bylo vysušené...asi) kapka oleje na dno vysokého hrnce, vyskládáš stehna a na každý dáš dva plátky šunky a dva plátky sýra ( doporučen eidam, já dala jiný, neb ve Sparu měli inventuru a nic neměli ! ), rozmícháš dvě zakysané smetany se stejným množstvím hořčice ( ano zní to zvláštně,ale je to mňamka) - poměr 1:1,jedna zakysanka, jedna hořčice :) , poleješ, maso musí být ponořone a cca hodinku pečeš... Já k tomu nedělala žádnou přílohu, neb jsem dělala ještě manžův oblíbený těstovinový salát, ale asi by se k tomu hodili např. americké brambory, pro lidi se zdr.živ. stylem by se to jistě dalo i s rejží...
Manža i tcháni se olizovali, takže budu asi dál improvizovat a zkoušet nové recepty... :) :)
Přidat nový komentář