Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ifka

Co jsme udělali že se s námi nebavíš??? Taky bych si s tebou dala práska.

Megan

Ahoj všici. Tak jsem se vrátil z kalby a mám celkem dost. Manža je nasraná a ani nevím proč. Se mějte a zejta cuc

Ifka

Dobré sváteční ráno. Megane, posílám gratulaci, jsi borec.

Megan

Ahoj všichni. Poopiční stav jde rozchodit, tak je to dobré. Včera tam teda pěkně hulili. tY KALBIČKY JSOU OPRAVDU OBROVSKOU ZKOUŠKOU. Jsem fakt rád, že jsem vydržel a to zatím vždy. Já prostě vím, že už nikdy hulit nebudu. Mám kámošku, která nehulí cca 4 měsíce ale přiznala se mi, že si občas u vínka jednu zapálí. Já to prostě nechápu. Vím jistě, že kdybych si zapálil klidně jenom jednu, tak v tom totálně lítám a bude ze mě opět totální smraďoch. Ifko, děkuji, ale já blahopřeji tobě. Fakt držím palce. Abych řekl pravdu, zpočátku jsem moc nevěřil, že to dáš, ale začínáš mě utvrzovat, že tentokrát to VYJDE!!!!!!! :-) Friduč, co kalbička se sestřenkou? Jak na tom jsi? Nepotřebuješ vyprošťovák?????

.

TADY JE TO AKORÁT VO CHLASTU

Megan

Zvolni tempo a vychladni. Číst nás nemusíš

Megan

Tak co je s vámi? Doufám, že vás nějakej pitomec nevykolejil. Já tady zatím jsem a pak valím za synovcem a neteří. Hoj hoj. PS Došlo mi Nico tak zítra musím udělat nějakjou zásobu. Fakt nevím, jestli se Nica zbavím. Jedno denně není moc, ale přeci. Zdar a sílu

LUBAN

ZDAR všichni nekuřáci!!! Všem blahopřeji,že se držíte.Pěkná čísla Megan 75, Friduč v pátek 100 !!! a další Mona,Olina,Ifka,Valja.....a další.A co Ládík? Já dnes slavím 50 !!!!! a vím ,že mě ta cigareta vůbec nebere.Po těch 30 smradlavejch letech se cítím krásně a vím,že už kouřit nebudu!!! Začnu půlit a ještě 2 měsíce brát.Sem tam někdy žvýkám Nico.No uvidíme!!! Jak říká Friduč,každý si to musí sám v hlavě srovnat!! A Já to mám!!!!!FRIDUČ je pro nováčky ta správná přednášková místnost. Díky za to!!!!! Takže hezký voňavý svátek bez cigaret a těch zasra....... komunistů!!!!!! ZDAR LUBAN.

Rajka

zpráva

Rajka

nějak se to seklo a odeslalo prázdný, no k věci. Tak už mám doma balení champixu s obsahem 1mg, ale na letáku se píše,že by se mělo začínat na 0,5 je v tom nějaký rozdíl ,

Megan

Rajko, balení s obsahem 0,5 mq je takzvané startovací balení. Až toto balení dobereš, přestoupíš na 1 mg. Lubane, blahopřeji ti. 50, to už je pěkný číslo. JInak zdravím všechny nekuřáky a nekuřačky. Dneska si jdu pro Niko, páč mi už došlo a jsem bez něj rozvrkočen:-))))

Mona
1x

Ahoj všem po dni volna. Za chvíli mi odvezou PC tak pro zbytek dnešního dnes jsem bez kontaktu s vámi.Přeji vám hezký zbytek pracovního týdne a nováčkům hodně bezbolestných chvil v začátcích.Dnes se jdu zase prát s váhou-jdu cvičit. Holt každý má něco no.

Mona

Mono, děkuji za vysvětlení, ale Ifka mi před pár dny zde napsala, že můžu klidně si koupit s 1mg a půlit je, tak proto se ptám, jelikož jsem je dostala teprve včera a hned mě vystrašili (ti co mi je donesli), že musím začít s těmi bílými , tak ted si právě nejsem jistá jestli můžu ty modré jen půlit a nebo mají i jiného složení, nebo zda je to jen menší obsah jako v těch modrých.

Ifka

Mám tu v práci fofry. Já jsem bohužel leták z Cham. věnovala jedné paní. Ale jestli si dobře vzpomínám, první 3 dny se bere 0,5 mg za den, potom 4 dny 0,5 mg ráno a večer - to je celkem 7 dnů a od dalšího týdne se bere 1 mg ráno a 1 mg večer. Takže si ty modré 1 mg tablety rozpul a máš z jedné tablety dvě 0,5 mg (ve startovacím balení jsou bílé barvy). Leták je moc velký, ale je to tam napsané. Jak se to má užívat. Zkus si to v něm najít. Jinak moc držím palce:-)

Ifka

Rozdíl ve složení tablet není, rozdíl je pouze v síle. Buď 0,5 mg nebo 1 mg.

Mona, Ifka

Tak vám moc děkuji za vysvětlení, budu teda půlit ty modré, ale bohužel začnu až možná na vánoce, jelikož 3 jdu na operaci tak je prý nesmím brát,. \tak vám přeji hezký den pak se pochlubím, až se do toho pustím a ještě jednou děkuji , musím zas letět

Megan

Mono, velice tě zdravím. Co pensionek? Jak pokračujete? Ifko, vidím, že se pořád držíš a to je dobře. Friduč, co je s tebou? Kdepak jsi?

Ifka

Včera mně mladej vzal připojení k internetu, tak jsem nebyla přes den na příjmu. Jsem na řpíjmu až dnes v práci, ale máme tu docela živo. Včera odpoledne jsem si na náměstí vystála frontu na banány (jako za komanče) akorát se za ně neplatilo, 2 kusy byly zadarmo. U nás byla polovina náměstí kapitalistická a polovina náměstí komunistická - sem se chodilo přes celní a pasovou kontrolu a stála se zde fronta na již zmíněné banány. Byl tu též stan s diskotékou. Hrály se tehdejší hity, tak jsem si "zatrsala" jako za mlada. Dnes mě bolí záda jak čert. V kapitalistické části náměstí dávali nafukovací balónky (3 kusy:červený, modrý, bílý - tricolora) - tak na ty jsem kvůli vnoučkovi vystála opravdu půl hodinovou frontu. Na banány bylo přede mnou 5 lidí a na balónky nejmíň 100 i více lidí. Ale co by jeden pro děcko neudělal že? Opět se ze mne stala "frontová bojovnice" ale paradoxně v kapitalistické části náměstí. Večer v bedně učil šéf Pohlreich vařit v restauraci U DUBU. Megane, znáš to tam? Ten domácí chleba by mě opravdu hodně zajímal. Jak pořad skončil, tak jsem prohlásila, že by nebylo marné si udělat k vám výlet:-) Už jsme si udělali výlet na chrumkavou husačinu do Slovenského Grobu (tak vynikající, že tam vozí i prezidenty), tak proč ne na domácí chleba do Třebíče? Jinak jsem v poho až na ty záda:-)

lexa

bez!Už to taky moc nepočítám,vždycky kouknu do kalendáře!Ták z Prahy už jsme doma,muzíkál byl nádherný!!no ale,že bych si odpočinula,to teda né nohy mě bolí ještě ted!Taky jsme šmatlali po Praze od rána do večera!Taky to byla pro mě velká zkouška,trochu jsem se bála,to víte pohodička,celý den se nalévaly štamprličky,všichni hulili jak o závod!No ale abych se přiznala párkrát jsem si manžovi o cígo řekla,ale ten už semnou nemá slitování(to je dobře),takže jsem to nakonec ustála!!Přeji všem hezký a vonavý zbytek dne já jdu cvičit,přišel mi nový stroj tak ho du vyzkoušet!!

Ifka

Tak můj se mnou slitování má:-(

Ifka

Jsi pašák, posílám gratulaci!

No-One

Ahoj , tak mám rok za sebou a hlásím se, jak jsem slíbila.. je mi fajn, nic mi neschází a ten občasný našeptávač a připomínač mi problém nedělá, ozývá se stále méně a méně. Vím, že já už kouřit nikdy nechci a část mého závislého mozku se s tím musí vyrovnat a úplně zapomenout. Cítím se jinak skvěle, fyzičku mám lepší než ve 30 letech. Když jsem přestala kouřit, tak jsem si říkala, za rok, to už bude pohoda.. no a fakt je. Tak vám všem držím palce, vydržte to. Nedejte se odradit ani hloupým zaškobrtnutím a když vám někteří budou kázat, že to je hrůza a že to neplatí - tak to ignorujte a pokračujte, jak jsem si všimla ti největší, nejhlučnější a naodiv nejvzornější karatelé většinou opět začnou kouřit (imho přečetla jsem tuto diskuzi od začátku )... Zdravím mého tahouna Greenu, Irenu (toto je poslední pachová značka:-)) a všechny ostatní co mne podpořili a pomohli mi překonat sama sebe. Děkuji. Věra

Ifka
1x

SMEKÁM a posílám OBROVSKOU GRATULAČKU. A jsi konečně ve statistice. Tak to je paráda:-))

Friduča

Ahojky všem, včera jsem se celej den povalovala, takže jsem ani PC nezapla ... :) Mám dnes 98 dní BEZ - Luban je pozornej děkuju za předčasnou gratulačku ke stovce :) :) Tak musím Vám všem říct - ještě jsem toho plná, včera mi kamarád poslal vypálené CD - film se jmenuje Camino. Tak intezivní zá´žitek jsem opravdu dlouho nezažila. Zařazuji k nejoblíbenějším filmům ci jsem kdy viděla... Pokud máte někoho kdo umí sehnat film, který ještě nejde ano v kině, nebo nikdy u nás nepůjde - sežeňte si to !!! Trvá to necelé tři hodiny a poslední hodinu jsem brečela jak malá... Je to smutný, ale naprosto úžasný drámo - dle skutečného příběhu... Prostě neuvěřitelný ! Jinak jsem dneska konečně byla na Karláku na plicním - specializované zařízení při Karlově universitě - Mudr. Měřička - vyučuje na Karlově universitě mimo jiné je to cytolg. Tedy léčí nádory... Řekl mi, že mám výsledky výborné na 120 % - pokud nebudu kouřit, nemám se rozhodně obávat rakoviny plic nebo tak ...Jediné co mi doporučil, dojít si za 3-5 let na další kontrolu.Říkal, že dle jeho praxe - pokud člověk přestane kouřit a něco se má stát, tak nejdéle do pěti let... Všichni lkékaři velice příjemní, sestry také ..Pan doktor je už starší pán... Ale pochopitelně mám radost :) Jinak mi opět zopakoval, jaké je to svinstvo - pokud pomine přímé důsledky jako je právě rakovina plic, tak kouření jako taková zvyšuje riziko výskytu rakoviny nějaké jiné ( jakékoliv ) o 50 % !!! Což je teda přátelé naprosto šílené číslo !!! Takže jsem s úsměvem na rtu poděkovala a odešla :) Polichocena sama sebou, že jsem to dokázala a nepatřím již do té skupiny lidí, kteří se dobrvolně, pomalu a nenápadně zabíjí... Všem Vám blahopřeju a držte se ! nehulte, je to svinstvo hnusný !!!! Máte rozum ? Tak mu dejte průchod a nehulte !!! Ifko - co to je za smutnýho smaila, že manža má slitování ? Ty kouříš ??? To snad ne ?

Ifka

Ne ne, já nemusím. Jen jsem chtěla říct, že mně stačí trošku poškemrat a klidně mi ji dá.

Ifka

Ke včerejším oslavám 17.11. rozdělili náměstí v Olomouci:-) Byla to docela sranda. Díky za pozvání. Ale já si počkám až na tvoje reference. Dřív jak na jaře to ale nebude:-)

Megan
1x

Ahoj všici. Friduča se opět ozvala a to je dobře. Ifko, restauraci U Dubu znám. Nachází se na Žerotinově náměstí v Třebíči . Je to kousíček od centra v Židovském městě, které je v UNESCU: Já tam osobně na jídle nebyl, ale příští týden se tam chystám. Natáčelo se to u nás v září. Včerejším vysílání žila půlka Třebíče. Jo, zajeďte si tam. Dej vědět a příjdu taky. Můžu vám ukázat Třebíč. Je to pěkný město. Věře velice blahopřeji k roku a tiše závidím. Lexo, co to čtu? Ty máš teda permoníky. Vydrřet a zakousnout se. Ještě že má manža rozum. Jo, Ifko, co to je za město o kterém píšeš? Půlka kapitalistická a půlka komunistická?

Lenka

Ahoj Všichni. Přeju všem hodně úspěchů. Já jsem to v květnu loňského roku dokázala a vyhrála.Teď se teprve dějí věci,jak se tělo čistí. Tyto stránky mi hodně pomohly, nebyla jsem sice aktivní písař, spíš jenom čumílek, ale i tak to pro mě byla podpora. Měla jsem taky bolesti všech druhů. Ale když si uvědomíte, co se vám děje při absťáku bez ničeho, dá se to krásně vydržet. Opravdu to stojí za to!. Mějte se dobře všichni a hlavně pevné a neoblomné nervy!!!

Valja

Ahoj, Lenko, a nemohla bys ty "věci", které se dějí při čištění, trochu přiblížit? Mně se neděje nic, sice nekouřím teprve 24 dní, ale doktor říkal, že začnu kašlat, ovšem nic se pořád neděje- a to jsem kouřila 40 let! Jak dlouho jsi kouřila ty?

Ifka

Ahojík:-) Lence posílám gratulaci. I mě by zajímalo, jak se tělo čistí.

Megan
1x

Ahoj všichni. Lence posílám gratulaci. Ifko, doufám, že nekouříš. Valjo, 24, tak to už jde

Friduča

Dobré ránko, tak dneska mám 99 dní, jupí !!! Všem nekuřákům pochopitelně obrovská gratulačka !!! A také se připojuji k dotazu - jak se tělo čistí, kromě uvolňování hlenů, tedy kašlání a tak ? Osobně také nemám žádné příznaky... Pouze mě občas pálí na průduškách, ale na to jsem trpěla i dříve, když jsem nastydlá vrazí se mi to na průdušky... Megane - Ládík stále nic ? :( :( :(

Megan

Friduč, 99 to je ale čísílko. No, Ládík se neozval. Myslím si, že jsme ho definitivně ztratili. Je to strašná škoda :-(

Friduča

No tady nejde jen kouření, jde o to zda je v pořádku... Já si myslím, že kdyby to tu četl a i kdyby kouřil, tak nám to napíše... Takovej z něj mám dojem... Škoda, že ta jeho dcera nám nedá aspoň vědět... Mám o něj strach..Já vím, že je to divný, když ho ani neznáme osobně ... Ale mám takovej divnej pocit ... :(

Megan

Nevím, co na to říci. Uvažoval jsem o tom, že bych mu zavolal, ale nechci se vtírat. Počkám do příštího týdne a uvidíme. Čauky

PAVEL
1x

může mi někdo poradit.již třetí den beru chempix,kouřil jsem tak 30cigaret denně. teď kouřím podstatně méně asi 8cigaret za den je to normální.děkuji za radu. pavel

lexa

Pavle je to uplně normální,neboj,asi jsme to tak měli všichni!Myslím,že 8 z 30 je super!!Já přestala uplně až 16 den brání chmp!Ten Ládík mě taky štve,že se neozval,ale asi fakt nemuže,jinak by písnul!Ládíku napiš něco,jsem se dlouho nezasmála:))

lexa

to už je nádhera!!Friduč zítra to pořádně oslav!!Gratuluji!!Lenko už se taky těším,až bude ten roček!Jinak všem ostatním taky gratulačka co se držíte!Doufám i ty Ifko,ale myslím že jo jsme šikulky!

lexa

to už je nádhera!!Friduč zítra to pořádně oslav!!Gratuluji!!Lenko už se taky těším,až bude ten roček!Jinak všem ostatním taky gratulačka co se držíte!Doufám i ty Ifko,ale myslím že jo jsme šikulky!

Ifka

Tak jsem se konečně dostala k počítači. Já nehulím:-) Občas si potáhnu paipo, jinak jsem v pohodě:-) Ládíkův humor tu chybí. Asi mu není nejlépe. Nestojí ani o naše politování. Možná by je mohl Megan předvolat:-)

Megan

Pavle, je to tak jak píše Lexa. Uvidíš, že to půjde. Taky jsem hulil 30 a šlo to. Jinak lexo, zdravím tě. Tak za kolik to máš? Friduč, budeš to nějak slavit? Ifko, to paipo mi musíš vysvětlit:-)

Ifka

Paipo je neškodné - potahuji mátu peprnou s grepem a ještě mám vonný dech:-))) To neznáš?

Megan

Něco jsem o tom slyšel, ale nikdy jsem to něměl. Asi je to na začátky dobré. Čauky

Friduča

Megane - souhlasím, že by jsi mohl obtěžovat = resp.Ládík by to mohl brát jako obtěžování... Ta jeho dcera ti psala ze svého mailu ? Nebo z jeho mailu ? Možná bych jim jen napsala,aby ti dali vědět, zda je v pořádku... Jestli kouří, nebo ne, tak to není v tenhle moment,asi až tak důležité... Já si totiž stále myslím, že není u PC - kdyby byl poslal by nás aspoň do háje a rozhodně by nevydržel nečíst a to se = napsal by nám... Slavit ? Nu, půjdeme s manžou do kina a na véču, neb tento týden a vůbec poslední týdny jsme se nějak rozjeli a musíme se krotit... V sobotu jdu na vínko s maminou, tetou a sestřenkou, takže to by toho byla až,až :) :) Ale trošičku to oslavím :) Megane - ty na papaio zapomeň ! Ty už jsi daleko - pro tebe by to byl krok zpět !!! To je mechanická pomůcka, pro lidi, kterým chybí v začátku cígo v ruce... Pavel měl asi na mysli, že rychle snížil a né naopak, co ? Každý to má jinak... Někdo to zahodí hned - někdo snižuje déle, někdo rychle počet a pak s tím sekne... Já 6 den braní CHMP. Lexa 16 den atd... Není na to universální mustr - doporučený den ( tedy průměrně ) je 14 den braní... Přičemž se doporučuje pomalu snižovat počet cigeret... takže nic není pevně dáno - každý jak mu to vyhovuje a je mu to příjemné :)

Irena

Posílám obrovské gratulace ,Tak jsi to vydržela a já s odřenou hubou zatím taky i když chutě mám občas hrozné i po těch 320 dnech mi tečou sliny /doslova) když si vzpomenu na cígo. Ty ,Greena,Dadeta,jste byly můj předvoj a zářný příklad aty ze svýma značkama jsi mě dotáhla až sem. Já už na diskuzi moc nechodím/slintám si u ní na klávesnice) a ty jsi mi udělala hroznou radost že na mě pořád ještě myslíš.Takže díky moc za můj čistej a voňavej život. Ládíkovi to vůbec nevadí že jsi kouřil v nemocnici.JEDEME D'AL BEZ KOUŘE ,to byl jen zlej sen. Ozvi se!!!!!!

No-One

Ahoj Irčo, tos mě potěšila že se dobře držíš, také sem už moc nechodím, jen to občas proletím... za necelé dva měsíce budeš ve statistice jako abstinující kuřák, no není to paráda? A nemysli si, občas také uslintnu, mé stresové měsíční období mě asi jen tak nenechá zapomenout... :-))

PAVEL

DĚKUJI ZA POVZBUZENÍ,ALE ŘEKNU VÁM NĚKDY JE TO V POHO A NEMÁM CHUŤ,ALE PAK SE TO OTOČÍ A JSOU TO DĚSNÝ MUKA. TŘEBA AŽ ZAČNU BRÁT TY 1MG TABLETY,TAK SE TO ZLEPŠÍ. PAVEL

Megan

Fridučo,já vím, že Paipo je krok zpět. Já ani ze začátku neměl problémy s rukama. Jinak se vščichni mějte,. Já jsem opět do rána ve výkonu. Dneska jsem si hodil solárko a zítra jdu s manžou na bazém a pak nejspíš někam na taníny. Už se celkem těším

Alča

Už se s champixem překuřuji 14dní a nic! Sice jsem snížila z dvacky na půl, ale nejde to vysadit. Kouřím 35let asi tu dvacku, myslíte, že to zvládnu?

Valja

Alčo, to víš, že to zvládneš, já kouřila s Ch 28 dní, a snižovala jsem postupně z 21 na 2, pak jsem měla pocit, že mě to obtěžuje a byl konec a ani mi to nechybí. Předtím krabička denně 40 let.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce