Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Valja

Děkuju Olině (taky se mi to sádlo usazuje už jen na břichu, to je teda jak dělané na metabolický syndrom), Meganovi i Friduče. Ifko, ať ti to tentokrát vydrží!!! A mám dotaz na Friduču (díky za radu ohledně životosprávy) - mám dojem, že jsi ještě občas na Champixu. Já mám dnes 18. den nekouření, Ch beru 7 týdnů. ale je mi z něj těžko, doktor td říkal, že si jej mám půlit na 4x půl, ale já na to zapomněla (dnes to zkouším po půlce poprvé) a byť je půlnoc, mám v sobě teprve 2 půlky. Fakt je, že chuť na kouření nemám vůbec. Fridučo, co myslíš, mám zůstat na tom 2x půl (i tak lehkou nevolnost cítím) ? Tablet mám dost, tak si myslím, že bych se mohla kdykoli vrátit k plnému dávkování. Hrozí mi nějaké abstinenční příznaky ve zvýšené míře? Doposud jsem měla chuť jen na sladké, ne na cigaretu (což je neuvěřitelné, podle cigaret jsem si ještě nedávno řídila život a plánovala všechny činnosti!!!)

Megan
1x

Valjo, po 18 dnech je velice brzo půlit!!!! Minimálně měsíc ber 1xráno a 1x večer. Když jsem měl kolem 30 dní bez, tak jsem si taky říkal, že jsem OK i bez Champ.! Pěknej omyl!!!!! Málem jsem začal opět hulit. Já mám dnes 71 bez a tak teprve snad od 50 půlím. Beru pořád půlku ráno a půlku večer. Ta min. tříměsíční léčba není pro srandu králíků. Je fakt lepší spíš tak 5 měsíců, jinak dochází často k recidivě. JInak blahopřeji k 18. Nejhorší máš za sebou, ale neboj, ten červík ještě bude hlodat:-). Jinak Ifko, do postele se dostanu nejdřív v 7:30 ráno. Čaute všici

Ifka

Dnes jsem se probouzela s myšlenkou na tu mrchu. Ale dobrý. Jsem už v poho. Meganovi se již služba taky krátí takže mu přeji dobrou noc . Co ten včerejší splín? Už je doufám taky za tebou.

Ifka

Ať je dnešek pro všechny úspěšný:-)

Ifka

Přece všichni nejste po noční? A já nekouřím!

Mona

IFKO,moc ti fandím a myslím na tebe. Nejhorší je ten začátek,já teď přibrala 2 kg,tak se zase od pondělka budu prát. Vydrž,vždyť život není jen o cigaretovém kouři. V pondělí,až sednu k počítači,tak si chci přečíst,žes to dala. Dnes jedu do Rakouska do lázní a budu ti tam celý víkend držet palce. M.

Friduča
1x

Dobré ránko, tak u i já jsem byť s motoličkou v práci ... :) Ifko, já jsem taky měla noční :) Šla jsem hajat ve čtyři ráno ... :( Valjo - musíš sama cítit jak ti je.. Ale pokud vyzkoušíš brát půl někdy dopo, půl odpo a půl na večír a nebudeš mít problém - klidně bych to udělala... Skutečně velice rychle poznáš, jak tělo ( a dle mě spíš psych.reaguje ) a zobnout okamžitě CHMP můžeš ... Já teď zobu většinou půl v poledne a někdy nic ...Dle toho jak si vzpomenu a jsem naprosto v pohodě.... Musím Vám říct, že dneska už prostě vím,že jsem z toho venku ! Prostě mě to vůbec nebere - včera mě nenapadla myšlenka na cígo ani jednou - nechybí mi v životě... Ifko - tobě gratuluju k druhému voňavému dnu ? Jsem tááák ráda, že to je lepší :) A už jen bude !!! Líp a líp a líp... Fuuuuj, jdu něco pofackovat - asi to po obědě zabalím...Potřebuju polévku !!!!

Ifka

Ahój Mončo. Myslím, že tentokrát to už bude OK. Krásně si užij lázně a relaxuj - taky bych si dala říct:-)

Ifka

Fridu, děkuji za podporu. Ta náplast s Champ. je opravdu pro mě bomba. Mám to bez utrpení:-))

Friduča

Ifko - ty jsi se na můj blog vyprdla,viď ? Moc jsi ho nečetla .. :) Neb, tohle je jedno z prvních pravidel ... Mohla jsi mít pokoj už dávno Drndo naše :) Mě ani nějak nenapadlo, že už by jsi to neměla vyzkoušené... ale to je fuk - důležitý je, že jsi našla cestu a tou jdeš ! Až budeš mít nějakej měsíc,dva za sebou, pak začneme pomaloučku, polehoučku snižovat náplast a ty už budeš v pohodě ... :) A pro pochybovače - tentokrát to Ifka dá !!! :) :) Já jí věřím !

Ifka

Měla jsem tady v práci blázinec, ale už máme po uzávěrce, tak bude klid. Pořád jsem si říkala, že když jsem to dokázala na jaře bez ničeho jenom s Ch., tak bych to měla dát znovu. Ale ono ejhle, už to nešlo. Žvýky mě děsně štípou v hubě. Inhalátor taky štípe, tak už zbývaly jen ty náplastě, které mi vůbec nevadí.

Megan

Ahoj všici. Tak jsem před chvílí vstával a v poho. Friduči nezávidím opičku, ale ty se z ní určitě brzy dostaneš. Ifce přeji, aby to tentokrát dokázala a snad KONEČNĚ bude na druhé straně a to straně voňavců. Mono, tobě teda závidím, ale myslím si, že minulý víkend bylo v ,,téměř´´ Rakousku ještě lépe ne? Dneska večer má kámoška narozky a tak tam jdeme s manžou. Bohužel nesmím bumbat (max. 4 pivarsony) páč jdu zase ráno do výkonu. Já chudáček Megánek, polituje mě alespoň někdo:-(

Friduča

Megane - já tě teda nelituju, momentálně jsem ve stavu, že ti závidím ! Nebude ti zle, tak jako dneska mě !!! Fuuj - pomalu to tu dneska balím a jdu do pelíšku !!!! Sebrala jsem kamarádovi na obědě další krabičku cigeret - prosil, škemral, ať mu jí vrátím,ale nepovolila jsem :) Třeba dostane rozum, když ho jedna krabička místo 82 korun bude stát 164,- :) :)

Megan

82 korun za takovej smrad? Snad není ani možný, že jsme byli takoví blbouni. Se normálně stydím.

Valja

Díky,Megane, ale já beru ten Ch. celkem už 47 dní, těch 18 je bez cigaret. A ty píšeš, žes začal půlit kolem 50. dne, tak to už nejsem moc daleko, ne? Stejně se mi kouřit vůbec nechce, a kdyby náhodou jo, mám Ch dost a hlavně stále po ruce. Zkusím pokračovat tak jako včera, uvidím, jak se to vyvine. Nechci brát Ch jen krátkodobě, ale aspoň 3 měsíce, popř. i víc. Ale kdyby to šlo bez těch nevolností bylo by líp. A včera ta nevolnost byla zřetelně slabší.Ale díky za tvou péči, to je fajn pocit.

Megan

Valjo, ty jsi mě špatně pochopila. Já jsem začal půlit až po 50 dnech nekouření a ne brání champ. Jen zatím papej, papej a nic neuspěchej. Ahoj a hodně zdaru

Valja

No, tak jsem ten test zkusila a mohu říct, že teoreticky jsem asi připravena (7 bodů). Ovšem praxe ukáže, že ano.

Friduča

Tak jsem dorazila česnečku, udělala špagetky a jsem zase jako rybička ...Megane - mohla bych znovu :) :) Ale nebudu - vezmu si knížku a půjdu do peří..... Vońavá s dalším dnem bez :)

Valja

Tak to promiň, to jsem opravdu špatně pochopila. No, zkusím teda aspoň 3x1/2. Tobě bylo taky při tom 2x1 špatně?

Megan

Brý ráno všici. Tak jsem opět ve výkonu. Se mi teda fakt nechtělo vstávat. Na té oslavě jsme byli s manžou od 19:30 hod. do 23 hod. Pustil jsem 4 pivka a pak už jen birelko. Jsem naprosto fit a to je důležité. Friduč, ty bys zase pařila? No teda, ta se nezdáš. Manža se mi včera troch lízla. Tak to je gól. Lízne se tak jednou za dva roky a jsem z toho hotovej. Tak co Ifko, doufám, že nehulíš! Valjo, po champu mi bylo blbě jenom zpočátku. Je důležité být najeden a pořádně ho zapít. Opravdu tu léčbu neruš, je potřeba zobat alespoň 4 měsíce. ládíku, napiš něco.

Ifka

Všem přeji krásné ránko. Megane, to si ty služby bereš navíc schválně nebo to máte tak blbou prac. dobu? Pořád samé noční a ještě sobotu - fuj, to by nebylo nic na mě. Já včera večer louskala ořechy. Je to paradox. Ořechy nejím a sladké nepeču. Přesto je musím sbírat, hrabat listí a potom louskat-je to nespravedlivé. Ale už to mám vylouskané všechno včetně červených:-) To se opět manža přežere. Ládíkovi zkus zavolat - máš přece číslo ne? Taky by mi moc zaajímalo, jestli je již v pořádku. Právě u nás vylezlo slunko, tak snad bude krásný slunční den.

Friduča

Ifko, ani zmíňka o nekouření ? Doufám, že pokračuješ !!!! Jo teď jsem si všimla nadpisu - takže super !!!!! Mám fakt radost !! Megane, né, že bych pařila zas,ale pouze jen, že tělo je již zregenerováno :) :) Bolí mě v krčku, chytla jsem to od manži... :( Pojedu k mamině na obídek a pak relax,až do úterý :) Taky na Ládíka stále myslím...A doufám, že je v pořádku...

Megan

Ifko, já sloužím takto: jeden den mám denní, druhý den noční, po noční mám 48 hod. volno a nanovo. Furt dokola. Ano, je pravda, ře jsem měl teď 2 noční za sebou a pak den. Tu noční jsem měl navíc a to díky srazu ve vinném sklípku. Ten den jsem měl mít noční, tak mi to přehodili. Tím jsem si to naddělal. Zítra mám opět noc a pak konečně dva dny volno. Jinak jsem rád, že nekouříš. Fridučo, tak dneska mám večer kalbičku já. Tatík má narozky, tak trochu popijeme.

Friduča
1x

Valjo, pokud ti je po celé tabletě zle - klidně si je půlit !!! Já to tak dělám od začátku.Dej si půl ráno, půl v poledne, půl odpol a půl večer... Třeba ti budou stačit i jen tři půlky, ale půlit můžeš ! Já měla velice negativní reakci žaludku i když jsem se předtím pořádně najedla... A půlení mi velice pomohlo... Ifko - zapoměla jsem - odepsala jsem ti na tvé e.mailové podezření :) :) :)

Megan

Jinak co se týče Ládíka. Nevím, jestli mu mám volat. Myslím si, že kdyby měl zájem, tak se ozve sám. Píšem mu to tady pořád a i já na jeho mail. Rozhodně nechci, aby ho to obtěžovalo.

Friduča

Megane souhlasím, jestli jsi mu psal - pokud se k tomu dostane, pak se ozve sám, když bude chtít..Že nás zajímá jak mu je -on ví... Minimálně mu to řekla dcera a pokud nás čte a z nějakého důvodu napsat nechce, musíme to respektovat. Já se děsím toho, že se to zkomplikovalo a nečte nás... Myslím, že pokud by tomu tak bylo, napsal by alespoň něco málo...Bez ohledu na to zda kouří, či nikoliv...

Megan

Haloooooo, je tady někdo?????? Megánek je na příjmu!!!!!

Friduča

Ano, já tu :)

Friduča

Nikde nikdo ...Tak snad jste dneska lítali někde venku - bylo nádherně :) :) Přihodila jsem zase něco na blog. A ráda bych ještě jednou upozornila , že to není moje práce, pouze přepis jedné publikace ( na začátku blogu je napsáno jaké a od koho a můžete si knihu koupit ). Asi jsem to nenapsala dost srozumitelně, nebo nečtete od začátku blogu... Ale když jsem začínala psala jsem to i zde... Tak, aby nedošlo k dalšímu omylu, to bych nerada. Dobrou noc a příjemné voňavé nedělní ráno :)

Ifka

NEHULÍM A NETRPÍM! Ta náplast s Champixem se mnou opravdu dělá divy:-)) Jsem naprosto v poho. Včera jsme jeli na chatu opět pohrabat nějaké listí a zašli jsme do lesa na houby. 5 lesních žampiónů a dvě bedle tak velký byl úlovek. Za chvíli jdu vařit hovězí maso na houbách. Ještě než včera zašlo slunko, tak jsem se jela protáhnout na inlajnech.

Friduča

Dobré ránko, udělala jsi mi zase radost Ifko !!! To je lahoda pro mé oči - tohle číst... :) :) Mlask - taky bych si dala hpvězí na houbách... Miluju houby v jakékoliv formě :) Já mám karbanátek a kaší od maminky :) Taky nekouřím a taky jsem v pohodě..Za chvilku stovka - to bude lábuš... :)

Ifka

Jaké máte počasí? Tady opět svítí slunko, tak snad bude stejně nádherný den jako včera. Karbanátky já taky tuze ráda, akorát já je dělala svojí mamince. Ona je tak dobré neuměla:-)))

Megan

Ahoj všici. Vy se ale máte. Houbičky bych si taky dal, mám je strašně rád. Teda u nás v Třebíči byo včera pěkně knusně. Dneska jdeme s manžou plavat a pak hodím saunu. Večer zase do výkonu. Ach jo. JInak taky nekouřím a taky v pohodě:-))). Včerejší kalbička proběhla celkem v poho, žádnou opičku naštěstí nemám

Friduča

Jéé,mě byteda nikdo do vody v zimě nedostal... :( Jediný kde se svléknu do plavek a jsem v poho je moře a teplota okolo 40 st. :) Jsem hroznej zmrzlík... :) Ifko, tady je taky nádherně, ale i tak hafák na zahradě držkuje a chce k nám domů... :) Manža je nachcípanej a furt má na noze ortezu, takže nějaká procházka, nebo tak nehrozí.... :( Ale mám úžasnou povídkovou knížku - Ženy vidí za roh a tak budu číst.. :) A na večír dorazí kamarád na Kanastu :) Tak si dáme možná vínko ... :)

Megan

Tak jsem hodil bazém, saunu a ještě solárko. Ve finále jsem to zazdil dvěma Birellkama. Je mi celkem fajn, ale netěším se do výkonu:-( Čaute

Friduča

Tak jsi si to pěkně užil... To je dobře !!! já dočetla knihu a začínám druhou .. Zítra asi pojedu s kámoškou za mou maminou a dáme vínko :) Tak mi zase v úterý bude blbě :( A nekouřím, taky jak jinak... Ifka ?

Megan

Jo, užil jsem si to. Už aby bylo ráno. Jo, co ty Ifko? Doufám, že nejsi někde za bukem a nevykuřuješ. Ahoj všici a zítra 74.

Ifka

Krásné ránko. Ne ne, já nehulím a ani za bukem nesedím:-) Včera jsem byla taky na bazéně. Byla jsem se podívat, jak si vnouček užívá vodní svět. S maminkou navštěvují kurz pro batolata. Byla to prča.No a za chvíli půjdu do procesu:-(

Friduča

Sobré ránko, tak to jsem ráda ...Jen tak dál - pozitivní naladění je jeden z bodů, který jsou potřeba a to nepostrádáš ! Taky nehulím a čekám,až mi manža doveze nákup a půjdu něco ukuchtit :) Odpol jdeme s holkama na skleničku ,tak to bude zase hukot. Sestřenice se s drobnejma intervalama objevuje, vždy po nějkém životním kotrmelci, tak jí tu dnes budu mít :)

Ifka

Právě jsem zagitovala jednu klientku, co již 44 let kouří Sparty. Dostala příbalový leták od Champixu. Prý si jej nechá předepsat:-) Tak uvidím.

Friduča

To ti chválím Ifko - já jsem chodící přednášková místnost :) Už se mi řechtaj, pokud je večer, nebo oběd a já do konce nic neřeknu, nebo tak :) Osvěta je totiž důležitá... A je fakt, že moje kamarádka přestala kouřit, když jsem přestala já... A to tak, že úplně a beze všeho... A kamarád co demonstrativně zobal měsíc CHMP, aby nám dokázal, že teda na něj to rohodně nefunguje, sice kouří, ale např. dřív na obědě udělal tak 7 cigeret a teď si dá jednu po jídle ke kávě a to samé platí i večer, když někde jsme a v bytě přestal kouřit úplně... Můj muž kouří prakticky jen dopoledne a jakmile je se mnou tak vůbec... Myslím, že už se můžu považovat co se osvěty týká za úspěšnou a budu to praktikovat dál..A za chvilku z nás party huličů bude nekuřácká parta :)

Ifka

Tak tak, je třeba dělat osvětu! Paní vůbec netušila, že existují nějaké léky na odvyknutí. Hleděla na mě s otevřenou pusou. Paní chodí často, tak se jí příště poptám. Jinak jsem právě k obědu spráskala turecký kebab - mňam:-)

tumapo

megane nebudeš tomu věřit ale pravě mi odjela žena s dětma do polska takže su tady sám v tom velkym baraku a začínám se nudit

jméno a příjmení

ligueeeeeeeeeeeeeere

Megan

Jsem z toho rozvrkočen. Já ti dám večer vědět. Jestli jseš na příjmu, tak se stav ke mě na slivku:-))))

Megan

Ahoj všici. Tak mám konečně trochu volna. Do procesu jdu až ve středu, tak dneska možná trochu zapařím:-). Na žádnou velkou akci se necítím, to mi stačilo předminulý čtvrtek s Tumapo. Ještě dneska mi je z toho zle. Dneska se mi zdálo, že jsem držel tu blbost v ruce a už jsem si ji chtěl zapalovat. Pak mi někdo něco řekl a já to vyhodil. Je to zajímavé, protože se mi o tom prakticky vůbec nezdá. Asi to chce tu štamprdlu s Tumapo, abych přišel na jiné myšlenky:-). Ifko, tak ty jsi už bábička? No teda. Vím, že máš stejně starého syna (31), ale že má dítě jsem nevěděl. Já jedu zítra se staříkama za bráchem. Má dvě krásný dětičky, tak se na ně těším. Jsou to zlatíčka. Jinak Fridučo a Ifko, nejste sami, co tvrdě agitují. Hlavně zezačátku jsem byl tvrdej. No, nějaké ovečky mám. Kámoš si za pár dní jde pro recept a bude zobat a jedna kámoška taky. Prej jsem pro ně obrovský příklad, že to jde. No, jsem na ně zvědavej. Ifko, jsi borka že se držíš. Snad to tak bude napořád a na jaře pokecáme v Práglu:-). Nějak jsem se rozepsal. Musím to zazdít slivkou. Zatím ahojte

Ifka

Babka jsem už 1,5 roku:-) Mladé se zdálo, že už jí tikají hodiny (má35 let) , naštěstí bydlí mladí ve svém bytě, tak si nelezem na nervy:-)))

Megan

Jsem polichocen a asi se začnu brzy červenat:-)

Friduča

Tak já už se také připravuju na pátou jedu pro sestřenku do práce - taková jsem já honá :) Hodím autí domů a šup na vínko... Do práce taky až ve středu, takže zítra se můžu dávat do kupy !! Tak pěkný večer, já ze sebe mažu dělat hezkou Friduču :) :) To víš, že jsi příklad Megane - všichni jsme velkej příklad, že to jde, když se chce :)

Ifka

Koukám, že jenom já tu musím makat až do 17.30 h. :-(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce