Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
jméno a příjmení

TAKY SI MUŽEM DAT JINY PŘEZDIVKY :-)) ty budeš ALKOHOLIX a ja NOTORIX

Megan

Tumapo, takže se pro tebe stavím v 15:45 hod.

Megan

Tak kde jste? Snad někde nevykuřujete? Doufám, že jste si nevzali příklad z Ládíka? No, snad ho dostanem na svou stranu:-) Tak už nabíjím foťák na akci

Friduča

Dobré ránko, tak další denbez toho smradu je za náma... Jen tak dál a než se nadějeme budeme mít rok ...Já už bych chtěla - pyšně říkat, už rok nekouřím ! Boženo - přesně jak říká Ifka - jsou to žvýkačky a kupují se v lékarně, ale pozor NESMÍ se k nim kouřit, právě protože obsahují nikotin. A nežvýkají se jako normální žvýkačky i když to tak chybně dělá většina kuřáků - jakby se jednou za čas nakusují, aby se z nich uvolňoval nikotin. Megane a Tumapo - ještě jednou Vám přeju pěknej sklípek..Všechny od nás moc, moc pozdravujte... Budu na vás myslet... Jak třetí den ležím v pelechu, už se nemůžu ani hnout - bolí mě záda jako čert !!!

tumapo

megane ty prasopse kde seš ja uš mam apsták potrebuju nutně alkohol

čtenář

Lidičky, tohle je debata o odvykání kouření s Champixem....... a néééé o chlastu!!!!! Tumapo, jsi mimoň, najdi si jinou debatu....

tumapo

vystydni :-))

Friduča

Ahojky, tak mám dneska 88 dní - myslím... A jsem tááák ráda, že to jde a to bez jakých koliv obtíží... Piju kávu a chodím do hospůdky a spoustu dalších věcí - bez cigerety a nedělá mi to nejmenší problém ! Jde to prostě samo... CHMP zobu nárazově - někdy půlku v poledne a někdy taky nic... Začínám se, až děsit toho jak to jde... Jak je to možné ? Vůbec nemusím bojovat... Je to prostě ta hlava, to rozhodnutí - jednosuše kouřit nechci... Když to porovnám s loňskem - nebe a dudy... Myslím na Vás - jak válčíte ? Darhuš, Lindule, lexa, Ifko ? A všichni ostatní ? Pokud čtete - napište i vy co jste dlouho nenapsali.. Jak to jde - pokud to jde .... Megan a ostatní už jsou na cestě ze sklípku a prý si to pěkně užili :) Na příští sraz pojedu taky ... Máme se na co těšit... Tak nám písněte,až dorazíte.. A co ten náš Ládík ? Už je doma ? Ládíku, už jsi u PC ? Pokud ano, tak nám napiš - chybíš nám tu !! Jdu dělat česnečku a lečo... :) Mlask.

Marja

Ahojte, dlouho jsem tady nabyla, ale teď kvůli srazu jsem nakoukla. A vůbec nevím, jak to teď tady po té úpravě chodí. Zkusila jsem kliknout na reaguj a uvidím, jestli se mi to povede vložit. Pro mě to jsou strašně malá písmenka.Fridučo, mám z tebe velkou radost, teď už to zvládneš. Jo a soutěž jsem vyhrála. Mějte se krásně a nekuřte, je to hnus.

Megan
1x

Tak všechny srdečně zdravím. Srazík ve sklípku proběhl v naprosté pohodě. Rodina Adámků je velice příjemná. Mona sebou vzala dvě kamadádky (matka s dcerou) a Miloš bráchu. Žádná ožíračka se nekonala, pouze jsme se všicni dobře bavili. Já jsem již doma a zbytek je ještě ve vlaku. Mějte se a nekuřte

Megan

Tak vidím, že tady konečně někdo byl. Bohužel se nám osůbka nějak zapoměla podepsat:-) . Jinak 9 měsíců je krásné číslo. Blahopřeji

Friduča

Megane ty máš ještě nějakou promile,vi´d ? Podepsala se je to Yveta :) :) TAky gratulace k devíti měsícům !!! To je úžasný číslo..Za chvilku rok...To je myslím takové zlomové - rok !!!

Megan
1x

Fridučo, promile žádné nemám. Omlouvám se, já jsem to přehlídl:-) Jinak se mějte krásně

Ifka

V sobotu přišla kuřácká návštěva a já po 7 dnech opět podlehla:-((( Odolávala jsem několik panáčků a pak jsem si zapálila, chjo - už na to nemám:-(((

Pavlína

Máte někdo zkušenost,mám deprese a když si vzpomenu na svých 30 cigaret denně tak, naskočí ještě větší a výčitky svědomí.Myslíte nebo nemáte někdo zkušenost,má smysl zečínat Champixem?Dá se to vše dohromady zvládnout?

Friduča
1x

Dobré ránko, mám dnes 89 dní a uštřených 12 tis. Zítra tedy tři měsíce - jupí ! Ifko - co na to říct... Prostě nejsi dostatečně rozhodnutá.. Tak se netrap - zbytečně a počkej,až dozraje čas ... Kuřáci a cigára jsou na dosah a to všude... Takže pokud nebudeš opravdu rozhodnutá, pak je to prakticky zbytečné. Musíš chtít ! To je jediná a důležitá věc. Dokud se budeš jen pokoušet přestat, pak budeš neustále selhávat. Nebuď z toho smutná - nejsi první ani poslední... Je to prostě boj se závislostí a ten není vůbec snadný..A k rozhodnutí nekouřit je potřeba dospět. Pavlíno - tobě bych asi doporučila navštívit poradnu pro odvykání kouření. Ládík sice moc nepochodil,ale pokud si najdeš na netu něco v blízkosti tvého bydliště, snad narazíš na fundovaného odborníka. Kouřit se dá přestat kdykoliv - když o tom budeš přemýšlet, pak nikdy nebude vhodná doba. Svatba - tak po ní..Předělávání bytu, tak potom..atd ... Zvádnout se dá všechno - je jen na tobě, jak k tomu přistupuješ. Při odvykání kouření je nejdůležitější faktor - tvé rozhodnutí, že opravdu kouřit necheš. Pokud se pokoušíš nekouřit, nebo máš neustále odpovědi při selhání - já mám slabou vůli. Je to špatně... Je to jednoduché - ty se musíš opravdu rozhodnout, že kouřit nechceš a pak to půjde snadno. ¨ Tím pádem zmizí i myšlenky, které způsobují naše trápení : oni kouří a já nemůžu, ten se má může si zapálit a já ne, někde si dám potají jedno - on se to nikdo nedozví, jé jak já bych si dala,ale nekouřím nebudu si to kazit .. Atd.. Dokud tohle máš v hlavě - nemá smysl přestávat... Protože to nedokážeš... I když na druhou stranu - pokud se trápit někdo chce, pak ( dle mě ) každý den bez cigára je dobrý :) Lepší než s cigárem. Takže nikdo ti nepoví zda to zvládneš - záleží jen na tobě, zda to tak chceš... Třeba ti nekouření zvedne náladu - budeš na sebe pyšná a voňavá... Nevím jaké máš deprese, zda bereš léky atd ... Ale pokud se necítíš, opravdu se neboj a zajdi za odborníkem - od toho tu jsou. Pokud ti to pomůže jukni na můj blog a čti články odzadu ( od nejstraších ). http://friduca.svetu.cz/ Myslím na Vás a držím palečky ! Ifko ty nebuď smutná !!!

čtenář
1x

Pavlíno, nejdřív si stabilizuj depresi pomocí AD a teprve pak uvažuj o odvykání kouření - třeba za pomoci Champixu (zkonzultuj to se svým psychiatrem). .........Ale obecně: v době akutní deprese není dobré přestávat kouřit!!!

Megan

Čau všichni. Ifko, Ifko, už jsem doufal, že to dokážeš. Tak okamžitě začni papat Champ a zase od začátku. By mě zajímalo, kdo je to ten Čtenář. Mi připadá, že se snaží navážet a ani nevíme kdo to je.

pavlína

Děkuji za odpovědi,samozřejmě se poradím s psychiatrem,chtěla jsem jen vědět,jestli to někdo zde dokázal.Jinak jsem si přečetla příspěvky úplně všechny a u některých jsem nabyla dojmu,že se snažit nemusím a přestane mi to samo chutnat.Jinak svatba a zařizování mi nehrozí,spíš naopak,je mi44 a jsem 24let vdaná.

Friduča

Pavlína - to jsi nabyla bohužel chybného dojmu. CHMP, žvýkačky, náplasti - to všechno jsou pouze podpůrné prostředky tzv. berličky při odvykání. Úspěch v tom přestat kouřit je opravdu pouze na tobě - rozhodnutí ! Pokud budeš na 100% rozhodnuta,že kouřit nechceš, apk kouřit přestaneš. A bude to pro tebe daleko snažší, než pro člověka, který to pouze testuje ( buď to půjde nebo, ne ). Ty, kterým to jde snadno se prostě opravdu rozhodli, že kouřit nebudou a tak je to nenáročné... CHMP - obaluje receptory v mozku, které vyvolávají chuť na cigeretu ( závislost = absťák ). Ale pokud budeš zobat a čekat, že najednou s tím sekneš a už si nezapálíš jen tak. Že CHMP to rrozhodnutí udělá za tebe, pak nebudeš mít úspěch.. Můj manžel ho takhle zobal..Je pravda, že kouří méně, ale to je tak všechno... Jinak abstinenční příznaky jsou individuální - a deprese mezi ně patří. Ale je to individuální - někdo příznaky má, někdo nemá..Někdo menší, někdo větší... Proto jsem psala,aby jsi vyhledala odborníka ( pro čtenáře - čti pořádně ). Je to velice individuální a pokud ti doktor řekne, že ano a ty se na to budeš cítit - nevidím problém. Pokud ti to bude dělat problém a budeš se cítit mizerně - zapálit si můžeš vždy... Prostě záleží, jak ti bude ... Každopádně držím palečky a dej nám vědět :) :) :) Já bych se vdávala j´hned znovu - jen ten mejdan - bylo to prima :) Jen je to trochu drahý :) Megane - v klidu občas se tu objeví jedna osoba, která napadá a uráží. Pod svým pravým jménem, nebo smyšleným - vyzkoušeno jediné co účinkuje - ignorace. Tak to prosím dodržujme, nechceme, aby se nám diskuze zvrtla, tak jako již několikrát v historii - přečti si diskuzi zpětně a pochopíš... Apropo - čekám a mail žádnej ???

Megan

Friduč, ještě to nemám v complu. Hodím to tam večer, ale určitě něco pošlu. Jinak zatím páček shledáček

Valja

Zdravím, takže dnes mám 15. den bez cigarety, ani na ni nemám nějak chuť, spíš pořád na sladké. Že bych měnila jednu závislost za druhou? Fridučo, gratukuju k 89, to je vysoké číslo. Ifko, nezkusíš to ještě jednou?

Friduča
1x

Tak jo nooo.. Budu čekat Megane...:) Valjo i tobě gratulačka !!! Jen tak dál ... Za chvilku měsíc a už to jede, už to frčí !!!

Megan
1x

Fridučo, nebuď zdrblá. Já to tam musím vkládat pouze přes tiskárnu na to umí jenom manža. Zatím budou stejnak jenom fotky co jsem dělal já. Pak mi Mona ještě něco pošle. Jinak Valjo, 15 den už je pěkný čísílko. Nejhorší máš za sebou. Friduč, zítra 90, no jsi borka

Jiřina

Ahoj, všechny zdravím a gratuluju k výročím. Teď jsem si zpětně spočítala, že už nekouřím 288 dní. Žádný velký boj to už není, teď zbývá jediné, nebýt blbá a nikdy to nezkoušet. Ifko, já si myslím, žes nebyla doopravdy připravená úplně přestat, přesně tak jak psala Friduč. Nech to trochu uzrát a určitě to půjde.

corrona

Tak jsem se docetla ze Ifka zae selhala a k tomu fakt nenei co dodat, jedine opravdu to, ze nebyla priravna.Ale chtela jsem jen, Fridu Ty rikas Pavline ze nejde prestat tak, ze si rknes bud to pujde nebo ne ale presne s timhle jsem prstavala ja. Chtela jsem zjistit jestli je champ. opravdu tak dobrej nebo jestli budu mit problemy skoncit. Nakonec jsem opravdu zjistila ze mi cigarety nechutnaji a jeden den jsem rozhlasila ZITRA SI UZ NEKOUPIM CIGARA...Nikdo mi samozrejme neveril tak jem si je proste nekoupila a cekala co to se mnou udela a ono to slo... Druhy den to take slo a tak jsem si proste rekla kdyz jsem to vydrzela 2 dny, ze to musi jit prece prestat kdyz do toho zobu champ. Nerikam ze to bylo lehke ale pristi tyden to budou uz 4 mesice a to jsem ani ve snu nedoufala ze bych nekdy dokazala Jinak Megane 67 to uz je krasne cislo a Friuc 90 to samozrejme taky super ...Drzme se

pavlína

Corrono,přeně tak, jak píšeš jsem to myslela.Dela jsem si tu práci a přečetla příspěvky od prvního do posleního.Já chci přestat ,ale nemám vůli.Proto jsem četla všechno a našla dost lidí,kteří na tom byli jako já a Champix jim pomohl.Jen k tomu mám tu mizernou depresi a to bude problém.Jinak kouřím od 18let,v36 jsem přestala a vydržela 3 roky bez čehokoliv.Pak přišla manželská krize ,deprese a od té doby hulím jako komín,stydím se říct kolik.Tak se držte

corrona

Pavlino ja myslim ze by Ti poradil i obvodak. Take jsem mela obrovske problemy a brala antidpresiva ale nic se nedelo. Jsou lide kteri si prectou vedlejsi ucinky a jakmile nasadi ty dotycne leky po kterych by meli mit strasnou spoustu vedlejsich ucinku, tak je proste maji. Ja mam dnes 4 mesice bez a vcera vecer jsem se nechala premluvit na sklenku a dobry ani jsem to necekala. Takze se vsichni drzte a krasnou nekurackou noc...

marja

Fridučo, napsala jsem na minulé stránce ,dala to u tebe na Reagovat. jsem tady po dlouhé době a vůbec to tady neumím, tak zkouším.To je dobře, že se držíš, teď již vydržíš, jen pamatuj - ani jednu cigaretu .Na sraz jsem myslela, ale asi tam bylo málo mých známých.Všichni se držte, mě to ještě nejde.

Megan

Ahoj všici. Tak jsem ve výkonu a hned po ránu mě ten červík pěkně hlodal. Musel jsem pozřít Nico. Já se toho Nica snad nezbavím, ale pořád si myslím, že je lepší žvýknout jednu denně nez hulit. Friduč, manža se k těm fotkám včera nedostala, snad dnes pozdě večer. Corrono a Marjo, jsem rád, že jste se taky ozvaly. Co Luban, Marhula atd, snad nehulíte? JInak dobírám poslední balíček Champu, ale jen půlku ráno a půlku večer.

Friduča

Dobré ránko, tak já teď vylezla z pelechu - včera jsem byla s holkama v divadle - Maciuchová a Hlaváčová, konverzační komedie a naprostá pohádka !!! Jsou to opravdu dámy a bylo fantastistický !!!! No a pak, že dáme skleničku a jak to tak bývá -jednu prostě neumíme, takže navrátil v půl čtvrté ráno :( Blééééééé.....Tak jdu na obídek a pak na chvilku pracovat :) Corrono - pochopitelně, že to není pravidlo. Ty jsi příkladem, že i tak se dá přestat, ale všeobecně platí a u většiny kuřáků to je tak, že pokud není rozhodnutý - dřív,nebo pozdějí selže. To je statistika a zkušenost... Nikoliv pouze má :) Marjo - moc ti děkuji a gratuluji k vítězství !! Co to je zájezd ? A kam pojedete ???? Já na srazu také nebyla ...Už máš plán, kdy s kouřením sekneš ?? Megane - to nepospíchá !! V poho ... Tak jdu dlabat be cíga a voňavá - devadesátka jupí !!!!

Megan

Zdááááár všici. Tak dneska mě to celkem zlobí. Ach jo. Asi si někam půjdu zapálit:-) Ale vážně, ve výkonu máme zase nějaký změny, renovace, inovace, machinace a celkem nás to točí. Friduč, ještě deset dní a máš stovák tý vogo. Hmmmm to již jde. Jsem si myslel, že ta třicítka Nicco bude poslední, ale asi na to prdím. Myslím si, že jedna žuvačka denně mě nezabije:-) . Psal jsem dnes Ládíkovi, jestli je ještě v nemocnici či ne a pak něco písnu. Zatím páček nekuřáček

Megan

Tak se můžete mrknout. Jsou to fotky od Mony http://monvin.rajce.idnes.cz/Sklipek/

Ifka

Super fotky. Je vidět, že jste si to užili. Mona asi fotila - proto je jen na jedné fotce že? Ládíka moc pozdravuj. Fridu, posílám VELIKOU GRATULACI!

lexa

bez,taky se mi tomu nechce věřit,že bych to dokázala!!!U nas v ostravě je teda pěkně hnusně!Jsou 2hodiny a tma jako by bylo 6!Megan tebe taky stále ještě hlodají červíci?To zvládneš né!:)))Já už chmp vubec neberu a je to uplně v poho!Zrovna včera jsem se koukala kolik jsem měla vlastně balení,tak jenom jedno startovací a pak jedno na 28dní!Jinak Friduč já píšu,ale vy mě nějak nečtete:)))Jo Megan tvoje nudličky s nivou jsem taky dělala,byli super děti slintají ještě ted!!

Friduča

Megane - fotky jsou výborný !!! Moc se to povedlo :) Pan Adámek ? Jako tak to je prostě borec :) Dědeček z pohádky ... :) A kde jsi měl manžu ? Psal jsi, že jede s váma a já jí tam nevidím ? Nebo jsem slepá ? Nech toho s těma chutěma - jednou nekouříš a tečka ! Klidně si žvejkej jestli ti to pomáhá... Lexa - velká gratulačka k 71 dním - to už je také pěkné číslo !!! No jo, asi píšeš málo a ztrácí se to v ostatních článcích, nebo co ? :) Mě je furt trošku blitno ...Už, aby bylo zítra :) No na info o Ládíkovi čekám napnutá jak struna...

Megan

Ahoj všici. Jo pan Adámek je opravdu jako dědeček z pohádky. Ifko, tyhle fotky fotila fakt Mona. Lexo, jsem rád, že recept chupnal a že se držíš. Je to hamka. Friduč, no stěžovat si člověk prostě musí:-) PS Manžu jsem nakonec nebral, páč jsem nevěděl v jakém budu stavu. Kdybych tušil, že budu naprosto OK, tak bych ji vzal:-)

Megan

Tak co je s vámi? Snad nevyhulujte zobáky. Já jsem ještě hoďku ve výkonu a konečně dom. Mám toho dnes plný kecky. Čaute. Friduč, Ládík se pořád neozval. Si myslím, že je na druhé straně

Friduča

Jak to myslíš ? Jako, že nás čte ? Je už doma ? Ráno jsi psal, že něco písneš a nic jsi o tom nenapsal... Já nevyhuluju - já už totiž 3 měsíce nekouřím a NIKDY nebudu !!! Schovala jsem včera jednomu kamarádovi na WC cíga - kdyby nějakej závislák toužil po krabičce červenejch Máček, pak můžu nananvigovat :)

Friduča

Tak jsem opět připsala nějaké články na blog : http://friduca.svetu.cz/

PETKA

AHOJ VŠICHNI,JÁ JSEM ASI TAK PO MĚSÍCI UŽÍVÁNÍ CHAMPIXU ZAČALA KAŽDÝ DEN ZVRACET A TRPĚLA JSEM NENORMÁLNÍMI BOLESTMI HLAVY,CHAMPIX JSEM VYSADILA A ZNIČEHO NIC JSEM PŘESTALA KOUŘIT.ZAJÍMAVÉ CO?

Megan

Brý ráno všem. Petko, champix opravdu někomu může dělat špatně od žaludku. Je potřeba ho řádně zapít. Hlavní je, že nekouříš. Fridučo, já to s tím Ládíkem myslel tak, že když se mi ozve na mail, tak sem něco písnu. Já mu posílal mail (2x včera a předevčírem) a zatím se neozval. Asi je pořád v nmocnici. Myslím si, že by se určitě ozval. Friduč, no my víme, že už nikdy, ale nikdy nebudeš hulit. To já taky ne! Dnes se mi zdál sen, že jsem si potáhl, ale nedopatřením. Už v tom snu jsem byl na sebe strašně nasranej.

Friduča

Dobré ránko, takže já mám dnes 91 dní bez a s CHMP. Peťko - každý jsme jiný a vyjímky se mouhou najít a to i v reakci na CHMP. Přečti si něco o abstinenčních příznacích - ty jsou také různé a na každého působí jinak intenzivně...A často jsou klasické abstinenční přáznaky ( které by byli i bez braní CHMP ) chybně připisovány na triko CHMP. Podstatné je, že nekouříš - o to tu myslím jde. Pavlína - pouze upozorňuji na to, že kouření není o vůli. Ládík je přímo knižní příklad. Táhl to 5 měsíců vůlí - ale stejně neustále myslel na cigeretu a dal by si jí. Nesmírně se trápil. Úspěch ( především z dlouhodobého hlediska ) přestat kouřit je v síle rozhodnutí, že kouřit nechceme a od toho se pak většinou odvíjí i intenzita abstinenčních příznaků. není to můj názor i když já mohu po x pokusech také naprosto spolehlivě říct, že to tak skutečně je. Ale názory a zkušenosti odborníků a to od lidí, kteří s tím bojovali,ať už s úspěchem, či bez. Takže zobat CHMP a čekat, že najednou zahodím cigeretu a skončím jen tak,aniž bych si o tom popřemýšlela v hlavě a řekla si pro a proti a zda chci, nebo nechci přestat atd., tak to není úplně rozumné. Respekt. jen minimum lidí to pak dokáže, takže záleží na každém z nás jak se s tím popereme a jak to bude probíhat.Pochopitelně to není nemožné !!! Ale přečetla bych si možná taky nějakou literaturu i když tady je toho už historicky napsáno také dost... Takže držím palec,ať swe ti to podaří. Stydět se nemusíš - rozhodně nejsi jediná závislá kuřačka zde - víceméně jsme tu tací všichni. Lidičky, kde jste všichni ?????

Megan

No, já jsem tady Friduč. Tak dneska už dobrý. Opička odezněla ne?

Friduča

No, tak alespoň někdo ... Nějak nám to zde upadá... Kolik lidí z těch co tu například cca za ty 3 měsíce byli - nyní kouří ? Já myslím, že valná většina z těch co přestali chodit... Docela jsem o tom dumala - jistě jsou tací, co nemají potřebu sem už psát...Ale osobně si myslím, že to není většina ... Myslím, že větší procento přestalo chodit, protože mají recidivu... Vystřídalo se tu třeba 40 lidí ? Co ? No prostě dost ... Někdo napsal jednou, dvakrát..Jiný trochu víc ... Většina lidí se totiž stydí napsat, že selhali - je pro ně snažší přestat psát ..I když třeba čtou ...A neboa ni to ne, protože už jsou zase jinde a vesele si hulí... Megane - jasan, dneska už jsem v klidu :) Jeden den mi vždy na regeneraci stačí... :) Dneska bych mohla znova :)

Ifka

Já jsem tu furt ve všední dny. A musím se zuby nehty držet, abych něco nenapsala - jenomže kouřím, tak už sem psát přece nemůžu:-( A myslím, že Ládíka už pustili a bude mít určitě ten samý problém jako já.

Megan

Jo, Friduč, jsme tak nějak skalní pisálci. Ifko, típni tu blbost, zobni champ a už konečně neblbni:-) . Ono to tak určitě bude, že ti, co začali hulit tak nepíší (kromě Ifky) ta je naše. Ládíku, klidně něco napiš. Budeme rádi. A co naše Slovenská Ema, ako sa má? JInak ti Friduč závidím. Já když se picnu, tak mi je blbě tři dny, ale nejhorší je morální kocovina. Ta mě drží strašně dlouho:-)

Ifka

Já Ch. zobu, ale stejně podlehnu. Dnes je krásné datum 11.11. včera jsem si říkala, že to zkusím, jenomže celé dopoledne mám sevřený krk a z toho se mi špatně dýchá. Ze stresu mám nedostatek hořčíku a u mně se projevuje sevřením hrdla a špatným nadechováním. Ostatní lidi mají křeče ve svalech, ale já v krku. No lupla jsem si další hořčíkovou tabletu a za hodinu jsem si mazala pro kusovku a už se mi dýchá dobře. Jsem já to nějaký zvláštní případ:-(

Friduča

Ifko - klidně piš ... Já myslím, že by to mělo být naopak. Měla by jsi o svejch pocitech psát... Jak se to stalo, co si myslíš, že byla příčina a jak to vidíš např. do budoucna - přestaneš, nebo na to kašleš ? Osobně si myslím, že i o tom je přestávání...Patří to k tomu - recidiva a několikrát opakováná je naprsto běžnej jev a chvilku trvá, než to člověk dokáže... Podívej na mě ... :) Prostě dle mě to sem patří a hlavně vy sem patříte ! Ty i Ládík... A jestli je doma a čte to tady a nenapsal nám ani písmenko, tak mě teda štve !

Ifka

DĚKUJI:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce