Ahoj Karle. Jsem rád, že žiješ a bojuješ za své zdraví. Nechápu pouze jedinou věc. Proč je pořád napadána kavárna, že je jenom pro zvané, nebo dokonce vyvolené. To usuzuješ podle toho, že ji musí nebo může někdo otevřít? A těm, kdo ji musí nebo může otevřít, říkáš, že jsou zvaní, nebo někde bylo i to, že jsou vyvolení? Dokonce jsem někde četl i názor, že jsme chytře přejmenovali kavárnu... víš vůbec proč? Ne? Tak tobě i ostatním to teď povím. Kavárna Voňavý sen vznikla proto, aby jsme na tuto diskuzi netahali legraci a podobně, vzpomínáš? Tak jsem založil na xchatu nestálou místnost (protože jiná založit nejde) s rezervovaným názvem tak, aby nám ji nikdo nemohl vyfouknout až do doby než se z ní stane místnost stálá (pravidla pro ustálení jsou dostupná na xchatu). Jenomže to mělo jedinou nevýhodu, která byla v tom, že kromě mně, na koho byl název rezervován, nemohl kavárnu otevřít. Nikomu ti ze začátku nevadilo, ale nebylo to praktické. Potom jsem přišel na to, jak zajistit, aby více uživatelů mohlo místnost "Kavárnu..." otevřít, a tito uživatelé jsou na xchatu pro povolení otevření místnosti nazváni jako VIP uživatelé. Za několik málo dnů jsem zjistil, že pokud název odrezervuji a vymažu VIP uživatele, tak bude možné kavárnu otevřít kýmkoli. Udělal jsem to a co se nestalo. Někdo doopravdy kavárnu otevřel, její název si zaregistroval na sebe, kavárnu zavřel a od té doby se otevřít prostě nedá. Tedy dá, ale musí ji otevřít pouze ten, kdo na sebe zaregistroval tento název. Takže jsem se přesvědčil o tom, že závist je mocná a chuť něco zničit ještě mocnější. Nezbylo než založit novou místnost s novým názvem a prostě název rezervovat a použít možnost VIP uživatelů k tomu, aby se kavárna dala otevřít. To je celý příběh "soukromé Nekuřácké kavárny za vysokým plotem na soukromém pozemku a s právem vstupu pouze pro zvané". A na závěr ti řeknu ještě jednu překvapivou věc. VIP uživateli jsou všichni pravidelní návštěvníci kavárny. Jestliže chcešš být jedním z těch, kteří kavárnu mohou otevřít, tak se za námi stav. A pokud budeš chodit pravidelně, tak tě přidám do VIP uživatelů a budeš jeden z vyvolených. A toto platí pro všechny. Takže ještě jednou, kavárna je tu pro vás pro všechny, všichni jste srdečně zváni. Nikdo nebude blokován, nikdo nebude vyhazován. A na závěr ještě poznámečka k ustálení místnosti. Xchat v období prázdnin tuto službu nedělá. Takže po prázdninách o to můžeme požádat a po nějaké době, co budou sledovat místnost a její chod, bude rozhodnuto o ustálení. Jestli to dopadne dobře, pak teprve bude místnost vidět vždy, i když v ní nikdo nebude, a bude dostupná všem po dobu 24 hodin denně. A věřte, že tu kavárnu jsem nedělal pro sebe a proto, že nemám nic jiného na práci, ale popovídání si s lidmi, kteří chápou problémy odvykání od cigaret, je pro mne relax a pohlazení po duši. Omlouvám se za delší příspěvek, ale tak nějak jsem cítil potřebu to napsat. Všem začátečníkům i pokročilým přeji hodně pevné vůle a sílu k překonání závislosti. --- v neděli jsem oslavil 100 dnů bez nikotinu a champix už neberu déle jak měsíc---
Přidat nový komentář