Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
corrona

Mě to určite nevadí, ja sem chodim posledni dobou vic cist nez psat ale temhle novym strankam moc nerozumim. Pripadaji mi strasne neprehledne. Ale jeste jednou dekuji a drzte se .....

Friduča

Takže, jsem přilogovaná na svém PC doma a také zde mám malé okénko :) Vypadává text..Nu, řekla bych, že problém není na našich přijímačích...Obecně platí, že čím složitější stránky, tím hůř fungují... Megane - mé panty jsou prostě opotřebované..Jeden ví, jeden míň... A ten víc mě stále bolí..Už od soboty..Děs ! Manža dneska seděl a koukal na mě a říká - já si vůbec neumím představit, že by mě to furt takhle bolelo...No, ale co mám dělat ? Během dne to vydržím a na noc si beru Brufen - zítra budu hledat na netu kontakt, neb paní doktorka na čelistní kliniku nemá tel... Taky mi tam našla nějakej stín a říká - vy jste po vážném úrazu čelisti ? Já na ní koukám - nikdyj sem neměla žádný vážný úraz a tlamičky už vůbec ne :)Tak to tam hne připsala do doporučenky, aby mi zjistili co za duchy mi teda lítaj po ksichtě ... :) Jdu zobnout růžovej prášek, neb mě už bolí i celá hlavinka a šupky do pelíšku. Musím vám všem hrdě říct, že si na cígo nevzpomenu jak je den dlouhej a s myšlenkama na cígo vůbec nebojuju...Prostě takové to : já bych si dala, mě vůbec nenapadne... Nevím jak je to možné ? Možná je opravdu dobré, když máme ještě větší trápení - u mě čelist :) Jak na tý vojně : voják leží a křičí - moje noha, moje noha...( má jí ustřelenou ), Major Peyne jde okolo kouká na něj a říká : udělám něco, abys na tu bolest zapoměl. A zlomí mu prst a jde dál - záběr na vojáka, křičícího : můj prst, můj prst..Dobrou noc všem :)

LUBAN
2x

Co s tím udělali?? Ať jdou někam........

ládík
2x

ahoj. velké okno zůstalo (paráda, nejsem méněcenný), domácí lékař mě tam zase předhodil ženskou zepředu. jinak, na tísňový den 156 zatím pohoda. jak já závidím friduč, ani myšlenka ani náznak, ach jo. dnes se sen o trafikářsce s kusovkama nedostavil. až budete mít někdo chuť na cígo, napište, dáme práska.

Ifka
2x

Dobré ránko, musím ti poděkovat, protože můj včerejší den D byl naprosto suprový a to díky tvým příspěvkům. Žádný stres se nedostavil. DÍÍÍKY!!!

ládík

jsem ti zadal také poděkování. tak to je paráda, když někomu pomůžeš. drž se . ahojky.

ládík

jsem ti zadal také poděkování. tak to je paráda, když někomu pomůžeš. drž se . ahojky.

Ifka

Jsi borec, že i s bolestí abstinuješ a ani si nevzpomeneš. Přeji ti, ať ta bolest brzy přejde a ať ti to doktoři dají zavčas do pořádku.

Megan

Ládíku, tak jsem na příjmu, co máš za problém? Víš, že zneužití tísňové linky je trestné. Friduč, co huba? Snad je to trochu lepší. Corono, to víš že je tady větší prča. Ifko, tak jak se cítíš? Ve sklípku pozpíváme. By mě teda zajímalo, kdo jede toho 7.11. 2009 do sklípku. Jasnej jsem já, Mona, Ifka, snad Friduč a kdo ještě? Že bych to napsal Milošovi, kterej to má na starosti. Tak dnes už v 7 hod. jsem měl jednání na E-onu kvůli elektrice. Jsem ze sebe udělal pěknýho vola. Sepisoval jsem tam s projektantem tři žádosti na připojení. Byl tam termím připojení 9/2010 a já do všech žádostí napsal termím připojení 9/20010. Bych se asi nedočkal. No, čuměli na mě jako na blba, kterej je navíc analfabet. Bych se v pr...deli viděl. Ach jo. Naštěstí, že jsem tam nebyl v uniformě. By jim to bylo jasný a už bych se z toho nevykroutil:-)

ládík

díky megan za přístup, problém ani tíseň zatím není. zato ty , jak koukám, máš problém s nulama, jednou ji nenapíšeš, na úřadech zase neštřít a nafákáš jich tam klidně víc. třebíč musí být velmi klidné město, tam se nic ani nepohne, to musej být služby, když tam máte tolik času a chodíte vyřizovat věci ve dvou. normálně stáhnu z internetu, vyplním, odešlu a přijde to podepsané a dnes se snaží nejdéle do 2týdnů a když ti tam nenápadně zapadne fotka s uniformou, tak by to mělo být do týdne doma

jméno a příjmení

No, my jsme tam museli projednat s technikem přesné místo napojení, tak jsme tam šli raději osobně. Už mi z toho hrabe. Plyn bude zase problém.

ládík

kdy jsi sem viděl, tak by jsi se přesvědčil , že nekecám. musel jsem předtím přerušit psaní, protože někdo zvonil. pošta přinesla (nevím proč je to doporučeně) a ono dvě akce od energetiky a telecomu a to jsem dával do pošty minulý čtvrtek. projektant to pak dá originály hezky do průhledného šanonu , aby to mělo úroveň, udělá jednui složku kopií, které si ponechá, kdyby zákazník nějakým omylem něco ztratil nebo ve svém pořádku nemohl nalézt nebo by byl přiblbější a standardně prohlašoval, že neví , jak to vypadá, takže nemá a všechno se navíc nascanuje a odevzdá na CD jako archiv. zákaznák by měl jen ležet na kanapi s cigárem v koutku a jen mačkat mobil s příkazy k úhradě. tomu se říká servis.

Megan

Ládíku, napsal jsem ti E-mail na tu novou adresu. Snad to bude fungovat.

ládík

zatím nic. máš to vůbec dobře = jméno tečka příjmení @gmail.com pozor ne cz, ale com

Friduča

Dobré ránko, Ifko - nekouříš ? Děkuju za pochvalu, ale já to neumím popsat..Tak nějak to prostě jde samo... Už jsem asi opravdu přijala za svou myšlenku, že jsem nekuřák a nikdy kouřit nebudu.. Včera jsem se nad tím totiž zamyslela a došlo mi, že jsem si na cígo opravdu nevzpoměla, ani nepamatuju ...Asi to moje podvědomí a né jen vědomí konečně přijalo fakt, že nikdy, nikdy... Jsem tak nějak lehčí, líp se mi dejchá... Možná je to tím, jak to všem okolo furt říkám, dělám jim osvětu a přednášky ..:) Včera se mi řechtali na obědě, když jsem na závěr začala o pasivním kouření - že už se báli, že by se obešel oběd bez jejich pokárání :) Pant mě bolí o něco méně... něco tu popasuju a budu hledat kontakt na tu kliniku... O víkendu jdu na kurz focení ( základy fotografie ), tak jsem si včera byla vytisknout pár fotek a musím se pochválit... Celkem to ujde :)

Ifka

Nekouřím, ale kouřilo se mi z mozku, když jsem opravovala pokažený outlook:-)

Megan

Friduč, to jsem rád. Ládíku, napsal jsem ti na starou adresu, ale už asi vím, kde je problém. Napsal jsem email@. Myslel jsem, že gmail@ je překlep

ládík

asi to budeš muset poslat na novou správnou adresu, z té staré nic nechodí. hlásí mě to error na těchto stránkách, že bychom je zahltili ???

Ifka

Od 9.30 h. se hrabu - já počítačový dement se zprovozněním outloku. Můj učitel mi psal přes ICQ co s tím mám dělat. Dokonce jsem musela ofotit svůj monitor s outlokem a poslat mu to, aby viděl, kde máme problém. Chtěla jsem vzít mobil a vyfotit to, ale kdežé, on si to počítač umí ofotit sááám a to tlačítkem Print Screen. No přátelé, já to zvládla, ale trvalo to skoro 2 hodiny a jsem zpocená jako kdybych rodila peterčata:-)))

Leona

z tebe bude ještě ajťák:))

Ifka

Ajťák určitě NE, ale byla to makačka!!! To bylo furt: na co mám kliknou, kde to najdu, jak to odešlu a čím, nereaguje tak co s tím...myslím, že rychlejší by to bylo vyfotit mobilem a poslat MMSku:-) No ale při té příležitosti jsem co by samouk navíc zvládla vložit fotku do ICQ a odeslat. Jenomže už jsem to zapomněla, takže případný další pokus by byl opět problém:-))) A NEKOUŘÍM!

Megan

Tak jsem to poslal na novou Ládíku. Máš to?

Heduš

Tak stále odolávám,ale děsně mi vylítnul krevní tlak.Myslíte že je to tím nekouřením?

Ifka

Ahoj, když se nekouří, tak tlak jde naopak dolů. Tak to tedy opravdu netuším vo co GO. Jinak jsi šikulka!

lexa

mě asi picne jsem se málém na tuto diskuzi nedostala!!Na ty staré stránky jsem si fakt už zvykla!!No ještě že jsem nekuřák bo bych si šla snad zapálit!!!Jinak dneska 53 heheč:))):))))))

Ifka

To je mazec co? Jinak posílám gratulaci.

lexa

jsem čekala jestli se mi to vubec podaří odeslat,tak se mi to zdařilo no!Přeju všem vonavý zbytek dne!Jinak ládíku taky jsem se opět posmála po přečtení tvých příspěvku

Andysek

Fridučo jak dlouho nekouris, ze uz jsi tak v pohode? Neumim si to ani predstavit…! Lexo, gratuluju! A ty stranky teda fakt pekne spatlali….!

ládík

tak ta zpráva bez textu jsem já. nějak to , ale udělalo samo, já jsem v tom nevinně a to nejsem ženská-od včera totiž řeším doma všelijaké problémky - manža jen - nesvítí zářivka-ono se to udělalo, hýbe se dveřní lišta-ono se to asi nějak-apodobně apodobně, jinak jsem chtěl poděkovat lexe-alex-saše-díky a to jak jsem psal si možná na něco i vtipného časem vzpomenu . zatím to tolik nezapaluje - přišel jsem při plné narkoze o mnoho mozkových buněk - a než si vzpomenu, tak je po vhodné době, takže spíše situační komika. ahoj lidi. před chvílí zaútočily chutě, ale je to zbytečné, je po obědě a to by byla škoda ztratit skoro již připsaný další nekuřácký den. čauky, až najdu cígo napíšu - rozdělím se.

lexa

Jestli teda mužu,já jsem si sebe taky nedovedla představit,hulila jsem prostě fuuurt!No a jde to sama čučím!Jinak Friduč tuším to ma kolem 70

ládík

jinak jsem ještě zapoměl (to ta narkoza) vyjádřit ifce závist. pro někoho, kdo porodil paterčata, musí být přestání kouření brnkačka. přiznám se , že kdybych si měl vybrat, tak raději přestanu kouřit - než odrodit paterčata. jéžíši marja, malíři přišli a to říkali po neděli. ach jo, dva kuřáci v obýváku

Ifka

Chichi. Věřím, že ses taky trochu zasmál při představě co jsem s tím počítačem dle písemného návodu dělala. A než já našla tu klávesu Print Screen - o níž jsem tvrdila, že v mém počítači určitě ale určitě nic takového nemám:-) Já jsem takový PC dement, že když se vyskytne nějaký problém, tak nahlas řeknu do monitoru: "v elektrárně právě vypli proud" a vytáhnu zástrčku ze zásuvky a tím je to pro mě vyřízeno. Jinak dva i více kuřáků v bytě taky znám. Na jaře jsem musela jít koupit jakousi speciální barvu na zeď, aby manža mohl vymalovat kuchyň na bílo. Pořád natíral a natíral (a nebylo to bílé) až mu to všechno spadlo a já mazala do OBI. Speciální barva pomohla, ale pouze na zdi. Z linolea po zaschnutí nešla dolů - hrozil nákup nového lina. Nakonec to šlo vyčistit "parní kachnou".

Appofiss

Ahoj lidi. Je to už 8 měsíců, co nekouřím a už mi to nechybí. Se Champixem to byla brnkačka. Je to něco jako kdyby jste se znovu narodili :-). Stačí vydržet minimálně tři měsíce a postupně vysazovat. Jinak hodně doporučuji se připravit na stresové situace! Hodně štěstí všem!!!

Ifka

Souhlas, stres mi vlastně po 5,5 měsících hodil zpět ke kuřákům. A to jsem byla skoro za vodou a teď začínám od nuly.

Megan

Appofiss, opravdu blahopřeji!

Andysek

Cauky Appofiss, diky za nadeji! Jsem 2 den na Champixu, je mi trochu divne, ciga chutnaji jako slama, sucho v puse, jinak dobry. Vysazovat zacnu tak 6-ty den, hlavne pomalu nebo mne klepne…. Moc se tesim az to bude za mnou a budu na tom jako vy “mazáci nekuřáci “! Bez hacku a carku ty posledni 2 slova vypadala fakt blbe :o)

Ifka

Jsi na dobré cestě. Než zobneš Ch., tak něco dej do žaludku. Úplně nejhorší pro mě byl první měsíc. Potom se to lepšilo a lepšilo. Taky to zvládneš, držím palce:-)

Andysek

Lexo, diky za odpoved! Tak to jde, jestli to budu mit alespon trochu podobne jako Friduca, tak to beru (az na ten bolavy pant, auauau).

Alex

Cauku novacku:-) tak te vitam v klubu nekuraku, nebo jak to tady pisou abstinujicich kuraku:-) kopukam , ze mas druhy den Champix, ja uzival Champix a po 20 dnech jsem to az skoncil, dneska 13 den bez cigaret!!!!:-) vysazovat, dle me cigara postupne, ja kouril ze zacatku cca prvni tyden na champixu asi 10 cigaret a druhy tyden cca 5 a treti tzyden 3 denne a posledni den jen jednu, uz mi to nejak ani nechutnalo. No a rano v sobotu jsem se vzbudil a rekl dost!!!!!:-) no a jsem 13 dni uplne bez. Prvnich 5 dni docela mazec, pak to slo, obcas mam chute, ale to prejde, preji at to zvladas a pevne nervy.-) SAsa

Alex

Ahojky vsem tady, tak dneska 13 den bez koureni!!!!.-))) dnes jsem nasel balicek LM a v nem 8 cigaret, tak jsem jednu po druhe pekne nalamal do kose s takovym nadhernym pocitem, ze jsem fakt dobrej:-) Krasny a pohodovy vonavy nekuracky den vsem.-) SASA

Ifka

Gratuluji, jsi BOREC. Já bych je nedokázala zahodit - já bych je někam odložila, ale až se mi tohle někdy podaří, tak sama uvěřím tomu, že jsem za vodou.

Andysek

Tybrdo, ty mas ale zeleznou vuli! MOC chvalim :o)

Leona

no ty jsi šikula,že jsi to rozlámal-ale pokud se pamatuju,tak ty nové LM byly už pěkně hnusné i v době,kdy jsem ještě kouřila:)))

Andysek

Cauky Saso, 13 dni na 0, waw gratuluju! A moc diky za zkusenost! Je moc fajn si s nekym pokecat co to zazil na vlastni “nervy a plice”! Ja se cejtim blbe, ze uz polikam prasky a pritom jeste kourim, ale i doktorka mne varovala at to davam dolu pekne postupne. Takze z normalnich 20 na vcerejsich 15 to jde :o) Je mi skoro trapny vam to tady psat, kdyz jste vsichni na 0, ale ja vas dozenu :o)) a taky budu mit 0 …. kdyz mi budete drzet palec!

Ifka

DRŽÍME VŠICHNI. Jde ti to krásně a taky to DÁŠ, NEBOJ. Chce to svůj čas.

Alex

Nic s z toho nedej Andrysku, me bylo taky trapne, kdyz jsem uzival prvni tyden champix a ptal se vsech okolo, jak to kdo zvlada a tak.....jsi v naproste pohode. Jinak kouril jsem od 15 let 20-30 denne, nekdy na koncerte jsem vyhulil i balik:-) no hnus:-) Dnes byl pro me velky den, nebozt ty cigarety co jsem lamal, me schovali a ja dneska od rana gruntuji, pri utirani prachu jsem odkryl pohlednici a tam cigara, ty cigara, co jsem nestacil dokourit:-) mam tady takoveho smradocha souseda, tak jsem mu je chtel hodit do schranky, ale pak me premohl chtic cira rozlamat na kousky:-) hmm uzasny pocit!!! Ale neboj, ja byl silny kurak a s Champixem to slo perfektne!! Ikdyz mi doktorka rikala, ze mam prestat mezi 10-14 dnem champixu, mel jsem depky, ze jsem jeste kouril a rikal jsem si, ze to nedam, a 2 dyn to prislo:-) to vis, hned zrana jsem se litoval, jak to bude, coi budu delat, jak to zvladnu....a slo to:-) neboj taky to prijde a budes v pohode a hrdej na sebe, ze jsi to dokazal!!! Odkud ses? jA Ostrava....

Leona

Je fuk,jak to dáš (zda s Ch,nebo bez) a jak rychle to půjde přestat úplně- jde o to,pak vydržet. Nic se nemá dělat hrrrr...tělo si samo řekne,jak to potřebuje, jak je schopné se s tím pak prát. I mozek si musí to své přebrat (já mu dala měsíc,aby se s tím faktem vyrovnal,než jsem s tím sekla ze dne na den)Neboj půjde to, a držím palce!!!!

Alex

No ja to zkousel, jestli to zvladnu a byl to super pocit, krasne lamat to svinstvo!!!.-) ja si snad v te me palici zty cigara uplne zhnusil:-)4☺

Ifka

Já tleskám, jsi BOREC. A nejenom skrz ty zničený cíga, ale taky borec, co dostal smajlíka do textu. Jak to děláš? Poraď počítačovému dementovi?

Alex

No to kdybych vedel

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce