Ahoj vsichni, je mou povinnosti se s vami take podelit o zkusenosti s tonsilektomii. Krcni mandle jsem si nechal odstranit hlavne z duvodu zapachu z ust, jelikoz se mi za mandlemi neustale usazovali cepy. Ale celkove se da rict ze byli tonsily na odpis - poskozene,zjizvene,dirave,propletajici se kanalky.
Nastup na operaci 9.11.11 v 8:30h. Brno - Detska nemocnice (je mi sice 23let, ale mama tam pracuje, takze me to tam domluvila) pyzamo a uz me na sal vlekli dva srandovni typci. Dostal jsem injekci s celkovou anestezii.
Bylo to celkem prijemny, jak citite, ze to zacina pusobit, jediny, co si pamatuju je, ze jsem rekl, jo jo uz to citim a byl jsem tuhej. Na pokoji jsem se probudil o hodinu pozdeji. Stav klidny, bezbolestny. Byl jsem jeste na drogach, takze jasny. To jsem dostal jeste po par hodinach napit i najist. Ale jakmile anestezie odeznela a pomalu se to dostavalo k sobe, objevily se prvni pooperacni priznaky, zacalo peklo. Tri noci jsem nespal, a to myslim vazne, nemohl jsem usnout, bal jsem se, ze se udusim, protoze se mi tvorilo obrovske mnozstvi slin, ktere jsem musel plivat. Porad jsem chroptel. Do toho jsem nemohl mluvit, polykat, zivat, pcikat, smrkat, otvirat pusu.
Strava ridka: presnidavky, namacene piskoty,kase,polivky,caje,mliko,jogurty,termixy,malmelady, pozdeji uz i vanocky a veky s maslem, brambory,knedlik...
Z patka na sobotu, coz byla moje treti nejhorsi noc v zivote, jsem asi v sest rano usnul, ale jen na par minut na stole na rucniku v sede na zidli a v sedm vizita, takze cuceli co na tom stole sakra delam.
Velke prekvapeni bylo, kdyz jsem usnul jeste ten den kolem 14hod a probudil se v 17h. Mel jsem radost.
Stav se zlepsil, mohl jsem mluvit, polykat i spat. Ne uplne, ale bylo to tak o padesat procent lepsi.
V nedeli nastaly komplikace, zacala mi krvacet prava mandle. Cekal jsem to nejhorsi, prevoz na sal a bude nasledovat dalsi operace, ale nestalo se tak. Doktorka mi to vytrela ctyrma taponama s peroxidem, sanorinem a jeste mi pichli tri injekce do stehna proti krvaceni. Pondeli rano vizita, mel jsem jit domu, ale z duvodu toho krvaceni si pobyt detske nemocnici prodlouzim min o dalsich 24hodin. Takze v pondeli jsem to tam jeste vydrzel a v utery rano me pustili. Doma nesnim nic co ma intezivnejsi chut, a to ani presnidavku nebo bananovej koktejl. Vecko me to pali na prave strane, tam kde me to krvacelo. Dojidam antibiotika a dicynone proti krvaceni, jinak algifen nebo tramal proti bolesti vubec, bal bych se, ze mi to zacne znovu krvacet. Fakt to boli, at uz se to zahoji a muzu normalne zit. Dekuji za precteni a pripadne reakce.
Přidat nový komentář