Tak naprosto stejne zkusenosti s neuro v Kromerizi mam i ja. Beru dlouhodobe rivotril 0,5 rano, vecer plus AD Trittico 150.. citalecy ani jine SSRI mi bohuzel nezabiraji. Moje problemy s psychikou, vsemoznymi uzkostmi a depresemi v te dobe byly opravdu silene, vyvrcholeni schiz a depek, strachu a borceni realit co si clovek dokaze predstavit, nebo spise nedokaze. Posledni roky uz jsem neresil ani tak pricinu tech stavu, vetsinou se stejne jednalo o psychicke dispozice k uzkostem a endogenni deprese, se kteryma neudela clovek nic a resil jsem spise nasledky fyzicke a psychicke a snazil se je nejak alespon utlumovat. V blahove nadeji jsem jel na neuro, ze me tam nejakym zpusobem -vyleci- ,,, Jak, to jsem si nedokazal dost dobre predstavit, Ale rikal jsem si, ze to mozna bude zazrak. No zadny zazrak se samozrejme nekonal, prvni, co udelali bylo to, ze mi vzali VESKERE prasky s tim, ze musim se jakoze otevrit pred skupinou, neco si prozivat a pak to zvladat bez prasku. Vetsinu pacientu tvorily neuroticke ubrecene zenske, ktere resily nejake vztahy v rodine apod., proste naprosto mimo misu a nechapal jsem co tam vubec delam, problemy techto typu jsem nemel ani neresil. Po dvou dnech jsem poznal, ze terapie tohoto typu je pro mne ztraceny cas, ovsem to bylo uz vedlejsi. Horsi bylo celkove jednani personalu a prostredi vubec . Psychiatricka co me prijimala z meho dnesniho pohledu totalne mimo misu a neznala zakladni problematiku BZD a jejich ucinku vysazovani. Kdyz jsem ji oznamoval leky a rikal, ze potrebuji rivotril na stabilizaci a uzkost, vysmala se mi a misto toho napsala v pripade nutnosti -rozumej kdyz uz lezes po zdi- ctvrtkovy Neurol - ktery mi nezabira a mam na nej navic reakci. Domluva veskera zadna. .Po dvou dnech jsem se postupne zacinal citit opravdu mizerne, stupnovane uzkosti, poruchy mysleni, navaly paniky, vypadky pameti, neschopnost se soustredit, neklid.. sezeni na skupine bylo naprosto neco k nevydrzeni a do toho jeste clovek musel poslouchat ty dementni pribehy jak nekdo si nerozumi se svym deckem apod. Nemohl jsem vubec spat az po dvou dnech mi vratila tritico na noc, ale v davce 75, coz je naprosto o nicem, kdyz jsem predtim dva roky bral 150. Ctyri noci jsem nespal, tu treti zacaly pekne halucinace a nesnesitelne bolesti hlavy, navaly paniky a pocit, ze jsem totalne zesilel - chaoticke mysleni, rozpad osobnosti, navaly horka, zimy, tres, no proste peklo na zemi, hlavne psychicky. Myslel jsem, ze vyskocim z kuze. Ctvrty den mi v noci museli prijit pichnout apaurin, jelikoz jsem uz mluvil z cesty a klepal jsem se jako kdyby do me pousteli 220V. Rano mi doktorka rekla, ze jsem zavisly na prascich a ze takove pacienty tady nemuzou lecit, ze se mam zbalit a jit. Vicemene to byla ta nejhorsi zivotni zkusenost, co se tyce psychickych a fyzickych zazitku plus to prostredi a lidi, ostrov doktora Moreaua. Dodnes z toho nejsem v pohode a navic se mi po tom necelem tydnu tam na temer rok a pul rozjela jeste panicka porucha, nastesti uz je to celkem stabilizovane. Ne nadarmo se tomuto ustavu rika blazinec.
Přidat nový komentář