Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Šárka

Zdeni, jím 5xdenně menší porce, dostatek tekutin a pohyb, žádná dieta, jen zdravý životní styl. Mám to na sobě ověřené funguje to co týden, to 1/2 - 1kg a tak by to mělo být. Hlavně žádné cukry, já jsem se ale tím nekouřením doslova rozežrala, takže se snažím dostat do normálu a jde to. Ono když se chce, tak to jde... DRŽ SE!!!

Jiří

Zdravim, jiz to bude neco kolem 10 mesicu, co jsem prestal kourit. Myslim si, ze tento medikament by se mel, dle meho, stat zakladnim prostredkem pro lecbu koureni. Jen pro rekapitulaci meho „boje“ uvedu, ze nejhorsi byly prvni dny, tydny a mesice, nejspis jako u vsech ostatnich neresti. I ja, byt jen 6-lety kurak pri spotrebe 10 cigaret denne, jsem si myslel, ze to nedokazu; vyzkousel jsem zvykacky; e-cigarety, coz je naprosto nehorazny zpusob, jak ne-prestat kourit. Vzdy jsem vydrzel jen par dni, neuspesne. Co si pamatuju, mival jsem strasne bolesti bricha pri uzivani cele tablety, tudiz jsem snizil davkovani na polovinu, to uz bylo prijatelenejsi. Tydny mesice ubyhaly, chute slably a obcas jsem zapominal na svou davku, coz me jaksi potesilo, protoze to znamenalo, ze uz na koureni prestavam myslet. Nepribral jsem a nezhodil ani jedno kilo po dobu uzivani a ani po ni. Mozna ze se mi zvysila chut k jidlu, ale co se zvysilo urcite, byla kapacita plic; uz zadne zadychavani do schodu atd.. Pred Champixem jsem mival problemy se spanim; mnohokrat jsem usinal kolem druhe hodiny. Pri uzivani jsem myval zvlastni a velmi zive sny, tim si nejspis projde kazdy. Unava behem dne se dostavila take, ale byla to spise takova prijemna unava. Vecer jsem zacal ulehavat relativne v klidu a hlavne bez koure; a do ted zpravidla usinam do pul hodiny. Doporucil bych Champix kazdemu, za pokus nikdo nic neda, snad jen vyhodi 1k do vzduchu, no booze. Stale lepsi nez v 50 dostat infarkt nebo raka a po zbytek nuzneho zivota si vycitac: „Ze ja vul neprestal, dokud jsem mohl.“ O penezich, smradlavem obleceni atd. ani nemluve. Good Luck

Ivča
1x

Ahoj všem. Šárko s těma kilama bojuješ dobře. U mě to bylo teda horší. On už samotný nikotin zrychluje metabolizmus 7 x, jak jsem se dočetla, takže už jeho vysazení je obrovská změna a ještě se cpeme častěji, než když jsme kouřili. Je to potom jasné jak to dopadá. Takže nejdřív se bojuje s nikotinem, potom s kilama. Tak Zdeni nezoufej, nejseš v tom sama a jak píše Šárka, chce to úpravu jídla, hlavně pohyb. Jiří, tobě gratuluju k hladkému průběhu. Vidíš, ty jsi kouřil 6 let, 10 denně, já kouřila víc jak 30 let, 30 denně. Takže si dnes po víc jak 2,5 letech nekouření připadám jak hrdina. Hlavně tenkrát když jsem nekouřila první den, týden, měsíc, to bylo radosti:-) Champix je fakt zázrak a kdo váháte a jenom nás čtete, tak běžte do toho. Hlavně musíte chtít přestat, být pevně rozhodnutý a o ostatní se postará champix. Všem krásný letní den.

zdenka

Ahoj všem, hlásím že dnes je to 30 dní bez cigarety, champ. beru stále a nhed tak naskončím, není to jednoduché, ale tak nějak mne to nakoplo . Tak se držte. z.

Pepi

Ahoj,mám na vás otázečku. Loni jsem champix brala ,dobrala a nekourila.Pak nastal zlom v rodinném životě a kouřit sem začala znova. Nyní jsem si koupila Champix znovu mám vyjezeno 12 dni,ale stale bez uplného efektu. Máte někdo zkušenosti s tímto? poradte prosim kdyztak co dělat nebo zda vycka nebo tak....... Předem moc děkuji Pepi

Les

Ahoj, jestli to chápu správně, tak čekáš až ti přestanou cigarety díky Champixu chutnat. Není to obvyklé ale tuším Marja přestala až po měsíci, takže pokračuj a uvidíš. Osobně bych už ale cigarety zahodil protože sám lék nestačí, je třeba i pevná vůle a odhodlání. Budeš mít díky tomu navrch v krizových situacích. Protože ne díky léku ale protože TY CHCEŠ přestat a povede se ti to. Samotná čísla jsou jasná: šance bez léků 3 %, s Champixem tuším 30 % po roce léčby. A pro tebe ještě větší protože už máš zkušenost z minula. Hezký den

Filip

Ahoj, byl jsem ve stejne situaci. Na sobe jsem pozoroval ze pry druhe kure zabira ze zacatku pozdeji. Staci vydrzet nebo tomu trochu pomoct. Hodne stesti

Ivča

Pepi, já bych zas radila netlačit na pilu a vyčkat. Já přestala až 16. den a přišlo to zcela samo (po 35 letech hulení). Ale každý to máme jinak. Ale silou vůle bych určitě nepřestala. Pokud to máš v hlavě srovnané a víš, že chceš přestat, tak věřím, že champix zabere právě včas. A Zdence moooc gratuluju k 1. měsíci bez toho humusu. Super!!! A děláš moc dobře, že bereš stále. Opravdu to nepodceňuj. Mě se těch 5 měsíců zobání vyplatilo.

Megan

Ahojky. Tak všechny srdečně zdravím. Jsem zpět z Egypta a opět super!!!!! Žádné kouření se samo sebou nekonalo. Za měsíc tři roky. No toto letí. Mějte se krásně a nekuřte

Marja

Pepi, jen vydrž.Pak tomu musíš trošku pomoct a odhodlat se ke dni D.Ale ještě máš čas.Hlavně to nevzdávej.. Jsi další, která po úspěšném nekouření, znova začala.Napiš pocity, když jsi znova začala a za jak dlouho jsi zase chtěla přestat? Megane, ty už jsi za vodou, vítám tě zpět a je fajň, že tady aspoň občas napíšeš i coby nekuřák.

Vlasta

Dobrý den,tramtadadáááá hlásím,že stále nekouřím 1.7. to byl přesně rok a už si ani vážně nevzpomenu ani u vínka či u pivka už prostě vůbec,kilečka mě trochu stále trápí ne a ne to jít dolu,ale nevadí hlavně,že nekouřím.Zbylo mi 17 prášků po 1mg,použitelné do 01 2013 kdyby měl někdo zájem samozřejmě levněji než v lékárně :) Držím všem palečky je to skvělé nekouřit mějte se krásně a vońavě :)

Konča
1x

Ahoj Vlasto, jsi hvězda:-) posílám obrovskou gratulačku. Statistika nekuřáků se pěkně rozrůstá:-)

Šárka

Hlásím, že dnes mám50ti denní výročí bez smradu. Je mi lépe a radostněji a na oslavu jsem si koupila nový parfém, který mě stál méně než 2 kartony týdně. Co ostatní nováčci? Vůbec tu nejste, nepíšete... Doufám, že se držíte!!!

Ivča
2x

Šárko, Vlasto, oběma moc gratuluju. Je fajn Vlasto, že máš už ten krásnej pocit, že seš za vodou. To je důležitý. A Šárko, super nápad koupit si za odměnu parfém. Tak se držte. A co Pepi, jak to s tebou vypadá?

Marja

Šárko, gratuluji.Já se také držím, šampík stále půlku ob den.

Les
1x

Kouření je NEMOC. Léčme se a mějme z toho radost :-). Gratuluji všem co to zkoušejí, není to vůbec snadné. Ale chodí sem dost lidí co už to dokázali tak to musí přece jít :-). Přeju krásné dny bez kouře a závislosti

Vlasta

Ivča samo taky :) děkuji rok s Vámi vše prožívám .)

Vlasta
1x

Ivča taky můj borec

Megan
1x

Vlasto, gratulujki k ročíku. Jsi borka. Jinak všechny moc zdravím

Vlasta

Ahoj jste všichni úplně nejlepší a drželi jste mě dost nad vodou děkuji Vám Konča,Irča,Stenly,Megan je Vás hodně a uteklo to jako voda rok to není možný :)) a nikdo nechcete ten champ Vy co ještě bojujete?? za pár kaček :)

Konča

Fakt to letí. Já mám dneska za sebou 25 měsíců. Zdenka je nováček, tak dost možná, že by ten tvůj zbytek champixu Vlasti vzala. Stejně jsme tady všichni borci a hvězdy. Zítra Standa oslaví 2 roky a za pár dnů do statistiky přibude i Stenli :-)

Daniela

Dobry den, za kolik byste prosim prodala Champix? Moc dekuji. Daniela

Daniela

zapomnela jsem poslat kontakt, 733164372, dekuji moc

Vlasta

Dobrý den,vůbec jsem si nevšimla vašeho příspěvku, už je prodaný.

Friduča

Nejdou mi Fifinky :( A nekouřím...:)

zdenka

Ahoj, nyní moc nepíši, máme velké starosti s mamčou,jinak nekouřím, beru champ. dál. Pokud Vlasti se domluvíme, tak si ho odkoupím, hezký den všem. z,

Vlasta

Zdeni dobře,tak si napíšeme na email ju?Můj je: [email protected] a písni mi ať vím i tvůj.Krásný den všem pa.

zdenka

Ahoj všem, tak vás tady opět pročítám, a ani se to nezdá, ale já mám dnes 40 dní bez cigarety.Zatím jen slabé zlepšení dýchání, testovala jsem to do schodů, je to opravdu lepší, trochu ale přece, co se týká peněz tak bych bývala určitě prokouřila 2800 kč, ale zatím nemohu o penězích mluvit, protože jsem investovala do champ. A mám jeden fígl, pokud ta chut je velká, stává se to, tak se zbalím a jdu se prostě projít do lesa, pomáhá to.Tak se drž i vy. z.

Jaňule

Dobrý podvečer dámy a pánové. Je to již měsíc, co beru Champix a je to bez problémů :-) U mně to bylo veskrze tak, že jsem se potřebovala dostat přes první týden, pak už jsem měla nutkání Champix přestat brát. Snížila jsem si ho na 0,5 mg denně a je to super. :-) Mám pocit, že je to tak trochu placebo, ale což. Hlavněže pomohlo.

Les

Skvěle, jen tak dál :-). Champix je hodně silný, žádné placebo. Nedávno se objevil článek jak ho testovala americká armáda, takže to zrovna vitamíny nejsou. Krásný nekuřácký den všem

Ivča

Zdenko moc gratuluju ke 40 dnům bez těch jedů. Super. Teď už to půjde samo. Jaňule, tobě taky velká gratulace. Já teda nemám pocit, že champix je placebo. Na mě by to určitě nezabralo po 33 letech šílenýho kouření. Brala jsem poctivě 5 měsíců a vyplatilo se. Ale je to individuální. Každý má závislost jinou a obdivuju každého, kdo přestane jen tak, bez berliček. Ale i my jsme velký borci. Ale radím každýmu kdo nás jen čte a ještě váhá. Champix je fakt obrovský pomocník. Přikládám odkaz na článek, kdo uvažuje o e-cigaretě. Od začátku tvrdím, žeje to pěkný svinstvo. http://zena.centrum.cz/zdravi/zivotni-styl/clanek.phtml?id=753590#utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-2

Marja

Všem gratuluji k dalším nekouřícím dnům.Já už beru šampík půl ob dva dny.Je to 5 měsíců bez cigaret. Ale začala jsem trošku používat Paipo. Les, je mi jasné, že šampík není vitamín,ale kde jsi o tom výzkumu četl? A nebo to raději ani nechci vědět.

Les

Ahoj, už jsem to nenašel. Byl to článek o pokusech americké armády na dobrovolnících a jeden z výzkumů byl i s Champixem. Ve světě se objevily i varování ohledně působení na psychiku a následné deprese s rizikem sebevražd. Osobně si myslím že to bylo díky odvykání obecně a někteří lidé by to nezvládli bez Champixu vůbec. Champix je i přes některá rizika zatím to nejlepší co je na trhu. U nás v ČR si nejde nevšimnou masivní kampaně na E cigarety, osobně jsem skeptik ale hodně lidí si to pochvaluje a nám exzávislákům aspoň nebudou smradit pod nosem :-). Nějaké objektivní data zatím myslím zveřejněné nejsou. Krásný slunečný den všem

Jiří

Pokud jde o zbyle prasky - mam doma jeste 17 nevyuzitych tablet. Klidne bych se jich zbavil za nizsi cenu nez jsem je nakoupil (expirace 30. 6. 2013). Zbyly z duvodu, ze jsem bral pouze polovicni davku. Mail: [email protected]

zdenka

Ahoj, je sobota a prší, ale je mě i tak fajn, a to proto že nekouřím, díky champ., i díky vaší podpoře, a i díky svému odhodlání, již druhý měsíc bez cigarety je pro mne i docela zázrak, jenom vydržet, champ. beru stále, zatím se bojím vysadit, kdo váháte také začít nekouřit touto cestou, neváhejte, dá se to zvládnout, všem hezký víkend, at se daří. Z.

Marja

Zdenko, dobře se držíš.O vysazení šampíku já ještě vůbec neuvažuji, po všech radách, co jsem tady četla.když už jsem se na šampík dala, rozhodně to neuspěchám, tak jako při prvním pokusu.Cítím, že ještě vůbec nejsem za vodou, absťáky jsou stále,ale zvládnutelné. Také se mi zdá neuvěřitelné, že jsem do dokázala.nekouřím už 5 měsíců.

Konča

STENLI JELIKOŽ DNES MÁŠ SVŮJ 366 DEN BEZ CIGARET, COŽ JE 1 ROK (LETOS BYL ROK PŘESTUPNÝ), TAK TI POSÍLÁM OBROVSKOU GRATULAČKU. JSI DALŠÍ BOREC, KTERÝ DOKÁZAL PORAZIT HNUSNOU ZÁVISLOST NA NIKOTINU. TVŮJ BOJ BYL PŘETĚŽKÝ, ALE TY JSI ZDOLAL TEN SVŮJ "MOUNT EVEREST"

Marja

Stenli, také gratuluji, máš můj obdiv a doufám, že tě budu následovat.

Stenlák

Ahojky děkuji všem za přání ! Moc mě to potěšilo a vážím si toho . Marjo jsem rád že ti to jde . Někdy to drhne znám to :) ale jak já říkám jediné co se počítá ve finále je ten výsledek . Není moc zajímavá ta cesta ale ten vytoužený cil . Někdo tu cestu prospí , jiný probolí jako já :) ale výsledky se počítají . Ládíku a co ty v Roudnici ? Strašně dlouho jsi nepsal co s tebou je stále 4 ? Megane co chalupa podlahy vylité - omítky hotové ? Fridučo jak to že ti nejde login na fifinky povoli si v prohlížeči cookie smazej staré nepotřebné soubory a bude to makat nic na tom není . Zdeni držím palec .

zdenka

Ahoj, Stenláčku díky, věřte že pořád a právě nyní ta chut se vrací, ale spláchnu to sklenicí vody a pomáhá to, právě jsem vyčistila okna, nyní se nadlabu, mírně, ach ty kila, a jedu s vnučkou do Kladna. Všem hezký den. z.

Les

Je skvělé nekouřit :-). Pište a chlubte se ať se přidají další a nemusíme kouřit pasivně. A samozřejmě taky gratulačka Stenlymu, jen víc takových příkladů. Přeju krásný víkend všem statečným

zdenka

Hezký den, již to bude pomalu 2 měsíce co nekouřím, ale nyní se stává že až jako chraptím , škrábe mě v krku a i vykašlávám, snad je to tím že se průdušky čistí? Máte někdo podobné zkušenosti ? Přeji všem hezký den. z.

Les

Ahoj, může to být čištění plic. Není to neobvyklé i po delší době. Hezký den

Šárka

Zdeni, jsi hvězda!!! Já už to zvládám bez CH, myslím si, že je zbytečné brát ho tak dlouho, jak doporučují, ale ono jim jde o peníze, tak proč by nedoporučovali. Je to zázrak na začátek, mě stačil necelý měsíc s CH a teď to jde v poho i bez něj. Zbylo mi 14 tbl., tak pokud je chcete /pošlu zdarma/, písněte. Mějte pěkný den!

zdenka

Přeji hezký den, Lesy máš pravdu, to se tělo začíná čistit, tak snad bude líp a líp, ale věřte že je to takový hezký pocit nekouřit, vše se začíná srovnávat, Šárko pokud ty prášky už nechceš, budu moc ráda, to víš každá koruna je nyní dobrá, moc děkuji. [email protected] , můžeme si napsat a domluvit, posílám ti mail, hezký den. Z.

Megan

Stenláku, taky moc gratuluji k ročku. Jsi borec. Jinal omítky hotové, topení taky, podlahy vylity. Ještě obložit koupelny, dodělat sádroše a je vnitřek téměř hotový.

Konča

Ahoj Megánku, to vypadá na brzký nekuřácký srazík u vás v novém domečku :-)

Ivča

Zdraví všechny začínající i pokročilé nekuřáky. Šárko, ti co kouřili třeba 30 let, tak tam bych délku braní champixu raděj nepodceňovala. Je fakt, že každý to má jinak. Už se tady o tom napsalo hodně. Ale bylo jich dost, co to podcenily, začali zas kouřit. Já bych klidně těm dloholetým a silný kuřákům radila min. 5 měsíců. Ale poslední měsíc třebu už jen půl nebo jednu tabl. denně. Je dobré postupně ubírat. Tak se všichni držte.

Šárka

Ahoj Ivčo! Já jsem z těch 30ti letých kuřáků a posledních 5 let jsem byla na 30 - 40ti denně, takže hulič největší, ale opravdu mi to stačila jen 1/2 CH a měsíc. Kdybych neměla ty zdravotní a psychické problémy, které mi to vyvolalo, tak bych možná poctivě zobala dál, ale nedalo se. Teď jsem srovnaná po všech stránkách a nekouřím. Takže je to opravdu individuální a nejpodstatnější je chtít přestat. Zdravím všechny bojovníky se závislostí!

zdenka
2x

Ahoj, Šárko vše došlo, máš o de mne mail, a strašně moc děkuji, jinak k tomu champix., já před 5 lety jsem se odnaučila během krátké doby, brala jsem champ. tajk 2 měsíce, možná kdyby manžel nezemřel tak opravdu nekouřím, nevím, v ten osudný den jsem po ní šáhla a jak to dopadlo, víme.TAK JSEM ZATÍM NA CHAMP. 62 DNÍ, Mám ještě 44 champ., nyní od zítřka zkusím brát 2x půl, a snad už to bude stačit, obdivuji Šárku a hlavně všem přeji at jsou nekuřáci, pro mne je to velká osobní výhra, a už i začínám jít do plusu s penězi, investovala jsem celkem 3.360 kč, ale už bych zhruba prokouřila pomalu 4.000 kč. NEKOUŘÍM 57 dní. Snadné počty. Tak kdo váháte, zkuste a uvidíte, máte na těchto stránkách dost inspirace. Stojí to za to, a další den je lepší, mám kamarádku, hodně kouří, přemlouvala jsem jí a ona mě řekla že se nebude týrat, prostě nechce, ale to je každého věc, mě to trvalo dlouho, než jsem to zvládla, chutě jsou, i někdy v noci se vzbudím a prostě ta chut je, ale už je to méně a zaháním to vypitím sklenice vody, a navíc , také se mě srovnal tlak, beru mín léků, a v noci jsem se k ránu potila, nebylo to příjemné, a je to také pryč, další důvod proč NEKOUŘIT !!!!!!!!!!!!!! Z.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce