Inzerce https://www.lekarna.cz/peceni-vanocniho-cukrovi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=peceni-vanocniho-cukrovi

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Xandra

To jsem skutečně ráda, že jsem přestávala kouřit před čtyřmi měsíci. To mě ta diskuze pomohla jak druhý CHPX teď bych s tím asi nesekla, protože bych si myslela, že až CHPX ze mě udělá paranoika, který trpí stihomamem. A ještě člověka neupřímného, urážlivého a podezřívavého , co nevěří nikomu nic. Tak se tu slavní Colombové mějte. A všem co chtějí přestat s CHPXem vzkazuji: tohle nedělá CHPX to dělají lidi sami. Já tím netrpím . Stejný příspěvek jsem napsala na doktorku a tím končím s psaním. Je mi z toho zle.

--

Clif = Clofan = California= Karel

.

Bláznům se neodporuje. No comment.

Jirina Spurna

Dávejte pozor co píšete: Psychopat je clovek trpici poruchou osobnosti. Pro vseobecna mateni pojmu se termin psychopat jiz nepouziva. Pokud se chce nekdo v teto oblasti vzdelat doporucuji knihu: "Zakladni formy strachu". Lehke nevyrovnanosti v povaze mame vsichni, pokud je vsak osobnost prilis vyhranena jednim smerem, mluvi se o poruse osobnosti, je to pomerne casty jev a neni duvod se toho desit. Sociopatie. Zatimco o lidech s poruchou osobnosti lze pri nejhorsim prohlasit, ze jsou hysterici, nebo samotarsti podivini a jejich porucha byva napadna i kdyz se neni nebezpecna, sociopate vetsinou zapadaji do spolecnosti velice dobre, jsou velice inteligentni a dokazi okolim manipulovat a okouzlovat ho, typicke pro ne je zavazne nerespektovani spolecenskych norem a zakonu: vetsinou nasilne ciny. Sociapati tedy vychazeji s okolim dobre, pokud nepotrebuji uspokojit sve potreby, ktere mohou byt v rozporu se zakony. Nutno uznat,ze jich skutecne moc neni, pokud chce nekdo opravdu nazorny priklad typickym sociopatem je dr. Lecter z "Mlceni jehnatek" nebo Lubica.

Modrookaty

Tak to je pro mě novinka, že toto slovo v podstatě vypadlo ze slovníku. Hezká a hlavně srozumitelná přednáška. Hezký den

z abclinuxu

Lidi si strašně často pletou význam slova psychopat, v posledních letech je obrovská móda tímto slovem označovat jakéhokoli blázna, pomatence a podobně. Ale psychopat (byť se dnes pojem psychopatie už moc nepoužívá) je právě člověk s poruchou osobnosti, antisociál, který někdy páchá zlo bez emocí, právě chladokrevný vrah je takovým klasickým „populárním“ prototypem psychopata (byť samozřejmě psychopat může být i impulzivní, vznětlivý, psychopaté mají mnoho podob). Mimochodem, patologické lhaní je také jedním z příznaků psychopatie. Rovněž nabubřelost, narcismus, podvodné jednání, manipulátorství, agresivní sklony... Mysliveček používal na psychopaty charakteristiku: Podivíni a lidé nápadní. Dneska se říká poruchy osobnosti a chování. Může to být milý a inspirativní podivín, ale může to být také něco strašného. Pro okolí. Taková hysterická psychopatie... zachraň se kdo můžeš. V tomhle měl Plzák myslím zcela pravdu, když říkal, že tohle je případ, když máte něco takového jako partnera, kdy jediný co můžete udělat rozumnýho, je utéct rychle pryč. A pak jsou chladní vrazi pro potěšení, sexuální deviace a další lahůdky. Na rozdíl od psychotiků, neurotiků, svým onemocněním často netrpí - trpí okolí. Často jsou nadprůměrně inteligentní, geniální manipulátoři... I když nemoc má i dg. F60, vlastně o nemoc nejde a také nejde léčit. Ale je to obrovsky široký pojem, může to být opravdu i milý, svojí odlišností tiše trpící podivín, okolí prospěšný pracant, altruista... Tahle dg má smůlu, že nejvíc z ní jsou vidět ty nejnepěknější kousky. Ale dg je také zneužívaná, je módou tak nazvat každého, kdo se nám nelíbí, používat psychopata jako nadávku.

Xandra

Prosím věnujme se tématu : Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX? O psychických poruchách jsou jiná fora. BOW jak jsi na tom ?

Xandra

Karle opravdu dlouho jsem se tomu bránila uvěřit ale měli pravdu. Můžeš být spurný, nebo spurná, je to hlavně ubohý, nebo ubohá. Zklamala jsem se v tobě. Tohle je vrchol srovnávat Lubicu s Hanibalem. Tohle je moje poslední reakce k Tvojí osobě, ať má jakýkoliv nick. Opradvdu je to na PL.

Standa

Je mi do toho houby, ale proč se pořád navážíte do někoho, kdo byl (koukal jsem jak jste blbli jako malé děti) a už není. Nekuřte, nechte honu na přeludy a nehledejte si zástupné důvody pro vlastní selhání. Od tebe bych Xandrag nečekal, že se k něčemu takovému přidáš. Absťák?

Xandra

Stando k nikomu se nepřidávám jen si to Lubica nezaslouží a věř tomu, že ten co byl pořád JE. A k tomu absťáku - ani omylem , za dveřmi 4 měsíce a v hlavě otázku " Já někdy kouřila ? Proboha proč ? "

Standa

S nekouřením jsi SUPER, blahopřeji, ale proč to ostatní? Je mi jedno, jestli byl a není, nebo byl a je. Nejsem policajt, rád každému poradím a pomůžu s nekouřením. Co si kdo zaslouží nebo ne, nemohu posoudit. Řeči mně nezajímají a důkazy nemám. Nejsem soudce, ale tato diskuse si to nezaslouží. Chovejete s k sobě jako lidi a nekuřte.

Xandra

Plně s tebou souhlasímï s Monou.

Mona

To jsou věci panebože. Jsem taky ráda,že nekouřím už dlouho. Dnes je to 7 měsíců. Já to skutečně nechápu,co se tady děje . Každýá podezírá každého . Kde jsou ty časy,kdy tu byl např. Champixmen-vy starší si na to určitě vzpomenete,jaká to byla sranda. A co tomu říká asi Sigrid,ta uměla všechno tak pěkně napsat. Sigrid,vyjádři se k tomu. Zdravím také Martinu,ta zůstala věrná. Martino,včera jsme tu měli návštěvu-Moniku z Itálie s manželem a také o tobě padlo slovíčko-ale jen v dobrém. Pozderavuje tě Monika.Kdybych mohla mít nějaké přání,tak at je tato diskuze jako dřív. Pa a mějte se. Monika

Martina

Mono čauky, tak já mám první výročí zítra, hrozně to uteklo připadá mi to nedavno co jsem začala odvykat, včera večer jsme byli na svatbě a musím říct, že se dostavila krize a dost jsem musela zabojovat, abych se toho nádhernýho výročí opravdu dočkala bez jedinýho šluka. Trvalo to asi dvě minuty kdy mi proběhla v hlavě moje kuřácká kariéra a snad i lítost nad tím, že už skončila, to je hnus co, ale už je zase dobře a k zítřejšímu výročí si jdu něco hezkýho koupit. Moni koukala jsem na dotazech pro Dr., že maminka s tím chce taky seknout, tak to je fajn ať se jí daří. Na Itálii moc vzpomínám a když s někým budeš v kontaktu, tak včechny zdravím. Ahoj Martina

Mona

Marti.zdravím a tu voňavku máš fakt u mě,jak už jsem předtím psala. Jsi fakt dobrá.Kdo se vdával,že jsi byla na svatbě? Máma o tom vůbec neví,že jsem se ptala a myslím,že s tím ani seknout nechce,ale když jí to řeknu-poslechne. Ona mi fakt docela poslouchá,protože ví,že to s ní myslím dobře-narozdíl od dětí-to asi znáš.Když jsem přestala kouřit,tak se mi furt vyptávala a asi měla taky zájem,ale já neměla to srdce jí kazit poslední roky života-co si budem povídat 76 let-ale nechtěla jsem jí trápit,protože vím,co mě to stálo sil-DNES UŽ JE TO V POHODĚ.Tak se jenom informuju,jak by to s ní bylo v tom věku-osobně si myslím,že mě asi přežije. No a teď zrovna vyhledávám nějaký zájezd na netu pro mě a pro ní a taky mojí ségru s dcerou/2 roky/,že bychom ještě příští týden někam vyrazily k moři. Marti čau-jsu najít tu knížku a napíšu ti,kde ti ji nechám/tu o dominikánský / Pa Mona

Modrookaty

stále nekouřím a ani nemíním začít

Modrookaty

Co se týka CH tak si myslím, že mi opravdu pomohl, ale nějaké ty další drobnosti jako je nevolnost byly. Nejvíce mi, ale pomohla tato diskuze dokud se tu nezačaly probírat takové ptákoviny jako nyní. Ještě, že to nejhorší období mám již za sebou, protože tady bych se evidentně dočkal akorát tak jedovatých slin. Hezký víkend

Mona

Modrookatý-před časem jsi mě dost naštval s tou Itálií,ale dnes ti dávám za pravdu s touto diskuzí. Je to hnus,velebnosti,

Mona

No a ještě když se koukám zpět,to komolení češtiny-např FŠEM a td to je dle mého názoru fakt hnus- nebo snad někdo chce být další lingvista ?

Martina

Mono, Modrookatý a další , pokud se sem budeme vracet a snažit se pomoci nováčkům, tak se nám snad podaří tuhle fantastickou diskusi zachránit, je mi to líto, začínala jsem na první straně a když vidím co se tu teď děje a hlavně jak se k sobě všichni chovají tak mám až vztek. Zamyslete se trochu vy přemoudřelí a všehoznalí , že tady nejste doma a každého nemusí vyvyšování a vaše moudra zrovna zajímat, tady se lidi prostě chtějí odnaučit kouřit a potřebují podporu a ne neustálé poučování, pokud vy máte jiné potřeby najděte si k tomu tu správnou diskusi. Myslím, že ti, kterých se to týká se poznali a ostatním přeji ať se drží a nebo ať už konečně začnou a nevymlouvají se hlavně sami sobě, známe to všichni z vlastní zkušenosti. My vám pomůžeme hlavně vlastní zkušeností a pocity, které jsou skoro u všech odvykačů stejné. Mějte se Martina

Greena

Ahoj lidi kouřící i nekouřící! Tak jo, šlápla jsem do toho a jsem právě 5.den na Champixu. Po pročtení této diskuse ( v červenci už moc zajímavá nebyla :-D ) jsem se rozhodla pro CHx, protože to pro mne bude těžký boj, který bez berliček nezvládnu. Mám za sebou pětadvacetiletou kuřáckou kariéru, krabka denně - no vždyť to znáte .... Motivace? Nechci být závislý otrok, omezovaný mnohými a mnohde, taky ceny (všeho) rostou a rostou... Zdravíčko mi slouží - žádné ranní kašlíky chrchlíky apod., samozřejmě se ale kuřácká plíce projeví - už se neponižuju dobíháním tramvaje a na kole do kopce pinožím na nejlehčí převod ( stejně funím jako sentinel). Proč sem píšu? a) asi budu potřebovat poradu i podporu b) sháním parťáky, kteří se budou trápit a doufám i radovat se mnou První dotaz: 5. den beru Champix a nepociťuju vůbec NIC! Žádné nevolnosti, žádná menší chuť na cigaretu, žádné divoké sny a špatné spaní atd. atd. Matadoři nekuřáci, byli jste na tom taky tak? Já si tedy myslím, že se COSI dostaví až při plné dávce 1-0-1. COSI, co si zatím neumím představit! Tedy, zvědavá jsem, to jo - co mne čeká ? Jo a najdu nějaké spolubojovníky - aktuální odvykače? Těším se!

IFKA

Ahojky Greeno. Vítám tě na této diskuzi a věřím že to taky zvládneš a brzy se zařadíš mezi nekuřáky. Z této diskuze si prosím vezmi jen to pozitivní, na rýpaly nereaguj. Jestli jsi ji přečetla od začátku, máš určitě přehled o lidech co tu píší. Provokatéry to snad přestane bavit když si jich nebudem všímat. Píšeš že bereš champ 5 den a nic se neděje. Je to ještě dost brzo. Ale neboj, ber dál, kuř jak je ti libo, nic násilím neomezuj a ono se to začne snižovat postupně ani nebudeš vědět jak a budeš mít taky svůj den D. Jinak k těm negativním příznakům-buď ráda že je nemáš, ne každý má to štěstí. Já pociťovala jen slabou nevolnost krátce po užití pilule. A sny byly taky takové jiné, ale nic děsivýho. Přeji ti hezký večer a piš, rádi ti tady pomůžem :-) IF

Modrookaty

Ahojky zelenáči §;o) jak psala IFKA tak jest dočkej času jako husa klasu a bude se dít jen taková maličkost, že Ti najednou to cigárko nebude chybět a nebudeš mít na něj chuť. To bude jen začátek jednoho konce. A ještě jeden citát a věř, že platí "Veškeré kvaltování pro hovado dobré jest" J.A.Komenský ... Takže klídek nikam nespěchej a držím palce, aby to probíhalo jak má.

Hary

taky beru CHx sedm dní a zatím nepocituju, že by cigareta nechutnala i když je fakt že dnes poprvé beru dávku 1-0-1 a je pravda, že dnes jsem vyhulil o 8 cigaret méně jak jindy. Jediné moje heslo je " chci být nekuřák" Kdo chce být nekuřák se mnou? Držím všem palce

IFKA

Ahojky Hary. Vítám tě na ordinaci. To že si vykouřil méně cigaret budeš pozorovat každý večír když se podíváš do krabičky. A tak to má být. Já měla svůj den D 11-tý den, ale tím se neřiď. Ty ho s takovou budeš mít taky za pár dnů, dej nám vědět kdy to nastalo, ju? Voňavou neděli-IF

Martina

Ahoj Greeno, už ti ostatní napsali dost informací jak to bude asi probíhat a je pravda, že potíže s užívání Champixu jsou u každýho jiný, ale dají se vydržet a není to nijak děsný, pro ženskou už vůbec ne. Nevolnosti po užití se dá předejít najedením a pokud to nepomáhá tak jsou v lékárně volně prodejné léky právě proti nevolnosti, někde tady na diskusi o nich psali, já jsem je nepotřebovala dalo se to těch deset minut nevolnosti vydržet. Já jsem měla trochu potíže se spaním, v noci jsem se dost budila, ale ta radost, že nemusím kouřit to všechno vyrovnala. Tyhle potíže se dostavily asi po 14ti dnech užívání a postupně se snižovaly, takže když jsem po třech měsících končila s užíváním tak jsem skoro nic nepociťovala.Takže si užívej poslední dny s cigárem, i když dneska po roce nekouření mi to jako nějaká velká slast už nepřipadá, ale to poznáš sama, hlavně neuspěchej den D, já jsem přestala až 17tý den a šlo to skoro samo, doteď tomu nemůžu uvěřit, a dost mých přátel kuřáků to nechápou dodnes. že já prostě už nekouřím, dokonce jsem slyšela i názory, že nekuřáci jsou nudný, tak se to snažím vyvracet, ale závist je mrcha a tak už to nikomu nevyvracím. Tak se holka drž a my jsme ti tady k dispozici, když budeš cokoli potřebovat tak piš, to pomáhá ze všeho nejvíc a když je zle tak je tu vždycky někdo kdo tě podrží. Martina

Lenka....

Nazdárek Greeno a Hary. Gratuluji k Vašemu rozhodnutí praštit s kouřením. Stojí to za to a my budeme tady,abysme Vám pomohli a poradili. Držím palce a hurá do voňavých dní.Pa pa a pište pište

Greena

Díky za přivítání Lenko. Právě brouzdám ve starších příspěvcích, je tam skutečně trochu přeLenkováno. Jsi Lenka K. ?

Lenka.........

Ahojki,abych řekla pravdu sama nevím, který příspěvek je můj pokud si to pořádně nepřelouskám. Byla jsem Lenka,ale pak se objevila další jmenovkyně a tak jsem Lenka s pár tečkama.Možná o pár stránek dál budu Lenka s vykřičníkem. Kdoví.................... :)))))))

IFKA

Ahojky Martino. Plně souhlasím s tím co jsi napsala. Aby se zachránila tato diskuze, budem muset chodit častěji a podporovat nováčky, jinak po přečtení některých příspěvků zdrhnou a už je tady nikdo nikdy neuvidí. A taky nepřestanou kouřit a to si na triko přece nevemem. Takže povolávám do služby Lenu, Modrookatého, Monu a další kteří tady odvykali na začátku této kdysi skvělé diskuze. Přijďte nám pomoci to tady zase pozvednout na společenskou úroveň. Přeji všem slušným lidem hezký večer a klidnou voňavou neděli :-)) Zdraví IF

Martina

Ifko ahoj, jsem ráda, že jsi se ozvala a doufám, že se k nám někteří ze staré gardy přidají. Určitě to tu zase vrátíme do původních kolejí a ti rejpalové se buď přispůsobí nebo odejdou. Hezký večer Martina

Mona

Ano,jsem tady k dispozici a ráda pomůžu,dnes jsme si s manželem poprvé povídali o mém nekouření,vždycky mi moc mrzelo,že mě nechválí,ač je nekuřák a 20 let mi to vyčítal. Konkrétně dnes se opravdu cítím za vodou a je to opravdu báječný pocit. Absťáčky byly,ale s Champ. to jde zvládnout,držím všem MOC MOC MOC palce,Greeno a Hary jsme tu pro vás...

Lída

Pěknou neděli,tak co Ifko jak to jde,já jsem prozatím vydržela no a uvidíme za týden, to už se vrátí Leny z dovolené tak si potom řekneme jak jsme dopadly. Večer mě honí mlsná , prozatím odolávám. Jinak vítám mezi námi Haryho a Grennu, rady už od vás dostali tak teď už je to jen na nich jak se z tím poperou. Pokud jste přesvědčeni, že chcete přestat, tak se vám to jistě povede. Grenny píšeš, že se musíš smát když ti píšeme, že si to kouření máš užít, tak vez, že víme o čem je řeč i po roce nekouření tě přepadne chuť na cigaretku a to už bude potom na tobě jak se z tím vyrovnáš. Jsem přesvědčena,že jistě dobře, chceš přestat a to je to nejdůležitější. Tak teď už se jen těšte na den D, to bude překvapení a radosti když se vám to povede - však uvidíte sami. Ještě jednou pěknou a voňavou neděli Všem přeje Lída

Greena

Lído, díky za přivítání, ty už asi nekouříš víc jak rok, ne? No, budu hltat tvoje rady!

Pavča

Ahoj Greeno,vítám Tě.....Neboj CH tě dožene,trochu mu pomůžeme a budeš nekuřák...Mě dohnal 9 den,ale každý to máme jinak,tak se ničeho neboj a kuř a zobej modré bobuky,až budeš mít pocit,že to kouření není ono,tak zkus prodlužovat čas mezi cigaretama a vidíš,že to půjde.Zatím si užívej kouření,je to naposledy.........

Greena

Srdečné díky za přivítání IFKO, Modrookatý, Pavčo, vaše promptní reakce mne potěšila. Ahoj Hary, jsme na tom podobně, včetně té odolnosti (dočasné) vůči CHx. Piš, jak pokračuješ, máš náskok, a já potřebuji zářný vzor :-)) , budu tě následovat k nekuřáckým zítřkům. Ještě jednou dík za rady a podporu, zase se ozvu a podám situační zprávu z bojiště!

Hary

jasně nedáme se by to vyhrajeme Greeno :-)

Greena

Ahoj Martino, díky za rady , přečetla jsem si je trochu později (psaly jsme sem asi současně). Musím se chechtat, když mi mazáci nekuřáci radí "Zakuř si, je to naposled, tak si to užij!" Taky tě zdravím Mono, díky za podporu. V mém okolí jsou též vesměs nekuřáci, ne že by mi nefandili, ale nemají tuchu " vocogou" při odvykání. Tak jo, jdu plnit vaše cenné rady a dám si na balkoně dnešní poslední čvaňho. Dobrou!

IFKA

Ahijky Lído. Tak já se snažím večer po 18-té hodině jíst pouze ovoce. Musím se to naučit, páč největší hlad bývá právě večer. A ve 20.00 kafe, to si nedám vzít. Zase začnu vařit čaj pu-erh a mám taky čaj z herbalife, tak je zase budu používat jako pitný režim přes den. A večer mám už osvědčenou když je hlad syrovátku. Tak vzhůru do boje, když jsem dokázala zatočit s cigáry, tak kila mě přec neporazí. Hezký voňavý den-IF

Martina

Ifko, právě jsem si přečetla tvůj návod na zhubnutí, psala jsi o Herbalifu, já jsem ho jednou měla a udělal nám s mužem docela dobře, celkově jsme se cítili dobře a tak bych se ti chtěla zeptat jestli máš na někoho kontakt kdo to prodává za slušnou cenu, tenkrát jsem i zhubla ač jsem se o to zase tolik nesnažila, já mám nahoře 8kg a opět v pondělí začínám s dietou, nikdy mi to nešlo tak blbě jako teď, ale musím vydržet. Martina

IFKA

Já mám pouze čaj který jsem dostala od kamarádky. Ale přítel mojí dcery je distributor, tak ona se ho optá a večer bych mohla znát ceny. Pak by bylo dobrý kdyby ses zase ukázala na Diskuzáku, tam by jsme si mohli psát tak aby to bylo pouze pro nás. Tady nemíním dávat veřejně svůj mejlík. Ju?

IFKA

Martino, blahopřeji ti k dnešnímu ročnímu výročí vítězství nad cigatetou. Máš za sebou už 12 měsíců, 365 dní, 8 760 hodin, 525 600 minut, 31 536 000 vteřin VÍTĚZSTVÍ. Tak doufám že to patřičně oslavíš. /Já si ještě dva měsíce počkám / Přeji voňavou neděli -IF

Martina

Ifko, moc děkuju za gratulíka, psaly jsme současně a když jsem dopsala, tak jsem objevila tvůj příspěvek a moc hezky jsi mi to spočítala , musím si to opsat do diáře a už jen připočítávat. Zdravím Martina

Martina

Tak je to tady, dneska to je celý rok co jsem neměla cigáro v puse a jsem neskonale šťastná, díky champixu jsem to dokázala a vím, že vy všichni to chápete jak mi je, protože jsme ty pocity a absťáky zažívali všichni, tak každý měsíc kdy se blížíte k prvnímu roku je taky takový malý výročí. Všem přeju, aby vydrželi a každé výročí si náležitě připomínali, a i oslavili, je to pro naši psychiku moc důležitý, tak vydržte a pište, protože to pomáhá ze všeho nejvíc, nebýt všech bezva lidí na naší diskusi před kterými bych se i styděla za to, že jsem selhala, tak nemám dneska co oslavovat. Jiřino, kde jsi, ty máš rok zítra a doufám, že jsi vydržela, ozvi se ať si zavzpomínáme! Martina

Lenka .......

Marťo .........Nááádhera moc gratuluju.Už abych byla taky tak daleko.Zatím budeme slavit s Mydlypupkem a Oluš půl roku bez čmoudíků.Ale i to se musí ocenit. Takže přeji hodně dalších vonavých let................. pa pa

Greena

Martino, móóóc gratuluji k ročnímu jubileu, jsi hvězda! Tý jo, vůbec si nedokážu představit, že třeba taky jednou... já...možná....celý rok...

zdenka

Ahoj Martino moc,moc ti gratuluji a tiše závidím,ale ono to utíká,já budu mít 8.8. tři měsíce,ale přiznám se , že na cígo chutě jsou,taky raději beru sníženou dávku champ,jinak také gratuluji Jiřce k zítřku,holky děláme pro sebe více než si myslíme,já už cítím i na sobě ty změny,až na to že mám 5 kilo navíc,ale už se na tom pracuje. Já už tolik nepíši,určité věci se mě nelíbí,ale neřeším to,je to na každém,vzpomínáš Marti a Jiřo jak to tady bylo před rokem?Já se vždy opravdu těšila,bylo to takové jiné písání,možná i proto,že jsem u počítače tehdy zapomínala na tu bolest s mužem,ale je dobře, že tohle forum běží,všem držím palce a je škoda že to druhé forum se prostě zhroutilo a není asi pomoci,tak holky držte se a možná se uvidíme na srazu pokud se to dá dohromady. ahoj!!!!

Bow

Zdravím tak už to bude týden, a zjístila jsem že doberu balení 3 dny před vyplatou a začínám panikařit protože si prostě nemám kde pujčit..Jak dlouho po vysazení ještě CH učinkuje????Vážně mě to už teď děsí já a vůle nejsme zrovna kamaradí :-(Doufám, že mi poradíte ..

Pavča

Bow,nepanikař a jestli nemáš prachy , tak si pár dnů třeba večerní tabletku můžeš půlit....tím si pár tabletek ušetříš a ono ti to vyjde...Hladinka se trochu sníží,ale je to lepší než 3 dny nebrat nic.

Greena

Ahoj lidi, jak jsem slíbila, jsem tu se situační zprávou z bojiště: jsem 6.den na Chx, na champixové frontě nic nového, nevolnosti pražádné, chuť na cigaretu setrvalá, asi jsou bělásky na mne slabota, budu si muset počkat na modrásky. Hary, co s tebou dělají modré tablety? Ale jedna malá změna přece! Dostavil se zvláštní (champixový?) sen, o který se s vámi musím podělit: Byla jsem u zubařky a ta mi sdělila, že pokud chci zachránit tu osmičku vpravo dole, tak si ji musím čistit každou půlhodinu a to po dobu jednoho roku, tím se zub zaléčí. Blbost, co? JENŽE - ta snová zubařka vypadala přesně jako magistra v naší lékárně, která mi prodala Champix. Doba 1 roku je lhůta, po které se odvykač může považovat za nekuřáka, že jo? No a to čištění každou půlhodinku - obávám se, že je to má podvědomá představa o frekvenci absťáků po dni D, až vysadím... Jo, jo, to mi to pěkně začíná 8-)). Není mezi vámi nějaký psychoanalytik, zabývající se výkladem snů? Radši vám všem (ještě)kouřícím i nekouřícím popřeji hezké sny ( erotické, gastronomické, shoppingové ..... hlavně nikotinfrei ! )

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

76%
24%
Zatím hlasovalo 175 lidí

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce