všechny Vás zdravím a i já přidávám pro další potřebné své zážitky o tom, jak se 40 let kouřící slaboška, při denní dávce 20-30 cigaret, konečně bez extra duševních stresů snad stane díky CH definitivní nekuřačkou. Opakované pokusy nekouřit sice byly, ale tou tzv.pevnou vůlí a vlastním týráním jsem se zmohla max.na 2 měsíční pauzu a pak jsem vždycky všechno dohnala. Průzkumem kuřáků mám také zjištěno, že všechny ty doporučované berličky ke zbavení se téhle závislácké nemoci jsou nanic, akorát to jsou vyhozené peníze a kuřák zpravidla zůstane kuřákem i nadále, přičemž výjimky potvrzují pravidlo. Ten slaboch ve mně ale věděl, že kouřit nechce a mozek mi dlouhodobě namlouval, že kouří už jen vágusové a já. Takže loni v září jsem si koupila nejsilnější tablety Nicorete v tom největším balení a výsledek byl nulový, spotřeba cca pouhé 3 tablety do konce roku, ještě je mám schovaný. Volba mezi nikotinovým práškem a cigaretou byla viditelně jednoznačná. V lednu t.r., při zkoumání stránek o odvykání kouření, jsem konečně narazila na lék CH a taky na tuhle diskuzi, kdy výsledky s CH byly tak povzbuzující, že jsem to vyhodnotila jako „konečně něco pro mne“. Lékař se s receptem nepáral, napsal to rovnou na celou předepsanou odvykací dobu (14 týdnů), stálo mě to 6,6 tis.Kč a od 29.1. beru! 1.den jsem se motala jako opilá, v ústech sucho, cigaret ale jen 10, 2.den bez fyzických problémů – cigaret 7, 3.den – cigarety 2 a 4.den jsem si řekla, že je vlastně nesmyslné kouřit ty jen 2 ks a prima, od 4.dne užívání CH nekouřím. A srabi si den D neurčují, takže jsem ho neměla stanovený ani já, jen jsem si usilovně přála přestat kouřit. Žaludek mě začal brát až za 14 dní užívání CH, zabírá na mne požití na lačno a zapité ½ l vody. Žádné pokusy s ukončením braní CH na sobě nedělám, jen jsem od minulého týdne snížila noční dávku na 0,5mg. Noční živé děsivé sny mám ale stejně. A dny od ukončení kuřby si radši nepočítám. Statečná nejsem, abych se spoléhala jen na vlastní vůli a tak duševní podporu a zkušenosti s CH jsem hledala a zjišťuji průběžně u Vás na této diskuzi. Cigarety z kabelky jsem vyndala ale teprve minulý týden, prostě vždy připravena a ve skříni mám ještě jedny, kdy si říkám, že jsou pro návštěvy. Kuřáci mi ale smrděj jak popelník, vadí mi i kouř z cigaret, takže návštěvy kouřit nesmí! Asi tak od 6.-7. týdne s CH skoro pořád přemýšlím, jak bych si tak v té nějaké zpravidla stresové situaci zase zapálila, jenže současně vím, že přeci už nekouřím, ale tahle četná nutkání jsou zvládnutelná. Jsem na posledním balení CH a jsem rozhodnutá, že až to doberu a budu-li mít nějaké stresy, tak nebudu váhat a nechám si předepsat další dávku. Prostě čím déle, tím větší jistota. U Vás statečných, co končíte po 14-denní zaváděcí dávce jsem si to vyhodnotila, že jste asi nebyli takoví dlouhodobí závisláci, ale přesto Vás všechny obdivuji, zejména ty co nekouří už od loňska a vydrželi i po ukončení léčby CH. Standa to vystihuje velice dobře a pěkně návodně, takže zkusím i já snížit ještě ranní dávku, ale jako nestatečnějšího vidím Máfose, tak to je skutečný frajer. Nervy mi taky pochodujou, věřím, že se to zlomí. Taky jsem ztloustla už o 5 kg, zakoupila jsem chrom na snížení chuti na sladké a tady doporučovaný čaj PU-ERH a od včerejška jsem tak v ještě dalším souboji, tentokrát s nabytou nadváhou. Všechny zdravím a někdy zase dám info
Přidat nový komentář