Ahoj Jitko,za prvé plně souhlasím s tím,co Ti napsala Lenka.Já mám pocit,že Ty žiješ v poslední době v jakémsi větším napětí,že jsi sice ráda,že jde léčení dopředu,ale stále v tobě hlodá stín pochybností,co kdyby se to zase zvrtlo,co kdybych se zase začala cítit hůř,atd.Tyhle pochybnosti máme všichni a právě z toho mohou někdy pramenit tyhle myšlenky,ono stačí,když si někdo v duchu řekne,že už to nejde vydržet a že nejlepší by bylo nebýt,protože to by člověk dostál klidu.V našich stavech stačí pouhá myšlenka na něco zlého a už se to s námi veze.Nemyslím si,že bys byla v tak zoufalém stavu,abys tuhle věc realizovala,jsi dost inteligentní na to,abys věděla,že by to bylo to nejhorší řešení.Chci tím vším říct,že se někdy v našem stavu takovýmhle myšlenkám neubráníme,(i když mne to zatím nepostihlo),ale je hrozně důležité,postupovat tak,jak napsala Jitka,na něco se soustředit,odvést od toho pozornost.Je to těžké,vím,že když se člověku něco mydlí v hlavě,těžko se to z ní dostává.Ale při Tvé vůli a bojovnosti,si myslím,že to půjde rychle zahnat.Že Ti doktor neřekl příčinu,to není nic neobvyklého,protože se to během jedné návštěvy zjistit ani nedá.Bylo by pro tebe možná dobré,objednat se ještě k nějakému psychologovi,ten s tebou bude o Tvých potížích mluvit jistě mnohem víc a podrobněji,než psychiatr.A na základě toho se už dá odvodit,z čeho že Tvé potíže pramení.Zkus se taky zamyslet nad svou minulostí,nad dětstvím,nad negativními zážitky,to všechno se v člověku léta formuje a pak najednou je z toho obrovský problém,projevující se tak,jak to my známe.Strašně fajn je,že Tě Tvůj manžel dokáže podržet a že Ti rozumí a podporuje Tě.Je taky dobře,že když máš problém,můžeš se mu svěřit a že o tom společně mluvíte.Neříkej,že když s ním o těchto potížích mluvíš,že se Ti potom alespoň částečně neuleví.Já vím,že Tvůj muž pracuje asi na směny,ale bylo by možná dobře,abys nezůstávala moc sama.Tebe samota docela tíží a i je - li člověk sám,soustředí se sám na sebe a to potom často stačí sebenší náznak nějakého problému a už to v té hlavě hlodá a nechce to ven.A to si myslím,že je Tvůj případ.Nebuď vystrašená z toho,že Tě napadá takové slovo,jako jsi uvedla.To přeci zdaleka neznamená,že to uděláš.Jak řekl přesně Tvůj muž,je to opravdu jen slovo a neznamá to nic víc než pár písmen poskládaných za sebou.Víš,Vy ženy jste ohromně citlivé bytosti a i o tom to může být.Jste mnohem víc přemýšlivé,dokážete hodnotit a odezírat,číst mezi řádky a to my muži moc neumíme.Vaše nitro je mnohem zranitelnější,už jen samotné mateřství Vám dává dar citlivosti a něhy.A to vše se ve Vás střádá a hromadí a pochopitelně je k tomu započteno i menstruační období.A tady v téhle rovině,pak vznikají ta citlivá místa,která jsou jedním ze spouštěcích faktorů.Každý z nás má obecně strach o svou osobu,to je normální.Podvědomě si říkáme,že naše potíže netrvají ještě nijak dlouho a že to všechno chce čas,ale stejně pořád čekáme na zázrak,na to že se ráno probudíme a bude všechno OK.A zítra taky a za týden a za měsíc a za rok...Jenže ono to ne a ne přijít.Můžeme mít sebevětší sílu se tomu bránit a bojovat,ale mozek vždycky zvítězí a když to je nejnevhodnější,tak vyšle myšlenku,která nás potom nějakou dobu straší.A to je ta zákeřnost této choroby.Nedej na bolest hlavy,všeobecně se teď pořád mění tlak a to může být příčina.Venku je dusno,alespoň tady u nás na Jihu,asi přijde bouřka a já už tahle vedra a změny tlaku špatně snáším.Taky mi dnes a včera nebylo zrovna nejlíp.Uvidíš,jak Ti pomůže ten Neurol,každopádně by Tě měl uklidnit a z uklidnění pramení větší sebedůvěra a sebevědomý člověk se dokáže s negativními myšlenkami vypořádat mnohem snáz.Tak,snad jsem Ti v něčem poradil a pomohl a kdyby jsi se necítila,tak se ozvi.Ahoj,František.
Přidat nový komentář