Tak mi dnes náhodou vybyla chvilka a nakoukla jsem sem a když jsem přejela myší přes čas na monitoru a objevilo se mi datum, zjistila jsem, že je to shodou okolností sedm měsíců, co nekouřím. Tohle forum mi hrozně moc pomohlo, když jsem přestávala a pamětníci vědí, že jsem se s tím hrozně prala. Zdenka mi dokonce dala úplně první impuls, první motivaci, abych začala přemýšlet o tom, že toho nechám. Díky, Zdeni :)). Teď jsem si přečetla posledních asi sedm stránek a je mi dost smutno, z toho, jak jste vůči sobě tvrdí. Kdybych teď byla na začátku, asi bych se bála sem vůbec psát. Proč tak vyjíždíte na Friduču? Když to vydržela pět měsíců, tak asi ví, že kouřit nechce. Prostě selhala, ale to se může stát každýmu z nás - dnes, zítra nebo klidně za rok nebo dva. Bere Champix a přestává znova, tak jí sakra nechte, ať si to selhání omlouvá, jak chce. Podstatné přece je, že to nevzdává. Nevidím jediný důvod, proč by sem neměli chodit i kuřáci. Já sem taky začala chodit jako kuřák a sílu, motivaci a odhodlání jsem našla tady. Kde jinde taky, že? Naopak, myslím, že je to pro ně možná důležitější než pro Vás, kteří jste už naskočili a vezete se. Pavčo, Lubico, z Vašich příspěvků na mne jde opravdu skoro strach. Asi jste byly tvrdé i k sobě, ale každý není na takový přístup zvyklý. A každému pomáhá něco jiného. Mě třeba v životě nikdo nelitoval, tak jsme naopak nepotřebovala, aby mi tu kázali, jaký jsem slaboch, ale aby mě politovali a pochválili. Lubico, proč tak okřikuješ Marju? Ať si jde cestou, jakou chce, když jí to pomůže přestat. Myslíš, že na podzim do toho půjde znovu, když jí tu teď ukřičíš? Ať dělá cokoliv, jenom když přestane a hlavně ať zůstává v kontaktu, jinak přijde o nohy. Já sama za sebe cítím velké a nezasloužené privilegium, že jsem se dostala mezi ty, co se drží. A vůči všem, kteří třeba selhali nebo dočasně selhali, cítím velkou pokoru, protože sama sobě zas tak velké zásluhy za to, že jsem přestala nepřikládám. Byl v tom hodný kus štěstí, dobrá konstelace hvězd, Champix a hlavně neutuchající podpora těch, co tenkrát byli na tomto foru - Zdenky, Míly, Franty, Champixmana a dalších. Zkuste být takoví jako oni, moc se za to přimlouvám. A ještě jedna věc - vím, že jste přestáli útok Cidrycha, ale stejně mi kavárna nepřijde jako dobré řešení. Myslím, že je lepší semlít všechno tady. Lidé, kteří jsou opravdu časově vytížení, jsou rádi, když se dostanou na jedno forum a nemají moc času vyhledávat ještě něco jinde. A nejsou to jenom zkušenosti s odvykáním, ale leckdy úplné pitomosti, které člověku pomohou jít dál, najít odpověď ap. Omlouvám se, že jsem Vám tu kázala, ale musela jsem říct, co si myslím. Moc zdravím Zdenku ;o)))), Ewu, Janu???, Friduču, Marju - já Ti věřím, že na podzim skončíš, nesmíš mě zklamat, ale i všechny nováčky, sralbotky ap., Robina i Karla - nevzdávej to předčasně a nehazarduj s přátelstvím, je to vztah nejenom o souzvuku, ale hlavně o pravdě, a konečně i Pavču - pamatuju se na Tvé počáteční boje, Lubicu, Danu a všechny, které jsem nechtěně pominula. Držte se a nevzdávejte se příliš brzy pomoci Champixu, ještě pořád beru 1x1/2 a na doporučení lékaře vydržím do 12. měsíce.
Přidat nový komentář