Problémy som mal ako mnohí prostatici, nonstop bolesť pri sedení, čiastočne aj pri chôdzi, akoby stiahnutý pupok, akoby som sa nemohol vystrieť a zakloniť, pocit, že si sedím na chvoste, časté močenie, slabý prúd, slabé libido, slabý zrak, hlavne za šera, občas aj nadmerné potenie. Trvalo to niekoľko mesiacov, takmer pol roka. Urológovia nezistili nič, ani po laboratórnych vyšetreniach. Ani iné vyšetrnenia nič nenašli. Nasadili atb, ale nezabrali veľmi. Najskôr mi trochu pomohlo, keď som vylúčil cukry a sladké jedlá a sladené nápoje a obmedzil lepok a kávu, ale nebol som spokojný s výsledkami, chcel som byť fit. Veľa zmenilo až to, keď som si naštudoval protzápalové stravovanie a príbehy mužov, ktorí to pretlačili zásaditou stravou, veľa zeleniny a rýb, málo sacharidov, nijaký lepok ani iné náhrady a múčne jedlá. A najviac zmenilo stravovanie podľa AIP protokolu. Je strašne náročný, ale stojí to zato, je to protizápalový režim, ktorý funguje na stovky ochorení. Nedodržiaval som to na 100%, ale snaha bola jesť čisté organické potraviny a zvýšiť príjem zeleniny a hlavne vylúčiť vysoko zápalové potraviny, teda cukry, alkohol, škroby, zrná a múčne jedlá, lepok, výrobky s konzervantmi. Zle mi robili aj orechy a rastlinné oleje (uprednostňoval som masť), dokonca aj fruktóza, ale bobuľové ovocie zas bolo ok. To hlavné je obmedziť sacharidy a jesť tak, aby si mal čistý jazyk. Bez povlaku, na ktorom sa potom množia kvasinky alebo baktérie a nedeje sa to len na jazyku, ale v celom tráviacom systéme, všade je povlak, ak je aj na jazyku. Tiež treba jesť tak, aby bola tvrdá stolica, vtedy je jasné, že sa dokážu vyčistiť črevá a nehromadia sa v nich toxíny, ktoré zaťažujú imunitu. Nemal som veľkú nadváhu, ale schudol som a asi aj to prispelo k zlepšeniu stavu. Asi po mesiaci som zistil, že bolesti a zápaly zmizli a po ďalších dvoch som mal silný prúd pri močení a vrátila sa mi energia. Treba ale zapracovať nielen na čistení tela, ale aj hlavy a vzťahov a na mentálnej pohode a morálke. Ak sa to podchytí na oboch koncoch, materiálnom aj mentálnom, prídu výsledky a zlepšenie. Takisto odporúčam aj režimové opatrenia, nedopustiť podchladenie, hlavne nohy a panva musia byť v teple, pokojne aj s teplákmi pod riflami, nevysedávať, hýbať sa, cvičiť, veľa chodiť. Treba zamakať a zmeniť veľa vací, ak chce človek uzdravenie. A trpezlivosť, hojenie a regenerácia a uzdravovanie trvá dlho, ale výsledky stoja za to :)
Přidat nový komentář