Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
zdenka

Ahoj, dnes nemám dobrý den, moc se snažím ale chut na cigaretu je snad větší a větší, je to děs, budím se v noci, přes den nestojím za nic, vymýšlím si práci, jen se zabavit, snad odolám ale je to nářez. Mějte se hezky, z.

Konča
1x

Zdeni odolej, zítra bude snad líp. Ty začátky jsou fakt kritický. To si každý musí vytrpět. Představ si, že by jsi neměla šampík - to bys asi měla hlavu rozseknutou vejpůl jak bys s ní tloukla do zdi. Tohle překonáš pevnou vůlí. Jsi bojovnice, tak to vybojuješ. Vydrž!!!!

Friduča
3x

Ahhojky, Zdeni už to znáš.. vydrž !!§ Stojí to za to.. nechceš si znovu přečíst Králíkovou, jak přestat kouřit ? Já ví, že to všichni známe, ale když to člověk čte hezyk sesumírované a utvrzuje se v tom co už vé.. jeho rozhodnutí to umocňuje... Mě orpavdu hodně pomohla právě ona... MAriko je to právě o té hlavě a že to je dlouhá cesta víme všichni... Já přestaal an 11 měsíců, 7 měsíců a 5 měsíců...NYní táhnu 10tý měsíc a nedělá mi to problém...Ale každé odvykání bylo jiné a ta hlava v tom hrála zásadní rozdíl... Ale je třeba mít na paměti, že každý den BEZ toho jedu stojí za to !!!! KAždý den je dobrý !!! Holky drřte se a bojujte.. snažte se dívat na své nekouření jako na věc pozitivní a nikoliv jako na hračku, tkerou ste nedobrovolně odložili.. protože potom je to podstatně snažší... Jak už léta říkám, přehodit výhybku a chválit se neustále za to, že nekouříte, když vás to přepadne, tak si pozitivně říct proč nekouřím a že to tak chci ! je to to nejlepší co sem mohla udělat ! baví me to ! neotročím ! voním ! když na někoho promluvím z blízka nemusí odvracet hlavu od mého zapáchajícího dechu ! sem zdravá ! nebo zdravější :) ! šetřím peníze ! JSem svobodná a nesvazuje mě závislost, která rozhoduje o tom kam můžu a kam nemůžu !......atd.atd... Myšlenky typu on se má, mlže si zapálit zažeňte.. vy taky můžete.. kdykoliv, ale nechcete !!! Ste šikulky a kouřit nebudete !!! Držím palec !!!!!!!!! Dáte to !!! Jde to ! Všichni sme tady důkazem !

Ivča

Zdeni, to dáš. Přesně jak píše Fridu, ta svoboda stojí za to. To je to hlavní, kvůli čemu jsem já přestávala. Naprosto mě to ovládalo a to mě šíleně štvalo. Vydrž, držím palce a všem přeju krásný prodloužený víkend.

zdenka

Ahoj, moc vám děkuji, čtu vás denně, ta chut je ale dnes je to snad jiné, také tím že jsem měla hodně vyřizování, a tak nějak jsem na tu potvoru nemyslela, horší je to doma, ale nezapálím si, držím, každý den bez je pro mne velká motivace, v pátek jedu k rodině na Hanou, tam také nikdo co vím nekouří, tak zas se snad posunu dál, abych se přiznala už se těším až se budu těmto mým nářkům i trochu divit či smát, až si řeknu nic to nebylo, champix to opravdu jistí, kamarádka kouří, nechce přestat a pořád mě říká , že to nedám, provokuje, asi jí chybí naše spol. kouření, ale to zdraví mám jedno, vím co bylo s mužem, už tehdy jsem neměla opět začít, koledovala jsem si o průser, silikoza je svinstvo, a kouřením bych vše urychlila, já bych se vlastně udusila, tak není co řešit ale není to snadné, držte se. ahoj všem a dík za podporu, POMÁHÁ. Z.

Marja
4x

Ahojte všichni nekuřáci.Zdenko,Mariko a další nováčci.I když to je v hlavě srovnáno, není to zase až tak úplně jednoduché vydržet.Ale dá se.Ty chutě jsou a budou,jde o to nepovolit.Chutě jsou chvilkové. Beru šampík už delší dobu půlku ob den,ale dnes jsem si musela vzít i když jsem měla včera.Ráno byly chuťě hodně moc.Opravdu nejlepší je ta svoboda.A na penězích je to také hodně poznat i když jsem kupovala šampík.To je vdej najednou,ale cigarety braly peníze každý den, že i na chleba nebylo, jen aby bylo na cigarety. na ty čtyři dny volna, co teď jsou, to by bylo peněz.Teď je na chleba pořád a i na rohlíky.Ha,ha.Vím, že je to boj na velmi dlouho a chutě budou pořád, ale je třeba si říct, že cigareta by jen ztlumila absťák a za chvíli by to by absták byl znova a tak pořád dokola.Nestojí to za to trápení. Odvykání není lehké, já tady naříkala hodně a ještě i teď naříkám,ale jak mi všichni psali, bude to lepší a lepší, vydrž.Já to takhle tlumočím dále, bude to lepší a lepší.Já vás podporuji a tím i sebe, no jsem také nováček, není to u mě ještě dobré a dlouho nebude, ale jde to vydržet. Mariko, pro mě bylo také nejtěžší, nekoupit si další cigarety.Budeš muset tomu trošku pomoct, neboj, jde žít bez cigaret.Všem držím palce.

zdenka

Marjo, četla jsem tvůj poslední příspěvek několikrát, co dodat ? Velmi ti děkuji.Nechodíš na skype ? z

Konča

Holky jste hvězdy jak to zvládáte. Můžu vás uklidnit, že fakt bude dobře. Jen je potřeba ty začátky zvládnout, ty jsou totiž nejtěžší. Čím déle jste od poslední zapálené cigarety, tím na ní přestáváte myslet, absťáky ustupují až ustoupí zcela. Objeví se jen při velkém stresu - ale to už je takový slabý odvárek toho co bylo na úplném začátku. Vy se teď učíte žít bez své letité bílé smradlavé kámošky. V momentě, že nový voňavý život váš mozek přijme za standard, máte vyhráno. Zdeni, jestli najdeš mailovou adresu na Lese, tak mu písni, aby ti poslal webovku na fifinky - zde najdeš i Marju. Já to tu nechci veřejně psát.

Marja

Končo a Les ví o druhých stránkách? Já ho tam ještě nezahlédla.Je fakt, že tam píšeme více i když je nás tam málo,ale je to fajň soukromé a můžeme psát o čemkoliv, což se tak i děje. Zdenko, Skype mám, ale nestíhám, vůbec ho nepoužívám.Ono začátek se mi nezdal ani tak moc těžký, když jsem zvládla první den, pak už se mi to zdálo lehké,ale po pár dnech to začalo být těžší. Je to každý den jinak. Dnes třeba silná krize. Chuť obrovská, hlava třeští, prostě je i vidět, že je volno a chybí aktivita. Zdenko, ty jsi kdysi měla i můj email, ale já už tvůj nemám. A co Šárka? Myslím, že začala vysazovat šampík hodně moc brzy.Ale snad to zvládne. A Mariko, ty to nevzdávej, však ten den přijde.

Les

Ahoj všem :-) O stránkách vím a odkaz jsem přeposlal. Osobně teď vůbec nic nestíhám takže se přidám někdy později. Zajímavou částí odvykačky jsou sny. Včera se mi zdálo že mi někdo to svinstvo nabídnul. Vzal jsem si ale pak ho zlomil a hodil do koše. No asi to nebyl Camel nebo už je to v pohodě -D. Přeju krásný den všem statečným

Konča

Les, tak to jsi frajer, že jsi ji zahodil. Já při první odvykačce ve snu dokázala zapálit cígo bez ohně. Cigo v puse, ale neměla jsem žádný oheň. Na to cígo jsem měla tak šílenou chuť, že jsem vysávala tu cigaretu tak dlouho, až se sama pouze mým úsilovným taháním rozkouřila. Si nikdo nedovede představit tu slast, jakou jsem v tom snu prožívala - ten první šluk a to hluboké vdechnutí. To bylo jako transfuze umírajícímu. Pak jsem se vzbudila. A dost mne mrzelo, že to byl jenom sen. Pak se mi o cigách ještě několikrát zdálo, ale už ten sen nebyl tak živý jako tehdy. Tak cca od 3/4 roku nekouření už žádný sen o cigárách nebyl.

Šárka

Ahoj všichni. Držím se celkem v poho. Ještě jsem neměla nějakou větší krizi. Beru 1/2 ráno a stačí mi to. Už to bude měsíc. Vzpomenu si na ten pocit s cigárem, hlavně když sedíme v tom vedru na zahrádce u piva, ale odolávám a i to pivo má úplně jinou chuť. Jsem šťastná jak blecha, že to zatím jde tak dobře a je mi líto ostatních nováčků, že tak trpí a hrozně moc všem přeji, aby to zvládli. Když si vzpomenu na cigáro, řeknu si že nemá smysl si zapálit jen proto, že mě to bavilo a chutnalo. Těch proti si zapálit je 1OOx víc!!! Krásný víkend všem!

Konča

Šárko to moc ráda čtu, že jsi na tom takhle dobře. Jen tak dál, jsi šikulka :-) Euforie je další velký pomocník :-)

Megan

Končo, taky dodatečně bLAHOPŘEJI. Jsi prostě borka. No, já 14. 7. odlétám směr Egypt. Už se fakt těším. Jinak strašná hoňka. Do 13 musím mít hotové podlahové topení, páč budu vylévat podlahy. Mějte se všichni krásně a nekuřte.

Konča

Díky Megane. Držím palce ať vám to všechno klapne a dovču si užijete bez starostí. Hned bych jela taky. No snad se mi výjezd k moři taky někdy zadaří. Kouřit určitě nehodlám - ani za bukem :-)

Les

Jednoduché zásady pro nové statečné příchozí :-). http://www.kurakovaplice.cz/koureni_cigaret/odvykani/jak-prestat-kourit-vyhody-nekoureni/137-desatero-uspesneho-odvykani-koureni.html Krásný nekuřácký den všem :-).

Les
1x

A ještě něco pro zasmání. http://www.youtube.com/watch?v=X_ctLkidnzA&feature=related

zdenka

Ahoj, Lesy dík za přeposlání, jinak všem lidičkám na tomto foru hlásím že již 12 den nekouřím, začínám se i psychicky srovnávat, děti i přítel mají ze mne opravdu radost, ale chut tady je pořád, někde za rohem prostě číhá na naši slabinu, prostě NE!!! jÁ VÍM 12 DNÍ NIC NENÍ, KDYBY TAM BYLA UŽ I TA NULA ZA DVOJKOU, ALE VĚŘÍM ŽE TO BUDE, JINAK VRÁTILA JSEM SE Z mORAVY A ZAVAŘUJI JIŽ SVÉ OKURKY, POSEKALA JSEM ZAHRADU, DĚLALA NA ZAHRÁDCE, JÁ SE PŘIZNÁM ŽE SI POŘÁD NYNÍ TU PRÁCI HLEDÁM, NESMÍ SE ČLOVĚK PROSTĚ NUDIT, UVIDÍME, JSEM NA ZAČÁTKU, BERU DENNĚ 2 TABLETY, BOJÍM SE SNÍŽIT, PROMINTE TU VEL. PÍSMEN, ALE UŽ TO NECHCI MAZAT, DÍK A MĚJTE SE. Z.

zdenka

Málem jsem zapomněla, jak Lesy a ostatní mám své sny, než jsem brala champ. tak jsem skutečně sen měla vyjímečně, ale nyní, až je mě i líto že se vzbudím, že to nepokračuje, :) :) :)

Šárka

Zdeni, jsi šikula!!! Já mám za sebou měsíc a CH už 2 dny neberu. Měla jsem v tom horku alergii, tak jsem eliminovala vše, z čeho bych ji mohla mít. Vysazení mi problémy nedělá, jen teď pro změnu nespím, takže uvidíme, až se to vše srovná, ale určitě to bude o.k., hlavně bez smradu. Asi už jsou lidičky na dovolených, že nepíšou... Pěkný den.

exkuřák

po 45 letech kouření 30 kousků denně stačilo 3 měsíce být na champixu a už rok nekouřím, drahé ale účinné

exkuřák

jo, a první dva měsíce jsem měl BAREVNÉ i s VŮNÍ sny jak si zapaluji petru a kouřím :-)

exkuřák

ty hodiny jim jdou blbě , je 20:55

Ivča
1x

zdravím všechny. Jsem tady po delší době a mám z vás velkou radost. Šárko, Zdenko, Marjo, Mariko a další, je krásný číst, jak se držíte. Moc gratuluju. Stojí to fakt za to. Já budu mít v listopadu 3 roky a stále si připomínám,jak je skvělý, že se mě to povedlo a nesmím seltah. U nás bývalých kuřáků je to otázka jednoho práska a lítáme v tom znovu. Takže se držte. Meganovi přeju krásnou dovču, hezky si odpočiň ať nabereš sílu na kolaudaci. To už asi nebude dlouho trvat. Já jsem v práci a vůbec netuším, kdy si vezmu aspoň týden v kuse. Nějak se nedaří zatím. Ale teď prodloužený víkend byl super. Počasí nádherně vyšlo, jsem si to užila na zahradě. Jsem bydlela v bazénu a užívala si volna. Nádhera. Mějte si všichni krásně letně a užívejte sluníčka.

Marja

Ahojte. Držíte se všichni skvěle.Šárko, tak to jsi dobrá, jen měsíc šampík. Vydrž.Zdeni, já už mám tu nulu a stejně ještě bojuji.ale vydržím. Jak píše Ivča, musíme vydržet ani jednoho práska i když to láká. Já jsem po čtyřech měsících stále ještě na půlce tabletky ob den. Někdy musím vzít i denně.

Les
1x

Zdravím statečné exzávisláky :-). Jak psaly Ivča a Marja, je třeba dávat pozor na "to jedno, které vás vrátí zpátky". Buďte na sebe pyšní že se vám to daří a to nejméně ze 3 důvodů: 1. úspěšnost léčby závislosti na nikotinu je strašně nízká, srovnává se s léčením na heroinu. Bez léků je to po roce jen cca 3 % a s Champixem cca 30%. 2. šetříte zdraví sobě i svému okolí. 3. ušetříte spoustu peněz. Má se dále zdražovat a už teď je to u průměrného kuřáka cca 2000 měsíčně. A to nejdůležitější a nenahraditelné je Svoboda od závislosti. Kouření je nemoc ne požitek. Krásný den všem nekuřákům :-)

Romča

Ahoj, Champix neni zlej, já jsem díky němu taky pár měsíců nekouřila, pak jsem ale zase asi na rok začala. Ted je to zhruba rok co nekouřim, pomohla mi terapie Phdr. Vandrovcové, našla jsem to přes web www.exkuraci.cz. Stojí to kolem dvou tisíc a dokonce nám bylo řečeno, že vracejí peníze pokud se klienti ke kouření vrácí...zatím sem nezačala tak nemohu ověřit...snad zase nezačnu!!!

Les

Jsou to "české kurzy A. Carra". Za cca 2000 vám řeknou že je kouření špatné. Uváděné úspěšnosti nevěřím, závislost je iracionální. Nestačí říct že chcete přestat. Pro vrácení peněz mají podmínku " musíte před námi vykouřit cigaretu". Než se shodit tak bych jim ty prachy nechal ikdyby to nefungovalo :-). Nicméně tam mají přehledně popsané ostatní metody. http://www.exkuraci.cz/ostatni-metody

Katka

taky jsem na semináři byla a opravdu to nebylo o tom, že by nám řekli, že je kouření špatné... Šlo tam o tozebrání toho, jak nás kouření oklamává a musím říct, že pro mě ze začátku bylo hodně těžké si to připustit. Přecijen, když člověk něčemu věří dvacet let a pak to má za jeden den přehodnotit, tak to není úplná legrace, ale zvládla jsem to a jsem jim dodneška vděčná :)

zdenka
1x

Ahoj, taky souhlasím s Lesy, já podnikala biorezonanci, v Chomutově, když se nepovedlo tak po nějaké době v Praze, ale vždy se nepovedlo, ale jsou i tací kterým to pomohlo, je prostě důležité přestat jakoukoliv metodou, mě nyní champ. dost pomáhá, ale musím i sama, mám teprve 15 den bez cíga, a není to jen tak, ale už jsem se dnes i přistihla když jsem šla kolem "mé " trafiky , že jsem si řekla, děvče máš opět 70 kč v kapse, no není to paráda ? Jak říká Marja, hlavně si to svinstvo NEKOUPIT, a to se zatím i přes ty nárazové chutě lidičky daří. Dokonce ,i když je to brzy, mám lepší tlak, musím brát léky na vysoký tlak, sleduji vás a je to radost, tak se držte. z.

Marja

Les,mě Carr strašně hodně pomohl.Podle knihy jsem přestala, šlo to úplně lehce,ale četla jsem knihu několikrát, než jsem pochopila.Pak stačila jedna bylo kouření znova. Nicméně, kniha mi strašně hodně pomohla, hlavně v hlavě.Všechna zdůvodnění jsou pravdivá. V hlavě to je dobré, ale tělo si stále něco žádá. Zdenko, takže vydržet, znova opakuji, nic jiného se nedá dělat. Velké díky, těm odnaučeným kuřákům, kteří tady s námi mají pořád trpělivost.

Ivča

Ahojda, Les, zhlídla jsem tu stránku. Připadá mě, že té terapii přifařili nápadně velké procento účinnosti. Nevím, asi je to taky kšeft. A kšeft je kšeft. Je pravda, že na této terapii jsem nikdy nebyla, ale vyzkoušela jsem v Chomutově píchání elektriky do ucha, v HK skupinové sezení s nějakýma drátama do hlavy, různé knihy o nekouření, žvýkačky, náplastě, prostě všechno a stále budu tvrdit, že Champix je na Nobelovku. Kdo chce mít jistotu, ať zobe dvě celé dvakrát denně půl roku a pak už je opravdu obrovská šance se k tomu nevrátit. Víceméně je to blbost každého, kdo si znovu zapálí. Já byla fakt šíleně závislá. 2 krabky přes 30 let. Champix jsem nepodcenila a vyplatilo se. Romčo, tobě držím palce ať zvolený způsob tentokrát zabere a je to napořád. Zdenko, mám radost, že se držíš a radost z ušetřených kaček je zpočátku fakt veliká. Ikdyž já si to uvědomuju stále, jenom nevím, kde ty prachy mám. Ale určitě je to v peněžence znát. Jak psala Marja, na chleba nebylo, ale cigára se musely koupit. To bylo šílený. Absolutně mě to ovládalo. To mě taky nejvíc štvalo. Já myslím, že lidi, kteří tvrdí, že jim to nevadí, tak kecaj, jenom si to nechtěj přiznat. Je čím dál větší boj proti kuřákům, v září se snad má hlasovat kvůli nekouření v hospodách, práci už dnes taky těžko jako kuřák seženete, je to problém a já jsem strašně šťastná, že se mě povedlo přestat. Takže bojujte, držte se, držím všem palečky.

Les

Ahoj, nepochybně je to byznys. Osobně si myslím že to byla reklama, stejně jako se tu občas objeví někdo se "skvělou elektronickou cigaretou" :-). Ale byznys je i Champix, jenže ten aspoň funguje :-). Velká škoda že není dotovaný pojišťovnama, cena je pro spoustu lidí důvod proč to nezkusí.

Les

Ahoj všem :-). Debata o A. Carrovi tu byla už víckrát. Čte se opravdu dobře, vše má promyšlené a jako celek dává kniha smysl. Kdo nečetl dá se stáhnout zdarma z Uložto: http://www.ulozto.cz/xipjMLE/jak-prestat-kourit-allen-carr-pdf.

Marja

Zdravím vás všechny. Držím se,ale není to lehké.Nemá cenu podcenit braní Champixu, určitě bych potřebovala více než tu půlku ob den. Ale chci to takhle udržet, tak to snad zvládnu a nebudu muset dávku opět zvýšit.Já už nezačnu nikdy znova kouřit, no bych nechtěla všechno prožívat znova a šampík mě už stál tolik peněz, že znova bych to už neinvestovala. Takže teď vydržím. A vy všichni také. Já pamatuji, že kdysi šla v televizi reklama na Champix, ale pak přestala.Kdo ví proč? Jo a ještě si pamatuji, že Carr píše v knize, že kdo už přestal kouřit a pořád touží po cigaretě, tak je hloupý, protože nekuřák netouží po cigaretě.

Miš

Ahoj všem, stále nekouřím, zítra to bude 8 měsíců. Paráda. Vrátila jsem se z dovolené, tak toho mám teď trochu moc a nestíhám vás ani přečíst, ale už se těším, až si počtu a napíši víc. Zatím se mějte a držte se.

Petra

Ahoj lidičky, před rokem jsem se rozhodla, že vyzkouším Champix, protože mě kouření už hodně omezovalo. Začátky byly krušné a já si říkala, že to prostě hrozně pomalu utíká - byli tu na diskusi lidé, kteří už počítali stovky a stovky dní bez cigerety a já... já měla teprve 3... 10... 15 dní... No a dnes je to 330 dní. Jsem na sebe hrdá, že jsem to dokázala (15 let 20 cig. denně) a co více - se mnou přestal kouřit i můj manžel (17 let 20 cig. denně) a měsíc již nekouří můj otec (40 cig. denně) a jeho manželka (30 cig. denně). Champix považuji jako takový malý zázrak a doporučila bych jej každému, kdo se chce závislosti na nikotinu zbavit. Setkala jsem se však s jednou lékařkou, která kamarádovi řekla, že když chce přestat kouřit, tak musí chtít a dokáže to a nic mu nepředepíše - prej by se jí tím přečerpal limit... Od takovýchto lékařů pryč! Všem "odvykačům" přeji mnoho zdaru a pevnou vůli!

Marja

Petro, to je u vás v rodině velký úspěch, tolik nekuřáků.Je to důkaz, že to jde. A nás nové to inspiruje.Ta lékařka asi kecá, každý si platí šampik sám, tak tím nemůže překročit limit.Tak si to myslím. Svatá pravda je, že cigarety omezují a hodně. Nějakou vůli přestat to chce,ale jde to, někdy je dobře někdy hodně hůře.Jen vytrvat.

Konča

Petro posílám gratulačku a nejenom tobě, ale i ostatním. Skvělé. Doktorka je úplně blbá, protože neví, že champix je plně hrazen pacientem, takže z jejího limitu se naprosto nic nezkrátí pokud by ten recept napsala. Mějte se všichni krásně nekuřácky:-) Dnes má 20 dnů Zdenka - blahopřejííííí.

Ivča

Petro, gratuluju a tak trochu závidím, že jste do toho šli téměř všichni v rodině. Já tu moji polovičku nedonutím ničím. A vím, že to nemá cenu. Mě dřív, čím víc mě do toho někdo kecal, tím víc jsem byla "zabejčená". Každý na to musí přijít sám a chtít sám. Takže fakt tiše závidím a zároveň vám to všem moc přeju. Držte se všichni a užívejte voňavých letních dnů. Ikdyž dnes to moc na léto nevypadá, ale snad bude líp:-)

zdenka

Ahoj všem, tak dnes již 20 den bez cigarety, a jaké vlastně byly ? Střídá se pláč s radostí, děti chválí, těším se z každého dalšího dne, ale ta chut je pořád, v přítomnosti kuřáka natahuji , voní mě to, a nevěřím že mě to bude brzy i nevonět, když jdu kolem trafiky, beru to s radostí , žádné cíga, ale někdy doma , já se nelituji, ale jsou to muka, jen jsem měla zkočit dřív, snad není pozdě, a jedno pozitivum, pořád si doma vymýšlím práci, pomáhá to. Tak kdo váháte, jděte do toho , tohle rozhodnutí zvládám pouze proto že beru champix, já bych asi jinak nepřestala, a věřím že to dotáhnu do té doby co si budu říkat bejvávalo, nyní zatím ne, ještě po cigaretě opravdu bažím, mějte se, z.

Ivča

Zdenko moc gratuluju k dnes už k 22 dnům. Je to obrovský úspěch a zároveň obrovská radost. Byla jsem v těch začátcích na sebe strašně pyšná a vlastně jsem do dneška. Takže bojuj, bude líp a líp. Já teda když sedím vedle manži a on kouří, tak mě to voní stále (po téměř 3 letech). Ale už mě to nechybí a když přijde někdo do kanclu, tak poznám, že je kuřák. Ty lidi děsně smrděj. Nejhorší je, když vylezou z auta v kterým kouřili. To je teda pocuc. Když si uvědomím, že jsem taky tak smrděla, je to děs. Takže zdravím všechny a držím palce.

Les

Taky gratuluju, výborný začátek :-). Chuť je už jen psychická, kuřáci mi smrdí. A to tak že už nadávám a když to jde tak se tomu smradu snažím vyhnout. Nejlepší jsou ti co si zapálí uprostřed davu na koncertě, to bych pak vraždil :-). Krásný den všem nekuřákům

irena

Petro blahopřeju k tolika nekuřáckým dnům tobě i celé tvé rodině . Ta doktorka je trochu mimo , namachřená koza, místo aby plnila přísahu a chránila zdraví pacienta , blbě pindá. Zdeni a tobě taky gratulačka,jenom s tou prací nepřeháněj,neboj bude líp , vždyť ty to víš.

Marja

Ahojte.Také se držím, stále půlka šampíku ob den. Kouř mi stále voní a chutě jsou stále.Ale už nikdy více. Vím, že kdybych si zapálila, za velmi krátkou dobu bych chtěla zase přestat a znova to všechno prožívat, to ne. Tak jen vydržet, chce to čas.Říkají všichni tady.

zdenka

Ahoj, souhlasím s Marjou, já např. dnes mám obrovskou chut na cígo, ale co by následovalo víme, jedu se nyní podívat za synem na ryby, musím z baráku, zabavit se, jinak děti jsou ze mně docela paf, moc tomu nevěřili, mějte se !!!!!!! Z.

Les
1x

Zdravím všechny statečné nekuřáky :-) Odvykačka je pro většinu lidí těžká. Je to prostě závislost na kterou si tělo dobře navyklo. Ale ta svoboda stojí za to, ani ranní kašel mi nechybí a i peníze se dají utratit také lépe :-). Cigarety jsou svinstvo. Krásný den

Marja

Les, ty vždy tak krásně povzbudíš. My se Zdenkou se držíme a co další nováčci.neozývají se.

Šárka

Zdravím všechny abstinující kuřáky. Mě se blíží 50 dní bez, a to se mi za 30 let ještě nestalo. Je to naprosto skvělý pocit. Na dovolené to sice bylo občas náročné, ale vydržela jsem. Když jsem měla chuť si zapálit, dala jsem pusu mému kouřícímu manželovi a hned mě to přešlo, ta chuť byla odporná.CH neberu už 14 dní, je to hlavně o hlavě. Každý to má jinak, ale bez CH bych to nedala. Od soboty jsem se ještě dala do boje s tuky, které sice přibyly, ale určitě to stojí za ten krásný pocit svobody.Jsem ráda, že se holky tak skvěle držíte a dík všem za ty příspěvky tady! Pěkný den.

zdenka

Hezký den, právě jsem se vrátila od lékaře a mám opět další champ., nechala jsem si napsat 2 dávky a snad to už pak bude i bez champ. Ale to se uvidí, zatím to je na dobré cestě. Ale ty kila se ukazují , co jsou navíc, hlavně v břiše, Šárko jak bojuješ s těmi kily ? Já mám chut k jídlu hlavně večer, snažím se držet, hezký den.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce