Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
S tím souhlasím, navíc pokud chci, aby šlo o přírodní kosmetiku, která netestuje na zvířatech .. ještě větší problém
Máte akné? Sdělte ostatním své zkušenosti s různými způsoby léčby.
S tím souhlasím, navíc pokud chci, aby šlo o přírodní kosmetiku, která netestuje na zvířatech .. ještě větší problém
Ahoj, je mi 18 a s akné jsem si zažil svoje. Pleť se mi teď mnohonásobně zlepšila, tak jsem si řekl ze bych mohl sdílet svoje tipy. Nejdůležitější je pleť čistit a to maximálně 2x denně, nějakým šetrným přípravkem, nejlépe bez parfémů a alkoholu. Nejhorší rada co jsem kdy slyšel je, že u aknózní pleti se pokožka musí vysušit. Pokud je kůže moc vysušená nejen že ji zbavujete ochranného filmu ale hlavně podporujete další tvoření mazu. Proto je důležité po vyčištění nanést hydratační krém na vodové bázi bez olejů apod. Jako lokální léčbu můžeš použit tea tree pil, nebo salicylový líh. Důležité je taky nedotýkat se obličeje ani si komedony vymačkávat- akorát se zanítí a akné se muže se roznést. Někomu taky pomůže si častěji vyměňovat povlak na polštáři. Pobyt na slunci je úžasný ale také jen v míře a s ÚV ochranou, protože slunce napomáhá produkovat vitamin D který pomáhá s jizvičkami, ale příliš dlouhý pobyt bez Úv ochrany muže způsobit hyperpigmentaci apod. Strava je taky důležitá- co nejlépe jist hodně zeleniny a ovoce, ořechy, losos.. vitaminy jako E,C a zinek. Omezit mléko, pálivé jídlo apod. Taky mužů doporučit chemický peeling. Výsledky ovšem neuvidíš po dnech ale až po týdnech, proto u toho vydrž. Pokud nic nezabere, zajdi ke kožní a co nejlépe se vyvaruj antibiotikům, nejlepší je Roaccutane, i když má vedlejší účinky. Snad jsem někomu pomohl :D
Akné, to je boj. 3 roky trpím a poslední rok se tomu věnuji pravidelně. Doktor mi napsal krémy s ATB, zinkovou mast, ATB - po ATB se to ještě zhoršilo, ale vyléčil periorální dermatitidu. V tuto chvílí jedu detox od wurmexu a uvidím, zda bude nějaké zlepšení.
Sháním mast na pleť - Dermovate nebo Advantan s platnou expirací. Může být i podobný krém,mast na stejné léčivé bázi. Jen pro vlastní spotřebu. Děkuji Kontakt: [email protected]
Přidat nový komentář