Ahoj, jsem 10. den po tonsilektomii. Po probuzení z narkózy jsem žádnou bolest necítila, protože jsem byla utlumená všema možnýma lékama proti bolesti. Následující den to už ale bylo horší, bolest absolutně nesnesitelná, při každém polknutí jsem trpěla a nedokázala jsem si představit, jak bych mohla vůbec jíst a pít. Po lécích proti bolesti se to moc nezlepšovalo, ale věděla jsem, že jíst musím a tak jsem si dala aspoň jogurty, který krásně v krku chladily. S ídlem to bylo těžké, jedla jsem málo, většinou vychledlé polévky, nemohla jsem ani žádné přesnídávky, které mě pálily. 2. pooperační den přišly komplikace, nad ránem jsem začala krváce z levé strany, dali mi něco na sražení krve a něco od bolesti. Tím jak byl ten krk podrážděný, to ten následující den bolelo víc, jako den předtím. První noci jsem vždycky protrpěla, budila jsem se každou hodinu, bolest mi vystřelovala do uší, nemohla jsem polykat, k tomu všemu jsem byla hodně zahleněná, tak mě to nutilo kašlat, což jsem nemohla, protože jsem se bála, že bych ihned zase začala krvácet. Byla jsem tak zoufalá, nevěděla jsem co dělat, aby to bolelo trošu míň, léky od bolesti nepomáhaly, jediné, co aspoň vždycky na chvilku pomohlo byl led, díky kterému jsem usnula.na další 2 hodiny. V 5. pooperačním dni jsem nad ránem opět zakrvácela, a tak si mě v nemocnici nechali na další 2 dny. Bolest byla stejně hrozná, jako během 2. pooperačním dnu. Nejhorší to bylo vždycky v noci, po probuzení, při jídle a při mluvení, takže skoro pořád. Je potřeba, aby ten krk byl opravdu v klidu, žádné namáhání mluvením (to mi ani první dny vůbec nešlo), žádné větší pohyby, kašlání. Po propuštění je nutný klidový režim, já jsem měla potřebu pořád něco dělat, protože jsem byla konečně doma a ne zavřená v nemocnici, ale to tělo si o ten klid žádá, jak kvůli menší bolesti, tak celkově při hojení. Každopádně ještě ten den jsem krvácela zase z levé strany, už potřetí. Snažili jsme se víc jak 2 hodiny zastavit krvácení, já jsem za každou cenu nechtěla jet do nemocnice, idyž nám doktoři říkali, že při krvácení máme ihned dojet. Další den jsem z toho byla tak vystrašená, že jsem se bála jíst a pít, abych zase nekrvácela. Ale i přesto to večer přišlo, chtěla jsem krk aspoň zchladit vevniř zmrzlinou, když už to na povrchu nezabíralo. Ovšem po dojezení porce zmrzliny začalo velké krvácení, ledovali jsme jak se dalo, ale vždycky to pomohlo tak na 10 minut a pak jsem musela zase k umyvadlu a kapaly další kapky krve. Zjistili jsme ale, že to jak jsem krvácela, bylo díky tomu, že se mi na jedné straně z části uvolnil fibrinový povalk z rány po operaci. Je to běžné, někdo může krvácet a někdo ani nemusí. Po uvolnění povlaku, mě ta jedna strana bolela míň. Říká se, že do 12 dnů krvácí 7% lidí, opravdu výjimečně, no já jsem krvácela asi 5x.
Teď je to 10. den po operaci, já už můžu jíst cokoli, co si dokážu pořádně pokousat. Pořád to ale při jídle a pití celkem bolí, v noci a po probuzení také, pořád musím spát skoro v sedě, protože to při ležení bolí a díky hlenům se dusím, probouzím se bolestí asi 3x za noc, takže lepší, při mluvení už to skoro nebolí. Chce to ještě pár dní a už to bude úplně v pohodě.
Snad jsem svým příspěvkem někomu pomohla, při rekonvalescenci jsem si pročetla snad každý příspěvek a každý mi z části pomohl a to, co jsem nikde nenašla snad někdo najde v tomto příspěvku.
Přidat nový komentář