Ahoj Všichni. Nejsem odborník a zkusím se k tomu dostat laicky. Odvykání bez Champixu: do 3 dnů to neberu za pokus. 3dny až 3 týdny - nám dobře známé stavy depresí, absťáků, kdy má člověk na sobě smrtelnej pot a třepe se jak drogovej pes, atd - krátkodobé stavy, na které je člověk připraven, zatne zuby a překoná to. Kdo to nevydržel, toho překvapilo, že když si při absťáku zapálí, okamžitě mu to nepomůže a trpí dál, než to "dožene". V průběhu času se prodlužují intervaly, snižuje se intenzita a příznaky mizí. 3týden až 3měsíc. - tady jsem zaznamenával takové "plíživé absťáky" - delší neintenzivní stavy nervozity, nebo nevím, jak to popsat, dál bolesti zubů, zad atd.,bez příčiny, co se dřív řešilo několika cigárama,(tělo zkouší jestli si přeci jenom nezapálíte) taky to rychle odezní a jde to doztracena. Když si člověk v tomto období zapálí "na zkoušku", při nějaké akci, atd, tak si teprve zažije pořádné třepáky. Jakmile ten kuřák ve vás zjistí, že jste vyměkl a že vás k tomu může donutit, připraví situace a pomalu, po jedné, při "zvláštní příležitosti" a z potupením lidské důstojnosti se vrátíte, kde jste nechtěli být. Po třech měsících je člověk "za vodou", ztratí ostražitost a začne kouřit už jenom z vlastní blbosti po půlroce, roce, osmi letech atd., způsob odvykání na to nemá vliv. Odvykání se Champixem: Zobete prášky a klidně si hulíte, co hrdlo ráčí, prostě pohoda. Nikotin se ale nedostává tam, kde ho tělo chce, tak se o něj hlásí, ale vy hulíte, takže to co připisujete negativnímu vlivu prášku jsou vlastně skryté absťáky, které si odbudete v době kdy kouříte. Pak přestanete a v podstatě jde o to, odstranit mechanický návyk a vnitřně se vyrovnat s tím, že už nikdy nechcete kouřit. V prvním měsíci byly divoké sny, byl jsem jakoby mimo sebe, nesoustředěný atd. a v klidu jsem to snášel, protože to bylo tisíckrát lepší než stavy ve stejném období bez chx. Po měsíci nekouření (kritické 3 týdny + 1 pro sichr) jsem začal brát 1 ráno a šlo to. Když byla nějaká akce s alkoholem, kuřákama a neměl jsem jistotu, dal jsem si i večerní dávku. Upravil se spánek, začal jsem se lépe soustředit a nebyl problém s přežitím bez cíga. Jelikož mi to přestalo vycházet na balení, tak abych nemusel kupovat další dávku, po dvou měsících nekouření jsem začal brát půl chx. ráno a zatím s tím nemám problém, i když vím, že hladina v těle má určitou setrvačnost. Těch 12 týdnů ale určitě dodržím, i když na jiné dávce. Potom už to je stejné, jestli se chx. nebo bez. Dávkování od výrobce je jasné, tři měsíce plná palba, ale myslím si, že tam jsou i ekonomické důvody. Doktor vám nepomůže, protože většinou se o chx. dozví od vás a v podstatě neví, co předepisuje, proto ty experimenty a tápání. V žádném případě nikoho nenavádím, jak to má brát, jenom jsem shrnul své zkušenosti s odvykačkama a proč to já beru tak, jak to beru. Sakra, to jsem se rozkecal, do vánoc ani řádku, ať se to srovná.
Přidat nový komentář