Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
lexa

tak to bych šla radši domu a říkala si,jak jsem dneska pěkně opálená!!:))))Já jsem naštěstí snědá od přírody,tak to nepotřebuji!Ale romka nejsem:))))

Friduča

Hafiny je mi moc líto - je to těžký rozhodnutí, ale rozumný... Já už to s našim prožíval 2x, kdy jsme málem museli...Repekt. se nevědělo jak to dopadne a připravovali jsme se na nejhorší... Je to smutný, ale sama jistě víš, že nemá smysl,aby se trápila... Ale já tě teda za to zapálení nebudu chválit,ani při tak těžké situaci.. Přemýšlela jsem o tom totiž a všimla jsi si, že máš vždycky výmluvu ? Hodně práce, nemocnej pesan... Ani jedno není důvod k zapálení... Víš, já si pamatuju teď naposledy, když šel náš hafák pod kudlu s podezřením na nádor, tak jsme se pomaloučku připravovali na to, že tam zůstane... Já se klepala jak ratlík, dali jsme si s manžou kávu s automatu a šli čekat ven - manžel si zapálil a to byl přesně ten moment, kdy bych si dala taky, kam to cígo prostě patří..Jenže já si nedala - vypila jsem si kávu a manža vyhulil cígo a zkrátil si o kus svůj život a oba jsme šli dovnitř... Nechybělo mi, okamžik to byl stejnej a ta cigereta jemu v ten moment nikterak nepomohla a nic nezměnila... Víš nám teď před 14 dněma se zastřelila kamarádka ( moc jsem o tom nechtěla psát ) a její maminka dostala infarkt minulej týden... Nemusím ti povídat, že jsou to těžké chvíle a není to nic radostného. Ale nic mě nedonutí, abych tomu hnusu znovu propadla, protože si uvědomuju, že mi vůbec v ničem nepomůže - nic z toho co se stalo, nebo stane nezmění a nezmírní... To je jen na nás... Dokud si budeš těžké životní chvíle brát jako berličku,aby jsi si mohla zapálit - budeš si zapalovat furt a furt, neb něco nás vždycky dostihne...Musíš prostě chtít nekouřit, pak to půjde samo a nic a nikdo nemůže tvé rozhodnutí zvyklat... Takže za mě - dávám ti na prdel ! :) :) A zároveň přeju pevné nervíky při loučení s hafanou... Budu na vás myslet ... Tak Megane vrchní kulináři, můj experiment se setkal s velkou odezvou :) Donesla jsem dolů tchánům a oblizovali se všichni..Manža dorazil domů a čmuchal ... Čučel do lednice - kde to je ???? Já co ? On - tady něco hrozně voní a já to nikde nevidím :) Tak jsme si zahráli na přihořívá a našel v troubě :) Olizoval se ... :) Takže úspěch jsem slavila a je to rychlé a jednoduché... Já poprvé takovou polévku jedla v Turecku a byla to ňamka - kor na mou dietu, dostala jsem tam uplavici a měla jsem přísný zákaz mastný, ale víš jak to je ... Nevydržela jsem :) Já taky jednou měla pěknou příhodu na solárku v BBC - chodili jsme po obědě ve všední den - úžasná cena 120 kč...Jednou tam takhle jdu večer a on na mě vybalil 300 kč, vyvalila jsem oči - myslela jsem,ž e si dělá srandu a koketuje se mnou panáček, ale ouha - dopoledne jsou šťastná hodinka :) A mají slevu, tak jsem to zaplatila - bylo mi blbý odejít a už jsem tam nikdy nešla -. to dá rozum :) Takže nejsi jediná trubka :)

Alča

Ahojte, ještě pořád kouřím, ale dnes už jich bylo jen 5. Závidím vám vaše sté a jiné výročí a můžu vám říct, že mě by úplně stačilo -třeba jen 7dní bez. Budu dál snižovat , držte mi pěstičky!!!

Friduča

Dobré ránko, Megane ano - já včera zalehla fakt brzo ( tedy na mě :) ). Alčo - držím palečky, takže jestli si to pamatuju, tak z posledních 8 ks staženo na 5 ks ? Hlavně vydrž :) Jestli se dostaneš na jednu, tak se ti bude snadno zahazovat... :) Pokus se dát si první co nejdéle... Držím palečky a piš ja kto jde ... A trápíš se nějak, nebo to jde ? A žádnáých 7 dní bez - navždy !!!! :) Kuřecí polévka - kuře ( já koupila prsíčka, ale pochopitelně kuře v kuse taky může být a možná na vývar i lepší, uvaříš se zeleninkou ( tu já pak nastrouhám do vývaru ),maso do vývaru nakrájíš ( já natrhala:) ), zeleninku nastrouháš, uděláš jížku ( máslo, hladká mouka ), zahustíš a povařiš, a na závěr přidáš smetanu rozmíchanou se žloutkem ( já dala celé vejce vč. bílku), dochutíš trochou muškátového květu ( apropo tady jsem zjistila koření, které se hodně používá do pol´évek v zahraničí, nikdy jsem tomu nemohla přijít na kloub a už vím), a ozdobíš petrželkou. Musím říct, že polévka je fakt lahodná !!! Tak a zapečený stehna - tak ty měli extra úspěch ( polévková jsem u nás jen já ) a je to snadný : Kuřecí stehna ( můžeš i jiné maso, ale stehhna pustí šťávu, ostatní by bylo vysušené...asi) kapka oleje na dno vysokého hrnce, vyskládáš stehna a na každý dáš dva plátky šunky a dva plátky sýra ( doporučen eidam, já dala jiný, neb ve Sparu měli inventuru a nic neměli ! ), rozmícháš dvě zakysané smetany se stejným množstvím hořčice ( ano zní to zvláštně,ale je to mňamka) - poměr 1:1,jedna zakysanka, jedna hořčice :) , poleješ, maso musí být ponořone a cca hodinku pečeš... Já k tomu nedělala žádnou přílohu, neb jsem dělala ještě manžův oblíbený těstovinový salát, ale asi by se k tomu hodili např. americké brambory, pro lidi se zdr.živ. stylem by se to jistě dalo i s rejží... Manža i tcháni se olizovali, takže budu asi dál improvizovat a zkoušet nové recepty... :) :)

Megan

Fridučo, tak sem písni ten recepis. Rád se přiučím :-). Tak vy už asi všichni chrápete, tak teda přeji krásné sny. Alčo, neboj, taky to brzy zažiješ, jaký to je být voňavá. Uvidíš :-)

lexa

Fridu,ta polévkla s nudlemi?Asi bez že,jo a na dochucení normálka masox sul atd nebo jenom ten květ?Už jí vařím

Megan

Ahoj všici. Tak jsem před chvílí vstával po noční a pohoda. Dal jsem si kávu a víte co? Nic. Prostě nic. Žádná chuť se nedostavila. Ještě před třema měsícema bych ke kafi vyhulil min. 3 retka a za chvilku si zapálil zase. Představa, že piju kafe a nehulím byla strašná. Víte na co jsem přišel? Že ono to jde žít bez těch bílejch smradů a ten život je daleko lepší!!!!!!! Ifko, jak jsi dopadla s hafanem? Friduč, díky za recepis. Tak ten recept na kuře je velice zajímavý. To jsem fakt nikdy neslyšel. Takže ty tam dáš 0,5 litru zakysané smetany a 0,5 litru hořčice? Předpokládám že plnotučne. Tý jo. Mějte se

Megan

Já kuřecí polévku dělám takto: pokud dělám omáčku, tak vyvařím celé kuře, pokud ne, tak pouze skelet. Na vývar použiji jednu velkou cibuli, dva stroužky česneku, kmín, několik kuliček černého pepře, kuličku nového koření a půl masoxu. Když je vývar hotov, tak ho přecedím a oberu maso, které nakrájím. Dám vývar opět vařit (bez masa) a do něj přidám min jednu velkou hrst kořenové zeleniny (na kostičky mrkev, pertžel, celer). Pokud nemám čerstvou, použiji mraženou (je to směs pod svíčkovou). Ještě k tomu přidám několik lístků libečku (mám ho na mražáku). Po krátkém povaření do polévky zavařím játrové knedlíčky. (u nás prodávají úplně perfektní v kelímku). Když jsou knedlíčky uvařené, přidám do polévky domácí nudle a obrané maso. Polévka je pak naprosto dokonalá. Dobrou chuť

Megan

Napsal jsem to blbě. V tom kelímku prodávají játrovou zavářku a z té se malou lžící vykrajují knedlíčky :-)

Friduča

Néééé, žádné nudle ... nastrouhaná zeleninka a trocha smetany s vejcem a jížka ti to zahustí až,až - já tam dávám trochu kuřecího natura bujonu...

Friduča

a pochopitelně osolit a opepřit dle chuti... :) Zeleninu vařím čerstvou a vše po vyvyření vyhodím a nastrouhám jen mrkvičku... Megane já dala dvě smetany a dvě hořčice . kus proti kusu ( hořčici tu menší ( né úplně malinkou, ale prostřední :) ). Bylo to fakt zajímavý . manža se olizuje ještě ted ..něco úplně nového ...A hlavně rychlé a bez starostí.. žádné podlejvání, nebo tak ... prostě hodinku pečeš a vyndáš a dlabeš :) Vidíš, že to jde ... Tohle co píšeš je totiž přesně ten pocit, o kterém píšu já... Dokud k němu člověk nedojde, není zcela vyléčen :( Takže ty už jsi zdravej kuchtíku ? :) Ifčo co hafina ????

monika

Ahoj všem, moje máma kouří asi 20 let, nyní se rozhodla přestat a začala používat přípravek champix, všichni jsme jí drželi palce, Vydržela to asi měsíc, ale po měsíci přišla špatná zpráva která ji dohnala opět k cigaretě, tím nechci říct že CHAMPIX nefunguje ba naopak myslím si se vše bylo na dobré cestě, ale není to jen o tom vzít si tabletku, je to hlavně o silné vůli a o tom CHTÍT PŘESTAT KOUŘIT a nevzdávat to. Myslím si že champix je dobrá volba. Takže mnoho zdaru všem, kteří se tohoto zlozvyku chtějí OPRAVDU zbavit,

Megan

Moniko, neházej flintu do žita. Jestli se máma rozhodla přestat kouřit za pomocí Champixu, je to ta nejlepší volba, ktrerou mohla udělat. To, že zklamala, se může stát!!!!!! Rozhodně je třeba se nevzdávat a opět začít bojovat. Hlavu vzhůru!!!!!! Uvidíš, že to zvládne. Podpořujte jí a uvidíte, že to bude dobré. PS-1 Friduč, tak já ten tvůj recept musím vyzkoušet. To je fakt mazec!!!!!! PS 2. Dnes jsem psal Ládíkovi na mobil, ale bohužel se neozval :-((((((. Krásný večer a ještě krásnější noc přeje Megánek

Megan

Friduč, já myslím, že jsem zcela vyléčen. Představa, že opět hulím je naprosto příšerná!!!!!!!!!!!!! Já prostrě chci být už do konce svého života čistý a voňavý!!!!!!! Ahoj

Friduča

Tak já jsem se právě teď vrátila domů...Byla jsem kamarádovi na vernisáži a v poho, pak jsem přejela jinam a kouřili, a louřili a kouřili... a kouřit budou... Nezapálila jsem si,ale dala bych si... Nemusela jsem moc překonávat, ale ten skok je malučkej... U Ládíka je to blbý...já to tuším... jen nevím, proč nám jeho dcera nedá vědět ???

Megan

Brý ráno všem. Nějak nám diskuse uvadá. Co to, co to? Friduč, ty máš teda chutě!

Friduča

Dobré ránko, sem tě chtěla trochu vyprovokovat :) Jsem v klidu, jen se mi trošičku po včerejším vínku motá hlavička :) Ale dobrý, hajánkovat jsem šla v půl jedné, takže to jsem se vyspala a v pohodě... :) Dneska jdu do divadla - se těším na paní Maciuchovou - je naprosto výborná !!! Mončo, tak sem pošli maminu - třeba jí to pomůže... Ifko, kdy ty se na to zase vrhneš ???? Čekáme tu na tebe :) Marja ? Stále nic ? Já 105 dní - jupí... za chvilku půl roku :) Prostě pohádka ... :)

Megan

Já byl včera s Tumapo taky na pivu, ale hlava se mi nemotá. Žádná kalba se nekonala, ale dobře jsme pokecali. Friduč, tak neprovokuj!!!! Jak by jsi mohla mít chutě na takový škaredce? Jinak 105 - hmmmm no dobrý no. Mě štveš

Ifka

Hafinka to má už za sebou a je v psím nebi. Než přišli, tak hafinka snědla prášky na oblbnutí a potom jí doktor dal do žíly na noze injekci. Technik držel nohu a já hafinku hladila. Ležela úplně v klidu. Trvalo to velmi krátce.

Megan

Ifko, hafinky je mi moc líto. Snad to brzy přebolí a bude ti lépe. Friduč, ty jsi ta velká cestovatelka. Právě stříhám loňskou dovču v Egyptě a je to něco neskutečného. V Egyptě jsem byl 3x, ale ta loňská byla naprosto nejlepší. Vřele doporučuji -Egypt - Hurghada, hotel Bel Air. Pohádka hadr

Ifka

Egypt-má láska. Kolik hvězdiček, ať se mi to lépe hledá, abych se mohla pokochat? Já byla v Egyptě 2x. V Hurghadě a v Tabě-Akabský záliv - kousek od Izraele - tam jsem byla na výletě v Delfíní zátoce a hladila jsem delfína:-)

Megan

Ifko, tady máš odkaz: http://egypt.orbion.cz/hotely/bel-air/#recenze A kde jsi byla v Tabě? Já tam byl letos v dubnu v hotelu Morgana

Ifka

Já byla v Radisson SAS. Orbionskou adresu znám, tam čučím:-)

Ifka

Morgana myslím byl kousek od Radissonu. Už jsem se pokochala. Moc krásné chjo.

Friduča

Megane - mou prioritou č.1 je Maroko :) Příští rok musí bejt i kdyby nevím co :) :) A pak Egypt a Tunis - to pochopitelně v mém cestovatelském portfoliu nesmí chybět :) Ale já do toho mám týden v ČR na chalupě s bandou a týden s rodinou a prostě musím zvažovat,aby mi vybyla dovča :) Týden na lyžích venku ..a tak ... :) Ifko - je dobře, že jsi s ní byla... My jsme tohle řešili a já nevím jestli bych nebyla srab.. jestli bych u toho dokázala bejt..Fakt nevím... Je jí v psím nebíčku lépe ... A Megane - mě nedoženeš, to už tě asi budu štvát na vždy :)

Friduča

Ifko . ty jsi se na mě urazila ? Že nereaguješ na mé otázky ??? :(

Ifka

Probůh NE. Já nějak nestíhám. Jdu si to honem dočíst o co go?

Ifka

Jó už jsem v obraze. Měla bych jít na transfuzku, tak jak budu mít po odběru, tak se na to vrhnu znova:-)

Megan

O Tunisu jsem uvažoval loni, ale Egypt opět zvítězil. Příští rok je opět Egypt jasná volba. Dá se pořídit za velice slušnej peníz a to počasí? Nádhera. Moře? Něco neskutečného. Jezdím vždy All inklusive. Ja to nejlepší. Asi příště vyzkouším Sharn El Sheikh. Tam jsem ještě nebyl. První nekuřácká dovča, to zní dobře

Ifka

Souhlas počasí nemá chybu a v moři je ráj. Já byla loni v listopadu na svém prvním a zatím posledním all inclusive v tom Radissonu. Měli jsme se tam jako "prasata v žitě".

Friduča

Tak to jsem ráda - jsem se lekla, že jsem něco provedla ... :) No my moc nejsme na ty válecí dovolený - pokud bych takovej druh dovči volila, pak bych musela jet ve větší partě... Mastit karty, dělat různé soutěže, tak jako to děláme tady vždy týden v ČR :) Ale jinak já toho v moři moc nepobudu a jsme takový akčnější - půjčujeme auto a jezdíme po vejletech ... :) Letos jsme projeli třičtvrtě Kréty :) A válela jsem se dva dny - přečetla 4 knížky :) To jo, to můžu,ale né celou dovču ...

Megan

Tak to já jsem schopnej se tam válet 14 dní a v poho. Škopek v jedný ruce, vínko v druhý a pod sebou knížku. Pohoda, žádný křeče. Tak to já mám spíš akční tuzemský dovče. To většinou jezdíme furt na kole :-). No, chtěl jsem ještě napsat ,, A v hubě cigáro´´, ale pak jsem si to uvědomil :-))))

tumapo

Působení na organismus Při kouření se nikotin uvolňuje do kouře a dostává se do organismu s kapičkami dehtu a následně vstřebává z plicních sklípku stejně rychle jako při nitrožilní aplikaci, takže se nikotin dostane do mozku cca za 10 sekund. Nikotin se poté váže na nikotinové receptory (normálně se na ně v těle váže acetylcholin) a dráždí je. Váže se na receptory v periferním, vegetativním nervovém systému, který řídí vnitřní orgány. Zde vyvolává zvýšenou aktivitu trávícího traktu: vzestup produkce slin a trávících šťáv a vzestup aktivity hladké svaloviny. V první fázi působí nikotiuje obsah mastných kyselin v krvi, inhibuje syntézu estrogenu, stoupá produkce potu a může dojít ke stažení zornic. Při dlouhodobějším užívání dochází k posílení syntézy endorfinů (nicméně za cenu vzniku závislosti). [editovat] Závislost Nikotin je vysoce návyková psychoaktivní látka (farmakologický a behaviorální proces determinující vznik závislosti je u tabáku podobný jako u heroinu a kokainu). Závislost na nikotinu je stav, který nutí člověka kouřit i přes částečné znalosti zdravotních následků a úsilí přestat, nejde o nedostatek vůle nebo o poruchu osobnosti , ale o progresivní, chronické a recidivující onemocnění (diagnóza F 17). Při dlouhodobém užívání vzniká na nikotin i fyzická závislost. [editovat] Rizika Nejvážnější rizika jsou spojena s chronickým užíváním a poškozením organismu jako poškození dýchacích cest plic. Jedná se zejména o recidivující záněty horních cest dýchacích a zhoubné nádory, především plic. V srdečně-cévním systému se hlavní příznaky postižení objevují na srdečních artériích a na cévách dolních končetin jako infarkty myokardu a neschopnost zajistit zásobení dolních končetin krví při chůzi. Riziko otravy při akutní intoxikaci také existuje, ale pravděpodobnost takové otravy je vzhledem k převládajícímu způsobu užívání celkem malá. Smrtelná dávka čistého nikotinu je cca 60 mg. Intoxikace nikotinem se projevuje křečemi, ochrnutím centrální nervové soustavy a bez léčení nastává smrt pro obrnu dýchacího centra a následného udušení. Mohlo by se zdát, že nikotin je při kouření cigaret to nejškodlivější. To je ale omyl, protože nikotin pouze vyvolává závislost a příčinou úmrtí na kouření jsou především dehty. [editovat] Odvykání Při odvykání od nikotinu má člověk stav úzkosti. Trpí depresemi, nespavostí, podrážděním, úzkostí, bušením srdce a jeho schopnost koncentrace je zhoršená. Při odvykání kouření tabáku lze přechodně používat nikotin ve formě náplastí či žvýkaček nebo lékem s obsahem vareniklinu

jméno a příjmení

megane teť si vem nikotinovou žvejku a řekni JA NEJSEM ZÁVISLÁK

Ifka

Bezva článek:-)

Jarka

Ahojik všem,16.11 09 jsem byla na rengénu plic a p.doktorka mi tam dost vystrašila.Doporučila mi nekouřit.Od té doby se moc snažím nekouřit.Snížila jsem počet na pět,a ted na dvě,ale bojím se,a nevím jak dál.neberu prášky,bojuji sama a nejhorší je,když přijde rodina a zapálí si,Za rady předem děkuji.

Corrona

Dobry pozdni vecer vsem....Jen jsem se chtela pochlubit ze mam dnes 140 . Blizi se kriticke cislo tak snad nedopadnu jako Ladik a Ifka. Zatmi dobrou noc...

Megan

Corrono, vše nej ke krásné 140! Jsi fakt borka

Ifka

Posílám VÉLKOU GRATULAČKU!!!

JARKA

Ahojik všem,16.11 09 jsem byla na rengénu plic a p.doktorka mi tam dost vystrašila.Doporučila mi nekouřit.Od té doby se moc snažím nekouřit.Snížila jsem počet na pět,a ted na dvě,ale bojím se,a nevím jak dál.neberu prášky,bojuji sama a nejhorší je,když přijde rodina a zapálí si,Za rady předem děkuji. >

Megan

Jarko, začni užívat Champix a tak po 14 dnech s tím sekni. Uvidíš, že to půjde. Tumapo, to, že si vezmu jednu žvejku denně, tak to fakt neřeším. Mně nikotin nevadí, je důležité, že neinhaluji jedy. I s těmi žvekkačkami brzy seknu. Teď dobírám 4 mg a pak si koupím 2 mg a pak konec. JInak dobré ráno všem. Jsem opět ve výkonu.

Friduča
1x

Dobré ránko všem, Jarko - pokud jsi bez čeholkoliv zvládla snížit na 2 cíga - šikulka ! Pokud máš finance, apk CHMP také doporučuji, ale né každý na to má ( to chápu ). Pak se snaž snížit na jednu cigeretu a tu si dávat co nejdéle... Né hned ráno... A až budeš připravena i s tou seknout... Změň pohled na kouření a kuřáky jako takové. Přestaň se na ně dívat s tím, že oni mají něco co ty nesmíš ( cigeretu ), začni se na to dívat opačně - oni jsou chudáci, otroci toho hnusu a ty jsi se toho dobrovolně vzdala a voníś, neutrácícš peníze, nelezeš nekuřákům na nervy ( nedívá se na tebe nikdo skrz prsty ). Jsi svobodnější.. .Copak dospělému člověku nevadí, že pokud se někde nekouří - chodí jak závislák ven ? Hledá místa, kde by mohl ? Je to ponižující a není to radost - je to otročina a závislost jako každá jiná... Na drogách a alkoholu... Jen je společensky přijatelnější... Takže já za sebe ti radím - pokus se změnit pohled na cigeretu jako takovou, na kouření jako takové- není to radost, kterou ti někdo vzal,ale je to neštěstí, kterého jsi se dobrovolně vzdala. Pokud máš čas jukni na můj webík, kde jsou odborné články - doporučení jak to zvládnout a čti od nejstarších ... http://friduca.svetu.cz/092009/. A dej nám vědět jak bojuješ - držím ti moc palečky !!! Corrono - co je to za řeči ??? Ty se cítíš nějak ohrožena ? Ty už jsi za vodou přece, ne ????? Opovaž se ! Tohle tě nsmí vůbec ani napadat ... Jsi nekuřačka a tečka ! Obrovská gratulačka ke 140 dnům - jsi šikulka !!!!! Megane - Tumapo kouří ? Žvejkej klidně .. :) To dá rozum .. pokud to pomáhá... Ale taky se pomaloučku připrav kdy to zahodíš ... Nemá se to věčně ... Dej si nějakej datum, co ? Třeba na novej rok :) Jinak divadlo pochopitelně výborný - miluju Maciuchovou - je to dáma každým coulem :)

Megan

Friduč, Tumapo přeci nekouří. Byl i na slezině ve sklípku :-((( Nějak zapomínáš holka :-) 15 000 Kč, tak to je pěknej balík. Na příští slezin v Práglu to musíme roztočit (těch tvejch 15 000) :-))))

JARKA

Moc děkuji za radu,Vím,že máte naprostou pravdu,a slibuji,že na tom budu poctivě makat.Kouřila jsem dvacku a přes dvacet let a je to fakt těžké rozhodnutí,Když jsem byla těhotná,kouření mi nevadilo,ale dokázala jsem přestat a tak vím,že když je důvod jde to.Snažím se na něco takového myslet a snad mi to i pomáhá.Tenkrát jsem nekouřila tři roky,jenže manžel byl zlý a já ztratila vůli tím,že mi na tom přestalo záležet a bylo mi to jedno.Dnes vím,že je to všechno jenom o psychice.Slyšela jsem,že CHAMPIX hradí pojištovna,jsem bez práce a asi by mi to pomohlo.Jinak moc děkuji za rady,určitě mi to pomohlo a i uklidnilo.

Mona

s opravdu velkým zájmem jsem si přečetla odborný článek. Spousta věcí z toho jsem ani ndevěděla a jsem ráda,že dnes už 662 nekouřím.Odvykajícím držím palce a velká pravda je,že člověk musí změnit pohled na kuřáky. Já osobně je teď vnímám jako velké chudáky,kteří pořád někomu otročí-bohužel. Čtu tuto diskuzi denně,ale už nemám tu velkou potřebu jako na začátku pořád psát,ale asi bysme měli všichni podporovat ty nové,co začínají. Kdo se ke mě z mazáků přidá?

Megan

Zdravím Tě Mono. Co dělá Verča s Alčou? Papa

Mona

No u nás nic zásadního,12.12.plánujeme v našem baru

Mona

Co se to stalo? Najednou se mi to poslalo uprostřed věty. No nic,pokračuju-plánujeme karbský večer,tak budeme dělat a pít drinky,to se zase zmažem ach jo..Ale kouřit nebudeme,to slibuju.

Ifka

Fíha, taky bych si dala říct. Udělat piňakoládu umím zpaměti:-)

Mona

Ifko,co ty moje holka nešťastná,jak ti to teď jde s těma cigárama? Ty ses na ně ještě pořádně nenaštvala viď?Přeju ti,aby ti je někdo ve spánku smazal z disku.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce