Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
milena

Dnes to mám 3 týdny bez cigára.Hurá.Jsem opravdu ráda .Tak se mějte všichni moc pěkně.Ahojky.

milena

Jsem tady ještě jednou,známá z německa mě ted psala,že champix poškozuje srdce,prý hrozí i infarkt,nevíte někdo něco.Snad to má poškozovat srdeční chlopně.

Stenlák

Ahoj mileno ale ano poškozuje a nejen srdce :) Nesmíš to všecko brát tak vážně . Krabička Malborek ti to srdce zdevastuje daleko víc . Tomu věř . Vyjma toho pokud si četla jak je mě po champixu blbě ! Nehorázně tak buď ráda že to jíst můžeš lupni to do sebe a nekuř .

Míša

Ahojte všichni :-) hlásím 66 den bez hnusu a manžel 64 .-) Zvládáme to skvěle, já už bez absťáků i bez chutí a u manžela už je to taky o moc lepší. Zítra odjíždíme na dovču, tak snad nám vyjde počasí. Mějte se tu všichni krásně, nekuřáci vydržte a nekuřte!! :-))

Jana

Tak já dnes začínám 7. den s CH. Už od soboty kouřím jen 3 denně, ale ještě pořád si neumím představit, že si nezapálím ani jednu. Snad to přijde! Jinak depky ani nic takového nemám, což při pokusech bez CH byly nehorázné.

Ivča

Krásné letní ranko všem. Jano, neboj přijde i první den bez cíga a je to úžasný pocit, tak fandím a pokračuj. Míšo, jste borci a závidím, že jste šli do toho oba. Je to dvojnásobná radost. Mileno gratuluju ke 3 týdnům a že je champix asi ne zrovna ideální pro zdraví, to je jistý, ale bereš to max. půl roku a ten nikotinový hnus to určitě nedožene ve škodlivosti, přesně jak píše Stenlák. Zatím to tady s nikým neseklo, tak pěkně pokračuj. Ono už to, že to není volně v prodeji o něčem napovídá. Ale nedám na champík dopustit. Prostě zázrak. Mějte všichni krásný den. Já se pokusím zdrhnout dřív z práce.

Konča

Mileno posílám gratulaci. Já jsem champix brala víc jak rok, z toho půl roku denně nebo obden malou dávku. Na jaře čtvrt roku po vysazení champixu mi na transfuzce naměřili sinusovou tachykardii, takže jsem musela na kardio vyšetření. EKG+ultrazvuk. Vše v bylo normě. Doktor akorát řekl, že pokud se mi srdíčko rozbíhá rychleji, tak že na tom nevidí nic špatného. Kdyby byl champix nějaký sajrajt, tak by určitě něco našli, když jsem ho brala tak dlouho.

Konča

Míšo samozřejmě i vám posílám gratulačku. Kam jedete na nekuřáckou dovču?

Konča

Jani, neboj, den D se dostaví. Zvládneš ho dobře. Uvidíš:-)

Konča

Sylvo moc ti přeju, abys to zvládla. Důvod máš parádní. Zubař ti říká pravdu, takže bojuj, stojí to za to:-) A co ten tvůj kuřák? Nechce se přidat k tobě? Snad ti v bytě nekouří?

milena

Tak diky,na srdce myslet nebudu a champix budu papkat.Mějte se všichni pěkně,ahojky.

Friduča

Dobré ránko, jsem zpět z Chorvatska...v této zemi jsem byla po delší době a opět mě nenadchla... Dovolená se povedla na jedničku, ale za srdíčko mě to nechytlo..Fotky jsou opět na Orbionu, jako vždy... Všichni jste velký šikulky, myslím na vás, čtu vás a až bude čas podám info o sobě :(

pepa

Tak jsem na 2 dny v praze, jedu v pátek na 4 dny do německa, pak za pár do chorvatska a v říjnu do turecka, takže jsem mimo a ozyvám se jen občas. zdraví tesně před odchodem na pivo pepa. Jo a furt nehulim.

Mergan

Ahojky všici. Právě jsem si pročítal diskuzi a už jsem se lekl, co je s Fridučou a Pepem. Vše se vyjasnilo:-) Ládíku, jak to, že nepíšeš darebáku jeden:-) Lubane, co ženy a hokej? Končo, ty jsi se teda zase rozepsala. Za chvilku budeš větší dopisovatelka než loni Friduča Jinak všechny moc zdravímn a hlavně nehulte

sylva

Ahojky, hlásím 17 den nekouření. Dá se to, ale pořád mám na něco chuť. Ale po dávce mě to vždy přestane. Končo, ten můj spolubydlící kuřák je moje matka (invalidní), sice nekouří tolik, ale kouří. Bohužel jí nemůžu poslat ani na balkon. Snad to zvládnu díky této diskuzi a díky vám všem, co se o to pokoušíte také.

Ivča

Dobré ráno všem. Hlavně, že Fridu, Megan, Pepa dali o sobě vědět. Pepo, pěkně si užíváš cestování. Chodíš taky někdy do práce? Sylvo, určitě to zvládneš. Maminka ti bude závidět a třeba se pokusí taky přestat. Ale já žiju taky s partnerem-kuřákem a opravdu to jde. Ráno jdem s kafem ven a pod nos mě jde kouř z jeho cigára a já nasávám. Blbý je, že mě to pořád voní. Ale vím, že nesmím ani práska, jenom tu inhalaci si povoluju. Všechny zdravím, čeká nás další krásný letní den, tak si to všichni užijte. Je brutální, že většinou jsme v práci, ale co se dá dělat.

Jana

Ahoj všem, včera jsem měla 8. den s CH a nekouřila jsem celý den. Dalo by se to vydržet v pohodě, kdybych na to kouření nonstop nemyslela! Jak dlouho vám trvala tato fáze?:)

Konča

Pepo a co že jsi tak skromný? Neoslavil jsi náhodou před pár dny půl rok bez cíga? Posílám fanfáru ♫♫♪♫♪♫ a obrovskou gratulačku. Jsi borec. Já už měla strach, jak jsi na jaře avízoval, že si v srpnu zapálíš, žes tak udělal a zachutnalo ti to. Cestování si užij, mě nezbývá než tiše závidět. Turecko bych též ráda shlédla. Pokud se tam někdy podívám, tak si určo nenechám ujít Kapadocii a bavlněný zámek. Doufám, že šplouchat již přestalo?

Konča

Fridu, fotky super. Sylvo, drž se. Jak píše Ivča, třeba se maminka přidá. Jani i my jsme na ten smrad mysleli. To jsou ty krutý začátky, ale to časem odezní. Nejhorší je první měsíc. Dá se to zvádnout.

Jana

Měsíc??? Jáááj, tak to bude teda běs.

Konča

Megánku když s klienty v práci si moc nepokecám a v kanclu jsem zůstala sama a tak není s kým pokecat. Jedině tady na diskusi. Až mě budete mít dost, tak napište ať držím hu.. ne ať vypnu počítač:-D

Stenlák

Dobré ráno všem .

pepa

Končo nešplouchá, ale v hlavě je někdy jako po povodni. Před 12 dny cigárko bylo, větší polovina, ale předtím jsem týden bral ráno večer champix. Možná ta chuť nebyla tak super jak jsem čekal, ale o to šlo. Takže opět jedu beze šluka dál, další možná v polovině října. Bez těch termínu dopředu, kdy si to dovolím, už bych asi hulil. Zdraví a větší potěšení z jiných věcí než cigárek přeje Pepa.

Sylva

Krásný den, mám dovču, tak se tady "ploužím" a pak se půjdu natáhnou na sluníčko. Další den jsem zvládla, i když včera v noci, jak se nedalo spát, jsem měla šílený myšlenky na to cígo. Ale nebylo nic a jsem ráda, ráno jsem si lupla CH a dobrý. Jinak myšlenky mám pořád a jak tu píše Ivča i já strašně ráda čuchám ten "smrad", vůbec mi to nevadí, spíše naopak. Venku to od těch kuřáků vyloženě vyhlédávám. Všichni, kdo se musíte dneska pařit v práci, vydržte... a nekuřákům držím palce. Jdu něco uvařit k obědu.

Konča

Umím si Pepo živě představit tu pachuť a motání hlavy při té první. Ovšem při druhé jsem už v tom lítala znovu. Takže já už to raději ani nepokouším. Loni jsem přesně po dvou měsících ulítla začátkem září, když jsem se dozvěděla, že má tchýnča raka. Od té doby ani čouda. Jsem moc šťastná, že je to za mnou. Další odvykačku bych už asi nezvládla. Takže důležité je, že stále bojuješ. Přeji krásné zážitky z Chorvatska a šťastný návrat :-)

Konča

Sylvo, při mém prvním odvykání jsem si vyhlédla nějakého kuřáka a s nadšením jsem šla za ním a slastně jsem nasávala. To bylo během prvního měsíce. Pak se to zvrtlo a ten kouř mi začal příšerně smrdět.

Jana

Ahojky, přemejšlím, že si ho nechám taky napsat. kouřím cca 9 let, předtím jsem kouřila na přelomu základky a střední, to jsem se ještě hecla a stačila vůle a 3 roky bez cigaret, teď už ne. Mám silnou chut. Můžete mi říct, kolik stojí a případně kolik přispívají pojišťovny, nejlépe OZP, když jdete do některé z poraden? Děkuju

Konča

Jani, předepsat může jakýkoli lékař. Balení na 14 dnů stojí cca 1000 Kč a balení na 28 dnů stojí 1900 - 2000 Kč. Ovšem v každé lékárně se cena liší. Já našla rozdíl v ceně na velkém balení 104 Kč. Když jdeš do protikuřácké poradny, tak dáš 30 Kč za návštěvu. Kdysi některé poradny dávaly startovací balení zdarma. Dnes už asi nic nedávají neb nejsou peníze. To samé to bude se zdravotníma pojišťovnama. Každá pojišťovna má www stránky a tam si najdeš na co se přispívá. S champíkem ti to půjde snáz. Takhle se zbytečně moc trápíš. Ve větších městech jsou i plicní ambulance při kterých bývají taky protikuřácké poradny. Tady v OL jsou dvě protikuřácké poradny. Jedna ve fakultní nemocnici a jedna na plicní poliklinice. Někteří lékaři můžou zdarma dostat tzv. neprodejný vzorek Champixu, který mají na rozdávání pro pacoše.

Konča

Pokračování neb jsem musela 3x umazávat již napsaný text neb to bylo delší jak 1000 znaků. Doprčic. Až budeš mít recept, tak si neber startovací balení, ale vezmi si balení pokračovací a něco málo ušetříš. Obě balení na 14 dnů jsou za stejné peníze, ale ve startovacím balení je na první týden poloviční dávkování, takže to nahradíš, když ty silné tabletky z pokračovacího balení rozpůlíš.

Ládík

Zdravím všechny nekuřáky (i ty potencionální). Když mě Megan vyzval, tak něco napíši. U mě stále vše stejné. Nyní si užívám klidu, rodina na dovolené, krásný staromládenecký život, včera například perfektní fotbal. Diskuzi sleduji stále (jen nepíši). Sleduji i Třebíč, ta je v telce každou chvíli, tam to žije, hlavně až označí všechny sloupy, tak budeme mít všichni při kolaudaci výbornou orientaci. Zdravím všechny. Poslouchejte svou nekuřáckou prezidentku Konču, Zdravím Irenku, Ivču, Fridu a prostě všechny (abych na někoho nezapoměl) Jo , a snažím se trochu zhubnout.....již 20dní jsem neměl nic, ale fakt nic i jen trochu sladkého (ani zmrzku a tu miluju) a je to určo dobře. Tak zatím. Až půjdete na procházku po svých městech, tak si všimněte, kolik budou muset zavřít trafik, až všichni přestanou. Nekouření zdar. Konči měk se hezky.

Konča

No konečně ses Ládíku taky ozval. Nechtěl bys nám tady dělat prezidenta? Bez tebe je tu fakt smutno. Jsem si zvykla na tvé výborné příspěvky a najednou nic.... Jak to děláš, že se udržíš jenom číst a nic nenapsat? Taky si nemáš s kým pokecat jako já. Zmrzku zkus nahradit mraženou ovocnou dření. Teď je ovoce dost, tak si to můžeš umixovat a zmrazit doma, samozřejmě bez přidání cukru. Je to taková "z nouze cnost". Ty sloupy veřejného osvětlení je ale dost dobrý nápad - taky jsem viděla, ovšem prča bude, až to nějaký "vtipálek" přesprejuje. Ládíku přeji úspěšné hubnutí. Mě se momentálně nedaří. A piš!

Ivča

Ládíku, aby nepřišel absťák na sladký. Já sladký vůbec nemusím, ale jednou za čas si tělo požádá,tak mu dopřeju. A co kila, jdou dolů? 20 dní je hodně dlouhá doba. Držím palce, ať se hubnutí daří. Taky bych potřebovala. Asi 3 kila jsou dole, ale dál to jaksi neleze. Pepo, co to vyvádíš???? To já bych byla v pr.... Hlavně, že to ustojíš. Moc bych to nepokoušela být tebou. Raději ještě zobej champik. Jano neváhej a běž pro recept, vyplatí se to. Držím palce. Ahojda všem.

Ládík

Konči, tak poprvé od tebe vidím chybnou radu. Ta věta...můžeš si umixovat a zmrazit...., tak to ne. Víš co to bylo námahy, času, rozbitých věcí a jiného, než jsem byl uznán za nezpůsobilého i jen pro vstup do kuchyně nebo na nákupy ? To se nedá, ukázat, že něco umíš. Doma samá ženská, v telce pořád fotbal...to radši budu i bez dřeně. Nemám s kým kecat, ale v těchto hodinách je pro mě jen jeden úkol...schovat se před tím vedrem. Pro mě..již , aby byla sobota. Zatím Jo a prezident , ne, to musí být nekuřák a ty na to máš nejvíc. Já mám, již přes 500 o čtyřkách a držím (někdy sice s problémy, ale o víkendech jsou někdy již i jen jedničky).

Stenlák

Ahoj . Veteráni přejdou ty nutkavé stavy na ten smrad :( ? třeba za 2 měsíce ? dneska jsem spal dvě hodiny probudil jsem se v 3.00 a myslel sem na to svinstvo hodiny . 10 dnů bez ciga . Paní doktorka Králíková neříká tak docela fakta prej pocit trvá desítky sekund jj u mě i desetitisíce ! Zatím to dávám snažím se nebýt nafrňenej nicméně už si ani tak pevně nevěřím . Kdyby se to nezlepšilo do 2 měsíců tak asi Fajfka . A co Sigrid chodí sem ještě ? Kouří nekouří ? Přeci jen na Kašperku je krásně ... CHjo bych se s chutí zahrabal. S

Stenlák

Na Sigrid se ptám protože kouřila to co já 50 za den v době kdy začla abstinovat . Pokud je tu někdo kdo to zmákl ustát v takové dávce cigaret za den - napište mě prosím . Ono není jedno zda 15 nebo 45 .

Ládík

Vychloubání....výsledky jsou. Za 20 dní 3,2kg. (z velkého základu to ze začátku ubývá hodně). Ale budu pokračovat. O abs´táku zatím ani náznak.

Konča
1x

Ládíku, to je rada co by starému mládenci neb jsi písal, že je rodina mimo. Jinak máš super výsledek. Přes 500 a přes 3. Držím pěsti ať ti to dál ubývá:-) Stenláku, já hulila 40 denně a při alku 60. Bude se to zlepšovat. Já když nevidím kuřáka nebo popelník nebo cigaretu, tak si opravdu vůbec nevzpomenu. Každým měsícem se to u mě zlepšuje. Výrazný zlom byl po půl roce. Sigrid semka už nechodí. Ty jsi ze Šumavy?

Stenlák

@Končo díky každé slovo dneska dobré hulil bych jako sádrovej ježek . Ale ustojím to není to ani tak intenzivní jako DLOUHÝ . Jsem z Beskyd . Ale Šumavu miluji , opravdu Kašperk Sušici Petrovice celý ten kraj tam mám rád . Proto jsem vzpomněl Sigrid . Nechodí ale ani na Labužníka tj labuznik.com doufám že je vpohodě . Ještě jednou děkuji za podporu dneska ji opravu potřebuji . Nadále mám v úmyslu nekouřit - Volal jsem co odvykacího centra řek sem paní doktorce o té zlosti co mě bere a ona mě doporučila nebrat Champix . Super neber . Zyban a podobný už se nevyrábí prej . Takže :)) Beru champix dál moje paní musí mě pohlídat .. S

Jana

Tak jsem včera měla 8. den s CH a nekouřila, ale dneska jsem si 1 dala:(( Bojím se, že to nedokážu nikdy. Chjo chjo.

Stenlák

@Jano to nevadí jez Ch dál ještě není čas asi každý to má jinak . Já sem tady psal jeden den že si nedovedu ! ani omylem představit den D ! A neuměl jsem já si neuměl představit hodinu bez . den na to už jsem si nezapálil . 7 den na Ch. první 3 dni nebyly ani zdaleka nejhorší ! zato 6 den byl zlej . Ale to bude mít taky každej jinak zatím nekouřím dneska ale je krize to jo S

Jana

Díky Stenláku, taky doufám, že prostě ještě není ten správný čas a že to přijde, ale přepadají mě chmury, že jsem prostě ten zoufalec, co toho nebude schopen nikdy. 3 x ťuk, ať to vyjde.

Konča

Zyban jsem brala než byl na trhu šampík. S ním jsem kouřila každý den. To se mi nikdy nepodařilo nekouřit. A drahej byl příšerně. Zyban nedoporučuji. Mě třeba k šampíku pomáhalo, když jsem měla nalepenou náplat Niquitin. Bylo to sice kontraproduktivní, ale ty začátky byly pro mne snesitelnější. Já vím, je to zase nějaká kačka navíc, ale když by ti to mělo pomoci? Sádrovej ježek :-DDDDDDDD už tě fakt vidím - dobrý přirovnání :-DDDD Já miluji Vydru - teda říčku ne toho herce.

Stenlák

Děkuju ti . Mám tady i náplasti + žvejkačky bál jsem se to použít . Vydru mám také moc rád procházka na Čeňkovu pilu je super . Mám doma na skalce oblázky co jsem si vylovil :) Ještě jednou děkuji za podporu . PS docela mě to vnuklo myšlenku nabalit motorku a vyrazit na šumavu . Jaký to asi bude nezastavovat co 30 km :)) na ten smrad :)) V přilbě si člověk nezahulí a proto jsem jezdil raději autem :))

Konča

Jani, neboj se. A jak ti dnes to cígo chutnalo? To jsou ty pocity, že už ti to nechutná a ty si říkáš, že to přece ještě zkusíš protože co kdyby zase začalo chutnat. Jenomže ono už tak jako dřív chutnat nebude. Děvče bojuj. Nejsi v tom tady sama. Jak říkám - krutý začátky, ale bude lííííp uvidíš:-)

Jana

No nechutnalo:)) Ale stejně jsem si ho musela jít dát. Snad to tedy přijde ještě. Vlastně od 3. dne s CH jsem kouřila max. 3 denně, včera dokonce nic, dnes zatím jedno, takže ono to určitě funguje, ale chtěla bych přestat úplně. Musím být trpělivá. Teď mám ze sebe pořádnou depku.

Konča

Stenláku před mnoha a mnoha léty byl takový malý sádrový ježek a cigárem v hubě a to cígo se tuším dalo zapálit a doutnalo to. Myslel jsi tohoto ježka????

Stenlák

:-D JJ přesně toho sádrovýho ježka jsem myslel :))

Konča

Tak to nás tu bude víc, co si takového ježka budou pamatovat:-))) Jani, funguje to. Teď už si musíš určit den D a duševně se na něj připravit. A nedepkuj. Raduj se, že jsi konečně jeden den vydržela bez toho smradu. Ovšem po dni D už to musíš vydržet a nezapálit si.

Konča
1x

v helmě si nezapálíš....:-DDD takový "pás cudnosti" na cigára. To by nebyl špatný nápad. A už by nebylo potřeba šampíku. Na Turnerově chatě jsem co by študentka byla 14 dní na brigádě jako pomocná síla v kuchyni. Každý rok v Železné Rudě na pionýrským táboře. Pocházím z Klatov :-)

Stenlák

@Končo ty jsi na to kápla ! Dneska se poprvé po 10 dnech cítím senzačně ! Jako bych se po druhé narodil . Proč ? dal jsem si v 21:00 4mg nicorette žvejkačku . Já jsem se naprosto uklidnil , to je paráda . Opravdu ti děkuji že jsi mě napsala o těch náplastích že ti to pomohlo . To jen dokazuje jak je tvé psaní tady důležité - minimálně mě jsi zachránila děkuji . Klatovy mám také rád 5 let jsem byl v Liběticích a do Klatov se jezdilo za nákupy . Letos se na Šumavu musím podívat slíbil jsem si to . Mám plány že zajedu na Rudu . Možná bych se mrkl na Javor pak nějaký čas býv.Vojenský prostor na Keply . Krásný kraj a hodný lidi proti Valašku .

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce