Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Standa

Právě sem se vrátil. Byl sem na kole. Jsem od bláta i v uchu. Dík Končo mám to dnes rok. Nepočítám-li pasivní kouření :-( Trochu sem byl naivní, že mi to nekouření zvětší plíce, ale jsem pořád stejný dědek jako předtím. Ale je fakt že těm pod 30 let už stíhat na kole nebudu nikdy a v nekouření to nebude. Zase na druhou stranu se už tolik nedusím. Možná bych tolik nenajel, kdybych kouřil, už mám letos 2700km, a za poslední dva dny 130km. Tak se začátečníci čiňte, na kole se nebudete dusit. Když sem kouřil, tak sem někdy myslel, že ten pajšl odkluše stejně jak v té jedné reklamě :-D

Standa

P.S. váhu mám dokonce lepší, než když sem přestal kouřit, asi o 4kg menší. Ale ze začátku to bylo 12kg navíc. Měl bych mít max. 74. Při začátku nekouření sem přibral na 86, ale trochou snahy v jídelníčku (zeleninu už nemůžu ani vidět) a hlavně díky kolu sem na 78kg. Všechno jde, ale je to děsná dřina. No, dřina to není. Dřina je se ukecat a vylézt z postele na to kolo.

Standa

Asi jsem trochu s tím objemem plic trochu ulít, něco na tom bude. Když sem kouřil tak sem na Lysou vyjel s přestávkami, chvilku pěšky. Letos jsem ji vyjel dvakrát a pokaždé v jednom zátahu, z toho jednou v nočním "závodu".

Ivča

Stadno, velká gratulace k narozkám, k ročnímu nekouření a taky ke shozeným kilům. Jseš fakt hvězda. Mě visí kolo v garáži a nějak se mu nechce dolů. Raděj jdu do lesa si zaběhat nebo s holema. Nedávno jsem doma nadhodila, že bysme ty kola mohli provětrat. Prý by s náma neběžel náš pejsek. Tak nevím:-) Dnes nám konečně přivezou okna a dveře do verandy, tak jedu domů dřív. Už se těším. Mějte se všichni pohodově.

Standa

Ahoj Ivčo, já ale narozky nemám, už sem měl před půl rokem :-)

Konča
1x

posílám další gratulačku k najetým kilometrům - to je fakt super výkon. No a ta kilča - to ti závidím - ale v dobrém:-)

Standa

Končo díky. A jak ti jde skákání na trampolíně a lyžování bez lyží? :-D

Míša
1x

Končo, opožděně vše nejlepší k narozeninám:-) Stando tobě k 1.roku nekouření a taky k těm shozeným kilům:-)) Taky mě to čeká, ale teď to nějak nejde.:-( Ale to se poddá :-D Dnes jsem si zase po delší době zobla půlana champixu. Přišla na mě velká nervozita i když nebyl důvod a velká chuť na to zatracené cigáro. Champík nezklamal a jsem opět ok :-D Jinak dnes to je u mě 47.den bez smradu a u manžela 45 :-D Hezký den všem a .... nekuřte !! :-D

Konča

Míšo, držíte se skvěle. 50 na krku. Já jsem to taky tak měla. Stačila mi půlečka na den a hodně jsem se zklidnila. Když jsem věděla, že budu mít nějaký stres, tak jsem si další půlku přidala - pro jistotu. Na mě šampík fungovat hned - nebo to fungovala moje psychika, že když jsem ho snědla, tak jsem se hned zklidnila to nevím. Hlavně, že jsem tím obdobím prošla vítězně. A vy dva to dáte taky. Držím palečky, držíte se oba výtečně!

pepa
1x

Sice pozdě, ale dobře mi tak. Same fajnovosti a k tomu pár chuťovek a vůbec vše dobré přeje dodatečně Konči Pepa nichtraucher.

Konča

:-DDD ich bin auch nichtraucherin - teda ty mi dáváš s tou němčinou - to tahám horko-ťažko kdesi z nejspodnějšího mozkového šuplete. Zvláštní je, že pí...iny si pamatuji, ale co bych si pamatovat měla, to zapomínám.

pepa

ja gut.

Míša

máš pravdu. Asi to bude tou psychikou.Když zobnu tabletku, hned je mi lépe. Jak dlouho si brala champix? Ať vím, jak dlouho zhruba bude to kritické období. I když vím, že na každého to působí jinak. Děkuji za velkou podporu :-D

Konča
1x

půl roku a asi týden nebo 14 dnů? Tak nějak. Předtím když jsem měla nervy, tak 2 silné tablety denně byly málo - bych potřebovala víc tabletek, ale měla jsem strach si ty tabletky navíc vzít, tak jsem to řešila nalepenou nikotinovou náplastí. Takže je to v hlavě a o psychice. Ten hnusnej nikotin ti v hlavě udělá pěkný guláš, když ho nemáš, tak bys málem zabíjela. Jako závislák na něm si to sice uvědomuješ, i si to přiznáš, že to tak je, ale odepřít si ho....?.. jenom proto, že si to uvědomuješ??... tak na to jsme slaboši a nejde to. Nikotin tě zcela ovládá. Alespoň já taková byla. Já tím nikotinem byla ovládaná zcela. Vše se u mě točilo kolem cigaret. Kde se nekouřilo, tam jsem nešla ... i kdyby moc prosili. Jsem si to sama uvědomovala jak jsem nemožná, ale bylo mi to k ničemu. Sama o sobě jsem hlásala, že jsem nikotinovej feťák. Ale pevnou vůli jsem neměla. Zkoušela jsem to pomocí náhražek, ale ani to nebylo to pravé ořechové. Náhražky jsem brala, že to jsou "zlaté pilulky", které zobnu a jsem navždy vyléčená...., ale takhle to bohužel nefunguje. Jsem si několikrát prošla nadšením z nekouření a v zápětí jsem zpět spadla ke kouření... Asi to tak muselo být..., musela jsem si tím asi projít...., mé nekuřácké vzpomínky nakonec zvítězily nad těmi kuřáckými.... jsem šťastná, že jsem to zvládla. Využila jsem k tomu, kromě hypnózy, veškeré dostupné pomůcky. A nestydím se za to. Důležitý je výsledek. Ovšem taky moc dobře vím, jak snadno se zklouzne zpět. Stačí jedna jediná cigareta a výčitky neberou konce.

Míša
1x

Ani nevíš jak jsem ráda, že jsi mi to napsala. Já to zatím zvládám dobře...ale i vím, že není vyhráno. Jenže manžel má teď druhý den šílené stavy. Nemůže spát, je šíleně nervozní a myslím, že by si i zapálil:-( Jenže jsem na něj tvrdá a řekla jsem mu, že jen přes mou mrtvolu., Takže Končo jestli se tu neukážu do týdne tak je to jasný :-DD

milena

Tak jsem opět tady.Zatím valčím výborně,ale chutě někdy opravdu jsou.Dnes u kávy to zas teda bylo,doufám,že to bude ale časem lepší, a já to dokážu,všechny moc zdravím,mějte se a ja zas tady na to kuknu.pa-pa

Míša
1x

Mileno, super, šikula. Drž se!

Konča

Milenko, mám radost s tebou. Využij euforie neb je to další veliký pomocník. Jsi borec!!! Bude líp neboj!!!

Konča

Z celého ♥ Ti přeji vše nej..., pevné zdraví, štěstí a jednou pro vždy už vybojuj vítězství nad tím smradem. A ty dvě dnešní trojky oslav ještě nejméně 2x. GRATULUJI:-)

Konča
1x

držím vám palce, ať to zvládnete:-) To se tak někdy stane, ale zase bude líp, uvidíš.

Konča

Ilonce vyřiď k dnešním narozkám mou velikou gratulaci, ať se jí splní všechna přání - i ta tajná. Oslavu si pěkně užijte:-)

Ládík

hlučej ty náklaďáky, ale dnes jezděj prej jen do Prahy. Takže , taky přeji vše nejlepší.

irena

ale i do Třebíče, takže holky gratuluju!!!!!!!!!!

Friduča

Děkuju za gratulace ! Od rána lítám, nakupuju a připravuju..večer grilovačka a kytary....Manža měl taky narozky, takže slavíme 77 :) :) Díky !

Konča

tak to je mazec:-) takže samozřejmě posílám gratulačku i jemu. Ať se vám to vydaří. My budeme grilovat zítra na chatě. V lednici mám naložené jehněčí kotletky.

Konča

dnes manžel 50 a já 400. Krásný víkend a samozřejmě bez cigár:-)

Míša
1x

jste dobří:-) Jen tak dál ! U mě je to zítra 50 bez:-) Fridučo, tobě přeji dodatečně vše nejlepší:-D

Megan

Manža děkuje. My měli ještě včera páté výročí svatby, ale nic jsme neslavili. Byl jsem na baráku a makal. Večer vana a postel:-( Fridu, tak jak to dopadlo? Mějte se všichni krásně a nekulte

Ivča
1x

Konče a manželovi. 400 a 50, to máte krásná čísla!!! Já jsem zas na dnešek pozvala všechny obě děti, vnouče, takže taky grilovačka. žrací a chlastací maraton. Hrůza. Snad vyjde počasí. mějte se krásně a užívejte víkend.

milena

Pořád se mě daří nekouřit,a celkem to jde.Mejte se vsichni pekně,ahojky

Friduča

Pořádně jsem se probrala,až teď... Páteční oslava se protáhla do desíti do rána...Byl to mazec....Takže u mě dobrý Megane...:) :) Ještě jednou děkuji všem gratulantům !!!

Konča

A hned posílám fanfáru ♫♫♫♪♪♫ a gratulačku našemu nekuřáckému páru. Mileno, tak to je skvělá zpráva. Mám obrovskou radost, že ti to jde. Jsi fakt dobrá:-) Ivčo, tak jak veranda? Už máte hotovo? Řecká grilovačka se nám vydařila. V lese zatím žádné houbové žně nejsou, ale našli jsme jich víc než minulý týden:-)

Petr K.

Ahoj, hlásím, že zítra dobírám poslední den 0,5mg ch a tento čtvrtek nebo pátek jsem si naplánoval svůj den, kdy s cígama končím. Jak už jsem psal, ch beru podruhé. Nejhorší pro mě je teď ten pocit, že nic nestíhám (práce, sportování, ještě si platím angličtinu, nestíhám uklízet, měl bych se taky víc věnovat jedný dámě:-) prostě nestíhám, jsem přecitlivělej, nic mě nebaví. Prostě mi přijde, že ta enormní vůle se změnit a nehulit, je kontraproduktivní pro mě a pak začínám o sobě pochybovat. Možná toho chci moc hned najednou. Zkrátka teorii ovládám, ale v praxi se mi to nedaří a pak si říkám proč to dělám. Ale zároveň si věřím, že to prostě jednou ta změna přijít musí, když jsem odhodlanej něco s tím udělat. Držím palce všem, kdo bojuje tak jako já.

Konča

možná je to Petře dobře, že nestíháš, alespoň se nebudeš litovat, že ti něco v puse a rukách chybí:-) Přeji ti, abys to zvládl:-) Držím pěsti.

Marja

Kono a Friduš, opožděně vám přeji všechno nej... k narozeninám. Mě odešel počítač navždy,ale už mám nový, tak te´d hledám znova všechny odkazy.Našla jsem vás.Jsou tady nováčci, kteří statečně bojují, přeji vám,a´t se vám daří. Přečetla jsem zpátky jen dvě stránky a líbilo se mi Končo, jak jsi napsala,že po několika neúspěších jsi dosáhla stav nekouření.Já to zkusila teprve jednou, tak mám pořád naději, že to zvládnu. A co Friduš a Kakamila? Habr, mě se žvýkačky také zamlouvají.

Konča

Naději máš určitě. Jenomže, ty přestat nezkoušíš. Končí ti krabka, ty chytneš nerva a běžíš do trafiky. Nastěhuje se dcerka a ty ani nezačneš odvykat již dohodnutý termín s Kakamilou. Promiň mi to, ale třeba když to uvidíš černé na bílém, tak třeba začneš. Co na to říká tvůj vnouček? Já jsem to zkoušela neustále, i když jsem měla stres v práci. Mockrát jsem pokazila týden, 14 dnů, 1x ztracený měsíc i 2 měsíce.... nebylo to jednoduché.... , po neúspěchu jsem nad sebou nezlomila hůl, ale prala jsem se s tou drogou stále dokola. V tomto je mezi námi rozdíl. Ty se 3/4 roku připravuješ, ale ještě jsi nezačala. Já jsem se nepřipravovala, ale 10 měsíců jsem průběžně odvykala. Stálo mě to hodně úsilí a hromadu peněz, ale vůbec toho nelituji.

Friduča

Dobré ránko, mám strašně práce, v půlce tohoto týdne nás čeká svatba a příští týden prodloužený víkend v Chorvatsku a nic nestíhám.... Nu, Končo - máš pravdu.... Já se chystám na svůj další start, tak uvidíme..určitě nechci zůstat kuřákem, ale znovu se zařadit mezi abstinující kuřáky...Je to boj, ale já ho nevzdávám...Musím podoktnout, že je to opravdu hnus - pro ty co na to myslí... by´t si dám, tak mi to nechutná a vyvstává logická otázka - proč tedy kouříš ? odpověď neznám...Prostě je to znovu v té ruce a já si na to musím znovu odvyknout...No není to snadné...

LUBAN

Tak jsem z toho horka zase doma.A tady zima !!!! Vydržel jsem,ani ČOUDA!!!!!!!!! Pohoda.Dnes přjede syn s vnučkou,už se těšíme.Navečer grilovačka,pivko,vínko...... Čus a nehulte !!!!!!

Marja

Friduš, bohužel je to závislost.A pak stačí jedna a je to znova i po několika letech.Ale ty to zvládneš, jen nesmíš nikam odjet. Nevím, jestli se ozvala Mona, jak je na tom,ani Kakamila se asi neozvala, tak já se také ozvu,až budu na tom lépe. Hlavně a´t vydržíte vy, co už máte nejhorší za sebou, bylo by to škoda porušit, začátky jsou těžké. Soused nade mnou začal znova kouřit po třech letech.

Sunny

dlouho jsem tu nebyla, jak se vsichni mate? doufam ze moc fajn, i kdyz pocasi je letos o nicem. Za chvilku se k Vam opet pridam - doufam :-), nemela jsem ted dobry obdobi uz asi ctvrt roku a stale to neni ok - zdrav. problemy...Na druhou stranu mam doma opet leky champix a jak nastane spravna doba tak jdu do toho opet. Kourim velmi casto, asi vice jako predtim a jsem z toho nestastna, i kdyz pratele mi rikaji ze jsem to konecna zase ja...ale nekourit bylo super. NENAVIDIM tento zlozvyk.....je to boj, vecny boj. Za par dni frcim na dovcu a pak mi zacne opet skola..chtela bych ale prestat..bude to tezky, statnice, diplomka...ale rikam si, ze stale neco bude, stale bude stres....mam pocit ze cigarety ke me patri i kdyz je nesnasim..ale nejde prestat..proto zkusim zase champix...ted se jeste necitim, musim nastartovat svoji vuli :-) Mejte se krasne :-)

Ivča

Mám tento týden dovču, tak na PC kašlu. Stačí, že u toho sedím celé dny v práci. Ale na vás jsem tady musela juknout. Petře, den bych moc neplánovala a počlala bych až to přijde samo. Ale možná to má každý nastavený jinak. Já vyčkávala a vyplatilo se. Ale držím palce. A že nic nestíháš, to jsem měla taky tak. Když jsem přestala, tak první víkend jsem pročuměla a nebyla schopná vůbec nic dělat. Ale přejde to. Sunny, tobě taky držím palce ať to dáš. Končo, veranda je téměř hotová. Okna, dveře už jsou, teď Tomáš štukuje kolem těch oken a dveří a pak dlažba a bude hotovo. Pošlu foto. Dnes jsem natrhala misku ačokči, tak to asi zavařím s feferonkama. Uvidíme, jestli to bude někdo jíst. Počasí nic moc, ale užívám si pohodu a klídek. Chodíme na houby, pivo taky teče stále. O víkendu byla rodinná pařba. Vypil se celý sud za víkend, stálo to za to.Jediný nekuřáci jsme dva, já s ml. synem, jinak všichni hulí. A vůbec mě to nevadí. zato včere jsme seděli večer s Tomášem u vínka a zase jsem nasávala vůni cigára a říkala jsem mu, že si dám snad práska. ale hned mě ta blbá myšlenka přešla. Je to super nekouřit a radím každýmu kdo ještě přemýšlí, zda jít do tohoˇ, že to fakt stojí za to. Hlavně krááásný pocit po 30 letech prohulených. Mějte se všichni krásně.

Megan

Ahojky všici. Tak to počasí je fakt hnus. Sákra bych hned letěl někam do tropů. Já si dopiju kávu a šupky dupky na stavbu. V pátek jdu na krev, tak budu mít volno a pojedu se od pátku do neděle podívat za děckama na dětský tábor. Fakt se těším. Pojezdíme na kole, zaslaňuju si s nima, s ostatníma vedoucíma večer zapařím.No, pohoda:-) Mějte se a nekuřte

Konča

Ty jsi letos kvůli stavbě musel tábor vynechat že? Hlavně těm děckám udělej přednášku o škodlivosti kouření. To je děs běs. Oni hulí snad už od 10 let a vůbec se s tím cígem neschovávají. Taky bych měla jít na transfuzku, ale musím to odložit až na září neb mne nemá na pobočce o prázdninách kdo zastoupit. Za kolik to Megane máš? Už jsi mě asi dohnal ne?

Konča

jsem moc ráda, že jsi se ozvala a chceš znovu zabojovat. Píšeš, že ti přátelé říkají, že s cígem jsi to ty. Promiň, ale takové kočce jako ty,cígo slušet nemůže. Takže budu ti móc držet pěsti. Jo a pěknou dovolenou.

irena-
1x

měla jsem 2 dny generálku na dovču ,šlo to, tak od pátku nastupuju 14 dní , Jedeme na 5 dní do Tater a pak se budem flákat po Slovensku Podle počasí , přinejhorším nastoupí termály.Jedeme s robátkama , tak se o nás má kdo starat. U nás už taky začínají houby , v neděli jsem našla 40 bedel a byl oběd pro celou rodinu a sousedy chatařeNěkteré jsem vyměnila za hříbky s dalším sousedem a ráno byla i smaženice,mňam. Sunny , jak přežíváš léto ,toho slunka moc není , máš i tak problémy?Čeká tě pernej rok ,usilovné šrotění a závěrečné zkoušky ,potřebuješ být v pohodě uvaž dobře kdy začít.Budeš to mít těžký ale my tě tady všichni podpoříme. Kam Megane jezdíš na tábor na vranovskou,nebo na Jihlávku, to máš v rámci nějaké družby? Ifko tobě i manžovi opžděně gratuluju krásně vám to spolu jde. Tyjo a on to má už 50 nemá žádný problémy? Co leila už je doma z dovči, jak bylo?Jinak zdravím vzorné dědečky a babičky jak se pěkně starají o své milované děti a dodržují pitný režim,tak to má být ,lidi se mají mít rádi a dělat si dobře , to říká Milouš a všechny vás pozdravuje . Tak se mějte sa nekuřte P. S. ty dva dny tu byla moje kuřácká dcera a já myslela na cígo ,které visí na věšáku v bundě ve dne v noci....947...

Konča

Irenko, děkuju. Občas má takový dutý hlas když mluví. O problémech nemluví. Ovšem asi není zvyklý na ty velké díry po mandlích, leze mu tam jídlo. U obvoďáka na kontrole ještě nebyl. Ovšem kromě nekouření přestalo i jeho příšerné chrápání. Špunty do uší už skoro nepotřebuji:-) Mildu též moc zdravím a přeji vám krásnou dovolenou. Ovšem myslet na ten hnus při 947 - tak to je síla. Dcera nechce dát svým dětem slib, který jsi dala ty?

Sunny

Konča: a jak vis ze jsem kocka, vzdyt si me nevidela :D Irena: no mam zdravotni problemy porad, stale se lecim a stale nevedi co se mnou. No prave leto letos je spise neco jako podzim :D Uzivam si ho tak pracovne, obcas nejaky grilovacky, pohodicka...za chvilku vse konci a zacne krasna skola :D uz ted mam cerno pred ocima :-)))) Ale jo chci s tim seknout, ale je to silnejsi nez ja, ale nechci kourit.

Konča

Ale vidělááááá, dokonce jsem vykulila oči jaká jsi kóča blonďatá. FB mi to prozradilo:-)

GREENA
1x

Tak zítra v 9.00 tomu budou přesně TŘI ROKY, kdy jsem za pomoci Champixu a této diskuse típla poslední cigáro a od té doby je z mne puncovaná nekuřačka - fakt ani jedno cígo - jinak bych v tom okamžitě lítala znova. Moc mi pomohla podpora zdejších odvykačů - tímto zdravím Monu, Modrookatého, Haryho, Pavču, Ifku, Xandru, Nováčka, irenu, sigrid a spoustu a spoustu dalších - snad sem někdy nakouknete a hlavně nekouříte!! Krátká rekapitulace uplynulých 3 let: 1. ušetřila jsem asi 70 000,- 2. na kole šlapu do kopce bez funění 3. přibrala jsem 6 kilo, ale pak jsem 4 shodila...ještě 2 kilča, ufff!! 4. už se mi nezdají kuřácké sny 5. nejsem závislák - v letadle, ve vlaku, v nekuřácké hospě etc. etc. 6. cigaretový kouř mně neustále voní, ach jooo..... občas si od někoho čmuchnu nikotinu a nějakých těch zplodin, ale je to jen taková nostalgická vzpomínka na příjemný požitek. Milí aktuální odvykači, držím vám všem pěsti, zejména těm opakovaně bojujícím. Není to lehké, vím to.... nejvíce úsilí mne stálo pohřbít kámošku cigaretu a smířit se s představou, že už NIKDY, NIKDY, NIKDY tuhle kámošku nepotkám....hmmm, i když všechno je relativní..... rozhodla jsem se, že své devadesátiny oslavím vítězným cigárkem, už se na to těším :-))

irena

já tě moc a moc zdravím to je jako včera co jsi mě naváděla jak pohřbít cígo , jak chroupat mrkvičky jak vydržet. Čteš si nás? Já mám asi novou závislost na diskuzi tebe to tak nechytilo?Škoda že na tu mrchu bílou myslíme pořád jako na něco "NĚCO"snad vyjímečného?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce