Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Stenlák

Rozdělím to na 3x to je jako za totality 4+1 -D Ahojky Lidičky . Jak se držíte ? Petro ten sen je geniální –D a hlavně tam neteče krev . Mě se zdálo dneska o tom jak letím na měsíc na nějakou základnu kde jsem měl vyměnit nějaký těsnění na vzduchotechnice . Oprava se nezdařila a všichni jsme se tam udusily : ) Ve snech se dusím teď pořád . Dneska třetí den bez jedu a jako moc si to neužívám . Těším se akorát ven sice pršelo ale tady to na mě nějak padá .

Stenlák

Včera jsem byl u Božky na návštěvě ona hulila v koupelně než jsem přišel a v půli schodiště jsem to natáhl to byl pocit jako kladivem do prstu nepříjemný fuj fuj. @Petro po 15 letech být tebou bych si nemyslel že máš plíce ok . Celkově si dala tělu totálně nakládačku a dalších 15 let bude trvat než budeš tam kde ji byla jako nekuřák - můžeš ten fakt přijmout nebo ne . A pokud nepřestáváš v 80% pro sebe nevím . Každopádně ty sny snad přejdou ono to nemusí být Champ.. !

Stenlák

@ Petro teď se musím kusnout do jazyka přečetl jsem si to po sobě a mohlo by to být špatně pochopeno . Předně se musíš mít trochu ráda ! jednoznačně 80% pro sebe a zbytek pro lidi :) Držím ti palec ! To dáme díky nástěnce na to nejsme samy !

Stenlák

Vy co nekouříte 3 měsíce a déle máte špatný spaní ? Já bych věřil že ne . Podle mě to je jen potlačený Absťák . Když jsem přestal brát léky měl sem daleko horší sny dodneška ani nevím co byly sny co ne.

Ivča
1x

Ahojda všem. Taky jsem měla šílený sny. Tak praštěný, že jsem taky nechápala. A blbě jsem spala. Ale dalo se to vydržet. Konči, posílám vééélkou gratulaci Tobě a hlavně Tvému manželovi. Fakt borec. Vidíš a já ho podceňovala a myslela si, že až mu otrne po špitále, tak zase začne. To u nás se o tom stále jen kecá. Už to neřeším. Budu se chechtat až to zase zdraží. Tak nováčci bojujte, ostatní (zdejší inventář) co už jsou prostě nekuřáci (krásně to zní) si užívejte voňavé léto. Teď teprve asi bude pár dnů léto a já už si nemůžu vzít dovču. Mě z toho asi šlehne.

Ivča

Já měla ty nemožný sny jenom po dobu zobání CH. Jinak ne.

Konča

Ivčo, třeba se jednou kecy změní ve skutečnost. Naděje umírá poslední. Já už taky přestala doufat.... a najednou ejhle. Však už jsem několikrát nadhodila, že se bude moci zúčastnit dalšího NMR srazu. Dělal hluchého. Nás asi bude hodně, co se budeme po zdražení chechtat:-))) klidně by mohli dát krabku za litr:-) ale to už by asi kuřáci vzali trafiky útokem! Kdysi tady někdo napsal, že se mu po šampíku zdají parádní sexy sny. No někdo hladí po prsou oškubanou husu a druhý....??? :-DDDDD

Stenlák

Ahoj abstinenti :) Dneska to bylo dost napnutý . Dopoledne jsem byl tak napnutý a plný agrese že se za sebe fakt stydím . Byl jsem v bance říká mě paní že mám propadnutý OP. Tak jsem se usmál dal jsem ji pas jo TenKterýTrestá to zařídil pas propadl před rokem . Pak mě ta paní ještě začala jako by se nechumelilo nabízet senza výhodný stavebko no kdybych měl čím bacím ježibabu :) Stává se vám něco podobného na Champ ? Jo před bankou kouřil nějaký děda huklo ve mě jako bych dostal 220 . Ahoj a DRŽTE SE !!!

Megan

Ahojky všici. Tak z tábora jsem se vrátil a samo sebou s čistými plícemi. Hned po příjezdu zapnu PC a jsem zděšen. Tato podoba stránek je úplně strašná. Sakra, proč se to pořád mění!!!!!! Nechte prosím strarou podobu. Děkuji!!!!!!!!!!!!

Konča

Dobré ránko všem statečným. Megane, na hlavní stránce může každý napsat, jak se mu nové stránky ordinace líbí. Ovšem i když tam všichni napíšeme, tak se asi nic nezmění. Nezbyde, že se s tím smířit. Stenli, já občas vybuchla, ale s šampíkem méněkrát. Bez něho by se mnou nebylo k vydržení. Šampík mě zklidňoval. Návaly vzteku je absťák. Po 48 hodinách nekouření se tělo úplně zbavilo veškerého nikotinu, a proto se menší absťáky můžou objevit. Nezbyde, než to vydržet. Jde to, zvládli to jiní, ty to zvládneš taky. Držím palce, abys měl těchto stavů co nejméně. Nováčci bojujte, další voňavý den je za vámi.

Ivča

Kráásné slunečné dopolene. Den jak malovaný a já v práci, to je šílený. Jinak já co jsem přestala kouřit, tak jsem se naopak hodně zklidnila. Přestala jsem být nervní, že musím kouřit a nemůžu, což jsem byla dřív stále. Přišlo sem víc lidí a já byla steklá, protože jsem měla chuť na cígo a nemohla jsem. Teď jsem v pohodě, ať je třeba fronta až ven, je mě to fuk. A to jsem se takhle zklidnila hned od začátku. Díky champixu jsem neměla fakt vůbec žádný depky ani žádný stek nebyl. 'Tak Stenláku a ostatní nováčci bojujte, ono se to časem srovná.

Konča

Já su Ivčo taky v práci:-(((( nejsi v tom sama. Ještě mám 13,5 dne dovolené, ale kdy si to budu moct vybrat je ve hvězdách. Firma propustila tolik lidí, že není kdo by zastoupil. Stojí to za ho... hlavně že nekouříme ne?

Stenlák

@ahoj Končo , Ivčo Děkuji za podporu . Dneska je tam fakt pěkně. Práce vám uteče :) Já jsem doma a raději bych byl ve worku . Dneska sem spal hodinu nešlo to ani omyelm . A nebudu lhat kouřil bych já ne ale ta závistlost každou chvíli klepe a říká Stenláku haló si tam ? Dej si :)) Já to dám nepochybně . Ale únava se dostavuje po champ. Mam rozbouraný spaní dokonale . Jediný + je že jsem doma a nikam skoro nemusím . S

Stenlák

Já to dám :)) jako že s kouřením je konec -D

Konča

To jsou ty krutý začátky - ty první dny, ale to se zlepší neboj. Dřív se ti dělil den od cigára k cigáru. Začals nějakou práci a v půlce sis dal rauch pauzu a po ní v načaté práci pokračoval. Jak bylo hotovo, tak ses samozřejmě odměnil cigaretkou... a tak to šlo celý den pořád dokola. Po probuzení ke kávě, po obědě, po večeři, při alkoholovém dýchánku...., najednou nekouříš a právě v těchto okamžicích na to svinstvo myslíš. Nepřemýšlej, že ti něco chybí, ale změň to, že se raduješ, že ten smrad porážíš. Když jsi doma, tak si zkus na netu přečíst knihu od Allena Carra Snadná cesta jak přestat kouřit. Mě hodně tato kniha pomohla. Četla jsem jí 2x. A taky jsem četla knihu od MUDr. Králíkové. Jak najdu adresu, tak to semka písnu.

Konča

www.walk77.com/literatura.html a taky jsem si přes e-shop nechala poslat Paipo - japonskou náhražku za cígo. Není v tom žádný nikotin, jsou v tom vonné oleje a ty šlukuješ a pak máš navíc vonný dech. Já ty začátky měla vždy ukrutné a např. na chatě jsem si nedovedla představit kafe bez cigára... navíc když jsem hleděla na manžela, jak si ke kávičce vyhuluje. Takže jsem měla kafe a k tomu potahovala paipo. Prostě jsem byla totálně fyzický i psychický feťák.

Dáša

Dobrý den, asi je to hloupá otázka, ale jak mám prosím založit nové téma diskuze. Děkuji

milena

ahojky,zatim se držím.

Stenlák

Ahoj blahopřání k 16 .

Ivča

Dobré ráno, právě popíjím kávičku bez cigára a už ani sladký k tomu nepotřebuju. 3 kilča jsou dole, ale jde to ztuha. Hlavně, aby přes zimu zase nenabyly. Možná se povede chvíli léto, tak si asi tu dovču vezmu. Zítra určitě, protože je u nás fesťák, už včera přijelo mraky lidiček, bývá tady cca 25 tis. lidí a já jezdím zrovna tím místem a je to otrava, tak si beru vždycky dovču. Tak se mějte krásně, užijte si teplo a nekouříme!!!

Konča

i já popíjím, ale čaj a taky bez cíga:-) Já se přes dovolenou rozežrala, přibrala a nějak se mi do diety znovu nechce:-( Tobě však gratuluji k těm shozeným kilčům. Včera jsem k večeři dělala špagety a nahoru jsem nastrouhala Italský ovčí sýr Pecorino - tak přátelé to byla mňamka. Ještě jsem tento sýr neměla a móc mě překvapil jak je lahodný. Mohu doporučit:-) U nás zase dnes začala Flóra takže taky mraky lidiček.MILENO držíš se výborně. Držím palečky. Vydrrrrž, stojí to za to.

Stenlák

Dobré ráno přeji všem . Ivčo taky piju kafe samozřejmě bez -D . V zimě přibereme nedělám si iluze , je to tak vždy :) . Já sem včera uklízel abych ze sebe vypudil vztek a je neuvěřitelné kde všude mám cigarety ! Jako ten sysel sou všude našel jsem 15 krabiček ale i kusové v hrníčkách ! V autě jsem schoval krabku do lékárničky . Asi fakt strach co kdyby nebyly . Doufám že se mě dneska málo uleví ten vztek je hnusný .. Držte se lidičky .S

Konča

Dášo, když budeš tuto stránku rolovat myší nahoru, tak v pravo je Editorial Ordinace. Je tam fotka šéfredaktorky a v článku je modře napište mi. Takže jí požádej o založení nového tématu:-)

Konča

Stenláku fajn že se držíš. Koukám, že sis těch cigár nasyslil docela dost:-) A co teď s nimi uděláš?Né že si zkusíš zapálit, to je raději někomu daruj. Vztek zkus vybít na nějakém boxovacím pytli - asi nemáš, ale zkus ho něčím nahradit.Tvoje autolékárnička mi asociovala autopopelník. Když jsme před několika lety s mužem chodili po autosalónech a vybírali nový vůz, tak mě na vozu zajímaly pouze dvě věci. Jedna z těch věcí byl popelník. Jestli ve vozu je, jak je velký a kde je umístěn. Prodejci na mě hleděli, jako kdybych utekla z nějakého blázince. Tak moc jsem byla na cigárách závislá. Hrůza.

Stenlák

Ahoj cigárka jsem poctivě věnoval jednomu co bydlí nedaleko . Tak ten si jako dá : ) nepochybně . Já jsem tu agresi doufám dneska nechal na zahradě . Dělal jsem celý den . S tím popelníkem –D to je dobrý . Dneska mám 1 den trochu oraz jen trochu ale proti včerejšku o 40% lepší . Děkuji za podporu .

Jana

Ahoj, včera jsem měla poprvé Champix. Kouřila jsem 13 let. Hned ten první den se mi zdálo, že ta chuť je menší, ale zatím jsou to jen dva dny, takže ještě kouřím. Neumím si představit, že to opravdu úplně odložím, ale dle této diskuze to opravdu funguje. Tak jsem zvědavá a těším se na to.

Konča

To si piš, že to funguje. Tak si to svinstvo nikotinový :-* ještě naposledy užívej, za chvíli ti přestane chutnat a sekneš s tím. A piš, diskuse je další pomocník.

Stenlák

Ahoj píšeš 13 let a kolik denně ? Věř že ani já jsem si to nedovedl představit . Šlo to už 7 den . Jednoznačně hodně pít a před práškama jídlo . Držím palec ! Ať to jde . S

Jana

Tak dneska je to 6. den, zatím jsem neměla ani jednu cigaretu. Napadá mě to pořád, ale jakoby nemám chuť si ji zapálit. Takže funguje to určitě, akorát ještě pořád si neumím úplně představit, že si už nezapálím. Uvidíme. Ale depky nejsou. Akorát u piva to bude zajímavé.

Jana

Stenláku, denně minimálně 10, u piva 20 a víc.

Konča

Ahojík. Další voňavý den za námi a krásný víkend před námi. Nováčci držte se. Přeji pevnou vůli a žádné absťáky.Nějak dlouho se neozvala HABR, MARJA a KAKAMILA. Míšo tak jak u vás doma? 2 měsíce jsou za vámi ne?

Vlasta

Ahoj Všem,tak se zase hlásím dnes 50 dní bez cigár.Jde to a stále je to lepší a lepší.Ten 1 měsíc byl docela takový jednou dole,jednou nahoře,ale teď už jsem víc nahoře,akorát mě někdy přepadne hnusná nálada,ale ta občas bývala i s cigárama :-))) Champ stále beru 1 mg denně a stačí mi to.Mějte se krásně a voňavě a hlavně nehulit.

Konča

Vlasti posílám fanfáru ♫♫♪♪♫♫ a vélkou gratulačku. Jsi šikulka:-) Držím palce ať je líp a líp:-)

Megan

Kolik je 4+8, no přeci 12 ne? :-) Tak se nestačím divit, kolik máme nováčků. Končo, ty jsi se teda rozepsala. Pro nováčky, absťáky jsou a budou. Jenom čímdál menší. Já budu mít za 14 dní dva roky a občas si na ty bílý potvory vzpomenu, ale fakt minimálně. Není to nic, co by se nedalo zvládnout. Champix je fakt hodně dobrá berlička, ale člověk musí hlavně chtít. Nebojte se, zvládnete to.Já kouřil 15 let 30 - 40 denně a ze dne na den po šamlíku šlus. Hlavně si nedat ani práska. Odměnou vám bude čistý vzduch, žádné absťáky v letadle, kině, autobuse apod. A těch ušetřených peněz!!!!!!!!!! První rok jsem si ušetřený peníze dával do kasičky a pak jsme za ně s manžou jeli do Egypta. Copak je s Fridučou, Ládíkem, Lubanem a dalšími skalňáky? Doufám, že nehulíte někde za bukem. Mějte se všici krásně a čus. Končo, nedívala jsi se včera na Krimi plus na primě? Zase jsme bodovali:-)

Konča

Nedívala. Co pak mi uniklo? Zkusím se podívat na iprimu jestli to tam nenajdu.

Konča

Tak už jsem se koukla. Tam u vás je ale nebezpečno. Ještě že neměl mačetu jako v Boru. Ty máš službu? Já budu za chvíli konečně končit a jdu na babinec s kolegyněmi z redakce:-) Jak pokračuje stavba?Už dlouho jsi nereferoval?

Megan

Jo, službu mám. Zase to bylo na mojí směně. S tím co tam mluvil jsem dneska sloužil. Čauky a UŽIJ SI BABINEC

Petra

Tak a je tu den D. Úspěšně je za mnou. 1. den bez tykadla! Boží pocit! Měla jsem 2 x neuvěřitelné nutkání si zapálit (cca 10sec black-out), ale ten pocit, že jsem se tomu ubránila je nepopsatelný! Zjišťuji, že CH. opravdu výborně potlačuje absťák - nejsem nervózní, žádný třas, nic.. jen dobrá nálada. Depky taky zatím nemám, no uvidíme. Jediné, co se u mě změnilo je fakt, že jsem poslední 4 dny nějak moc upřímná a bezprostřední :-P Jinak manžel zítra končí také! Bez CH. Prý nesnese, když já nebudu kouřit a on ano - perfektní vzájemná motivace! Tak tedy pevnou vůli a pěkný víkend všem.

Petra72

Užasné !

Stenlák

Tak co pan manžel jak se držel první den bez cigaretky ? Docela mě to zajímá . Jinak držím palec .

Petra

:-) no, bylo to kruté, ale vydržel. Začal mít ale včera hrozné stavy - třasy, pocení - no šílené. No a tak si zobnul 0,5mg CH a po nějaké chvíli to odeznělo. Dnes ráno si dal další půlku a už mazal k doktorovi pro startovací balení :-)

Konča

Petro moc gratuluji tobě i manžovi. Je skvělé, že s tebou bude držet "basu". Ta odvykačka je úplně o něčem jiném než když polovička hulí a ty mu závidíš. Držím vám oběma moc palečky. Piš, jak to zvládáte:-) Já už jsem z chaty doma. Houby přestaly růst:-( Švestky kvasí v bečkách a záda právě léčím fernetkem:-) Krásný zbytek neděle.

sylva

Ahoj, jsem tu nová, ale se Champixem už mám zkušenosti. Zkoušela jsem to již před rokem, vydržela jsem 2,5 měsíce a pak jsem kouřit začala znovu, protože jsem jenom zkusila jednoho "práska". Je to dost těžký, protože bydlím s kuřákem, bohužel. 1.8. jsem najela novou "kůru" a od 8.8. jsem úplně přestala. Takže to mám dneska 14 den. Nemám absťák, ale mám velkou chuť. Protože mě bolel žaludek, i když jsem zapíjela hodně, napůlila jsem si dávky, takže beru ráno půl, v poledne půl a večer půl. Řekla bych, že vydržím bez pocitu chutě asi tak 5hodin. Sama jsem zvědavá, jak to zvládnu. Každopádně moje rozdhodnutí je dost veliké, už mě štval ten "smrad", závislost a peníze. Obdivuji vás všechny ty, kteří to vydrželi a už se k tomu hnusnýmu smradu nevrátili. Ráda bych se vám vyrovnala, takže budu bojovat a tato diskuze mi hodně pomáhá.

Stenlák

Sylvo těch recividistu v 1 měsíci je tady dle mě mnoho . Četl jsem tu nástěnku celou a lidí co o5 kouří je moc . Podstatný je zda chceme nebo ne . Buď ráda že jen žaludek . Mě je po tom špatně hodiny jsem agresivní a rozhodně za tím stojí champ . Změnil jsem se docela a ta zlost nelze kontrolovat . Málo pomohlo že beru 1/2+1/2+1/2+1/2 bez pocitu chuti taky nejsem ale chuť je jedna věc zlost druhá + nespím max 3 hoďky . Držím se a kouřit už v plánu nemám . S

Konča

Zdravím a vítám Sylvu. Tentokrát to zvládneš. Už víš, že nesmíš ani jednoho práska. Co to je bydlet s kuřákem vím. My jsme se domluvili, že bude chodit hulit ven před barák. Předtím, když hulil v kuchyni, tak jsem nevydržela ani půl dne bez cigarety. Takže jsme to vyřešili vymalováním bytu a manžel začal chodit kouřit ven, ale i tak měl cíga doma a já je měla před očima, takže nutkání bylo dost velké když přišel absťák. Přesto jsem to zvládla, ale bylo to pro mě těžší. Nyní je to brnkačka když nekouří, ale stejně má doma jednu neotevřenou krabku ve skříni. Ale ta už není na očích. Takže držím ti moc palečky!

Petr K

Ahoj, tak píšu, že situace se zlepšila i u mě, začínám třetí týden a jenom 2 cíga jsem vyhulil shodou okolností tento pátek. S firmou jsme jeli do sklípku, bohužel všichni kouřej, já se držel, akorát nad ránem moje hlava otupělá alkoholem měla stesk po cigaretě, když se všichni odebrali ven a já tam zůstal sám, tak jsem si dal ze zvědavost, nešlo nikam utécti. Možná to bylo tím, že jsem si ch nevzal večer. Ale ráno jsem to nepocítil, zobnul si a zase všichni kouří okolo mě a já nic. Cítím zlepšení na sobě, motivace je pořád, nezabalil jsem to. Akorát jedna poznámka, nevím, kdo vzal to, že ušetří, když nekouří. Já teda vůbec ne:-) Mám chuť k jídlu velikou, dopřávám si střašně a to něco stojí, pak permanentka do bazénu, permanentka do fitka, celková změna image, v pátek jdu na vybělení zubů laserem já tam jsem tak za 10 000:-) ale nelituju... Je to mnohem lepší pocit nekouřit...

Ivča

Ahoj všem, ráno jsem napsala krásný příspěvek, všem jsem udělila nějakou radu a nešlo to vložit, tak nevím, co to tady je za bordel. Pokoušela jsem se asi 4x. Takže už jenom krátce, nováčkům držím palce, ostatní moc zdravím. V sobotu jsem měla už rok a 9 měsíců bez jedinýho práska. Sylvo a to bydlím s kuřákem a stále přede mnou kouří. Dá se to zvládnout. Vydrž. Vlastě gratuluju k 50, super!! Je dobře, že nás tady přibývá. Jenom ty stránky pěkně pok.....Dřív byly lepší. Všem krásný letní nekuřácký den.

Konča

Peťo K nelaškuj s těma cígama. Vím o čem mluvím, mě se to stalo několikrát:-( V pátek jsem byla na babinci a hleděla jsem na 3 kouřící kolegyně a hned ta chuť přidat se k nim byla podstaně větší. Ale jelikož to vím, tak jsem to vydržela a dokonce ani jsem nemusela utíkat domů. Ještě před prázdninami jsem z jakési sešlosti utekla, abych nepodlehla. Úplně nejlepší je první měsíc vynechat veškeré hospodské akce. Není to jednoduché, ale dá se to vydržet.

Konča
1x

Gratuluji k 21 měsícům:-) krásně ti to utíká. Stránky diskuse byly lepší. Tyto jsou krokem zpět:-(

sylva

ahojky všem nekuřákům (začínajícím i vyléčeným). Dneska jsem fakt měla děsnou chuť a je pravda, že když "zobnu" (jak to tituluje Konča) tak ta chuť za pár vteřin přejde. Já moc chci přestat a ta vůle je tentokrát opravdu dost silná. Kouřila jsem 36 let a to jsem vynechala pouze, když jsem byla 2x těhotná. Po porodu jsem začala znovu. Takže žádná velká pomlka - až teď. A je to paradox, že jsem nikdy na to neměla vůli (jen ty poznámky, jako každý kuřák - vždyť nic v tom životě lepšího nemám), až teď. A víte co mě k tomu přimělo? Úsměv - opravdu, začala jsem se stydět za zuby. Pořád byly takový zašlý, i když jsem si je dala vybělit, stačilo pár dní kouřit a bylo to znovu. A pak zákrok u zubaře, který mi řekl, že kuřákům se to špatně hojí. Takže, to je to, co mě k tomu konečně "dokopalo". Snad to vydržím, ale "odplatou" mi je - 3 kg navíc, držím všem začínajícím, jako já, palečky.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce