Jestli dovolíte, něco bych Vám sem na toto místo napsal. Původně jsem si myslel, že se na to vykašlu, ale je mi líto toho, že by některým z vás mohlo chybět to hecování a vzájemná pomoc při odvykání. Doufám, že vám nebude vadit trochu delší příspěvek, ale musím toho napsat trochu víc, aby nevznikly žádné pochybnosti o čistotě mých myšlenek a návrhů. V první řadě berte prosím tento příspěvek jako moji zpověď vůči vám vše a zároveň jako omluvu těm, kterých je moje jednání nějakým způsobem dotklo. Když jsem se rozhodl 25. dubna přestat kouřit, a také jsem přestal, tak jsem se ze začátku dění na tomto fóru pouze sledoval a nepřispíval jsem do něj. Postupně jsem si řekl, že by možná nebylo špatné taky něco napsat a podělit se se svými zkušenostmi. Jenomže já jsem člověk velice komunikativní a postupně jsem se zapojoval čím dál tím častěji. A ve stejnou chvíli se do této postupně rozjíždějící se dikuse zapojovali další a další, až se z toho stal chat a ne diskusní fórum. Schválně nebudu jmenovat žádnou osobu, ale v podstatě to všechno vzniklo náhodou. Náhoda chtěla, že ve stejnou dobu se tady sešly lidé, kteří chtěli skoučit naráz, byť s různě dlouhou dobou užívání léku Champix. Zároveň jsme se začali navzájem opravdu hecovat jako při sportovním klání a s překvapením jsme začali zjišťovat, že to hecování nám některým možná pomáhá daleko víc, než samotný lék Champix. Pozoroval jsem i na sobě a to byl impuls k tomu, abych vyzkoušel postupně Champix vysadit. Znovu zasáhle náhoda a já opravdu Champix vysadil v podstatě zedne na den a nic. No vlastně skoro nic, protože když jsem potřeboval novou dávku motivace, tak jsem otevřel toto fórum, pozdravil a chvíli si popovídal. No a tato chvilka komunikace mi opravdu stačila k tomu, abych vydržel bez Champixu aniž bych pociťoval jakékoli abstinenční příznaky nebo těžké deprese. A všechny tyto pozitivní účinky diskuse v podstatě o čemkoli, stály za vznikem expedice i za vznikem kavárny. Musím s odtupem pár dní konstatovat, že na diskusní fórum o Champixu toto volné povídání asi nepatří, a to zavdalo s největší pravděpodobností podnět k událostem tak jak se staly. Po zralé úvaze jsem dospěl k následujícímu návrhu pro všechny minulé, současné i budoucí účastníky tohoto fóra. Ponecháme toto fórum pouze diskusi o léku Champix, o jeho účincích, kladech a záporech a zkušenostem s ním, a pro volnější diskusi o problémech, starostech, radostech, atd. si najdeme jiné, daleko vhodnější místo. Nejlepším řešením, které vám zároveň navrhuji, je zřídit si vlasní místńost na veřejném chatu. A protože jsem vám včera večer slíbil, že pro vás udělám vše co je v mých silách, tak vás rovnou zvu k návštěvě Kavárny Voňavý sen na adrese ht tp://mistnost.xchat.cz/kavar na-vonavy-sen , kterou jsem ještě včera večer pro nás zařídil. Tak ti z vás, kteří chcete pokračovat v diskusi s kamarády a nebojíte se legrace, kterou zažijete, tak jste vítáni. Na závěr bych ještě upozornil na to, že prozatím je kavárna přístupná všem, ale jestliže se začne na kavárnu dobývat kdokoli, kdo bude pouze a jenom otravovat a sprostě nadávat, tak bude nejdříve vyhozen a poté bude kavárna zaheslována a heslo sdělím jenom těm, kteří budou mít zájem se opravdu pobavit a zasmát a tak di navzájem pomoct při odvykání od cigaret. Ještě jednou se omlouvám za tak dlouhý příspěvek, ale jinak to nešlo. A ještě maličkost, i nadále se budu hlásit na tomto fóru, abych všem sdělil své zkušenosti s Champixem a s tím, jak pokračuji s nekouřením. Diskutovat však již budu výhradně v naši Kavárně Voňavý sen. Děkuji za váš čas a pozornost a těším se na písmenkovanou.
Přidat nový komentář