Ahojky Bow, hlavně neklesej na mysli a hlavně jsi na to kápla. Za vším je nuda a podvědomé úkony. Nesmíš dopustit, aby ses nudila. Někomu pomohla kniha, jinému dobrá hudba se kterou si zazpíval nebo s koštětem zatančil. Doma Tě nikdo cizí nevidí, tak se nevaž, ale odvaž. Neříkej si to nejde, nepřemýšlej o cigaretách, zabav nebo zaměstnej se. Také mi to nešlo, aniž bych si uvědomoval co dělám, jak jsem seděl u počítače, ruka automaticky štrachala v krabičce s cigaretami a pak jsem s překvapením zjistil, že jsem si dal z cigarety 3-4 šluky a zbytek dohořela sama. Následoval radikální řez. Počítač jsem přemístil jinam, byteček vygruntoval a navoněl a když jsem opravdu dostal chuť na cigaretu, tak pěkně zvednout zadeček, odejít na balkon v mezipatře domu a tam si jí vychutnat. Kdo by však pořád někam běhal? a tak jsem jednoduše snížil ze 40 na 12-15 denně. Venku (na nákupu nebo procházce) zásadně nekouřím, vždyť je okolo spousta věcí k vidění a taková procházka městem s prohlídkou výloh obchodů odvede myšlenky od cigarety. Pokud zajdu na oběd, tak výhradně do nekuřácké restaurace a když mně kluci vytáhnou na pivo, ač se tam okolo kouří, oni jsou nekuřáci a respektuji je, ty 3-4 hodiny to vydržím. Vždyť se nemusím jen koukat do sklenice a při hovoru a dobrých vtipech to ani nepřijde. Dnes mám 14.den užívání CHx a 2.den bez cigarety. Opět jednoduchý recept. Kamarád, nekuřák, rekonstruuje přízemí svého domu a tak mu pomáhám od zedničiny přes elektřinu až po truhlařinu. A věř, že když máš plné ruce práce, tak na cigaretu není čas. Dáme se kávičku, ale on nekouří a mně to nesvádí, raději probereme další práce a když je chuť nejvyšší, Mentoska to vyřeší. Nenech se strašit, že Ti Champix uškodí. Jednak ho nebudeš užívat celý život a kdyby byl takový, nemohl by se užívat. Jistě sis přečetla příbalový leták a víš, že má vedlejší účinky, ale ne u každého a všechny a hlavně netrvají déle než 2-3 týdny od nasazení plné dávky. Pročti si diskusi zpět, tvé potíže také někteří měli a dozvíš se jak jim předcházet nebo je zmírnit a neboj se těch lidiček zeptat jak je jim dnes. Hlavně nekapituluj předčasně, udělej si plán a jdi do toho jako beran. 50% ti pomáhá Champix, zbytek musíš sama. A neopakuj mojí chybu, nehledej na co bys mohla kouření svést, když chyba je v člověku samotném. Jak si začne říkat, že ono to kouření vlastně není tak špatné a proč mám mít dočasně nějaké potíže, pak nic nepomůže. Champix nemá ručičky, aby ti cigaretu sebral, sama se musíš zdravě naštvat na cigaretu i na sebe. Podívej kolik lidí to zvládlo a také měli z počátku různé potíže, tak proč bys to nezvládla i ty. Přece nejsi o nic horší než ostatní ! Držím pěsti a přeji hodně štěstí. Páček nekuřáček.
Přidat nový komentář