Pročítám tyto přízpěvky, mám jít 16.3. 09 na tonsilectomii do voj. nem. Olomouc. Od puberty/je mi 30/ jsem velmi často " na hromadě"- angíny, zánět hrtanu, kterému předcházejí zduřelé ma¨ndle, zápach z úst, občs vymačkávám čepy, v průběhu roku mě poškrabává v krku, musím si odkašlávat. Obvodní lékařka mě před třemi roky poslala na ORL ať rozhodnou, zda je odstranit, bohužel mi řekli, že musím vydržet, že mandle zas tak špatně nevypadají. Teď už jsem se definitivně rozhodla a přes svého závod. lékaře mě na ORL objednali k tonzilektomii. Zas mi řekli, že mé mandle jsou na pohled v normě, jen mám zahnisaný hrtan/opět jsem měla svoji typ. angínu, kdy mi to začlo mandlemi a než jsem se dostala k lékaři tak zplaskly a začal hnisat krk./ Trvala jsem na svém a lékař řekl, že jsem asi skálopevně rozhodnutá, tak mě asi nezvikle, ale že je to rizikový zákrok atd..... Prostudovala jsem si spoustu literatury na toto téma, také jsem zdravotní sestra a můj syn/8let/ podstoupil též tento zákrok spolu s odstraněním krčních mandlí před rokem. Jen pro srovnání- také mu je nechtěli vzít za žádnou cenu, přesto že špatně dýchal, byl stále unavený, měl ATB i 8krát do roka, pomočoval se. Šel z nemoci do nemoci. Tak to běželo asi 2 roky, byla jsem zoufalá, nikde zastání, všude říkali ať vydržím, nemohla jsem chodit do práce a starat se o něj. Obcházela jsem různé lékaře opakovaně byla na ORL ve FN Olomouc, vždy s odmítavým názorem. Jediného čeho jsem po roce docílila bylo, že mu mandle krční seřízli, aby se mu lépe dýchalo, v biopsii žádnou potvoru, popř. ložisko zánětu nenašly a tak nás poslali domů. Lépe dýchal, to jepravda, ale po týdnu jsme opět vjeli do stejných kolejí. Kdo neprožil takovou bezmoc, kdy dítě dřív zdravé se vám najednou plouží, nic jej nebaví teplotuje a vy na něm vidíte, že mu je mizerně, neví o čem mluvím. Začala jsem si sama dělat zdravotní záznamy svého syna-kdy byl nemocný,co bral za ATB, jaké byly odběry, jaký průběh, jak na léčbu reagoval. Tak jsem sepsala rok předešlý a další záznamy se rychle rozmnožovaly.Dělala jsem to proto, že lékařiORL, dětský, popř. při hospitalizaci neměli jeho kompletní dokumentaci a já chtěla aby viděli, jak se jeho zdr. stav horší. Jen jednou jsem se setkala snsd s obdivným uznáním od lékaře, jak si vedu záznamy a poslal mě k p. lékařce na dětskou kliniku v OL. Mrzí mě, že jsem zapoměla její jméno, protože ta jediná za celou tu dobu mi dala zapravdu a také ocenila můj přístup. Doslova řekla že pár takových maminek zná a chodí za ní seč stejnými problémy jako má můj syn a že je přesvědčená, že za to mohou krční mandle/můj syn měl v té době zduřelé uzliny na krku/jako vejce/, příčina neznámá. Já tvrdila, jako relativně laik, že musí mít někde ložisko, absces, někde za mandlemi , popř. ¨ěkde v nich, na který se nepřišlo. Opět mi dala zaúpravdu a řekla, že mi dá doporučení na ORL k odstranění a pokud ho nevezmou, že jej zkusí hospitalizovat u nich na dĚTSKÉ KLINICE a přes ně to nějak zařídit. Najednou dostaly věci rychlý spá a hned ten den syna na ORL přijaly a druhý den provedly tonsilektomii a našli mu absces v mandlích. Je to rok, jen pro názor, v 1.třídě zameškal za polokletí 150 hodin, letos 10 h. Proto jsem se po velkém zvažování rozhodla k tomuto zákroku i já. Musím doufat, že můj selský rozum a to, že bych si jen tak z nudy nenechávala řezat do krku, zvítězí. Držte mi palce, pak napíšu co a jak.
Přidat nový komentář