Píšu svou radu, jak jsem se zbavila akné, protože doufám, že tím pomůžu aspoň jedné z vás. Já sama jsem se s touhle nemocí natrápila víc než dost a utrpěla i moje psychika a sebevědomí. Samozřejmě jsem vyzkoušela naprosto vše s větším či spíše menším a dočasným úspěchem- to, co mi nepomohlo naprosto vůbec byly kosmetické přípravky a nejrůznější čistící postupy. Prostě cokoliv, co se dává na obličej bylo k ničemu. Je totiž potřeba jít do hloubky- a to doslova- do hloubky celého těla. Moje akné se odporoučelo a již nikdy nevrátilo v mých 25 letech, když jsem začala s makrobiotickou stravou. Nevěřila jsem, že úspěch bude takový a hrozně jsem se bála, že se akné vrátí, zhorší atd., ale nic z toho. Mám teď pleť jako mimino. Zkuste holky (i kluci) zapátrat na webu, já sama doporučuju knížku, kterou se řídím Radost z jídla a Radost ze zdravých dětí od MUDr. Strnadelové. Stručně jsou zásady makrobiotiky tyto: naprosté vyloučení jednoduchého cukru (řepný, třtinový, ovocný) jakožto umělých sladidel a jejich nahrazení obilným sladem (sladěnka), stévií, tepelně upraveným ovocem atd., dále omezení až vyřazení výrobků z bílé pšeničné mouky, veškerého pečiva (i "celozrnného") a příloh z mouky (vyjímkou je občas kuskus a semolinové těstoviny), místo toho jako přílohy používat celá, tepelně upravená zrna (jáhly, ovesné vločky, pohanka, rýže natural, ječné kroupy, špalda, kukuřičná polenta, atd.), nebo těstoviny z nich, dále vyřadit další živočišné výrobky- mléko a veškeré mléčné výrobky, vejce, máslo, maso a nahradit je bílkovinou rostlinného původu, tj. luštěniny (čočka, červená čočka, fazole mnoha druhů, hrách, tofu, tempeh a občas kvalitní ryba..), a nezapomínat na každodenní konzumaci zeleniny, nejlépe tepelně upravené ke každému jídlu. Vypadá to sice složitě až nemožně, ale člověk si na to opravdu zvykne. Navíc jako "vedlejší účinky" této léčby u mě zcela zmizely bolesti hlavy, únava, bolesti břicha a křeče po skoro každém jídle, které jsem dřív snědla. Zhubla jsem pár kilo a váhu si držím a to i když si naprosto nehlídám porce, nebo po víkendu u našich s "běžnou" stravou. Kdo by chtěl vědět víc, tomu ráda odpovím na mail: [email protected]. A rada na závěr- nevěřte západní medicíně- nevěřte vaší kožní lékařce, která vám chce nasadit na léčbu antibiotika nebo nedej bože Roacutane (nebo jak se to píše), nevěřte výrobcům kosmetiky, tihle všichni vás nechtějí a nemohou vyléčit, protože akné není lokální problém vaší pokožky, je to celostní problém celého těla!! Východní medicína má v tomhle jasno, protože říká, že: Otec nemoci je často neznámý, ale matkou je vždy STRAVA!!
Přidat nový komentář