Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Anka

Máte můj hluboký obdiv a gratulaci. Míle zvlášť uděluji řád za statečnost, že ustála ten večírek. Zdeni, tobě posílám mnoho optimismu a sil. Díky tobě jsem se i já rozhodla, že přestanu. Četla jsem tvůj optimistický příspěvek, že máš recept, já neměla nic, ale sekla jsem s tím v úterý. CH mám od čtvrtku + takové to dýchátko. Netvrdím, že jsem úplně HAPPY, ale jde to. Dohoň mne, ať 50 a 60 slavíme spolu.

Marky

Kamoška už nekouří skoro rok. CHCI doporučit náhradní cigárko ve formě bombičkové tyčinky, tu si dá do pusiny a má to chut cigárka, ale po čase už to není potřeba. Myslím, že stojí kolem 200 Kč.

Zuza
1x

Já jsem si o tom dneska něco přečetla. Prakticky se jedná o cigaretu, která obsahuje nikotin a píšou, že je určena spíše kuřákům, kteří vlastně nikdy skončit nechtějí. Jde o nějakou šetrnější formu ke zdraví. Ale tohle my nechceme. Jinak teda, já už dneska nekouřím druhý den, a musím říct, že jsem čekala, že to bude s tím absťákem horší...

Míla

Ahoj Andreo, gratuluji k našim společným šedesátinám a věřím, že sis řízek a dort vychutnala jak se patří. Já posnídala tvarohový šáteček a k obědu bude králíček. Oslava jak se patří. Jak se ti vede? Já měla v půlce týdne krizi, měla jsem starosti, které jsem neuměla vyřešit a najednou mě napadlo, že bych si aspoň ty cigára mohla dopřát, když mě jinak nic netěší. Naštěstí zvítězil zdravý rozum a včera na večírku už nebyl problém.Střídavě 2kila nahoře a jedno dole, víc to nejde, takže jsem vlastně spokojená. Zítra začínáme třetí měsíc, připadá mi to neskutečné. Takže, jsme machři a budeme bojovat dál, je to totiž super! Všichni se držte, nedejte se zviklat, stojí to za to. Pa všem a hezký den

Mika

Ahoj všichni, Mílo gratuluji k "šedesátce" a zvládnutí večírku, já se na různých akcích taky držím a ani mi to nepřijde ale stále mě trápí chutě doma. Je to asi psychické, protože v práci se nekouří (chodili jsme kouřit ven), tak tam mi to ani nepřijde. Ale za to doma! I když jsem kouřila taky venku a ne v bytě, tam mě chutě pronásledují. Zuzo, přeji Ti aby Tě absťák nenavštívil, u mě byl první týden určitě jednodušší než ty další. Ale přes to všechno jsme jedničky - v sobotu to byly dva měsíce co nekouřím.

Mike1980

Zdravim vsechny a pridavam se do Vaseho klanu. Champix beru treti den, zatim bez jakychkoli znamek ucinku nebo obtizi. Jsem zvedavy za par dnu, co ten zazrak se mnou bude delat. Kourim asi 8 let, v posledni dobe 20-30 denne, uz je mi z toho kolikrat na bliti, ale kdyz sedim do tri do rana u pocitace a musim pracovat, tak proste jde jedna za druhou. Tak uz sem si rek dost, rano sotva dycham, tlak na prsou, tak snad se mi s CH podari prestat.

Mike1980

Zdravim vsechny a pridavam se do Vaseho klanu. Champix beru treti den, zatim bez jakychkoli znamek ucinku nebo obtizi. Jsem zvedavy za par dnu, co ten zazrak se mnou bude delat. Kourim asi 8 let, v posledni dobe 20-30 denne, uz je mi z toho kolikrat na bliti, ale kdyz sedim do tri do rana u pocitace a musim pracovat, tak proste jde jedna za druhou. Tak uz sem si rek dost, rano sotva dycham, tlak na prsou, tak snad se mi s CH podari prestat.

Zuza

Čau Majku, jasně, že podaří. Neváhej. Fakt je Champix velká pomoc. Mě bylo špatně asi od 8 dne, ale dá se to přežít. Kouřit jsem přestala 15 den, po jedné velké pařbě... Dneska nekouřím už 3 dny (mi se v životě nepodařil ani jeden) a můžu ti říct, že jsem fakt vysmátá, protože tomu ještě pořád nějak nechci věřit. Fyzický absťák nemám. Ale je tady jedna věc, co se týče hlavy. Prášky nevyřeší úplně všechno, musíš taky chtít někouřit. Fakt to jde v klidu. Hodně štěstí.

Andrea

Ahojky Mílo, taky gratuluji už k prvnímu dni třetího měsíce. Zdá se mi, že ta počáteční euforie z nekouření už opadá, už není taková radost jako na začátku, za chvíli to asi budeme brát jako samozřejmost. Oslava byla, všechno v pohodě, mezi nekuřáky jsem zapadla a žádná chuť nebyla. O to větší byla žravost, od pátku jsem radši na váhu nelezla. Já nejsem v jídle tak ukázněná jako ty, doma kokinka, z obchodu s Delinkou, Lentilky po vnučce atd. Ale tím pádem mám pořád ještě rezervu, až budu opravdu hubnout!!! Champix jím pořád půl ráno, nedělá mi problém, tak to balení doberu, a taky si říkám, čím dýl, tím líp!!! Taky zdravím všechny nováčky a moc jim držím pěsti!!! Nedávno jsem byla tam kde vy a už mám 60dní bez! Vydržte a když náhodou zhřešíte, nejde o život, pokračujte dál, on to champix nějak s vaší pomocí zvládne. Vím očem píšu, trvalo mi měsíc, než jsem úplně přestala a nedělala jsem si násilí. Ke konci už mi to vůbec nechutnalo, jako bych ani nekouřila já. Ale trochu se musíte snažit i vy! Přeji hezký čajíčkový večer a pište moc, dobrou noc! Mílo, tvůj rým je nakažlivý! Papa

sigrid

tak jsem byla týden v háji, odvolali mě na nutnou služební cestu (škoda, že to nebylo do Brusele, tam bych byla určitě přestala) a zjišťuji kolik se tu objěvilo nových lidí. Tedy, osobně se nemám čím chlubit. Po té počáteční euforii, kdy jsem to první den stáhla z padesáti na pětadvacet už žádný dramatický úspěch nezaznamenán. Dnes to beru patnáctý den a pořád osciluji mezi patnácti a deseti a to se zatraceně hlídám. Ájo, pořád dokola čtu Tvoje příspěvky a říkám si tiše - Panebože ať dopadnu jako ona. Bobinko, teď jsem přečetla z minulého týdne Tvůj zoufalý výkřik. Jak dopadáš? Ozvi se a zabojujem spolu, snad se to poddá. J8 od zítřak zkusím Tvou talířkovou dietu. Zdeni, mám ty samé pocity - "smrdím, prokouřím všechny peníze a jsem člověk bez vůle". Jenom ty dárky pro vnoučata kupovat nemusím, děti mi místo vnoučat pořizují psy. No a tak si říkám, že to nekouření musím zvládnout a že se pak třeba nechají přemluvit na něajké to fňoučátko, když budou vědět, že jim ho bába neudusí kouřem :-)).

sigrid

Máte také tu samou zkušenost s vkládáním příspěvků? Opíšu kód zaručeně správně, třikrát mi to vyplivne, že byl zadán chybně či vůbec a pak mě to místo odeslání příspěvku pošle na úplně jinou stránku www.ordinace< /a> a příspěvek, který jsem plodila půl hoďky je v tahu. Je to docela frustrující.

Míla

Ahoj a chce se mi napsat, jsi normální? :-)) Ty z padesáti osciluješ po patnácti dny mezi 10-15 a není to podle tebe úspěch? To si rychle otoč a začni se mít ráda, vždyť 50 denně, to jsi snad hulila i ze spaní - a těch let, to není žádná prča. Když my bychom to chtěli hned a ono to nepůjde. Máme před sebou ještě dlouhou cestu a ty když vydržíš a nebudeš se nervovat, bude se ti to snižovat zase líp. Takže zobej, trošku se snaž a za každý malý krůček se pochval, za každý větší krok se odměň, ale ne jídlem. Vymysli si každý týden nějakou drobnou radost, mě to moc pomáhalo. Já jsem pořád hecovala sama sebe a dodávala si odvahu a zároveň na sebe byla hodně přísná, jako bych převychovávala někoho cizího. Např. jsem si od prvního dne užívání zakázala kouřit v autě. Mockrát se mi to chtělo porušit, ale nedovolila jsem si to se slovy jsi bačkora a nedržíš slovo? Přijela jsem do práce a dala si jednu, ale takhle po kouskách jsem snížila na 3 a pak konec. Tak bojuj, stojí to za to , musíš si dokázat, že na to máš. Jo a s tím chybně zadaným kodem bojuju pořád, beru to jako žert techniky a test mojí trpělivosti a snyhu zdržet mě u PC a dát si o jedno cígo míň :-))Držím palce a přeji hezký večer

sigrid

Nejsem, Mílo, a když mi to budeš psát tak hezky, tak snad ani nechci být. A dárky si za ty ušetřené penízky dopřávám. Už dva. Koupila jsem si krásný hrnek na Puerh čaj a zrovna dnes úžasného vánočního anděla. Nebo, že by to byl anděl strážný, že aby mi to počítal :-))) ???

cihlis

Ahoj lidi, chtěla bych Vám napsat "mojí" zkušenost s Champixem. Mamina kouřila 42 let(+-30denně). Nějaký žvýkačky, náplasti možná fungují pro lidi, kteří mají obrovskou vůli přestat, ale ne pro člověka s malou vůlí. 18.5 2007 začala brát Champix teď to byl půl rok bez cigarety. Na začátku měla chuť, ale potom co si dala párkrát práska a chutnalo to jak shnilá tráva, tak byl konec s kouřením. Chuť na cígo teď nemá absolutně žádnou, vadí jí i kouř a celkově brala champix, tak 4 měsíce. Nevím jak to dokázala, ale ještě tou svojí nepravidelností "ušetřila" champix na 2 měsíce. Měla pocit, že už ho nepotřebuje, tak to ke konci dost šidila. Táta byl dneska v centru pro odvykání. A přítel si recept vyzvedne zítra. Pokud by to nefungovalo, tak by to nedokázala. Tak Vám vzkazuju. Já jako nekuřák, KDYŽ zo ZVLÁDLA MOJE MÁMA, tak to dokážete i VY!!! Všem držím pěsti a nevzdávejte to. Doufám, že jí to vydrží,. A není nad to když přijdu domů a není to jak v ňáký zahulený hospodě. A pro návštěvy zákaz kouření, vypraný záclony a hezká vůně domova :-)

Andrea

Ahoj Sigi, nediv se, že ti přestávání trvá o něco déle. Jestli všichni psali pravdu, tak většina z nás kouřila 20-30 denně. Tobě to odvykání z 50ks dá asi víc zabrat, ale nevzdávej to! Už to je úspěch, že jsi to snížila o tolik! Když jsem přestávala, pozorovala jsem, co to se mnou dělá a jak mi to chutná/ nechutná.Zjistila jsem, že později už mi to tolik nechutnalo, jako bych ani nekouřila, jako by to šlo mimo mě. Žádný požitek, takové plané kouření a tak jsem si říkala, mám si jít zapálit nebo až později? Oddalovala jsem to a zjistila, že už nemusím tak často, že mi to tak nechutná, že nemám žádný absťák ani po x hodinách bez a dopracovala jsem se k tomu, že jsem přestala úplně. !Ale až za 20dní po osmém dni na chmpxu, celkem až za 28dní! Takže vydrž, možná skončíš zítra, možná za 14dní, ale určitě to dokážeš! Budeme ti fandit a nejen tobě, ale všem začínajícím!!! My víme, že to jde, sami jsme to dokázali a nebylo to jednoduché ani pro nás. Jeden den bez cigára se mi zdál neskutečný a dnes je to 62 dní!!! Tak bojujte a pište, pomáhá to nám i vám! Přeji hezký večer. Papa

Ája

Ahoj Sigrid,gratuluji Ti k tak velkému snížení cigaret. Já jsem přestávala stejným stylem jako Andrea, taky mi to trvalo tak dlouho.Ke konci jsem se sama před sebou styděla. Když jsem si zapálila, tak po dvou tazích jsem si to vyčítala a cígo jsem típla, takže jednu cigaretu jsem kouřila na dvakrát, natřikrát, ale zase jsem si zapálila a zase jsem měla výčitky svědomí...... Jenom ta doba mezi tím opětovným zapálením se pomalu prodlužovala , až jsem po téměř měsíci řekla konečně dost. Takže vydrž, držíme Ti palce. Cihlis Tobě bych chtěla poděkovat za podporu, protože jí všichni moc potřebujeme a zvlášť od nekuřáka to potěší, protože většinu z nás naši známí nekuřáci nechápou.Děkujem a přeju Tvým blízkým taky hodně sil.

sigrid

vy jste fakt balzám na duši. Přečetla jsem si to teď dvakrát po sobě a moc se mi ulevilo. Mám tři takové životní přítelkyně - dvě kouří, jedna nekouřila nikdy, ale všechny tři se tváří velmi pochybovačně, když tvrdím, že toho nechám. A tak mám teď vlastně pocit, že mé přítelkyně jste vy všechny tady, protože víte, prožily jste a navíc máte laskavé srdce. Já to vlastně všechno racionálně vím taky, ale halt v těch emocích to nějak nefunguje. A asi ani nebude, dokud ten den nepřijde. Je to únavné, ale člověk (tedy nevím jak člověk, ale já určitě) to potřebuje slyšet opakovaně. Jo, jo - taky kouřím jedno cigárko nadvakrát či natřikrát, ale přiznávám, že to není o tom, že by mi nechutnalo, ale proto, aby mi dýl vydrželo. No, je to tak. Když tak čtu, co nám tu cihlis tak hezky napsala, představuju si, co asi cítily moje děti, když chodily do smradlavého domova a k přetékajícím popelníkům. Naštěstí z těch čtyř, kouří jenom syn.

Franta

Ahoj Sigrid, hlásí se "holka Tvoje zlatá". Koukám, že se pořád vnitřně nemůžeš srovnat s tím, že si do smrti nezapálíš. Tak to otoč a přestaň "cvičně" na den. Hladina CHx. je dobrá, jen s tím na den sekni. To vědomí, že si druhý den můžeš zapálit Ti pomůže překonat obtíže, ty největší chx, tak sakra na tom nejseš jak na heroinu, abys jeden den nezvládla. Ověříš si, že se bez toho dá přežít a jak s tím další den naložíš, je na Tobě. Moc Ti držím palce. p.s. to se mi to radí a kecá, když už to mám skoro 11 týdnů za sebou, co?

sigrid

ta Tvoje rada vůbec není špatná. Ovšem, já každý den začínám s tím, že teda jako nic. Díky tomu se mi vždycky podaří oddálit tu první až na někdy dopoledne, ovšem pak následují dvě rychle za sebou. Bohužel mám pocit, že chmpx ještě neúčinkuje tak docela. Prostě mé tělo volá po nikotinu. Míň, ale furt, potvora. Kdyby to nebylo tak zatraceně daleko do nejbližší poradny, snad bych se tam zajela zeptat, jestli díky tomu, jak moc silný kuřák jsem byla, bych snad nepotřebovala půldruhé tablítky. Doufám, že mě teď nečte žádný neurologický odborník, ale skoro se bojím, zda nemám nikotinové receptory díky nadužívání nějak pomnožené. Ne, to ber jako vtip. Nicméně zkusím to, jak radíš.

Leny

Tak jsem zase tady, abych podpořila všechny začátečníky a taky sebe. Přestala jsem kouřit hned ten osmý den užívání champixu, ale třetí den nekouření jsem nevydržela a zapálila si. chuť sice nic moc, ale byla to slast a při tom strašné výčitky. Celkově jsem byla celou dobu dost na nervy, tak jsem o víkendu ještě sem tam kouřila (denně asi 3 cigára) a teď od pondělka opět nekouřím. Mám pocit, že teď jsem docela v pohodě, asi máte pravdu s tím, že na každého to působí jinak, takže vydržte. Hlavně nepřestávejte s braním champixu, když se hned nezadaří. A moc si neberte nějaké poznámky nebo pohledy ostatních kuřáků nebo nekuřáků. Ono se to s cigárem u huby hrozně dobře radí a kritizuje. Tak zatím pa a VYDRŽTE.

Kejli

kouril jsem 12 let asi 30 cigaret denne. Ted nekourim asi 2 mesice. Uz to ani nepocitam. Prijde mi to normalni. Akorat par rad pro zacinajici.- Je zbytecny kupovat startovaci baleni. Staci si koupit normalni a brat prvni tyden jen pulku prasku denne a pak zacit brat 2 prasky denne. Ja to po mesici zacal omezovat. Chut se malicko objevila, ale nic co by neslo prekonat. Ted uz beru zase jen pul prasku rano a jinak nic. Stoji me to teda 500 kč na mesic. Drzim vsem palce. Driv jsem si to bez cigarety nedokazal predstavit a ted vidim, ze to jde.

Zdeňa

Přestala jsem kouřit díky CH 21.září, 2 x jsem si dala cigáro, jen tak pro zkoušku, jestli mě to bude chutnat.Po prvé protože ta zácpa byla už neunosná asi před týdnem, cigareta byla taková, jako kdyby ani 2 měsíce nekouření nebylo. Jsem si řekla, že to ani není možné a druhou včera, nebyl to vůbec žádný požitek, který jsem myslela, že přijde. Hnusně v puse a takové pocení brr, nechápu jak jsem to mohla tahat do sebe 25 x denně. Teď jsem se vnitřně vyrovnala a jsem spokojená, drahé gigarety už se mě týkat nebudou, byla jsem moc vzorná v tom nekouření a prostě mě to popadlo. Zácpa najednou ustoupila, nadýmání je pryč, bylo to něco příšerného a když je pokoj najednou 5 kg dole. Už vím,že kouřit nebudu,teda snad.. Mějte se hezky.Zdeňka

Míla

zDENI, JÁ NEVÍM, ALE MOC BYCH SI NEZAHRÁVALA, teď je právě to období, kdy si myslíš, že to máš už v kapse a hrozí recidiva. Zácpu bys měla řešit jinak ( jogurty, kefíry, kysané zelí, v nejhorším projímadlo). Já nekouřím od 26.11. takže jsme na tom téměř stejně a taky ještě pořád učím svoje tělo fungovat bez nikotinu ( hlavně nežrat a vyprazdňovat se - a jde to ) A nadýmání mě opustilo okamžitě po vysazení chmx. Držím ti palce a prosím tě, nehloupni a už to nezkoušej, byla by to děsná škoda, nejhorší už snad máme za sebou. promiň, nechci poučovat, jen mám o tebe strach tak pa pa

Míle

Máš pravdu nebudu to pokoušet, pár kilo je nahoře , ale nadymání je fuč a zácpa už taky, tak s tím už můžeme něco dělat. Máme další cíl...

Míla

Ahojky, zrovna dneska mě popadaly takové blbé nálady a smutek a jako že se na nic netěším, docela to byla krize. Když jsem přijela domů, muž mě hnad k PC, abych si zlepšila náladu a já ani nechtěla se slovy, že stejně nikdo nic nepíšete a nakonec? :-))) Vy jste mi všichni tak zvedli náladu a tak moc mi to pomohlo, že vám patří moje veliké DÍKY. Hned je mi líp a zase cítím, jak je nás moc, co bojujeme a že i málomluvný Franta se ozve. Někdo tomu možná nevěří, ale všichni dáváme dohromady strašně moc energie a ta se nám vrací a pomáhá nám v těch psychických krizích. Ještě jednou dík a pište a nedejte se!

Franta

Jo,jo, poslední dobou to tu bylo mírně přiospalé, tři dny na jedné stránce, to tu dlouho nebylo. Tak jsem se probrouzdal zpětně a od září tady byla jedna výrazná osoba, která nechyběla na žádné stránce, každý den sama bojovala,povzbuzovala ostatní, radila novým spolubojovníkům a byla takovou "páteří" těchto stránek. Mílo, mockrát díky...

Míla

Díky, potěšilo to :-)))

Zuza

Ahoj všechny zdravím. Mám dotaz - taky jste hned po tom co jste přestali kouřit úplně měli bolesti na plících? Já teda ano, nevěděla jsem z čeho to je až mi kamarád řekl, že je to tím jak se začínají čistit plíce. Je fakt, že druhý večer mě to dovedlo až k breku. Ta bolest byla sice tupá, ale od rána do večera tak to bylo hodně únavné. Naštěstí už je to pryč. A ještě jednu věc - nekouřím 5 dní, občas mě napadne, že bych zhřešila, ale není to silnější než já, dá se to v pohodě zvládnout. Jenom mě tak napadlo, jestli to už tak bude navždycky nebo se časem ta chuť úplně vytratí? Co myslíte?

IFKA

Stejné bolesti na plicích jsem pociťovala i já,taky si myslím že to je tím že se plíce čistí.Jsem astmatik a sprej na astma jsem za měsíc používala tak asi 3krát.Když jsem přestala kouřit,tak i 3 krát denně.Bylo mi prostě hůř než když jsem kouřila.Ale teď to je už o.k Všem hezký večer-ifka

Míla

Já si myslím, že šlo o abstinenční příznaky, pokryté chmx. Plíce se vám totiž za pár dní nevyčistí, to potrvá. No a každý z nás si je odžije jinak, každého bolí něco jiného.Zuzi a neboj, ty chutě a nápady si zapálit jsou čím dál méně, ale bohužel jsou a musíš na ně být připravená a odolat. Já dnes začínám 10. týden bez cigaret a stezk po cigaretě nepřijde třeba celý týden a pak to na mě padne jako deka a bojuju jak lev. Ale jde to, ptotože už vím, že fakt nechci znovu kouřit, určitě se to bude jěště zlepšovat. Tak se drž a bojuj!

Franta

Plíce nebolí, nemají nervy, jsou to mezižeberní svaly,jak se nezvykle nadechujete nadoraz.

Champixman

Bozkavam, dobry vecer! Hlasim sa vo spolok ako sa patrí a aj napriek 6tyzdnovému nekourení pisem, aby som sa podelil s vami so svojimi zazitkami! :-))) Samozrejme vraciam pozicané. :-) Centrum lécby zo zavislosti na tabaku a moja kontrola dopadla následovne: - spirometrie 98% (zlepseni) - oxid uhličitý hodnota 0 (pred 2 tyzdnami hodnota 3, prva navsteva 17) - váha + 4,7 kg za (7 tyzdnov uzivania) - tlak 125/85 hodne zlepsení Co k tomu dodat? Paráda! Pochvala od doktorky! Doktorka mi este poradila aby som pri konzumacii jedol strasne pomaly, 10 minut trva zaludku aby sa nasytil alebo aby sme mali pocit nasytenosti??? SKratka treba jest pomaly! :-) Singrid, nemaj boja, moj kamarat zacal s kurou presne ako ja (pred 7 tyzdnami) a dodnes si zapali 3,4,5 denne. DOktorka mu povedala, ze kazdy to ma v mozgu inak :-) a kazdy potrebuje cas, kazdy reaguje na champix individualne, niekto potrebuje menej casu, niekto viac. V kazdom pripade ho podrzala a to ze fajci len tolko malo denne je krasny vysledok na zaciatok celeho. Takze suuupeeeeer! POdla mna je len otazka casu a u kazdeho to pride inak. Kontra tohto celeho mi dnes vola ze si jeste nezapalil ani jednu, ani ho to nenapadlo, ani po tom netuzil, vubec nic. Strasnu radost som citil z jeho hlasu, velmi ma to potesilo! Viem ze to mal tazie, tiez hulil 40 denne viac ako 20 rokov. Ja len 20-30 12 rokov. Beriem uz iba 1 tabletu na obed! Nepocitujem ziadnu zmenu ako ked som bral dve. Takze som v pohodicke lesnej! Drzim kazdemu palce, a hlavne nerobte nic iba berte champáč, a relaxujte :-)))))) Vás Champixman P.S. Míla gratulujem k 3 dni nekoureni :-))))) To byla legrace, promin!

sigrid

Champixman, aj ja bozkavam za Tvoje slova. A taky Ti moc gratuluju k dnešnímu výsledku. Moc se bojím, opravdu, ale opět se potvrzuje to, co už tu psali děvčata, že to má každý jinak. Možná je to opravdu tím, že si nedovedu sama představit, že už nekouřím, ale nemyslím si to.

zdenka

tak už se opět blíží můj den D. Mám zde poslední krabičku, tak věřím že na potřetí už se to povede. Vidím to na víkend. Budu referovat, už nyní má sporřeba cigaret klesla. Ale rozhodně champix chci brát celé 3 měsíce, když jsem 2krát selhala. držte se a pište, moc to pomáhá.

Míla

Můžeš se připomenout? Zdenek a Zdeněk je tu víc a nějak si nevzpomínám na dvojí selhání na chmx . V každém případě to za pokus stojí a budeme při tobě, jen mě zajímá, zda jsi začala po chmx zase kouřit? A po jak dlouhé době? Díky za vysvětlení, pomůže nám to se vyvarovat. A drž se!

sigrid

Zdenko, vítej zpátky. Moc držím palce sobě i Tobě.

Ája

Ahoj Zdenko, vítej zpátky.Věřila jsem, že ještě jednou najdeš sílu a vrátíš se mezi nás, protože jsi velký bojovník!!! Držím Ti moc palce a piš.

Mika

Ahoj Zdenko, jsi dobrá. Obdivovala jsem, že dokážeš bojovat s cigaretami zrovna v tak těžké situaci. Zřejmě to nevyšlo, ale se svou houževnatostí to stále zkoušet znovu to musíš dokázat. Držím palce.

Andrea

Ahoj Zdeni, měla jsi to těžké, tvé selhání se dá pochopit. Důležité je, že chceš bojovat dál! Budeme ti držet pěsti a fandit, ať to zvládneš. Poradit ti nemůžeme, žádný nebyl v tvé situaci, ale pokud chceš, tak to dokážeš! Jsi silná osobnost, drž se!!!

zdenka

Mílo já na těchto stránkách už brousila někdy kon cem května, a to dost často.Pak díky objevení champixu jsem bezmála 4 měsíce nekouřila a bylo mě líp. Ale v září se objevily manželovi, 56l, metastázy, a já opět začla, ale snažila jsem honem brát champix a přestala, ale šlo to velmi ztuha, ale manžel byl moc rád že nekouřím a to mě drželo, bohužel 17. října ve velkých bolestech na rakovinu plic zemřel... 3 týdny jsem nekouřila, asi tím šokem, ale bohužel jsem opět začla, tak dnes beru 10 den champix opět a již jsem si dnes NEZAPÁLILA!!! Musím s tím dost bojovat, chut je ,ale vím že nejhorší je ten první den. Tak snad to vydržím!!! Martine také se ozvi, začínali jsme spolu poprvé nekouřit, jak jsi na tom?Anreo a vy všeci moc děkuji za podporu, jste báječní a já jsem vděčna za tyto stránky a i za vás! Mílo věřím že už mě máš v obraze? mej se hezky a pište!!! ahoj

Míla

Zdeni, jasně že o tobě vím, došlo mi to hned, jak ti první napsali, byla jsem nějakáznatená. Tak promiň a moc tě zdravím a přeji hodně sil, už víš, do čeho jdeš, tak doufám, že sis dneska ještě pro žádnou nesáhla a držíš se. První dny jsou nejhorší, to znáš, tak kdyby bylo nejhůř, napiš, jsme tu pro všechny a pro tebe obzvlášť, jsi statečná, že jo? Určitě napiš, jak jsi na tom pa pa

llena

Hlásím, že 3 dny nekouřím, mám pocit, že jsem nikdy ani nekouřila a to jsem kouřila jak komín...Včera jsem si dokonce vyzkoušela i svou první velmi vypjatou situaci a ani přesto jsem nesáhla po cigaretě...vlastně mě to ani nenapadlo...Já tomu snad ani nemůžu věřit...

IFKA

Moc gratuluji !! Ta radost z tebe úplně čiší.Jsi šikulka.Jen tak dál.Je to pocit k nezaplacení,viď ?! Drž se,hezký víkend všem-ifka

llena

Nojo...já se umím radovat i z daleko menších věcí než je tohle...ale tohle je prostě OBROVSKÝ a jsem na sebe děsně ale děsně hrdá...:o)

IFKA

Tak to máš opravdu,ale opravdu nač být hrdá.Ono to totiž není jen tak se rozhodnout pro takovou zásadní změnu a ještě zvítězit.A ty vítězíš a votom to je .O vítězství.Tak se drž,buď na sebe hodně hrdá,zasloužíš si to.ifka

Míla

Ahoj, strašně ti to přeju a znovu se mi vrátil ten pocit, který se ani nedá popsat, to se musí zažít. Ještě ti to pár dní vydrží, tak si to užívej , ale buď stále ostražitá, nebezpečí číhá všude! A hrdá na sebe budeš čím dál víc,protože je na co, kdo tenhle boj vyhraje, je totiž fakt frajer! Tak se všichni držte a pište, jak se vám daří, já momentálně nevím, jak dlouho nekouřím, asi 9 nebo už 10 týdnů, musím to jít spočítat tak pa pa

Andrea

Ahojky všichni! Mám radost i za vás, že vám to tak dobře jde nebo půjde. S vámi se vždycky vrátím na začátek, kdy ta radost a euforie z nekouření byla obrovská. Užívejte si to a pořád opakujte, jak jste dobré, že jste to dokázali. Ono to pomine, teď už nekouřím, kolik Mílo?? asi 9týdnů a připadá mi to takové normální. Mám sice radost, ale s tím začátkem se to nedá srovnat.Chuť na cígo sice ještě občas vyleze, ale už je to lepší. A denně znovu a znovu poznávám výhody nekouření. A proto vydržte!!!!! Stojí to za to!!!!!! A pište, pomáhá to vám i nám.Papa

Míla

tak mi to nedalo a šla jsem to spočítat, abysme měly s Andreou jasno. Společně nekouříme 67 dní, já navíc 21 dní už neužívám chmx. A radost mám pořád, pravda, že už ne v takové euforii, ale očas se sama sobě divím, jak to, že jsem to až do teď zvládla. Fakt to za to stojí, tak bojujte!

zdenka

Holky jste strašně prima v tom jak dokážete otevřeně psát, to je radost číst, je mě moc smutno, víte proč, ale při čtení vašich příspěvků tak nějak se alespon na moment vracím k normálu, ale když se vrátím k tomu mému prvnímu nekouření, ano byla to taková velká radost že to umím, protože jsem byla silná kuřačka, to vám mě i docela zvedlo sebevědomí, rodina i okolí mě obdivovalo, no i mě bylo líp zdravotně. Já si za první ušetřené penízky za cíga šla koupit pěkné sako, to byla paráda. tak věřím že nyní jsem v dost složité době ale vydržím, to asi každý musí si sám rozhodnout, a né že musí ale že chce, a to je rozdíl,říkat já cigaretu nechci než říkat já nesmím. Ao tom to celé tady je, protože i naše příspěvky píšeme pouze proto že chceme. Tak to chtějme dál at nám to nekouření vydrží, já mám pouzze druhý den, je to běh na dlouhé trati. Ale nyní se loučím a jdu žehlit, mám tam horu prádla, už jsem i začala doma fungovat, ono to ani jinak nejde. ahoj všem!!!

Leny

tak včera to byl týden, co nekouřím. Je to docela v klidu, až na to, že hrozně papám. Holt zase pro změnu budu muset bojovat s jídlem. Ale to asi není jenom můj problém. Chtěla bych vyjádřit můj velký obdiv ZDENCE, jelikož nechápu, kde v sobě bere tolik síly, je to až k nevíře. Zdeni, drž se, abys zase nemusela začínat znovu. Já si teď pořád říkám (když přijde chuť na cigáro), že už nikdy nechci zažít ty hnusný stavy na začátku odvykání. Tak doufám, že mi to vydrží. Já jsem taky přestávala kouřit několikrát. Dokonce jsem jednou vydržela tři měsíce. My se totiž snažíme s manželem o miminko (umělé oplodnění), ale nedaří se. Už jsem byla na pěti pokusech a nic. Vždycky jsem pak zase sáhla po cigáru. Doufám, že s champixem se nám všem bude dařit líp. Lékaři uvádějí mnohem vyšší úspěšnost, než třeba se žvýkačkama nebo náplastma (všechno mám vyzkoušené). Na žvýkačkách jsem byla závislá, sice jsem nekouřila, ale těch žvýkaček jsem se nemohla zbavit, takže nikotin jsem měla v těle pořád. Taky by mě zajímalo, jak je na tom Sigrid? Držím palce, pa Leny.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se&hellip;

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči&hellip;

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho&hellip;

Naši partneři

Inzerce