Tak se hlásím po zákroku. Dnes jsem 7.den po operaci, a musím říct, že včera a dnes jsou zatím kritické dny.Po probuzení z narkozy to bylo taky dost hrozné, protože jsem dostala rýmu, a nesměla jsem smrkat ani kašlat. Takže jsem měla pocit, že se udusím.5 dalších nocí jsem vlastně vůbec nespala.Vedle mne byla taky paní po tom samém stejný den, a prožíval to ůplně stejně. Celou noc jsme seděly na posteli a koukaly do tmy. Mluvit taky moc nejde, tak ani povídat nic.Léky:dávají nejdřív do kapačky Novabalgin(není to přesný název,nepamatuji si)komu to otéká jazyk atd, tak do kapačky Kortikoidy.Na bolest Algifen kapky-já je moc nemohla, moc nepomáhaly a dráždily mne ke kašli. Na rady z diskuzí jsem měla s sebou na kašel Codein, na bolest Nimesil a Surgam, na spaní Protazin(ten mi nepomohl, bolest byla silnější.Pustili mne 5.den po operaci domů.Bolest nabírala na obrátkách, zatím nejhorší byl 6.den a 7.den, to se přidaly ještě bolesti uší. V krku to pálí jak svině, nesmí se nic aromatického ani s kouskama. Jídlo v nemocn:Jablečné přesnídávky, jogurty, termixy.K obědu bram.kaše s rozmix.masem.Maso bylo moc velké kousky,nedalo se jíst. Kaše dost tuhá, ředila jsem ji mlékem.Vždy jsem do sebe dostala tak 3 lžíce, které jsem jedla hodinu.Jogurty pálily,a termix a puding byl v krku tak moc hořký, že se to nedalo.Pila jsem převážně vodu obyč., heřmánk čaj mě dráždil ke kašli.Šalvějový jsem si donesla(na radu) ale mohla jsem ho až 3.den.Ten šel, a hojí.Za týden mám dole 5 kilo.Ani doma to není s jídlem lepší, protože to bolí s každým dnem víc.Co mi nevadí je piškot namočený v čaji, jogurt Florián s příchutí vaječný koňak, Eiskaffé(italské)v krabičce a vodové nanuky Calypo,Raketa,Kaktus.Ovšem jogurt jím třeba hodinu.Piju převážně vodu a šalvěj.čaj, mám čerstvou na zahradě.Bolí to opravdu tak moc, že každé 3-4 hodiny vezmu nějaká analgetika.Vzala bych třeba Ibalgin, jenže tablety nepolknu a nedaj se drtit,ani kouskovat.V noci zas nespím, tak do 2-3,pak mě vzbudí šílená bolest v krku.Včera večer jsem se odhodlala vzít Tramal, 2 kapsle najednou.Je na mne moc silný a blbě od žaludku.Vysypala jsem kapsle do vody a vypila. Spala jsem lépe, ale stále účinkuje a jsem jak praštěná. Kdybych nemusela polykat, tak by to šlo.Jo a taky nemluvím.Mluvila jsem do 5.dne trochu,teď šeptám nebo píšu, protože mluvením to bolí daleko víc. Snad po pár dnech už bude líp. No tak to abyste věděli, do čeho jdete.Je pravda, že každý to snáší jinak, ale mně je 5O a druhé paní bylo 45 a snášely jsme to obě stejně příšerně.Říká se, že čím mladší, tím je to lepší.ALE JEDNOU VĚTOU PROST2 HRUZA!!!!
Přidat nový komentář