Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Asentra 50

Máte, prosím někdo zkušenosti s AD Asentra? Dostala jsem je od lékaře na svoje úzkostlivé depresivní období asi před přechodem. Nikdy jsem žádné prášky nebrala, snažila jsem se vše zvládnout sama ale už to nešlo, hodně mě to komplikovalo život.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ola

Ahoj Kačko,poctivě polykám tu 150 mg a snad to ještě zabere.Trpím úzkostnou poruchou a někdy je to opravdu nepříjemný..Nemám ataky,ale takové soustavné napětí,je to nepříjemné hlavně v běžných činnostech..loni v létě mě to semlelo a měla to pěkně i s depresí a ty dva měsíce bylo opravdu peklo,ale to všichni dobře znáte.Je mi 36,takže doufám,že bude lépe!!Nejhorší je to, jako u tebe,kolem našich dnů..Jak už někdo psal,taky hodně srovnávám svoje výkony s ostatními a víš,jaký to je,když to zrovna moc nejde:-(Ale učím se,to házet za hlavu a říkám si,stihnu to,až bude lépe:-)Prostě třeba 14 dní je to fajn a člověk se oklepe a opět napětí..Jak je te´d tobě??Je to lepší??Jo a jsem jako ty,než si vezmu Lexaurin,to je přemlouvání a přitom vím,že mi udělá lépe..ale!!!!Koukám,že se nějak odmlčel František,asi je mu už úplllnnněě fajn:-)

kačka

Ahojky Oli, děkuji za Tvou reakci..no, mně není moc dobře, ale pořád je to kolem našich dnů...dnes jdu k doktorovi..vše mu řeknu, ale nevidím to nějak zlomově,,zůstanu nejspíš na 150 a budu muset vydržet a spokojit se s tím, že je dobře a taky na ho.... :o). Jak to tady popisuješ, tak mi přijde, že to máme úplně stejné!!! Také jsem kdysi dávno začala trpět úzkostnými stavy, které jsem chvíli léčila a po několika měsících mi zmizely, tak jsem nic už pak nebrala...no a loni v létě mi to znovu rozjel strach z nemocí, o nemocné rodiče -doprovázené též pěknou depresí!! dávno jsem to tady popisovala několikrát,možná jsi to četla..no a jako u Tebe-bylo to neskutečné peklo, fuj...od té doby jsem vystřídala troje AD a skončila jsem na Argofanu...ano, i já jsem jakoby v napětí, někdy roztlučené srdce, jindy se mi motá hlava, špatně...je toho moc- teď mám opravdu nepříjemné bolesti a brnění od paží do rukou-od krční páteře-to máš také?...ale vím, že je to vše psychika, sami si to děláme a přivoláme...pokud jsem zaměstnaná jinýma myšlenkama, jsou ti kámošky, či doma rodina-tak mi nic není....takže takhle :o)..František se má dobře, sem tam trochu červíček hlodá, ale on je zkušený bastard:o)..ví, jak s tím naložit a hlavně se s tím pere o dost déle, než my :o)...vím to proto, že si občas napíšeme na skypu ..je fajn :o)..tak papa a napiš zase..odkud jsi? já od Prahy.. papa

OLA
1x

Ahoj Kačko, jak jsi dopadla ulékaře..nějaká změna?? Zdá se,že ta 150mg mi zabírá,no trochu se mi motá hlava,ale jinak úzkost lepší:-)Já brnění do paží nemám,ale jsem celý den u počítače,tak je to záhul na záda,Jsem od Liberce,deprese prostě řádí všude!!:-) Nestíhám psát,zatím se loučím..

Monča

Ahoj všichni, moc vás zdravím! Jak vám všem je? Mě už bylo pár dní relativně dobře, ale teď už třetí den mám depresi jako blázen. Motá se mi hlava, strašně se pozoruju, jestli existuju a tak, no síla! Jsem šíleně vystrašeá a sem tam mám i úzkost. No a taky opět zmatená a zapomnětlivá, prostě mi je skoro jako na začátku. Beru ad 5 měsíců, tak mě to dost vystrašilo, že to ještě není dobrý. Chtěla jsem se zeptat, je to normální? Stává se vám to taky? Mějte se a přeji vám pěkný den!

megi

ahoj moni jasně stava se to hlavně tet když neni sluničko skratil se den a je malo deního světla hlavně but v klidu a nic nepozoruj bude to lepší neboj moni kolik mereš jestli bereš pořad 10 mg tak je to malo po 5 měsicích by ti DR mohla klidně davku zvednout a uvidiš že poznaš rozdil prvně na 15 a pak za měsic klidně na dvacet na podzim a v zimě se davaji AD větších davkach navrhni to DR ja beru 20 a pořad sem si takova nejista ale je to o moc lepší tak se neboj ja beru tet 7 měsicu a v 5 měsicich se začla brat ty viší davky klid moni je to normalni ale řekni si o vic nemaš se čeho bat neboj jasny paaa megi

Monča

Megi díky za uklidnění! Víš já už jsem měla pár dní co jsem byla celkem v klidu a dokonce jsem se těšila a radovala, no a teď ty 3 dny, to je hrůza, nic mě nezajímá, pořád nad sebou přemýšlím a klepu se strachy. Tak špatný jsem to za celou dobu neměla. Megi a pocítila jsi po tom zvýšení dávky zlepšení brzy?

eva

léčím se už 3roky mám asentru 100-1ráno a mám problém ten, že ve dne dobrý, večer spím,ale ráno se budím neuvolněna zatˇatá a neodpočinutá.Nevím co s tím dělat.Lékaři nechci nic říkat.moc mu nevěřím -tvrdí že se nemůžu vy léčit když nebudu chodit na společné psychoterapie.Jestli znáte nějakého léčitele nebo byliny poradte. Dík

Monča

Ahoj Megi, tak co jak válčíš? Doufám, že pořád dobrý! Mě je už týden zle, mám i slabší úzkost a furt se pozoruju, skoro jak na začátku. Já to nechápu, už jsem myslela, že jsem na dobré cestě a z ničeho nic takový pád dolů, tak zle mi už dlouho nebylo. Už fakt nemůžu! Evi zkus čínské byliny přímo na míru, je to sice na dýl a dost drahé, ale někomu to pomáhá. Jinak je prý k ad dobrý persen, to mi říkala psychiatrička.

Všem

Moji milí. Už dlouho jsem na této diskuzi nebyla. Bylo mi celkem fajn. Všechno po mě sjíždělo, nic jsem si nezabírala, všechno zvládala až do středy, kdy jsem musela na pohřeb. To byl můj konec. Tak mě to rozhodilo, že mám opět návrat ke stavům jaké všichni dobře známe. Sedím zavřená v kotelně, kouřím a přemýšlím, že se to už asi nikdy nezlepší. Mám panickou hrůzu jak zvládnu Vánoce, napětí v celém těle, přistihuju se, že mám neustále zaťaté zuby. Moni, také mám dny , někdy i týdny pocit, že už jsem zdravá a najednou jsem někde v p..... Někdy je to jen na krátkou dobu a dá se to zvládnout, ale někdy je to fakt hnus. Megi, vím, že když je člověku blbě, tak čeká na zlepšení co nejdříve. Ale u nás všech je to otázka trpělivosti a snažit se tu hnusnou dobu nějak překonat. Podle mých zkušeností je to otázka nejméně čtrnácti dnů i více. Já beru ráno 100 mg a večer 50. Nejlíp mi je, když k tomu přidám ráno a veřer Lexaurin. Ale jakmile je to lepší, tak Lexaurin neberu a je jen otázka času, kdy se to zhorší. Nevím, jestli nemám přidat večer 50 asentry a nebudu Lexaurin potřebovat vůbec, ale bojím se. Už aby ty Vánoce byly za námi. Nemám nic nakoupeno a vím, že v tomto stavu se k tomu ani nedokopu. No snad bude líp. Všichni jsme na jedné lodi a nezbývá nám nic než usilovně pádlovat, abychom se nepotopili. Všen držím palce, ať to nejak zvládneme.

megi

moni a kolik bereš asi maš malo di za doktorkou at ti to zvedne ja zatim dobry

megi

no zlepšeni po zvednuti davky tak tyden 14 dni už začinam na prašky zapominat a to je dobre znameni beru je 7 měsicu neboj a už si to konečně zvedni

Monča

Megi to je skvělý, že už na léky i zapomínáš!!! Já jsem spíš furt v krizi. Mám pořád 10mg, ale ve čtvrtek jdu k psych., tak jí to všechno řeknu, ať mi léky zvedne nebo změní. Už to fakt nezvládám. Držte se všichni!

Monča

Všechny vás moc zdravím. Od zítřka mám navýšenou dávku na 15mg. Chtěla bych se vás zeptat, může to být jako na začátku, může mi po tom navýšení být zle? Děkuju předem za odpověď. Jak vám všem je? Doufám, že jen dobře!!!!! Dlouho jste tu nebyli!

Iva

Byla jsem moc ráda když jsem narazila na vaši diskuzi.Měla jsem pocit, že mám virtuální přátele, i když se neznáme. Ale poslední dobou vidím, že i zde vznikl okruh lidí, kteří jsou si nějak blíž, ale mě se to netýká. Na všechny moje příspěvky nikdo nereaguje, jako bych v této diskuzi byla nějak navíc. Mám depky jak vrata, připadám si nemožná, zbytečná, prostě všem na obtíž. Asi je chyba ve mě a měla bych se nad sebou víc zamyslet. Pro Monču - když mě navýšili dávku, tak mi zle nebylo, ale u každého je to možná jinak. Jen nezoufej a vydrž. Ze srdce Ti přeji, aby to navýšení přineslo rychlou úlevu. Mně je hrozně. Ivča

Ivče

Ivčo, po přečtení Tvého příspěvku musím reagovat, ikdyž jsem sem dlouho nepsala!!! Děvče zlaté, prošla jsem si podobnými stavy, jako ty! Nic mě nebavilo, svět mě nebavil a všechno mi vadilo a obtěžovalo. Nevím, jak dlouho takto ,,marodíš,, Já jsem z nejhoršího snad venku a trvalo to skoro dva roky..Asi Ti nepomůže se nad sebou zamyslet, protože my nad sebou přemýšlíme až moc. Je nutné žít mezi ostatními a vnímat okolí, bavit se, prostě si říct, ty ,,hajzle,, já na tebe kašlu a budu si žít aspoň trochu hezky, protože to jde!!! Jinak si vezmi k tomu neurol, či xanax atd.do začátku boje. také je pravda, že podzim je pro nás opravdu jedno z nejhorších období ...Nebo pokud to nemůžeš ovládnout a vydržet, pora´d se se svým psych.na změně, či navýšení dávky-ten nejlépe ví, co s Tebou!! Takže!!! na obtíž ikomu nejsi a tady máš stejný prostor jako ostatní!!! Papa a drž se!!!!

Monča

Ivčo přesně jak říká Kačka, naprosto s ní souhlasím! Ty máš už maximální dávku? A chodíš na terapie? Já jsem teď byla u psych., zvedla mi dávku a zároveň říkala, že teď chodí strašně moc lidí se zhoršením. Prý je to tím podzimem. Stejně je to hrozné, budou vánoce a my místo těšení se takhle trápíme. Ivčo ještě bys měla hodně magnézka, na to mě psych. vždycky upozorňuje. A taky můžeš zobat persen, to je přírodní. Drže se, taky ti z celého srdce přeji zlepšení!!! Vám všem!!!!

Kačce a Monče

Milé holky.Ani si neumíte představit jak mně vaše reakce pomohly. Já teď prožívám velkou krizi v rodině a to je jak když pohnojíš. Nejvyšší dávku neberu. Beru 100 mg ráno a 50 večer. Současně beru hořčík , rybí olej a ještě omega 3 mastné kyseliny. To vše na posilnění organismu. Terapie mi můj psychouš nenabídl a už delší dobu přemýšlím o změně lékaře. Ale prý ten můj má odejít do penze, tak asi počkám komu své pacoše předá. Asentru beru asi rok, před tím jsem brala asi troje AD, které mi vůbec neseděla, tak jsme zkusili tu asentru. Nemohu říct, že se nic nezlepšilo, ale při jakékoliv větší psychické zátěži se cítím blbě. Doufala jsem, že po lécích mně nic nerozhodí, ale není to pravda.Díky,díky,díky.

Monča

Ivčo zkus se ho na ty terapie zeptat nebo na zvýšení dávky. Moje psych. říkala, že teď navyšuje dávku skoro každému. A neboj, musí se to zpravit! Jak píše Kačka, trvalo jí to skoro 2 roky, já jím ad půl roku a taky žádná sláva. A mám i pár kamarádek, které ještě po roce měly ataky. I moje psych. mi říkala, že tohle je uzdravování na hooooodně dlouho! Pokud máš ještě problémy v rodině, tak se není čemu divit. Neboj, bude líp! Zkus třeba i ten persen, je to na úzkost a uklidnění. Já jsem to sice ještě nezkusila, ale psych.mi to doporučila. A piš, já se koukám skoro každý den.

megi

moni ahoj na višeni davky se neboj bereš 10 mg dost dlouho na to aby to udělalo paseku někdo ma mirne zhoršeni a někdo ne ja sem na opak byla takova akční ale zase to sklouzlo po tydnu s pět ale toho se nelekej bylo na čase ti to zvednout ale asi na tom budem podobně možna pujdeš až na 20 mg ale ničeho se neboj hele ja jedu na 8 měsic no je to daj daj ale před menstruaci mam pěknepropady to znamena že to ještě není ok je to na dlouho ale to ty viš držím palečky pro ivu vžadnym připadě to není tvoje vina je pravda když si tady z někym pišeš tak pak reaguješ vicemeně na jeho odkazi takže hlavu vzhuru všichni vime jak ti je ale to přejde ju?klidně napiš a mi ti vynasnažime pomoct maš určite problemi ktere tve lečbě nepomahaji divej a se někdy citim uplně ok a proto ze zapojuju do rodinych hadek křičím a dělam si nervy a ejhle za dva dny su s toho divna nema to cenu se rozčilovat jednou mi jeden doktor řekl vy se musite starat sama osebe a neřešit nic co se vas netyka musite byt boužel sobecka jinak mi tu budete chodit plakat pořad vim že je to sobecke ale je to tak takže ivi všeho zmirou viš tak se držte paaaa megi a pište

Nika

ahoj,dlouho jsem tady nebyla,ale musim rict,ze mi je tak nejak dobre.beru asentru uz 4 mesice,padesat mg rano a padesat mg vecer.Normalne chodim do prace,k tomu delam dalkove vejsku a jde to,ale.....nepiju alkohol,hodne spim,vubec nesmim ponocovat,jakmile se vyspim malo,tak je zle.Vyhybam se stresovym situacim a hlavne,jak tady nekdo rika,ucim se byt sobecka a starat se jen sama o sebe.nikdy jsem to nedelala a taky jsem dopadla tak,ze jsem na AD.byla jsem totalne vycerpana,neodpocivala,jela na plno,ted je to pravy opak.Sice kulturni a spolecensky zivot zatim musim tak nejak sidit,ale verim,ze brzo budu moc i nekde do rana zaparit..-)).Michal tady dlouho nebyl,kde je kluk jeden?Jinak chci rict,ze na vas myslim,aby vsem bylo lip,protoze me zabrali hned po mesici a jsem v pohode.zalezi samozrejme na pricine,ale taky na tom,aby clovek veril,ze bude lip."Vira tva te uzdravi" - vzdycky rikala moje babicka a neco na tom asi bude.Myslela jsm si,ze se uz nikdy nevratim do normalu,ze si ani nedojdu sama nakoupit,ze uz nikdy nevlezu do autobusu,do obchodaku atd,ale je to pryc....taky jsem nemohla spat,ale to uz je taky za mnou.citim sice,ze jsem mozna vic unavena,ale oproti tomu,jak mi bylo na zacatku - to se neda srovnavat.tak se drzte a at je lepe a lepe kazdy den.jo a Ivčo,doktora bych asi být na tvím místě změnila hned a nečekala bych až půjde ten stávajíci do důchodu.....

Dědek

Michale ozvěte se mi, chci s vámi mluvit.

Ivče, Monče, všem

Ivčo, zkoušela jsi AD Argofan? Já jsem sice tady na Asentra diskuzi, ale dávno ji neberu, neboť mi nesedla..od té doby jsem měla ještě Cipralex,pak Argofan,,Myslím, že bys ho měla zkusit..dávky jsou 75,150,225,300..já mám 150 a je to dobrý...Ivčo, každý si procházíme něčím, co nám určitě nepřidá...Ale musíme být stateční a věřit, že to bude dobré!!!! Tati doba je navíc pro nás skutečně debilní a zoufalá. Hnusné počasí, chmury, z toho vycházejí negatovní až katastrofické myšlenky. Máme to asi každý z nás tady. Ano Ivčo, na nic nečekej a změň doktora hned. Máš na to právo!!! Mončo, vánoce mě člověče vůbc nestresují!! Abych pravdu řekla, je mi to tak nějak jedno )... Možná je to i tím, že beru AD, nevím. navíc jsme doma samí dospělí a vánoce jsou nej pro děti stejně. Přeji všem klid na duši a Michale a ostatní pište sem a podporujte se navzájem!!! Papa

Monča

Ahoj všem! Chtěla jsem se zeptat, nevíte za jak dlouho bych měla pocítit úlevu po navýšení ad? Mám navýšeno třetí den a je mi stejně :-(. Kačko mě by vánoce taky nestresovaly, ale teď si je chci užít s malým, ale nevím, nevím, už se to blíží a mě furt není ok. To už budou druhé vánoce s depkou :-(.

Monče

Mončo, mně se udělalo lépe asi po 5 týdnech...trvá to i déle. Neboj, zaberou, jen se nesmíš pořád kontrolovat a čekat, že to musí přijít. Je mi jasné, že kddyž máš malé děťátko, tak jsou vánoce pro rodinu důležité a krásné. U Tebe je to však jinak, stresuješ se z toho a dostáváš do zhoršení psychiky!!! Tak si vezmi neurol. Věř, že Ti pomůže vše lépe vnímat a i Tvému organismu se uleví. Já vím, ono se to radí, když to prostě nejde. Nejde zapomenout, nejde se soustředit na nic jiného a člověk je v tom začarovaném kruhu. Já také nejsem stoprocentně v pohodě. Červíček hlodá, ale je to o moc lepší, než kdysi. Dnes je zase hnusně a to je další důvod k nepohodě...Včera jsem se koukala na Barrandov, kde dávali film Elen, o ženě s depresemi. Viděli jste to někdo? Věděla jsem, co ta žena prožívá, ikdyž zdaleka nemám toto a mohu říct, že mi z toho filmu nebylo dobře, ale nedalo mi to a dokoukala jsem to.... Tak pěknou neděli a hlavu vzhůru!!!!

megi

moni prosimtě vydrž opravdu to trva papkej a vysledek se dostavi je podzim a trva to dííl nevzdavej se je to opravdu dlouha trat ale neboj za měsic to bude ok jasny po 3 tydnech by si měla brat 20 mg drž se bude to dobry moc dobře to znam paaa megi

Monča

Megi, Kačko, děkuju! Ještě, že vás mám! Kačko máš pravdu, moc na to myslím a strašně moc chci být v pohodě a tím si to horším. Možná, kdybych se na to vyprdla, tak by se mi ulevilo, kdo ví. Jenže jak to mám vypustit, že jo. Megi úplně vím co jsi prožívala, je to hrozný a trvá to už tak dlouho. Jsem moc ráda, že je ti už mnohem líp! Taky se drž a moc děkujuuuu!!! Já už bych se tak chtěla zase radovat a těšit ze života, ale pořád jsem v té fázi, kdy si myslím, že se radovat snad už nikdy nebudu :-(. Holky držte se! A vy všichni ostatní taky!

megi

vydržet holka vydržet bude líp jen to trochu trva ja tet po 8 měsi se citi o 80 procent lip a to před dvouma měsicema to bylo ještě naprd VYDRž!!!!!!!

Ola

Ahoj všichni, zejména Mončo. Jsem na tom podobně jako Ty a vůbec vy všichni. Moc ráda bych si s vámi také dopisovala, protože už nevím kudy kam. Je mi 39 let, vystudovala jsem VŠ a mám 4,5 letou dceru. Vždycky jsem trpěla generalizovanou úzkostnou poruchou, při které jde fungovat relativně normálně, akorát, že celý život proplouváte úzkostí ze všeho kolem, u mě zejména hypochondrické fobie. Díky této poruše bylo moje těhotenství jedna velká úzkost, protože mi diagnostikovali myom, který se zvětšoval a každých 14 dní při kontrole mě strašili předčasným porodem, tak si asi dovedete představit v jakých úzkostech jsem žila celé těhotenství. A 3.den po porodu jsem dostala depresi s poditem odcizení, přesně jak popisujete, všechno je dávno, daleko, poruchy paměti, pocit že na sebe zapomenu, že zešílím.... Léčila jsem se zoloftem 1,5 roku, stavy odcizení trvaly více než rok. Dostala jsem se z toho. A nyní po 5-ti letech mě čeká operace myomu, který narostl na 10x14 cm a s tím se vystupńovala i moje úzkost, takže jsem navštívila psychiatra, abych byla za cca 2 měsíce schopna absolvovat zákrok a dostala jsem Seropram a zhruba po týdnu užívání mě postihly pocity odcizení, vše je dávno, daleko, neuvědomuji si sama sebe, jestli existuji.. atd, úzkost nepoci´tuji k těmto stavům šílenou depresi, rána jsounejhorší. Mám poruchy paměti, nesoustředění, nevím, to co bylo včera si nepomatuji, je to jako kdyby před měsícem... hrůza. Jsem prázdná, otupělá... Můžete mi moc prosím poradit, jestli mám vysadit AD, beru je cca 14 dní když mi tento stav navodily? Dr mi říká, že to není od nich,. Prosím porad´te mi, také někomu z Vás navodila AD ty pocity odcizení. Musím chodit do práce, kde o sobě téměř nevím, hrozně se mi zhoršila pamět a všechno...

megi

ahoj vitam tě tu podívej se je scela normalní že když začneš brat AD se stav dočasně upozornuji dočasně zhorší jeden doktor říka že ne že je to vlastní depresí a druhy říka že to sou nežadouci učinky ktere ustoupí olo 14 dní je strašně malo ja sem takhle trpěla 4 5 měsicu neš se hormony upravyli a moc dobře vím že nemam vyhrano každopadně opravdu je to běžne ja sem měla depresi a uskost k tomu a jak sem nasadila leky to bylo něco uskost nonstop nechutenství odcizení plač nespavost prostě horor ale to vše přejde to se neboj jen vydržet!!!!!a nemaš do začatku než zaberou AD lexaurin nebo neurol??klidně je do začatku ber ale neboj je to opravdu v uvozofkach normalí bojuj paaa megi

Monča
1x

Oli, taky tě tady vítám. Přesně jak píše Megi, můžeš to mít z ad, na začátku braní se člověk může hodně zhoršit, ale postupně to bude ustupovat, někomu to trvá dýl, někomu krátce. Já jím ad půl roku a pořád se v tom tak nějak plácám. Podívej se na leták tvých ad na nežádoucí účinky, já tam mám to odcizení přímo napsané. Vezmi si neurol nebo lexaurin, mělo by tě to přejít. Megi je ti pořád fajn? Doufám, že jo!!! Mě teď bylo snad týden bez jednoho dnu celkem dobře. Sice ne úplně, ale šlo to. Tak snad jsem to teď nezakřikla! Držte se!

pro Megi a Monču

Ahoj Megi a Mončo, mockrát díky za podporu. Dneska to bylo děsný, taky znáte při tom odcizení ten hrozný pocit prázdnoty kolem sebe, já mám hrozně zhoršenou pamět´. Mám pocit nereálnosti času, to co se stalo včera je pro mě jako před měsícem? Taky to takhle znáte, myslím poruchy paměti, soustředění, poruchy vidění, ve smyslu, že nemůžu přehlédnout jakoby celou krajinu najednou. Prostě mám pocit, že vše okolo jde mimo mě a ne do mě. Prosím popište mi vaše pocity. Já jsem doslova tělo bez duše. Musím chodit do práce, což je teror, protože si nic nepomatuji a mám hrozné derealizace každý den při příchodu do práce. Díky moc Ola

Monča

Megi a ty jsi to odcizení měla před ad nebo až při ad?

Ola

Ahoj Megi a Mončo, mockrát díky za podporu. Dneska to bylo děsný, taky znáte při tom odcizení ten hrozný pocit prázdnoty kolem sebe, já mám hrozně zhoršenou pamět´. Mám pocit nereálnosti času, to co se stalo včera je pro mě jako před měsícem? Taky to takhle znáte, myslím poruchy paměti, soustředění, poruchy vidění, ve smyslu, že nemůžu přehlédnout jakoby celou krajinu najednou. Prostě mám pocit, že vše okolo jde mimo mě a ne do mě. Prosím popište mi vaše pocity. Já jsem doslova tělo bez duše. Musím chodit do práce, což je teror, protože si nic nepomatuji a mám hrozné derealizace každý den při příchodu do práce. Díky moc Ola

Jana

Megi promiň, vím, že se na mě všichni vrhnou, ale vážně to musím napsat. Přečetla sis někdy po sobě svůj příspěvek? Nemám na mysli obsah - ten je jistě upřímný a snaha pomoci nepopiratelná. Ale Bože můj, ta gramatika, interpunkce, z toho čiší pohrdání tím, komu to adresuješ. Zamysli se nad sebou prosím, zkus Pravidla českého pravopisu, popř. Český jazyk pro pátý ročník ZŠ. Nevím kolik je Ti let, ale můj sedmiletý vnouček prvňáček je proti Tobě, co se týče pravopisu zcela jistě jednička. Namítněš možná, že tyto stránky jsou o něčem jiném, ale proč tak strašně prznit češtinu??? Také jsem zde hledala pomoc, ale zjistila jsem, že nejlépe je pomoci si sám. Zkouším druhý měsíc bojovat bez AD, jednou je líp, jednou je hůř, také mě život pořádně skříp. Neber to prosím ve zlém, ale já miluji češtinu, hodně čtu, a u mladých lidiček je mi líto té ignorace. Přeji Tobě a všem, co bojují s tou příšerou hodně sil a všechny příští dny jen krásné.

Monča

Oli já jsem měla pocity, že je vše kolem mě daleko a všechno se mi zdálo cizí. Dívala jsem se na svého syna a říkala, božinku, je to vůbec on? Prostě takové divné stavy. O prázdnotě ani neluvím. S tím viděním se mi stalo jednou, že jsem viděla jakoby tunelově, jen to co je přede mnou. Potom se to otočilo a zase jsem zkoumala sebe, měla jsem někdy pocit, že neexistuju, pořád jsem na sebe musela sahat. Teď je to lepší, ale od té doby se pořád pozoruju, ráno se probudím, nic mi třeba není, ale mozek šrotuje a já už přemýšlím. Oli a ty jsi to měla i poprvé tak hrozné? Myslím po tom porodu jak jsi psala. A lexaurin nebo neurol ti nepomůže?? Když si diskuzi přečteš dost zpátky, tak tu psala Kája a ta měla stejné pocity jako ty, taky až po ad. Vydržela to a pak ji to postupně odcházelo. Teď je ve stavu, kdy je jí úúúúplně dobře. Tak neboj, bude líp! Drž se a piš.

ola
1x

Ahoj Moni, po porodu to opravdu bylo tak hrozné, jak jsem popsala. Na nic si z toho období téměř nepomatuju A ted´mi to vyvovaly evidentně AD a přijde mi, že se to zhoršuje.Lexaurin mám, ale nepomáhámi jen mě otupí, ale nepomůže mi na to, abych se znovu vnímala a vůbec něco vnímala. Jsem doslovně jako robot, který nic nevnímá a vše dělá automaticky. Já se na to logicky dívám tak, že když mi to vyvolala AD, tak bych je měla vysadit, promluvím o tom s Dr. Jak Ti fungovala pamět´? Mě děsně, nepomatuji si co bylo včera, mám pocit, že vše se stalo dávno a daleko. A zhoršuje se mi to mimo domov, sama nechci nikam moc vycházet. A jak to bylo u Tebe? Díky za podporu. Ola

Monča

Oli já jsem spíš byla taková zmatená, nesoustředěná, taková mimo. Paměť jsem měla horší, ale docela to šlo. Ty máš ty samé ad jako jsi měla po tom porodu? To muselo být strašné, nemohla sis ani užít miminka. To moc dobře znám, já to mám taky po porodu a to, že si nemůžu pořádně užívat malého, mě zabíjí. Taky si myslím, že bys měla brnknout dr., ať ti léky změní a přestaneš se takhle trápit.

dana

Děkuju,že jste,milí virtuální přátelé.Mám v sobě tři půlené pilule Asentry,tři dny nejím,zvracím a hlavně nespím.K nevydržení!!K úzkostem přišla další,že se metabolicky rozhodím,když nejím a z nevyspání asi zešílím.Jinak mě vaše příspěvky drží nad vodou.Pa D.

nika
1x

ahoj,to je normální.nespavost,pocit na zvracení,já k tomu měla ještě divné vidění....to všechno přejde.fakt.mě to přešlo po třech týdnech...musíš vydržet.

Monča
1x

Danuš přesně jak píše Nika, tohle všechno tě přejde, je to opravdu normální. Já byla ještě nesoustředěná, nemohla jsem se soustředit na víc myšlenek najednou, pocit, že jsem mimo.... Prostě takové divné stavy. Na spaní si vem neurol, ten ti pomůže. A vydrž, všechno to odezní!!!!!

ola

Ahoj Mončo, nyní nemám to samé AD jako po porodu, lékařka mi ho vyměnila po 2 týdnech za jiné. Přesně jak říkáš miminko jsem si téměř nemohla užít. Ted´mám pocit, že jen přežívám, bez vůle, motivace, pocit prázdnoty, neschopnost cítit něco ke komukoliv. Pořád chci být s někým, aby mi připomínal mojí existenci, jestli rozumíš, mám pocit, že se nevnímám. Znala jsi to taky? Děkuju za podporu a pa

megi

hele jano ja ti něco povím je mi upřimě jedno co si mysliš proboha chodíš sem kontrolovat lidi jak pišou nebo proč nechapu jo čečtina mi moc nešla to maš pravdu ale krytyzovat sem na tyhle stranky je divny a upřímně mam stoho srandu co si mi sem napsala a jestli sem tě tim pobavila to je dobře ne? Tak co neřešim to tak to taky neřeš čau megi

megi

a jestli tvuj sedmilety v nouček už chape jak pišu tak to ti gratuluju mohl by mě doučovat neee a nebo viš co at de přímo na vysokou školu neee asi maš větší problem než sem si myslela to co si sem napsala tu snad ještě nebylo klobouk dolu Mončo a pro tebe ja pocit odcizení moc neměla jen ze začatku braní Ad v tom skušenosti nemam a sem strašně rada že ti bylo dobře ale neraduj se určitě to zase zakolisa ale neboj holka bude dobže měj se fajn paaa megi

megi

:-DDD ne dobže ale dobře viš někdy blbě zmačknu na klavesnici písmenko očividně to tu janě vadi a doufam že ty se nedívaš na to kolik ma kdo chyb v psaní a určině jana nema prave deprese jinak by tu určitě neřešila takove kraviny no nic moni držim palečky paaa

Monča

Megi děkuju. Teď mi fakt bylo líp, je sice den, kdy je mi zle a to někdy dost, ale zase těch lepších dnů je více. samozřejmě se neraduju a počítám s tím, že nemám vyhráno. Ale už by to mohlo ustupovat, viď? achjoooo! Na chyby se nedívám, jsem ráda za tvé příspěvky a za příspěvky všech, které mě drží nad vodou, děkuju! Oli ten pocit, že se nevnímám znám, možná ne tak hrozně moc, ale občas se mi stane ještě i teď, že mám pocit jakobych neexistovala. nedá se to ani popsat. Mě vždycky hodně pomohlo, když jsem si v tom stavu vzala do náruče malého a chovala ho a hladila. Věděla jsem v tu chvíli, že existuji a on se mi nezdá. To bylo jediné co zabralo. Nebo přijít honem na jiné myšlenky. Šla jsem rychle ven za kamarádkama nebo mamkou, zašly jsme na kafčo, já si vsugerovala, že mám jen nízký tlak a pomohlo to. Ale jsou to stavy nesnesitelné. A jak ti dnes je? Pořád to samé? Držte se všichni!!!

Ola

Ahoj Mončo a Megi, jsem totálně mimo, a zhoršuje se mi to. Není to rozhodně žádná moje atosugesce, podle mě mi nesedí antidepresiva ze skupiny SSRI. Lékařka mi na mou žádost vyměnila jeno SSRI antidepresivum za jiné SSRI, tj Zoloft za Seropram. A jelikož jsou ze stejné léčebné skupiny, oba mají jako nežádoucí pocity odcizení, poruchy paměti, zmatenost. Když jsem hlásila tyto nežádoucí účinky, tak rada lékařky byla zvýšit dávku. Ted´se mi klepou ruce a jsem úplně mimo, za chvíli bych skončila v ústavu. Potřebuju evidentně jiný lék. 6.11. jdu na kontrolu. Držte se.pa

Monča

Oli to mě mrzí, že ti to doktorka vyměnila za stejný druh léku. Jakou dávku bereš? Už sis to zvýšila? Někdo na začátku opravdu uvádí takové hrůzy a pak to pstupně odeznívá a odezní. Ale pokud chceš lék změnit, tak se nedej a stůj si za tím. nemá cenu se takhle trápit. Naštěstí 6. 11. není tak daleko. každopádně se nenech odbýt, řekni, že jsi to před tím neměla. Myslím na tebe, drž se! Vím, že je to těžké, ale neboj se, zase bude dobře!

Ivča

Milá Jano. Připadá mi od Tebe nechutné polemizovat tady o češtině. Možná jsi nezažila tak hrozné stavy a Tvoje reakce na pravopis Megi mi připadá naprosto zbytečná. Nevím jestli jsi pochopila, že tyto stránky navštěvují lidé, kterým je opravdu hodně zle. Nikdy mně nenapadlo dávat zde k lepšímu své vzdělání. Je mi jedno zda si píšu se zedníkem, chovatelem dobytka, inženýrem, doktorem. Jestli Tobě záleží na úrovni, tak si piš s někým, kdo odpovídá Tvým představám. Sama dobře vím, že někdy když píšu, tak jsem jako automat, nepamatuji si co jsem napsala v předešlém řádku. Jsem nesmírně ráda, když mi kdokoliv odpoví a cítím, že někdo mně chápe. Neřeším hrubky a Tvoje přirovnání " prznění českého jazyka " to je tedy darda.Jestli sem chodíš zdokonalit si češtinu a ostatním dáš pocit, že jsou trotlové pak se nezlob, ale tohle my všichni opravdu nepotřebujeme. Onemocnět může kdokoliv a já jsem strašně šťastná když mi někdo napíše pár chlácholivých vět a vůbec mi nezáleží na slohu a pravopisu. Pro Tebe jsou to zřejmě slohová cvičení a možná, že jsi úča, která musí každého zatratit. Pro všechny ostatní. Je mi opravdu hrozně. Umírá mi totiž maminka. Musím o ni pečovat, a proto nejsou moje návštěvy časté. A všem vám mnohokrát děkuji za pocit , že se s vámi mohu podělit o své problémy a možná někdy nastane i čas, že někoho povzbudím. Všem pa,pa. Ivča

Ivča

Moje milá. Když popisuješ své stavy, posunuješ mně někam zpět, na úplný začátek mé choroby. Každému se to projevuje nějak jinak, ale pro nás všechny postižené, hrozně. Já jsem po porodu měla intenzivní pocit, že se zblázním. Někdy mi jen vteřinově proběhla hlavou myšlenka, že v nekontrolovatelném stavu mohu svému synkovi vážně ublížit. Byl to jen okamžik, ale ta hrůza, která následovala, nedokážu to ani popsat. Byly chvíle, kdy jsem se nemohla dívat ani na TV, protože to, co se mi tam zjevovalo byly obličeje, kterých jsem se bála. A to, že je člověk roztržitý - já si to vysvětluji tak, že když nás má nemoc ve svých drápech, tak se soustředíme na to, abychom to přežili.Tím vznikají výpadky paměti na to, co se odehrává současně. Protože člověk je vyčerpaný, tím i nesoustředěný a je to bludný kruh. Potom se začnu bát jestli nemám náhodou nádor na mozku a začne to znovu, stále dokola. Oli, neboj se tlačit na lékařku, protože sama vím, že já už beru ani nevím kolikáté. Jedny byly dobré, ale po dlouhodobějším užívání mě začal nesnesitelně bolet žaludek, tak musela nastat změna. Hlavně se nedej. Ale buď připravená na to, že při každé změně chvíli trvá, než pocítíš úlevu. A bohužel u každého je ta doba jiná. Moc držím palečky i přitom, co prožívám já. Je ze všeho nejhorší dívat se pomalý odchod člověka, kterého nesmírně milujete a víte, že neexistuje pomoc. Ivča

Ola

Ahoj Ivčo, přijde mi evidentně jako bych byla trvale obluzená pod vlivem nějaké drogy. Vím o všem co se děje okolo, ale vše jde jakoby mimo mě a nic nejde do mě dovnitř, jestli mi rozumíš. A když lékař zareaguje slovy, zvyš si dávku a já jsem ještě víc mimo sebe, někde je chyba. HLAVNÉ já jsem nešla k lékaři s těmito obtížemi, ale s úzkostí před operací pouze pro Lexaurin. Žádné deprese jsem neměla. A lékařka mi dala užívat Zoloft a po přesně 9-ti dnech užívání mě postihl pocit odcizení, odosobnění. To je evidentně z toho léku, když jsem to předtím neměla. A její reakce byla, že je to vystupńovaná úzkost a že navýšíme dávku. A mě je paradoxně ještě hůř, mimo to, že jsem mimo sebe- odcizená, se mi třesou ruce, mám poruchy rovnováhy, soustředění a paměti... Co mi radíte, změnit lék a lékaře? Díky Ola

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 166 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce