Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Apolenka

Danuš GRATULUJI?CHVÁLÍM !!!! jsi šikula to správný přístup pěkně to manžílkovi nandej...:-))pokaždé když se takhle bude ptát tak mu už můžeš s radostí říci "NE NEBYLA JSEM HULIT"já totiž nekouřím DRAHÝ....:-))Leni nezoufej a pořádně se do toho opři ono to půjde nebojky.

zdenka

Nejdříve moc Danko gratuluji,hezky se to čte, ale já musím odložit tu cestu na zítra,snad večer,protože právě nyní operují st.syna,praskla mu achylovka,musel rychle na sál, jsem sama doma,dcera je v autobuse,vrací se s vnučkou z Itálie,mladší syn ráno na dovču odjel.No,když jsem se to dozvěděla,tak ta chut na cígo byla hodně silná,ale doma cigarety naštěstí nemám,na benzinu je daleko, tak jsem se snažila chut zahnat prací na zahrádce a nyní jsenm se nakonec dala na žehlení, už jsem klidnější.Nemáte někdo s prasklou achylovkou zkušenosti?dík

Dana

Díky moc za pochvalná slovíčka. Holky Zdení, Apolenko a vůbec všichni, To tak pohladí po duši, to by člověk nevěřil. Zdeni, vůbec nemám zkušenost s prasklou achilovkou, takže budu jen držet palce,aby to synovi dobře vyspravili a neměl žádné následky. Vůbec se Ti nedivím že jsi měla krizi, ale zvládla jsi ji bravurně !!!! plesk plesk pelsk ( to je potlesk)

Apolenka

halóóó...halóóó je tu někdo...????....:-))))

Lenka č.2

Zdeničko, neboj se,když se to operuje včas,bývá to velice úspěšné: Nekuř,jsi nám vzorem, tak vydrž!! Apolenko,ten chlap je vlezlej, nikdo se s ním nechce bavit a stejně se pořád vnucuje a dělá ze sebe nadčlověka.Hezký večer a dobrou noc.

Apolenka

Leni já vím o co jde,chce to nereagovat,tak se omlouvám mě to zaskočilo...takže pššššššššt...:-)už mlčím.A kdepak máme Karla?...halóó...halóó pan Karel k raportu...:-)))

Apolenka

Pomóóc co to tady zase je za elaborát.....:-(

Dana

Já nic nevidím :-). Vy jo ???

Apolenka

Já to vidím a lituji toho že to vidím....:-(( Danuš krásně tleskáš to byl potlesk jak v divadle....:-)) Zdeni nebojky se nic o syna,já sice nemám vlastní zkušenost,ale můj vedoucí byl také na operaci achylovky a lékaři to zvládají výborně,však dnes už s ním(patou)mají bohaté zkušenosti.Neboj se budete to v pořádku,syn je mladý za chvíli bude běhat ja čamrda....:-))

Lenka č.2

Máš pravdu,holka, už taky mlčím,ale mrzí mě to...... Kája už nám asi usnul...(-:

Pav-lik

Ahoj, doufám že nekouříte-))) stačí když kouřím já!!!!

Apolenka

Leni myslíš,že Karel chrní....?...:-))no tááák Karlééééééééé vstávat a napísikovat jakpak to válčíš.Zdeni jsi na příjmu,psala jsem ti na odvykání,pokud by ti pomohlo si maličko poklábosit,tak nabízím SKYPE co ty na to?

zdenka

Uf,ted jsem mluvila s doktorem,tak už je po operaci,zdařilo se, já bydlím kousek za městem,kdybych měla doma auto,tak se tam snad i rozjedu, no dopadlo to dobře,tak snad i noho bude v pořádku,Apolenko to SKYPE je dobrá věc, až se vrátím tak s pomocí vnučky to zařídím. Aněco vám všem povím, když je člověk v nouzi tak tady cítí pomoc, už jsem to poznala když manžel trpěl, net byl má úniková cesta, pak když zemřel opět, a nyní to je stejné,díky. Apolenko já na tu provokaci vedle na foru nemíním reagovat, mě je to fuk, nekouřím,syn bude určitě v pořádku a víc mě tohle nezajímá, to je boj s větrnými mlýny.ahoj všem.

Apolenka

Zdeni kampak by jsi jezdila stejně v tuhle dobu,neměj obavy vše bude v pořádku.Syn je mladý člověk jak sama dobře víš,tak mládí se vyrovnává s problémem daleko snadněji.SKYPE je fajn a pokud ti vnučka poradí tak by to bylo bájo.Je tady prímová parta a mě osobně hodně moc lidičky pomohli v začátcích a vůbec když je zle tak sem frčím,prohodím pár písmenek a hnedky je lépe a radostněji.

Apolenka

Já osobně nekouřím a jsem ráda a ty se rozhodně neboj pokud budeš brát Cham.a pak přidáš kousek vůle tak taky nebudeš kouřit.

Pav-lik

Apolenka zavidím Ti že nekouříš, ale snad se mi to povede taky.

Apolenka

Čtu tvůj příspěvek zpětně kde píšeš,že se bojíš že to nezvládneš.Myslím,že se bát opravdu nemusíš půjde to,zatím jsi na začátku a druhý den Cham.je začátek,než se vůbec bude něco dít.Tady na fóru si přečteš spoustu zkušeností,postřehů a po čase zjistíš,že to je hrozně fajn "poklábosit"..atd.Co víc vůbec nemusíš mít problémy ani se zmiňovanou nevolností a ani s ostatním.Na každého to opravdu působí jinak.Určitě se ozvi jak to pokračuje,budu držet palce jen se do toho opři na plný pecky a uvidíš jak ti bude fajn bez smradlavého cigárka...!!!

Apolenka

No závidět je co...:-)),já když jsem kouřila a prvně sem přišla tak jsem měla spoustu otázek a samozřejmě jsem záviděla těm kteří to dokázali.Moc to všem přeji,opravdu to stojí za ty útrapy,vlastně když teď o tom přemýšlím,tak se člověk nakonec až tak netrápí.Jen musí občas zatnout zuby a potlačit to pokušení.

lubica

Zdenko, držím palce, aby operácia dobre dopadla, u mladého človeka by to tak malo byť. Chápem, že bola chuť na cigaretu, ale Ty to zvládneš! Inak by to "mal na svedomí" syn, mysli na to, ak by bola chuť silná. Ja som si až teraz večer uvedomila, že včera som mala 80. dní. Neviem, či si to tak vôbec môžem rátať, keď som na tej dovolenke fajčila tú vodnú dýmku. Ale aj tak som na seba pyšná, že som to nenechala zájsť ďalej, stálo ma to veľa síl. Takže budeme sa masírovať a budeme, lebo sme úžasní a napriek tomu si sem nemusíme písať, čo okrem tohto sme v živote dosiahli.

zdenka

Lubi ahoj,gratuluji, jak už jsem říkala jste tady fajn, žádný nikoho neprovokuje i když vyjímka je,ale přeskočteto,ale jeden druhém u zde pomáhá, tak je to opravdu příjemné, syn je po operaci OK, JÁ NEKOUŘÍM,ustála jsem to, tak co víc se zabývat hloupostí, babička vždy říkala,vždyt jsme tu jenom na návštěvě,ale dožila se chuděra bez 2 měs. 90 let,i kdyby jsme tady tak dlouho nebyli, tak říkala velké moudro, každý z nás vidí kolem co je za neštěstí,tak proč si to otravovat nesmysly, budte nad věcí a nekouříme,a je to naše velké plus. loučím se s vámi, zítra budu mít fofr kolem nemocnice, holky se vrátí z dovči,moc se jim líbilo, a odpoledne Lubi směr Poprad a St.L.Ve čtvrtek si vás opět ráda počtu,ahoj!!!!!!!!!!!!!!

Apolenka

Ahojky myslím,že klidně můžeš ratať ta vodní dýmka nebyl zase až takový hřích.Hlavně,že jsi po návratu nepokračovala,takže už jenom za to zasluhuješ obrovskou pochvalu.Držím palce všem,mějte dobrů nocku a příště napísmenkovanou.

Lenka č.2

Lubico,krásně napsaný, mluvíš mi z duše,ta tvá poslední věta je skvostná!! Zdeničko,nikam nejezdi, syn teď sladce spí po operaci a pod analgetikama a byla bys tam houby platná, určitě to dopadlo perfektně, jsi statečná holka, už jsi toho tolik musela ustát,tohle proti tomu nic není.

Xandra

Omlouvám se všem jestli jsem to vyprovokovala já, ale v ten moment jsem byla tak rozčílená, že jsem nemohla mlčet. Jinak souhlasím s Lubicou a teď už se na to dívám a směju se na celé kolo. Jako humorná vložka to zas není tak špatný. A už víc ani nemuknu.

zdenka

jen na skok, tak vás zdravím,krásnou neděli a Xandro nemáš se za co omlouvat,věřím že jsi mne pochopila.jinak ahoj všem!

Jako humorná vložka jste pro mě vy všichni o hrdinové bez bázně a hany ,kteří se poperou s drogou a vítězí at už s champixem anebo s náplastami .Rekové všedních dnů musím se smát jak se titulujete hrninové .teda smíchy jsem nemohl vydržet .Vždyt to děláte pro sebe tak co je na tom hrdinského?

Apolenka

Dobrý den,mám jednu otázku bavíte se dobře vážený?!

Pav-lik

Přeju krasný sluníčkový den všem co nekouří ,anebo se o to aspoň snaží: já zatím ještě kouřím-(((((

Xandra

Sluníčkový den, vedro jak v peci Pav-liku dej si místo horkýho cíga radši stüdenou zmrzku ♥ ♥

Léňa

Zdravím všechny, dnes jsem druhý den bez cigarety a musím říct, že dnes to semnou teda cloumá. Byla jsem na koupališti a jako na potvoru kolem mě všichni pokuřovali a mě to hrozně vonělo!!!! Málem jsem se šla utopit do bazénu, ale nakonec jsem to ustála. Jen teda od rána pořád něco jím, jestli budu pokračovat v tomhle tempu tak budu jako obrovská koule!Danuš pořádně to natři Tvému manžílkovi a nenech se vyprovokovat, Lenko 2 neboj se ničeho , ty to zvládneš, když jsem to vydržela já takový kuřák labužník, taky to dokážeš, věřím Ti. Tak krásný zbytek sluníčkového dne.

Dana

Ahojte !! Ještě zítra a už to bude týden, co jsem neměla cigaretu v ústech. Až se divím, že to tak zvládám. Chutě sice jsou, ale dají se docela dobře potlačit a nejsou tak intenzivní. Tedy jestli se mi to podaří, tak dám na modlení. To jsem nečekala, že to dokážu !!!! Všem pokročilým držím palce aby vydrželi a nám začátečníkům, abychom se zařadili mezi ty pokročilé :-)

Apolenka

Zdravím tě a obrovská gratulace a pochvala!!! Vítej na druhém břehu,jak už to tady někdo před časem psal mě.Jsi skvělá,dokázala jsi to,teď už jenom potlačovat občasné nutkání,ale věř mi jde to a postupem času to jde lépe a lépe.Jen být na sebe přísná!!! Vždy vzpoměň na ty začátky a řekni si sama v sobě"NEKOUŘÍM,NEKOUŘÍM".. ..:-))

Dana

Taky zdravím Apolenku, moji velkou vzorkovnici :-) Ty jsi taky moc dobrá jak to zvládáš. Kolik toho CH vlastně už bereš ?? Chtěla jsi s Karlem být v týmu,ale momentálně mi nějak uniká, jak na tom jsi ??

Apolenka

Ahojky neomlouvej se,to je v pořádku a myslím,že všichni dobře vědí o čem že to je,tak pišme dál a komunikujme a na něco nereagujme...:-))) Léňo nezoufej a nepodléhej,když už jsi to vydržela dva dny,tak přeci nepodlehneš takže kšáááá cigára pokušitelky..:-))

Apolenka

:-))helééé jakápak vzorkovnice.To teda nejsem,holka bojovala jsem stejně jako Vy nemysli si,že mě to nějak vynechalo.S Karlem jedu na kopec NEKUŘÁK od 8.7.(tedy doufám...Karle jak jsi na tom chlape???)a teď už je to v pohodě.Cham.jsem snížila na jeden denně,ale např.v ČT jsem byla úplně bez a teď od PÁ večera na jedné.

Dana

No to je príííma, je vidět, že jsi Karlovi opravdu dobrým parťákem, když on kvůli zdravotnímu stavu musí vysazovat. Jen ten mezulán naši dámskou společnost zanedbává a my si ho tak hýčkáme. Moc ráda čtu jeho životní příběhy, protože to je takové milé a mně si tím úplně získal, kluk jeden ušatá. Mimochodem, Apolenko, 8.6. jsi chtěla napsat viď. Nechci být úzkoprsá, jen mi to nějak neštimuje. Od té doby jsi brala dvakrát denně a tento týden jsi začala omezovat na jednou týdně ? Já jen abych si v tom udělala pořádek a věděla, kdy mám začít zkoušet omezovat.

Dana

Oprava - jednou denně . Ty prsty jsou jaksi rychlejší než myšlenka.

Apolenka

:-))to znám rychlý prstík.Ano jsem to ale popleta,Cham.jsem nasadila 28.5.a o 7.6.večer jsem vykouřila poslední cígo,Karel je vyhodil z okna a já dokouřila krabku se slovy další "NEKOUPÍM a NEKOUŘÍM" i kdyby mě řezali...:-)) a taky to tak je.Ikdyž byla spousta horkých chvilek a asi ještě bude,ale to by v tom byl čert abych to nedokázala.

Apolenka

Danuš to ti asi moc nenapoví kdy omezovat,můj lékař tvrdí,že léčba by měla trvat minimálně 3měsíce.Některé zdroje uvádí i rok,takže přesný návod a radu ti těžko někdo dá.Já osobně jsem snížila na jednu zcela neplánovaně,vlastně náhodou zapoměla jsem si vzít jednu tabl.denně a druhý den jsem to riskla znovu.Můj lékař mi to posvětil,že mám zůstat u jedné pokud to nebude dělat nějaké problémy.Ale fakt je to u každého jiné a myslím,že bys ještě neměla vysazovat,nebudu ti nic nalhávat zdaleka nemáš vyhráno,promiň že to tak píšu,ale můžou se dostavit neovladatelné chutě(nepřeji v žádném případě) a nebo taky nemusí.

lubica

Ahoj všetci! Apolenko, máš pravdu, že zdaleka nie je vyhrané. Ja som tiež zo začiatku pociťovala obrovskú eufóriu, to že som prestala fajčiť, bol pre mňa zázrak. ˇMala som pocit, že to nie je až také ťažké ako som si myslela. A začala som špekulovať, ako pomaly CH vysadiť, veď ja som pevne rozhodnutá, že si cigaretu do úst nedám a hotovo. A veď predsa už nefajčím, čo sa predtým nikdy nestalo / po skoro 30 rokoch/. Tak som ho vysadila. Asi týždeň bolo všetko v pohode, ale potom to prišlo. Hrozné stavy- striedala sa nervozita, úzkosť, hnev, beznádej, plač. Nikdy som taký stav nezažila, nie je to nič príjemné. Chuť na cig. nebola. CH som znovu nasadila, tieto stavy prešli, ale prišla chuť na cig, keďže liečba bola prerušená a receptory neboli dostatočne nasýtené. 6.7. budem mať 3 mes. od začiatku užívania CH, ale rozhodla som sa ešte pokračovať. Takže milá Dano, viem presne čo teraz prežívaš, ale pouč sa z mojej chyby. Eufória pominie, prídu aj krízy, stačí, že sa v práci niečo nezadarí, aj tie cig. v šuplíku môžu zradiť, sú to zákeráčky. Ale samozrejme každý sme iný, nič nie je podľa šablóny. Len treba byť velmi opatrný, nie sme za vodou.

nováček

Ahoj všichni před čtyřmi týdny jsem se hlásila jako nováček do Vašeho fóra, dneska hlásím, že zítra je to týden co nekouřím, i když jsem byla přesvědčena, že právě já budu ten, komu se to nepodaří. A co je zvláštní nemám na to chuť. Spotřebovávám spoustu Paipa, ale jinak pohoda, takže čekám, kdy přijde krizovka a já si budu chtít zapálit, ale zatím je to prima. Všichni, kdo mi nevěřili, taky jsem za ty roky několikrát hlásila, že já to dokážu, si myslí, že to ještě vzdám, nevzdám kvůli Vám všem, kteří jste mi dokázali, že to jde, Kvůli sobě a kvůli své rodině, moc vám všem díky.

lubica

Ahoj, nováčku! Pridávam sa ku gratulácii, nevzdaj to hlavne kvôli sebe!

Apolenka

Ahojky tak teda vítej podruhé dokázala jsi překonat týden dosáhneš své mety.Musíš si věřit sama vidíš,že to jde když se chce a ty chceš to je z písmenek poznat.Takže nevzdávat a nepodlehnout.Nebojky později už ani Paipa nebude třeba...držím pěsti a určitě dávej o sobě vědět nováčku NEKUŘÁKU...GRATULUJI hodně moc ti to přeji!!!!

nováček

Ahoj dík Apolence a všem, myslím, že teď se objevím častěji, předtím mi bylo hloupé se hlásit, když všichni byli tak dobří a já nic. Ale čtu vás pravidelně, protože jste báječná parta. Momentálně mám pocit, že to šlo až móc lehce, fakt je, že první dva dny byly hrozný, potom najednou mi přestal vadit popelník, který doma nechává dcera a dneska mně nelákají ani její cigarety, ale vím, že přijde krize. Všem vám přeji krásný nekuřácký den a těm, kteří nekouří déle než já zatím závidím. Někdy se mi jenom tak zasteskne, že už nikdy.

Dana

Milá Lubica !! Přesně tohle jsem potřebovala "slyšet". Já mám samozřejmě na omezování ještě čas, ale jen jsem chtěla vědět jak to chodí, když se začne omezovat, jestli to s člověkem něco dělá. Takže dělá a musí se opatrně. Na každého platí něco jiného, stejně jako s přestáváním kouření. Plánuji brát CH nejméně 3 měsíce a pak postupně omezovat. Už se ke kouření nechci nikdy vrátit. Teď mám pro vás jednu příhodu co každý z vás určitě pochopí. Vyprávěl mi ji můj doktor, ke kterému chodím pro recept na CH. Když prý jeho manželka přestávala před X lety kouřit, tak hrdinně ráno rozstřihla krabičku cigaret že skončí a večer potupně lovila z koše zbytky rozstříhaných cigaret, aby si práskla. Byla mi v tu ránu sympatická, aniž bych ji znala. Tím mi vlastně pan doktor chtěl říct, jak silná je to droga a co pro ni dokáže člověk udělat. Takže držím všem palce, aby to dokázali se jí navždy vzdát.

Dana

.. abychom to dokázali... ach ta písmenka :-(

Mona

Díky Pav-lik u za pochvalu,i ted po půl roce mě moc potěší a zahřeje. NIKDY bych si nemyslela,že to dokážu. Byla to pro mě ta největší VÁŠEN. A přesto jsem celkem v pohodě,že jsem se zbavila toho otroctví. Je to čím dál lepší,i když nezastírám,že občas i chmurné dny tu byly. Po 30 letech závislosti by bylo divné,kdyby to trošičku nebolelo. Ale s Champixem to fakt jde, jděte do toho-stojí to za to.no 1 net-jdi do toho bez váhání je to SUPER.

A stejně věřím ,že je většina dobrých lidí . Můj tatík byl z jižní moravy a jako ředitel statku dříve pomohl hodně lidem Tatka nekouřil a ani nepil .Měl rád lidi a oni jeho. Víte já se snažil radit jak na to chtěl jsem pomoci ale moc jsem lidem věřil ted poznávám co je v nich zloby. Do této doby jsem více věřil ted se mi otevřeli na stará píši ale diky asi zdravějšímu životu a sportu mladík /kolena/ Dost mě ta moje důvěra tedy to zklamání zamrzelo ze začátku jsem se s nimi radoval ale porůzných útocích ? Vám děkuji jako člověku ,že jste tak nějak trochu vrátila tu důvěru ,že všichni nejsou šmejdi. Tady vidíte ty nuly -napadání ,urážení ,kšefty s placeba atd. Jsem rád ,že jsem dost tvrdý na všelijaké závislosti a ted i závislosti někomu pomoci radou. Máte pravdu ,že tyto stránky sleduje jen pár slušných lidí. Jinak svoloč. Udělala jste mi opravdu radost za slušný dopis. Ti ubožáci co mě napadali ukažte radši závislosti jací jste bojovníci ,zatím jste jenom sprosté nuly. A nepište mi jako já nebudu psát Vám .nezasloužíte si to .A věřte ,že se vám to vrátí.

svědomí

Cidrychu takže taťka starý jezéďák,taky zabavoval pozemky jako komančové??!!Jdi někam do háje s těma tvýma příběhama.Třeba se jdi vysrat na macháčkův palouk ha,ha,ha.

Karel

Milé "svědomí", jézeďák není totéž co správce statku. To ví každý, kdo zemědělství sledoval byť jen z rychlíku. Vy ovšem na venkovana vypadáte, z Vašeho příspěvku je cítit vůni hnoje. Na toto fórum chodí slušní lidé.

Milí Karle děkuji za poopravení pro toho chlíváka .Ano mohu i říci ,že tatka jako ředitel neměli jsme ani chatu ani vilu. Ale spoustu lidí na něj vzpomíná jako na dobrého člověka a ředitele. Ty anonyme mu nesaháš ani po paty. A jako komanč byl zavřen v Mathausenu v koncentráku za sabotáže ve fabrice na výrobu leteckých motorů .A ani nemá cenu Vám to psát to nikdy anonyme nepochopíš . Ostatním slušným přeji výdrž. Karle Tobě hodně zdraví a štěstí Ti přeje Jan

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce