Ráda bych se podělila o mé opravdu dlouholeté boje s akné. Mám 27 let a od cca 15 let jsem měla akné. Vyměnila jsem několik kožních lékařů a milion mastiček a jiných nesmyylů, včetně různých pročisťovadel atd. Nic ne nedělo, maximálně malinké zlepšení, ale prou mou psychiku změna nepodstatná. Postupem času jsem si svým způsobem trochu přyvykla, "sžila jsem se s tím", navštěvovala 1xza 4 týdny kosmetičku (hlavně kvůli čištění) a používala kosmetiku jako Vichy , ale to jen pro můj dobrý pocit, že něco dělám pro zlepšení, které vůbec nebylo... Myslím si, že jím docela zdravě, stresy nějak nezažívám a neprožívám, a moje ple´t se po těch letech dostala do stádia , kdy už asi nikdy nebude vypadat tak jako "v reklamě". No ale k jádru věci. Opět jsem se rozhodla , že zkusím štěstí a na doporučení kosmetičky( s kterou to hodně řešíme) jsem navštívila jednu kožní lékařku. Prostě jsem si řekla, že budu trvat na komplexním vyšetření, protože to jde zevnitř. Všichni vždy tvrdili, že ne, že je to normální, ale v 27 letech to normální prostě není. Paní doktorka se na mě mrkla lupou a řekla , že musím začít s antibiotiky. Napsala mi balení (50 tablet) MINOCYCLIN 50 , DUAC gel a doporučila mi ovocné kyseliny od Neostraty pro odstranění jizev a flíčku a celkové vyhlzení pleti. Rozhodla jsem se i pro to . antibiotika cca 400,- , Duac 350,- . doporučila kyseliny 6x. Je za to docela pálka 1x to stojí 1.000,-
Antibiotik jsem brala dvě balení (100 dní)- skončila jsem s nimi , Duac mi vydrží asi na 2 měsíce- te´d končím druhé nbaelní , a na kyseliny chodím co 3 týdny.
Závěr: je to krásný pocit , když Vám manžel a známí stále opakují, že máte krásnější a zdravější pleť. Včera jsem byla počtvrté na kyselinách , trochu se mi tentokrát udělali puchýřky, ple´t je hodně suchá, ale to patří k tomu, do týdne po tom nebude ani památky. (70% kyselinka dělá svoje) . Prostě je to super, npoužívám krycí prostředky. Jen se ráno nakrémuji , lehce přejedu pudrem a fičím do práce. Úžasné , po těch letech maskování a znechucí před zrcadlem. Jo a sestřička mi řekla, že si myslí, že v kyselinách už pokračovat asi nebudeme ( v té 5. a 6. dávce), že už to nepotřebuji. Takže , se nenechte odbýt, tak jako vždycky já a nechte se komplexně vyšetřit, jděte i do těch antibiotik, protože podle mých zkušeností ,pokud to máte dlouho, tak je to uvnitř, v krvi nebo já nevím kde, ale je to třeba léčit a zničit. krém ani mastička nepomůže , jen to zklidní a to podle mě není účelem.
Omlouvám se za chyby , píšu rychle a nečtu to po sobě.
Kdyby něco , ozvěte se na maila: [email protected]
Přidat nový komentář