Ahoj všichni, píšu do diskuze, protože mě samotné to čtení velmi pomohlo. Myslela, jsem, že jen lidé, co měli špatný průběh píšou tyhle komentáře, ale ne. Bude vám úplně stejně, tak to prostě je. Klasicky jsem měla největší strach se zamotné operace, což je nakonec úplně to nejmenší. Jak se vzbudíte, dájí vám kapačku proti bolesti, takže je vám dobře. Dokonce i můžete polykat, cokoliv rozmixovaného, chladného. Při polknutí to zabolí, ale v pohodě. Takhle to bude 1.,2.,3. DEN po operaci. V noci nebudete skoro spát, z nějakého důvodu budete zahlenění a tedy pořád nuceni polykat. 4. DEN to začíná víc bolet. Já cítila velmi nateklý jazyk vzadu, až to pnulo (pocitově). Začínaly mě bolet nervy, které vedou do uší - LEDOVAT!!!! STÁLE!!! Vím, o čem mluvím. Z nějakého důvodu nechtějí dávat pořádné, silné léky na bolest, ačkoliv je opravdu tolik potřebujete. Takže ledujte, to pomáhá přebít bolest. 5. DEN, kdy v Hradci Králové pouští domů, jsem ráno při vizitě lékaři řekla, že cítím opravdu hodně nateklý jakoby jazyk. Ale, že pokud je bezpečné jít domů, půjdu. Řekl at' jdu. Doma to byl děs. Od 5. dne to je opravdu peklo, každý den jsem myslela, že už nemůže být hůř, ale až do 8. dne to vždy horší bylo. Při každém spolknutí polévky to začlo děsně bolet do uší, musela jsem si dát 5 minut pauzu před každým dalším soustem. Tedy jsem i méně ten den pila - CHYBA, VELKÁ!!! PIJTE, PIJTE, PIJTE!!!! PIJTE! V noci jsem na 20 min usnula, probudila se, polkla a šup začala krvácet. Hodně. Honem ledovat a v předklonu čekat na záchranku. Odvezli mě zpět do nemocnice. Nebudu popisovat, co se dělo v nemocnici, ale je to největší zlo, co jsem v životě zažila. Spraví to bez anestezie, aby se nemuselo zpět na sál. Ty povlaky v krku prostě za nic na světě nesmí vyschnout! Jinak se přesně tohle stane. Takže PÍT. V nemocnici, jsem si musela dělat čárky na papírek za každou vypitou sklenici a doporučuji to dělat i doma. Alespon 2.5l denně. Dostala jsem antibiotika kvůli zánětu (normálně se jim vyhýbám, ale tady jsou po nich toužila, haha) Taky doporučuji si hned říct o Tamtum verde na kloktání a jen to tak přelévat v puse. Zabrání to infekci. Dali mi heřmánkový čaj, ale upřímně, to je ztráta času na takhle bolavý krk. Od toho 5. až do 12. dne jsem nemohla jíst vůbec nic i lehce slaného, strašně to štípalo. Dokonce ani neochucenou bramborovou kaši. Prostě to pořád štípalo na stranách jazyka až ta bolest šla do uší. Od 8. dne mi odpoledne začlo z ničeho nic být lépe, jako když někdo přepně čudlík. Kromě večerů a rán, to bylo vždy horší. Domů z nemocnice jsem šla po druhé 10. den a to už ta bolest při polykání byla o 60% lepší. Všechny dny, co mi nešlo nic jíst kvůli štípání jsem přežila na pudincích a hlavně na Nutri Drinkcích z lékárny - doporučuji! Od 13.dne už to byla opravdu velká změna k lepšímu, začla jsem polykat, jako při normální bolesti v krku. Začla jsem kousat. Měla jsem nateklý jazyk i palatínský jazyk každý večer až do 13. dne. Ten den jsem i začala lépe mluvit. 14. DEN jsem jela do divadla (které jsem nechtěla propásnout), musela jsem ale stále upíjet z lahve. Bez pití ani ránu. Budete trochu slabší, ale pomalu až se dá žít. Dnes jsem 18.DEN po operaci a jím na 90% normálně. Jen to pro jistotu víc pokoušu. Ale jsem ready začít žít zdravý život bez mandlí! Takže hodně síly a i když je člověk zoufalý, že to neskočí, skončí :) LEDOVAT A PÍT! Je mi 26 let
Přidat nový komentář