Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Lexo - to je výborný !!! Je to zase krůček dál... A budu to tu psát furt dokola - musíte vědět, že kouřit nechcete ! Pak to jde daleko snadněji... Stojí za to se zamyslet - co v daném konkrétním okamžiku nám cigereta dává ? Je ten okamžik, prožitek o něco horší - nedá se prožít bez cigerety ? Dá a je vždy lepší !!! Ta hnusná tyčka je tam navíc... Jen my jsme se s ní naučili žít, tak intenzivně, že nám hrozně chybí. A není k tomu jediný důvod - ano jsme feťáci, kterým chybí droga. A já nechci být otrok drogy, chci si dělat co chci já, tak jak chci a né,abych hledala kuřáckou hospodu, kuřácký hotel atd... Nechci prostě kouřit. Jinak tedy nejsem párátko :) Jukni na můj cestovatelskej server - sice tam svých fotek moc nemám,ale nějakou jo... Jsem štíhlá,ale párátko rozhodně ne :) Jinak já chodím často do divadla a chodím slušně oblečená, pokud nejdu do Národního na balet. Většinou kalhoty a nějakou halenu. Jako myslím plátěné - prostě slušně oblečená. Do Národního už si beru šaty,ale opět střízlivé - žádné plesové :) Ale divila by jsi se - i v Národním jsou lidi v džínách !!! Absolutně nemají ponětí o bontonu... To už mi přijde jako ignoranctví... Já často chodím do Bránického divadla - je to mé oblíbené a divadelní spolky se tam střídají a hrají tam především komedie... Megane - já tomu kolu nějak nepřišla na chuť..Manža jo..Ty hodně jezdili..I do Itálie a tak..Ale já teda ne..jsem spíš na ty adrenallinovější věci, jako sjezdovky a ták..Ani běžky mě nenadchlo... Ale vzhledem k mejm problémům s koleny, asi budu muset začít..I když budu muset mít sedačku hodně nahoře,aby se moc nenamáhali mé churavé češky... :) No uvidím..Někdy možná :)

Megan

Co sed týče toho divadla, jel bych do Práglu hned. Kamarádím se s Ondrem Vetchým, ale bohužel jsem před nějakou dobou stratil mobil i s jeho číslem. Dříve jsem měl v Práglu velmi dobrého kámoše, ale kvůli hlouposti naše přátelství skončilo. Jet jenom tak 200 km tam a 200 km na zpět se mi fakt nechce. Snad to někdy spojím s nějakým ubytováním a opět se tam dostanu.

Friduča

Megane, můžeš vzít manžu, můžete jít do divadla, na véču a třeba na loď... Zaplatit si nějakej hotýlek a udělat si prima víkend... Když tě to k nám tolik táhne :) Nedávno jsem koukala a víkend i s divadlem a jídlem ( dárkový poukaz ) hotel dokonce někde v centru cca 4 tis. To mi nepřijde zase tak strašný... Až bude srazík v praze, tak dorazíš a přespíš u nás :) Jak často jsou srazy ? Já bych byla pro sraz v PHA...

Megan

Děkuji za nabídku, ale kdo nabízí to přespání v PHA?

Friduča

Te´d nerozumím tvé otázce ?

Fridu

zpráva

Friduča

Ta prázdná je mé uťuknutí... Chtěla jsem Vám jen popřát doboru noc... Ládík je mimo.. nepíše...To je zlé znamení... Ládíku !!!!!!!!! Neblázni !!!Doufám, že nekouříš... Nikde nikdo, tak doufám, že nebafáte...Jdu se učit s foťákem..Jsem u toho vzteklá jako to prase. Brou

ládík

já jsem stále zde, dělám a čtu , jen nepíšu. snažím se držet vašich rad, a jako by to kouření nebylo, dnes bych snad i zapoměl číslo. navíc nejsem vhodný typ do odpoledních diskuzí. váhově bych přebil i tři friduči, oblečen chodím čistě a slušně. kultura s ohledem na handicap asi již není to správné hobby a jinak nic nového. ahoooj.

Ifka

Neumím poručit svému mozku! V březnu jsem se velmi radovala z každého dne kdy jsem vydržela nekouřit. Bylo to pro mě něco fantastického, neskutečného. V současnosti tuto euforii a radost vůbec, ale vůbec nemám. Je mi jedno když zvládnu dva nebo tři dny BEZ, klidně je zahodím. Pořád mám někde v podvědomí uloženo číslo 168. Asi jsem už případ pro psychiatra.

Megan

Ahoj všici. Tak dnes 55.Celkem pěkný číslo, ikdyž na Ládíka nemám. Ifko, žádnej stres. To přejde. Začátky jsou nejhorší, ale to už znáš. Dneska jedu s manžou na výlet do Brna. Ona tam jde nakupovat nějaký hadříky. To mě naprosto neba. To se raději stavím na točený. Ládíku, slyšel jsem, že k podlahovému topení je dobré mít i malé klasické. Je to pravda? Prej to dlouho trvá, než se to vyhřeje(přes plovoučku). Odpověz prosím na e-mail. Děkuji. Fridučo, já se špatně podíval. Už vím, že to pozvání na přespání když bude sraz v Práglu bylo od tebe. Děkuji. Nabídku rád příjmu. Se všichni mějte voňavě

Ifka

Posílám velkou gratulaci ke krásnému kulatému číslu. Brno bych si dala taky líbit - tedy až na to nakupování hadříků - to mě taky naprosto nebere, jako tebe. Já dopoledne prostojím u plotny. Už mám hotovou hovězí polévku s játr. knedlíčky a v troubě vepřovou. K tomu musím ještě udělat zelí z cukety a zemáky. Odpoledne hodím kopyta navrch:-)

Megan

Hovězí polévku s játrovými knedlíčky bych si dal hned. To je hamka. Dobrou chuť, třeba tě u toho přejdou chutě na bílou potvoru

Jiřina

Megane, velká gratulace ke kulatému číslu! Co žvejky, koupil sis další nebo budeš bez?

Jiřina

Kdybyste chtěli v Brně zajít na výborný oběd, tak doporučuju tuhle restauraci: http://bill.cz/

Megan

No, Jiřino. Právě žvejkám poslední a silně zvažuji, že zítra koupím další balení. Mě to dost pomáhá. Žvýkám jen jednu denně, ale přeci. Koupím ještě balení 4mg a pak se uvidí. Děkuji za tip na restauraci, ale na to usi nebude čas. Jedu tam s rodinou od manži a ti tam jedou za mojí švagrovou a na ty hadříky.

ládík 162

ahoj, to se mě líbí, když mohu legálně vypnout mobil a je klid. megan odeslal jsem mail. nestavíš ten barák nějak jinak než u nás v čechách. ještě nemáš základy a již řešíš topení ???

Ifka

162 je nádherné číslo. K Řípu posílám blahopřání:-) Ládíku mobil zahoď a budeš mít klídek. Ať si tě nahánějí přes mejl ne?

Friduča

Dobré ránko, Ifko sama si hned odovídáš - neumíš poručit své hlavě a myšlení a je ti fuk pokud přijdeš o 3 dny... Ty sice nekouříš, ale chtěla by jsi a pokud tím zrušíš pár dnů - bude ti to fuk... To je špatně... Ty přece nemáš chtít kouřit, proto to děláš, protože kouřit nechceš... Tohle je základní kámen nekouření... Nechtít kouřit... Já kdybych si teď zapálila, tak se zavřu doma, nikam nejdu a jsem naštvaná sama na sebe takovým způsebem, že to si snad ani nedokážete představit. Byla bych z toho úplně vyřízená... Ale to naštěstí nehrozí,neb já kouřit nechci a nebudu a pebně věřím, že už nikdy... Poručit si lze, kup si nějkou literaturu, když ti mlj blog ani trochu nepomohl a přemýšlej o tom..Neustále přemýšlej ( i když je ti to známo ) o výhodách a nevýhodách kouření. Přemýšlej o konkrétních prožitcích, jak by vypadali bez cigerety a s cigeretou a co se s tím prožitkem změní, když ho budeš prožívat s cigeretou v ruce... Logicky musíš dojít k závěru, že nic ! Ten prožitek,ať je to cokoliv není lepší, není neprožitelný bez cigerety.. A o tom to je.. Cigereta nám nic nedává - to všichni víme, ale důležité je si to uvědomit a přijmout to za své..Pochopit a věřit, že pro nás je lepší a život bude lepší bez toho smradu... 168 dní dní je už sakra dlouhá doba - a klasické přznaky z nedostatku nikotinu pravděpodobně již nejsou a zůstává jen psychosociální závislost, tedy my se nedokážeme rozloučit s cigeretou v hlavě... A natom, už je potřeba pracovat a přemýšlet o pozitivech a negativech a rozhodnout se, že prostě kouřit nechceme. Budu ti držet palce i když ty to máš o to těžší, že máš manžu kuřáka. Kdyby nekouřil a podporoval tě, pak by se ti to prožívalo daleko snadněji... Já to tak měla loni také - úplně stejně... Na konec jsem si řekla, kouří všichni okolo, co já ych se trápila, co já bych si tu cigeretu odepírala a byla nešťastná, když oni ( hlavně manža ) si klidně kouří... A tak jsem si zapálila taky... Tentokrát to mám jinak - těch co kouří je mi líto a vidím je obráceně, pochopila jsem, že kuřák škodí né jen sobě, ale i nekuřákům, kteří jsou nuceni pasivně kouřit. No, já jedu nakoupit a vařit - přijdou mi kamarádi na oběd a teď jsem se zase rozčílila s manžou... Achjo - já sned začnu kouřit,aby byl doma klid.

Jiřina

Fridučko, ať tě to ani nenapadne! Cigarety pro nás neexistují, nezajímají nás a jsou nám lhostejné, obtěžující. Nic dobrého nám nepřinesly, teď tady bojujeme s něčím, s čím jsme vlastně vůbec nemuseli, kdybychom nezačali.

Friduča

Jiří- já vím... Jen mě pokaždé, když se chytneme kvůli kouření - nekouření... prostě napadne.. Že by to byla snažší cesta, než čekat,až on s tím sekne, protože můj manža s tím prostě nikdy nesekne. :( Pomalu dovařuju - kuře na paprice s kolínkama a pečené kuře s brambůrkem a řecký salátem, kamarádka, která přijde nejí jiné maso :) Doma už je klid, je to vždy na minutku :) Ale můžu se vzteknout... :) Manža šel k pomníku - pokládjí věnce... A já si to tu v klídku dodělám.. Je to pozdní obídek :)

Ifka

Odpoledne mě nádherné slunečné počasí vytáhlo ven. Asi po 4 měsících jsem oprášila inlajny a šla tu vepřovou vybruslit. Dokonce jsem dala o jedno kolečko navíc než jsem byla schopná udělat na jaře. Dom jsem přišla ve vynikající náladě. Veškerý pesimismus je prozatím pryč což je supér:-) Friduč, moc děkuji. Literaturu mám přečtenou. Dokonce jsem si půjčila již podruhé knihu od Allena Carra Snadná cesta jak přestat kouřit. Mám ji v práci na stole a znovu si ji čtu. Ta kniha, dle mě, krásně vymývá mozek a to já nyní potřebuji jako prase drbání. Potřebuji vymýt mozek a nebýt pesimista.

Megan

Tak to btady dneska nějak vázne. Výlet mám za sebou. Nakoupil jsem si tři trička Nike a dobrý. Zítra uvidím, zda zakoupím Nico, či ně. Mějte se. Dneska tady už nebudu.

Friduča

Vázne a né jen dnes.. To jsou ty chmury... Pryč s nima !!! Já práskám s kámoškou druhou lahev 1,5 lambrusca a tak taky už nebudu :) :) Bez cígaaaa !!!!

Ifka

Tady u nás je deštivé ráno. Včera bylo tak nádherně a dnes takový humus:-( Ani čubička nechtěla jít ven, musela jsem ji vystrčit. Po dni volna už zase půjdu do procesu. Proč těch svátků nemáme víc?

Megan

Brý ráno nekuřáci. Tak já jsem dneska ňákej divnej. Asi na mě něco leze. Vzal jsem si paralen a uvidím. Jsem ve výkonu, tak to snad bude dobrý. Jinak dobrá zpráva. Kolega mi dnes přivezl slivovičku, tak se na ni večer těším, až okoštuju. Zatím čau

Jiřina

Tak to ve výkonu přežij a večer se můžeš doléčit tou slivovicí. Já si jdu koupit další žvejky, jsem nesnesitelná. Jinak se všichni držte a nekuřte, špatné myšlenky odhánějte v zárodku a udělejte si něčím radost.

Ifka

Koštuj koštuj, ale dej si jí do čaje. Hrnek černého čaje, trochu cukru a velký panák nebo dva slivovice. Tohle připravuji muži. Zrovna včera se takhle taky léčil z virózy. Jenom doufám, že to znovu nechytím. Jsem teprve 14 dnů od přechozené virózy.

Megan

To nezní vůbec špatně. Takže jednoho, nebo dva panáky? Budu se řídit heslem a základem matematiky 1+2=3. Už aby byl večer. Jiřino, pro Noco si dnes taky zajdu. Jsem jak pytlem praštěnej

Ifka

A takových čajů si můžeš dát co tělo snese:-)

ládík 163

připojuji se k vám všem. dnes se mě nechce nic. do 8hodin jsem chytal to teplo peřin, jak psala friduč, teď jsem ve dvou tepelfonem jsem předstíral chřipku. bohužel je tu na dnešek jedno jednání a to budu muset ven. nevím jestli u nás prší, to bych musel až k oknu, ale určitě je tu hnusně. víte že 163 je již přes 14milionu vteřin ???? to jsou věci co ???

Ifka

Tý jo, to já vydržela tolik? To je snad víc vteřin než jsem prokouřila cigaret.

Megan

Ládíku, takže TY jsi vlastně multimilionář. Milionářu blbé, oběsila se ti koza, no koza se oběsila:-)

Ifka

Měla jsem za to, že si lidi prodlouží volno a já budu mít v práci šábes. Ale ono né, přestalo pršet a lidí je plné město.

Jiřina

U nás je pěkně hnusně, už jsem si to vyzkoušela při ranním venčení čubindy. Nikam se mně nechce, ale musím si jít koupit žvejky. Jsem zatím na neschopence a mám vycházky od 8 do 18, tak to docela jde.

Ifka

Ráno jsem tu mojí staruchu musela doslova vykopnout. Jak zjistila, že prší, tak zůstala stát ve dveřích a už už se chtěla vrátit zpět domů bez vyčurání. Neschopenku a následnou výplatu ti nezávidím - to by si jeden vydělal víc s kloboukem na chodníku. Úplně mi vytáčí, že první 3 dny jsou zdarma - na co nám vůbec strhávají tu nemocenskou? Proč to platíme když nic nedostanem a pokud jo, tak almužnu se kterou nezaplatíš ani nájem?

Jiřina

Ifko, naší Marušce je 13, a špatné počasí jí zatím nevadí, nosí bundičku. S tou neschopenkou jsem neměla na výběr, v červenci jsem byla na operaci a je to na delší dobu. Ještěže mám manžela, protože z té nemocenské bych vůbec nemohla existovat.

Ifka

Jiřinko, vždyť já tu tvou šílenou anabázi znám a velmi tě obdivuji a jsi v mých očích hrdinka. Z opačného pohlaví je hrdina, kterého obdivuji Ládík. Já jsem proti vám oběma nula. Moje zděděná Chantal má 16.11. již 16 let. Přežila svého pánečka, paničku i svého psího manžela.

Friduča

Dobré ránko, tady jetaky pěkně hnusně, ale alespoň není zima ... A to je dobře... Náš hafák jakmile vezmu vodítko, tak je mušumák, jestli tam padaj trakaře... Skáče, čumí na mě, jestli to vodítko mám v ruce,až ven ke dveřím :) Ale sám na zahradě bejt taky nechce... Ale to ani v létě - je to takovej závisláček :) Dneska jsem s ním byla na glukometrii a má hodinu a půl po aplikaci inzulínu 26 - což je hrozně moc... Takže zase měníme stravu a za týden znovu.. Už přestávám po roce věřit, že to někdy vyladíme ... I já jsem v pracovním procesu - včera jsem byla ve Sparu a bylo tam lidí jak na vánoce !!! neuvěřitelný !

Leona

Tak ač mám teriéra bláznivýho na kvadrát, jak je venku hnusně (d顚t a vítr) tak vyčůrat a domů-na gaučíček:)) chytrej pejsek:)) Tak inzulín nezávidím,sama vím,jak je to blbý,když pesan marodí (loni celej rok skoro jsme léčili tlapy),navíc mám alergika. Spar-myslíš v Hostivaři??? Teď už budou lidi všude, vánoce se hnusně blížejí.............

Ifka

Ahój, já myslela, že máš taky dovču, když ses neozývala. No jo konec měsíce, tak je moc práce že? U mně je taky plno, všichni honem honem, aby to stihli dát na pondělí.

Leona

Přesně jak píšeš-konec měsíce -finušujeme se závěrkou:(( A jako na potvoru se tu teď vyskytly nějaké věci,co jsou špatně v podkladech,tak se to budeme muset opravovat-fuj:)) A kdy? Jak jinak než na konci měsíce,že..... volno bylo krásný,ale krátký:))

Friduča

Leonp - jasan v Hostivaři, sice nevím jak tě to napadlo ? Sparu je docela hodně ... :) Ty jsi taky odsud ? Marrkulo . vidíš, už jsme tři :) Si můžeme dát kávu bez cíga :) No jo, to je jasný, ale přesně jsem počítala, že vypadnou na prodlouženej víkend ( doprava na to vypadala v úterý ), ale bohužel ... :) Jinak - všichni sedíme v účtárně ? :)

Ifka

Já nee. Já jsem přes reklamu:-) Ale v předešlých zaměstnáních jsem trošku k účtařině přičichla. Pravá i levá strana musí na halíř sedět jak ne - nejde se domů, až se ta chyba najde:-)

Leona

:)) jinej Spar než v Hostíku neznám,:)) jo jsem z jižňáku -do hostíku coby kamenem dohodil....... já nejsem vyloženě účtárna,ač účtuju taky.......ale hlavní náplní práce účtování nemám. ale sedím celej den:))

Ifka

Já taky sedím - naštěstí ne v base:-)

Friduča

No upřímně - já bych taky nějakou živější práci, ale nevím co ... :) A tady je docela dobře ...:) asi budu muset počkat - třeba jsem včera vyhrála ve sportce a udělám si svoje fitko :) V reklamce a vydavatelství jsem taky pracovala - bylo to fajn..Ráda vzpomínám - hlavně to byla menší firmička, takže taková rodinka a všichni jsme dělali všechno, když bylo potřeba.. Jo, bylo to fajne...:)

Ifka

My jsme taky malá rod. firmička. Letos se to s firmičkou jaksi sere a tak se propouštělo. Dokonce jsme přišli o 50% prémií a 13. plat nejspíš taky nebude. V březnu bychom měli slavit 20 výročí od založení firmy - no snad se toho dožijeme.

Leona

co to je 13 plat? :))

Ifka

To je rozdíl mezi minimální a náznakem průměrné mzdy. Co by mělo být každý měsíc ve mzdě a není. Aby se na konci roku z majitelů mohli stát Mikulášové, Santové či Ježíšci - to je fuk kdo, ale abychom my zaměstnanci nemuseli rušit vánoce!

Leona

Ivanko,tak proč já ty vánoce už dávno nezrušila,když žádnej rozdíl nemám:)) Letos to doma nanesu, že Ježíšek slyší jen na tu 13 a ty se nekoná:)) Žádný pečení, vaření a cídění-jupí-tomu říkám vánoce:))

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce