Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ifka

Tak dík:-) a už je tam zase.

Ifka

Já se zmůžu leda na tohle♥ nebo tohle♪. Ale smajlík mi nejde:-)

Ifka

Ahoj a půjčíš mi svoje plíce?

Megan

No, zachlastat klidně půjdu, ale nevím, kdo jsi. Megan

Friduča
1x

Andýsku vítám tě - nezaregistrovala jsem, zda jsi kluk, nebo holka...omlouvám se !!! :) A děkuji za ujasnění... Jinak nekouřím 71 den, ale je to můj druhý pokus. Loni jsem nekouřila cca 5 měsíců a vrátila se k tomu hnusu. Ale jak jsem již psala dříve - před rokem to bylo úplně jiné abstinování. Trápila jsem se, neustále na to myslela i když nekouřila.. všudypřítoné myšlenky, teď bych si dala cígo... u vínka - vydržela, ale půl večera na to myslela... Teď jsem přestala kouřit 6 den braní CHMP a mám s čím porovnávat - je to nesrovnatelné ! O 100% lepší, snažší... A je to o hlavě, o prioritách a o rozhodnutí ! A přitom je to snadné : já prostě nechci kouřit... Nevěřila bych tomu,ale je to tak... Je to prostě o tom co chceme..Né, se pokooušet přestat, ale přestávat... Pokud máš čas a chuť jukni na můj blog - třeba ti tam něco z toho pomůže...čti odzadu ( od starších článků )http://friduca.svetu.cz/. Pro Vás co tam chodíte se pokusím zase něco dopsat.. Nějak jsem teď nezvládala :( Ještě jedna věc - Andy, každopádně doporučuju snižovat cigerety. Mé osobní zkušenosti - snažit se začít si první dávat co nejdéle,až se dostaneš na jednu večer ( třeba ) - lépe se pa ks jednou se dvěma seká, než s 20 kusany .. :) Kdy přestat - to je pouze orientační, každému vyhovuje něco jiného ! Já bych tedy využila toho momentu, že už ti cigerety nechutnají - protože pravda je ta, že CHMP se dá překouřit.. A tahle pachuť slámy je okamžik k využití toho seknout s tím...Pochopitelně můžeš kouřit dál,ale já byc htoho využila.. Mě to tentokrát přestalo chutnat 6 dne a už jsem nekouřila... říkat si dám si ještě týden, dva - dokud můžu, je dle mě začátek konce..Protože základem je : MY PŘED NIČÍM NEUTÍKAME !!!! MY NECHCEME KOUŘIT !!! BAVÍ NÁS NEKOUŘIT ! Prostě si nic nerveme od huby ! Ten postoj musí být přesně opačný, jinak je výsledek krátkodobý... A je to jen o vůli - púak vůle selže a snažení je v háji...Krátkodobý je široké měřítko - u někoho měsíc, 5 měsíců, 2 roky... Ale to selhání přijde..Protože, když celou tudobu si budeme říkat, když já jsem kouříval... Tak je to špatně... Já za sebe - nekouřím, kouřit nechci a nebudu ! Neustále mi někdo nabízi - téměř každý den několikrát, Šéf v práci se mě snaží dráždit, kamarádi na obědě... Ale mě to skutečně nechává naprosto chladnou i manžovi cigerety, které leží v kuchyni a na chodbě, u mě v autě v kaslíku,protože už nekouřím a NECHCI kouřit. Takže Alexi - naprosot chápu tvou radost z rozškubanejch cigeret :) Je na místě :)

Andyse

Ahoj Fridučo, diky moc za pomoc co a jak s tim vsim. Mluvis mi presne z duse! Takhle nejak si to predstavuju. Bohuzel ze 20/den s tim nejde seknout ani se slamovou prichuti, ale uz i 15 po 2 dnech je u mne vykon. Od pondelka chci davat jen ty „nutne“ a ne ty ze zvyku. Nastesti pritel nekouri, ve firme se nekouri (musime ven z budovy na mraz) a pratele z 90-ti % taky nekouri.Takze idealni podninky. To jen ja jsem jeste smradoch, ale ne nadlouho :o)) Hele, ja bych je s tema nabizenyma cigarama hnala, kdyz jsem pred 9-ti lety na 2 roky prestala (diky Zybanu), tak presne tohle: dej si 1 te nezabije mne zase vtahlo do zavislosti. Proste zacatek konce

Andysek

Hahaha, pomsta na 1 krabicce za vsechny ty co nam v zivote zkrizily cestu? JEN DO NIC, musi to byt bozi pocit :o) Jsem z Prahy, holka 33, 20 let kurak (blba puberta!) 20 denne. Jo a po tom Champixu mam strasnou zizen, 3-4 l vody denne, prijdu si jak prutokovy ohrivac :o)) Trochu nestiham, musim k tomu chatu i trosku pracovat (nebo se alespon tak tvarit)

Alex

Jasne, ze pomsta. V pohode, ja taky u toho delam, jinak muzes pisnout i email [email protected] tady to nekdy hapruje:-) ja taky dost piju, a to jsem nebyl nejak zvlast pitny.....no stejbne, jako ja "blba pubarta":-) Bozi pocit!!!.-) jsme jednicky!!!!!!! hezky podveser SAsa

Alex

jasne, pekne pracuj, mej se fajn a dik za pokec, hezky vecer Sasa

jméno a příjmení

Jasne, nase odhodlani je 1/2 uspechu! Ladik psal a co na doby pristi? Se divim, ze ho klavesnice nekopla :o)) Zatim cauky, jdu vytvaret zamestnavateli financni hodnoty

Alex

Ahoj Friduc, no ty jsi sikovna, ze uz mas tolik dni!!! To ses uplnej mazak a ja tim padem bazant. :-)) gratuluji k 71 dni!!!! Hezky vecer Sasa

ládík

alexi, taková škoda, někomu by ještě posloužila , a co doby příští. já tedy taky zničil, ale jen jednu.

jméno a příjmení

Ahoj ladiku, zadna skoda!!! nezlob!!!:-) kdybych mel cely karton, tak bych jej klidne znicil....zadne pristi doby nebudou, bude uz jen doba nekoureni"!!!!!!!!!!!!!!!! :-) sASA

jméno a příjmení

Ahoj Fridučo, diky moc za pomoc co a jak s tim vsim. Mluvis mi presne z duse! Takhle nejak si to predstavuju. Bohuzel ze 20/den s tim nejde seknout ani se slamovou prichuti, ale uz i 15 po 2 dnech je u mne vykon. Od pondelka chci davat jen ty „nutne“ a ne ty ze zvyku. Nastesti pritel nekouri, ve firme se nekouri (musime ven z budovy na mraz) a pratele z 90-ti % taky nekouri.Takze idealni podninky. To jen ja jsem jeste smradoch, ale ne nadlouho :o)) Hele, ja bych je s tema nabizenyma cigarama hnala, kdyz jsem pred 9-ti lety na 2 roky prestala (diky Zybanu), tak presne tohle: dej si 1 te nezabije mne zase vtahlo do zavislosti. Proste zacatek konce

Andysek

Zase jsem se zapomela podepsat, od te doby co to tu predelali, je to fakt des

Andysek

Jake doby pristi? Ladiku nezlob a vydrz, bude lip ;o))

Andysek

Ifko, kolegyni se zaseklo PC a IT na telefonu ji s tim nejak neumel poradit. Pocitac nesel ani vypnout, takze jsme mu nasimulovaly vypadek elektriny (vyrvaly ho ze zasuvky) a on se srovnal. Bezi a nema zaaadny problem. Takze pristup 2x kopni a jenou bouchni obcas lepe funguje nez IT figle :o)) Takze pohoda, PC je nas pritel a kdyz ne, tak ho furt muzes kopnout.

Ifka

Chichi, moje řeč - v elektrárně zrovna vypli proud:-)) A já už konečně jdu domů:-)

Andysek

Cauky, mizim domu, nejen praci ziv je clovek :o) Tak se vsichni drzte, nekurakum zdar a diky za podporu :o)

Friduča

No holátka moje - kde je vám konec ? Nebo blbne náš úžasnej, novej server ?

ládík

sleduji

Friduča

Ládíku, ty sleduješ fočus viď :) No nic, doufám, že nemáš nějaké trápeníčko ??? Hodila jsem vám na blog nějaký články, tak když tady bude mrtvo, nebo smutno ...http://friduca.svetu.cz/ . Brou všem ...

Megan

Ahoj všici. Tak zítra 50. Toto letí, toto letí:-) Andrysku, klidně s tím sekni až po 14 dnech zobání, nebo i později, Neměj strach, zvládneš to. Když jsem to zvládl i já, takovej hulibald, tak už všichni. Zítra mám pařbu s klukama z práce a už vůbec nemám strach. Prostě nekouřím (jsem abstinující kuřák, jako všichni ostatní tady a to už na celý život). No, do rána to nějak přečkám a po noční musím zařizovat opět plyn. Ach jo.

lexa

taky bych šla,tady u nás už všichni spí a já čučím na horor!Slupla jsem 2 prášky na spaní a nic!Tak dobrou jdu pokračovat v nespaní a čumendě na tv

Friduča

Pacient jménem Friduča ještě nakoukla :) Lexo - dva prášky na spaní ?????? Takže ty hned jak se vypořádáš s kouřením, tak nastupuješ odvykačku na prášky ? Se z tebe picnu..Vždyť to je hrozně moc !!!! To bez dvou prášků neusneš ? Teda úplně jsi mě dostala...

Friduča

A ty Megane - no tak, že bych Vám párkrát zavolala na základnu a vytáhla Vás na akci, aby jsi se nenudil :) Jdu si vyčistit zoubky a šupky dupky do pelíšku... Pěknou noční Megane i Lexo ! Jinak Andy pochopitelně může kouřit jak chce...Já jí to nepřikazovala.. Jen říkám svou zkušenost a názor...Že moment, kdy cígo po CHMP chutná jako sláma by se měl využít - netrvá totiž věčně - taky mám vyzkoušeno..Ale je to individuální, takže člověk musí konat tak, jak sám cítí ....u)Univerzální rada totiž neexistuje...

Megan

Já mám taky od 18:30 první přestávku. Jinak jsem pořád venku.Čaute

Megan

Zdravím všechny. Tak se mi to pěkně zakulatilo. Tak teď něco pro naše nováčky. Poznatek za 50 dní. První týden bez, respektivě první tři dny jsou obtížné, nic vám nebudu nalhávat. Je potřeba vypustit kávu a to hlavně černou. Doporučuji ji nahradit zeleným čajem. Je-li někdo pivař(jako já) tak opravdu se snažit vypustit pivo. Dá se to nahradit např. vinným střikem. Co se týče toho alkoholu. Doporučuji fakt alespoň první měsíc to nepřenánět. Jak je známo, po chlastu roste chuť a na cigáro to platí dvojnásob. Zobejte, zobejte a zobejte (Champix). Já po dvou měcících vypustil a přestal jsem zobat. Pak na mě přišla po 14 dnech opravdu krize a měl jsem co dělat, abych ji ustál. Raději jsem zakoupil další balení a zase zobu. Sice jen půlku ráno a půlku večer, ale přeci. Ta min. tříměsíční léčba campixem není sama sebou. Je potřeba ji dodržet! Po měsíci si budete myslet, že máte vyhráno, ale pozor! Je to doba, kdy se nejvíce lidí vrátí k cigaretě zpět! Kávu jsem začal pít až po měcíci a žádný problém. Dá se to i bez cigaret. Co vám ale hlavně doporučit? Mít pevnou vůli a věřit si. Já to prostě dokážu, já NECHCI již NIKDY kouřit. Je to strašně moc důležité!!!!! Jo a roztrubte to po okolí. Čím více lidí bude vědět, že jste s tím sekli, tím lépe. Pak už i před nimi by vám vylo trapné znovu začít. Tak držím všem začínajícím pěsti. URČITĚ to ZVLÁDNETE!!!!!!!!! Friduč, co papule, Ládíku, tak si jdu na odbor výstavy pro ortel, jestli mi vůbec ten plyn povolej. Mono, nějak dlouho jsi se neozvala. Drahuš, jak to zvládáš, Lexo, jak je, Leono, jsi tobrá, (krásné číslo). No mohl bych vás tady vypisovat donekonečna, ale však VY víte:-)

Ifka

Do Třebíče posílám VELKOU GRATULACI. JSI BOREC.

Leona

Ahoj, jestli můžu reagovat-máš pravdu. V prvních dnech a fakt nevím,jestli 30,nebo 50-to bych kecala,ale rozhodně kdo má chuť na alkohol,asi si ho nedát. Do hospody pokud to jde nechodit:)) A u kafe taky pozor- já kafe piju hrozně málo, přestala jsem je to cca 2 roky,začal se mi po něm hádat žlučník,tak ho mám jen svátečně- a i dneska,když si dám dobrý kafe.....mozek mi připomene cigáro..........vyloženě tu chuť mám asi navěky spojenou......ale dá se vypít bez cigára v pohodě. Dokonce tenhle měsíc byla ta chuť strašně silná, možná víc,než na začátku...tak jsem se na kafe opětovně vykašlala.....Bílá potvora je fakt mrcha,co se z hlavy vymazat lehce nechce nechat:(( ale je nás tu celá "rota" my jí přemůžeme:))

Leona

a to proč jsem vlastně chtěla reagovat jsem nakonec nenapsala-skleroza je taky hrozná věc. GRATULUJU!!!!!

Mona

V první řadě Megane posílám obrovskou gratulaci. Není lehké zvládnout to,co se díkybohu podařilo nám.A jak se říká,že nejtěžší jsou začátky,tak tady to platí dvojnásob. Já nepíšu teď tak často,protože se mi ty stránky nelíbí a nemohu se v nich zorientovat,ale chyba bude určitě ve mě,člověk je strašnej streeotyp,já vím,jak jsme nadávali na vedlejším foru,když nám změnili stránky. Zvyknu si a pak to pojede. Zatím ahoj všem,máme vánoce,tak je fofr.

ládík
5x

čauky lidi, koukám , že se to rozjelo, megan slaví a tady bude mejdlo ??? megan samozřejmě gratulace, ikdyž se bojím, když ti plyn povoluje odbor výstavby, tak aby jsi z úřadu nevylezl z cigárem v koutku. no a jinak , jak zapaříme. dávám návrh. přesně ve 20:00 každý meganovi připijeme. alkohol vlastní , druh dle vlastního výběru. přílohy samozřejmě na tu dálku svoje - tyčinky , oříšky, oblečení individuelní nejraději domácí, vstupenka na oslavu - bez cigarety a zapalovače. zatím ahoj, tento stát je atypickej. mona má fofr, že má vánoce, já mám fofr protože začli projektantské žně, tak zatím ahoj.

ládík
9x

každý , kdo souhlasí, odklepněte u mého příspěvku nad tímto MODRÉ POLÍČKO ? PODĚKUJ = ) a budeme mít přehled o počtu osob na mejdanu . odklepávejte , ať se megan prohne.

ládík
8x

doufám, že si můžeme vzít na mejdan i partnerky -y ???

ládík
10x

a pište všichni, i ti co zatím jen sledujete diskuzi. kouřit nesmíme , ale chlastat může celá republika

Friduča

Dobré ránko, já jsem přestala kouřit 6 den a pila jsem alkohol a kávu normálně. Neb jsem se rozhodla, že nástrahy jsou všude a furt a pokud selžu, tak je fuk, zda první týden, nebo za měsíc - prostě jsem se do toho vrhla po hlavě a na tvrdo. A víte co ? Bez jediného problému ! A víte proč ? Já to vím - protože jsem byla na 100 % rozhodnutá a už né, jen doufala, že to dokážu, ale já to věděla ! :) :) Ale to je můj způsob... Mě to tak vyhovovalo... Všeobecně se to nedoporučuje.. Málo kdo je opravdu pevně rozhodnut a já se na to vlastně rok připravovala... Min. měsíc se opravdu nedoporučuje alkohol, káva - prostě věci a asociace, které Vám ty cíga připomínají... Poděkovala jsem - nevím zda dobře ???? A je to naposledy Ládíku - protože jsem proti tomuhle zahlcování a nesmyslnejm inovacím a funkcím naprosto navíc a zbytečnejch ... Takže já budu ožralá jako kára :) Upozor´ˇnuju, že dvě až tři lahve červenýho spráskám :) Megane gratulačka :)

Ifka

Ahojík, tak já již poděkovala. Zrovna včera jsem v práci dostala půlčíka slivovice, že bych se překonala a večer Meganovi připila? No ještě si to rozmyslím neb slivku nepiji a Ferneta mi zatím nikdo nedaroval:-( Outlook dnes funguje takže jsem to včera opravila dobře:-)

Ifka

Co zlobivý pantík, ještě bolí?

Friduča

Ahojky Ifko, bolí, ale každý den o něco méně... Myslím, že se té specializované klinice nevyhnu o když asi mi žádnej zázrak neporadí a ještě se musím rozmyslet, zda pokud to po mě budou chtít - si tam nechám píchat nějaké injekce... Jinak rentgen vzbudil mou zvědavost - co jsem to asi měla za úraz sanice :) Co je ten flek... Nu, musím to brát z humorem, neb úraz žádný nebyl.. :) Ale víš co - mě záda a hlava bolí často, prakticky furt a už jsem se naučila to v podstatě ignorovat, takže nějakej pant .. Fíha - pro Friduču ? No problem :)

Ifka

Fakt nezávidím. Třeba byl nějaký úraz co by malé miminko - to si totiž jeden nemůže pamatovat? S tou hlavou a zády jsi chudák, to tě moc lituji, to musí být hrůza, ale jsi bojovnice a bereš to s humorem:-)

Ifka

Taková mě popadla chuť, že jsem se už koukala do peněženky kolik mám drobných a kolik by za to bylo kusovek:-(

Mona

Ifko,vydrž,to za chvíli přejde-vždyť to znáš,,,,,a bude líp

Leona

za 5 kusovek bude už jedno jablko,ne?????:)) to je lepčejší

Friduča

Ifko - no právě, že mamina taky o ničem neví... No, uvidíme co mi páni odborníci poví... No jo, manža mi taky říká, že nejsem normální.. ( když to vydržím a nestěžuju si ).Jenže já vím od čeho to je a co by mi řekli, neb u doktorů jsem byla x krát...- záda, krční páteř.. Teď jsem cca 2 měsíce nebyla vůbec cvičit - fitko je jediné kam se dokopu a co mě i baví... Ale rehabilitační cvičení ? To je nad mé schopnosti... :( Ale začnu chodit alespoň na masáže, to mě ba a pomáhá to... Jinak Ifko - to jsou přesně ty momenty, které si nesmíš připouštět..Jakmile tě to popadne, řekni si ( místo počítání na kolik kusovech by jsi měla, kdyby jsi kouřila ) : JÁ NEKOUŘÍM, PROTOŽE KOUŘIT NECHCI A UŽ NIKDY NEBUDU !!!! Nemyslet obráceně : kolik mám v pěněžence ? Ach jo... To by bylo 5 kusovek, s těma bych vydržela do večera a nebylo by to tolik...Ježiš to jsem chudinka, že si nemůžu dát... Tak takhle teda Ifko daleko nedojdeme... TY NEKOUŘÍŠ !!! JSI NAŠE VOŇAVÁ IVANKA !!!!!! TY TO NEPOTŘEBUJEŠ !!!! Heslo : Zabývajíc se svými bolestmi, zvětšujeme je, přemýšlejíc o svých slabostech, posilňujeme je. A co Čičina ??? Dlouho se neouzvala !!! Nehulíš ?

Friduča

Trápení je živo představou o trápení. Zmobilizujte vůli, donuťte se potlačit onu představu, odvrhněte ji, přestaňte si stěžovat a trápení zmizí. Bude dobře ... uvidíte !!! Už jen líp a líp ...:)

Ifka

Trafice jsem se vyhnula obloukem, kolegyni poslala domů - to aby mě náhodou nenapadlo vyběhnout do trafiky, zobla 1/2 Champixu a do huby strčila Paipo. Ale chuť je stále:-( Koukám, že tyhle stránky opět jaksi předělali. Vejde se na jednu stánku víc příspěvků:-)

Drahuš

Moc velká gratulace k tvému kulatému výročí. :) :) :)

lexa

neboj to byli tabletky rost.puvodu proto dva,nic mi nedělaj!Ale máš pravdu od té doby co nekouřím beru tablety na spaní:):):)Já toho budu mít po tom kouření více chichi..Už mám konzultace s poradkyní na hubnutí:(.(

Friduča

Lexo - doufám, že ne takovou tu paní co si říká 5-10tis :) To jsem šla do vrtule, když mi to kámoška říkala... A já jí radila to samé co paní odbornice a zadarmo...:(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce