Vítám Tě Monino. To je Tvůj velice důležitý úkol, který musíš dobře promyslet včas a už se snažit měnit zvyky. Ono to není jen o naštvání /na cigaretu musíš být permanentně/ nebo smutku, ale také o bežných zvycích, kdy sis zapálila /kávička, po obědě, u PC, telky, v hospůdce.../. Jde o to, jak moc musíš mít nejen ten pocit z dýmu cigarety, ale také zvyk něco držet v ruce nebo mít v puse. Na toto jsou velmi dobré lékařky v Centerech odvykání, které mají řadu zkušeností. Je jasné, že většina lidí to řešila a řeší jídlem. Jsou i pomocné pomůcky jako Paipo, což je něco podobného cigaretě, ale nezapaluje se a neobsahuje nikotin. Žvýkačkám a inhalátoru Nicorette doporučuji se vyhnout, obsahují nikotin a to je právě nežádoucí, tomu chceš odvyknout. Každému Paipo nechutná, obsahuje bilinky s mátou a má uklidňující účinky a je dobrý na odhleňování. Info na www.mypaipo .eu (nevedou ho lékárny, spíše prodejny zdravé výživy, benzínové pumpy, seznam prodejen je na webu Paipa). Mně se osvědčily dvě věci. Zakázat si kouřit doma (v práci už to bývá pravidlem) a chodit kouřit ven z bytu, ale ne na procházce, to je zase další závislost. Prostě před dům na lavičku, ono to jednak nebaví chodit kouřit tak často jako když člověk nemusí zvednout zadek z křesla a je třeba se připravit na to, že prostě doma bude voňavo. Pokud mně něco naštvalo, tak podobně jako v seriálu s H.Růžičkovou (na těžký život jsem pes) její manžel se jít ze vzteku vyběhat nebo alspoň jít na procházku bez cigret. Ve městě se můžeš soustředit na výlohy obchodů a plánovat za co budeš utráct ušetřené peníze. Já bydlím na kraji města a mám to kousek do lesa. Jistě na mně musel být vždy božský pohled, dědek courá po lesních cestičkách, trpí samomluvou, rozkládá rukama, prostě ten vztek musí dostat ze sebe. Jistě si způsob najdeš, ale chce to začít už teď a nečekat až na Champix. Každá změna a snížení byť o 5 cigaret je dobrým začátkem. Držím všechny palečky a piš, piš, piš, to také pomáhá. Krásný den.
Přidat nový komentář