Čauky lidi, rozhodla jsem se, že v jedenadvaceti letech už je čas se sebou začít něco dělat, akné mám od puberty, ale nijak strašný, sem tam něco, můj největší problém jsou jizvy, protože mám nenechavý pracky a každej večer strávim u zrcadla a drtim si každej blbej póreček......Tak s tim je KONEC! A jak řekli, tak se snaží dělat........Pokud máte stejnej problém jako já, zkuste si tři dny nemáčknout na obličej, nejlepší je se k zrcadlu nepřibližovat víc jak na půl metru, opravdu je to znát. Lepší nechat každýho hajzlíka přirozeně dozrát a vymáčknout lehkym a rychlym hmatem a pak hned vydezinfikovat, a ne si poškozovat i podkoží a zanášet si infekci do pórů, který by se samy od sebe ani nesebraly, ale jakmile se podrážděj, hned rudnou, bolej a sváděj k dalšímu nimrání a když už se teda milostivě zahojej, je po nich tmavej flek a výborně připravený místo k trvalýmu problému. Takže můj postup je teď takovej komplexní :
1) nenimrám si ksicht
2) dávám si bacha na pitnej režim, fajn jsou čistící čaje, ale voda je voda
3) jíst zdravě, nebo aspoň zdravěji, ale občas si dopřeju, radost ze života pomáhá nejvíc!:o)
4) užívám tabletky ZACNE, je v tom zinek a další vitamíny, a taky Chlorellu, ta obecně čistí a je zdravá, a kupuju si mandle, dýňová semena a tyhle věci, mají spoustu minerálů, zdravejch olejů a taky vitamín E
5) kosmetiku používám asi tu nejlevnější, protože mě žádnej drahej krém nepřesvědčil, Astrid Young face je vhodná i na citlivou pleť, tudíž zbytečně nezatěžuje
6) jizvy a pupínky maskuju Aknecolorem, je to léčivá tónovaná pasta, stojí do stovky v lékárně bez předpisu, mají dva odstíny, není zázračný, ale je fajn
7) na akné mi pomáhá moře, takže jsem si koupila pleťovou masku s minerály z Mrtvého moře
8) napařuju si občas obličej a MŮJ TIP: VAŘTE SI HEŘMÁNKOVÝ ČAJ A VYLOUHOVANÝM SÁČKEM SI POTÍREJTE A POŤUPKÁVEJTE PO OBLIČEJI, TAK DLOUHO A ČASTO, JAK VÁS TO BUDE BAVIT, VYSUŠUJE A JEMNĚ DEZINFIKUJE BOLÁČKY A ŘEKLA BYCH, ŽE TO I UVOLŇUJE UCPANÉ PÓRY. Já si to velmi oblíbila.....Zkuste to!
Přidat nový komentář