V pořádku to určitě Honzo není, jenže jak jsem ti říkal, ty nemáš dle mého názoru zánět prostaty, ale problém jinde. Bolesti pochopitelně máš, ale u tebe je pravděpodobný syndrom chronické pánevní bolesti případně jak si sám říkal, nějaká dysfunkce svalů pánevního dna. Za mě ten kdo má vyšší psa než je norma, má zánět prostaty a nemá bolesti, jak píšeš, tak tento člověk by to naopak měl řešit velice rychle, aby mu zánět prostaty časem nepřešel do symptomatického. Ale samozřejmě při řešení tohoto zánětu je třeba se zatvrdit u urologů a za žádnou cenu si nenechat dělat žádná invazivní vyšetření do prostaty, tak jako se to stalo Romanovi, který zde psal protože to právě může stav prostaty zhoršit a z asymptomatického zánětu prostaty se stane symptomatický. Já jsem přesvědčen o tom, že PSA slouží velmi dobře jako ukazatel míry zánětu prostaty, ale opravdu zánětu prostaty jako takové, u toho, kdo má syndrom chronické pánevní bolesti, klidně PSA může být nízké a tam těch příčin vzniku může být více. Zatímco ten kdo má vyšší nebo vysoké PSA, tam většinou na začátku je vždy infekce močových cest případně i zánět nadvarlete, tedy prokazatelná infekce některým z uropatogenů. Mně opravdu Heráček tvrdil, že ten kdo má PSA nízké, nemůže mít zánět prostaty jako takový, ale že samozřejmě může mít jiné potíže, buď infekci jinde, močová trubice nebo močových měchýř, případně nějakou anomálii na hrdle močového měchýře atd., ale ne klasický infekční zánět vyloženě prostaty
Přidat nový komentář