beriem rivotril už veľa rokov, ani neviem koľko je to presne. Dávky boli aj 0,5-0,5-0,5.
Teraz beriem 0,5 večer a som dva roky na tejto dávke. Odvykanie bolo ťažké, ale
keď mi neurológ, ktorý mi ho chcel vysadiť pred 15 rokmi povedal že je to svinstvo, potom ma nazval závisláčkou a nech sa idem liečiť na psychiatriu, keď som závislá.
Kázal mi ho totiž vysadiť z dňa na deň. Tak som si povedala, čo to je za blázon. Zlízla to aj obvodná lekárka, ktorá mi ho toho času predpísala, pretože som sa k nemu už bála ísť. Potom som si našla iného neurológa , ktorý mi ho predpisoval ďalej.Až odošiel do dochodku a ja som musela riešiť, kto mi to bude predpisovať ďalej. tak som prišla k neurologičke, ktorej veľmi ďakujem, lebo jej postoj nebol taký, že vysadíme to hneď. Vysvetlila mi, že je to liek , ktorý nie je vhodný , užívajú ho starí ľudia a jeho nežiadúce účinky, Snažila mi nasadiť iné lieky/cipralex, Coaxil,Serlift, Seroxat/, AD od ktorých mi bole zle a žiadne som neznášala,. Potom mi len asi pre srandu predpisovala prírodné, ktorých názov by som musela hľadať. Kupovala som si ich asi rok a aj pri veľkých obtiažach sa mi pomocou aj jej prístupu a aj mojho strachu že statím pamať a podobné veci rozprávala som sa pozbierala a s prekvapením musím povedať, že sa cítim bez 1 mg Rivotrilu lepčie, nemám také stavy paniky aké som mala ke´d som brala 1,5 mg denne. teraz som na tejto stránke preto lebo sa ho chcem zbaviť úplne, to je vynechať a 0,5 mg večer a samozrejme viem čo ma čaká , ale verím že keď sa ho zbavím úplne, tak sa budem cítiť ako keď som ešte nevedela že mám panickú poruchu. Niekedy si myslím , či mi tú paniku nesposobuje práve tento liek. Po vysadení 1 mg sa moj stav čo sa týka panickej poruchy výrazne zlepšil ,cca o 50%.Už možem bez problémov cestovať v MHD, čo som s Rivotrilom 1,5g nebola schopná, som chodila peši ako debil.Tak mi držte palce, nech sa zbavím aj tej večernej dávky. Chcem ísť na to inak ako keď so si odvykala od toho 1 mg. Každý druhý deň zoberiem večer 0,5 mg. Takto to plánujem robiť aj 1 rok. Ak bude dobre, tak po roku ho vysadím načisto.
Přidat nový komentář