Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Ahojky. na tábor jezdím na Skřipinu. Je to v údolí řeky Oslavy. Končo, odběrů mám asi 25. Určo tě jen tak nedoženu:-) Greeno, blahopřeji. Tři roky je super výkon Irčo, Miloše taky moc pozdavuj Mějte se všichni krásně a nekuřte

Konča

a gratulačka. To je opravdu super výkon. Jsi borec. Bezva povzbuzující rekapitulace. A jak píšeš, že smířit se s představou že už nikdy.... tak to je asi ze všeho to nejhorší, ale jak je vidět, jde to. Díky.

Konča

Co to jéééééééééééé????????????????? To je HRŮŮŮŮŮŮŮŮZA!!!!!!! Kurňa furt jakýsi novinky. Než já si na to zase zvyknůůů:-((((((

Standa

Než dojedu dolu, ukroutím kolečko na myši. A pak ty počty, z těch sem měl vždycky pětku :-D

Petr K

Ahoj, hlásím, že cejtím, že dneska 10. den užívání to přichází. Jsem rozhodnutej. Včera tři cígá v kavárně, předevčírem jen jedno, vůbec mi to nechutná. Fyzickou potřebu nemám vůbec, pouze ze zvyku jsem kouřil. Ale psychickou závislost odbourám hravě, na to si věřím. Takže za chvíli vstanu, dám si tabletu, mám tu 16 marlborek, vykouřím si zlatou cigaretku a 15 jich půjde do záchodu. Vůbec nemám chuť ani dvě hoďky po probuzení, naopak se mi to hnusí.

Petr K

Jinak jsem jak tělo bez duše, střídám deprese s pocity euforie. Jedno dopoledne, jen tak sedím a koukám do blba, jedno odpoledne zvednu telefon, objednám se na vybělení zubů co nejdřív, uklízím, abych měl čisto nejdřív, prostě všechno hned chci:-) Tak věřím, že se úspěšně zařadím postupně, mezi nekuřáky. Vy co jste úspěšně odvykli staňme se, pokud chcete, přáteli třeba na fcb, tady je moje adresa http://www.facebook.com/profile.php?id=1619149636 Petr Kupša jednak mě to určitě pomůže a jednak nás to může vzájemně obohatit a podpořit v nekouření. Hezký den všem. P.

Konča

Ahoj Peťo. Tak jsem si tě zkoušela vyhledat, ale asi jsem blbá bo mi to nejde. Ale po zadání jména se mi ukáže tabulka se 7 fotkama. Tys na té první fotce? Pokud ne, tak na kterém pořadí shora?

Petr K

Ahoj Končo, jo ten první, mám jedinej ve jménu š a jsem tam ve svetru červeným a kouká mi límec od košile:-)

irena

no ,to je pěkně blbý , taky se mi to moc nelíbí.Ale zvyknem... Petře my se navzájem obohacujeme a podporujeme tady na této diskuzi. I když většina nás je i na FB ale jádro je diskuze na ordinaci . Přeju ti aŤ ti ten dnešek vyjde. Dnes jsem tu asi naposledy , pokud se během dovči nedostanu někde na net. Pěkný zbytek prázdnin ,dodržejte pitný režim a nekuřte!!!

Konča

Irenko přeji krásnou dovolenou. Pozdravujte na Slovensku.

Ládík

Halo, halo. Jsem tu správně ? Chtěl jsem jen pozdravit a zase ženu pryč. Mějte se držte se. Jste ve výtečných rukou. Konči Vás zkočíruje. Tak se nebojte a určitě to dáte. Zatím.

Konča

Ládíku jsi zlatíčko, že jenom nečteš a ozval ses. Za chvíli si tu budu psát sama se sebou. S tou chválou jsi to ovšem přehnal. Holky mají dovolenou, nováčci nepíší ach jo... und meine liebe Nichtraucher immer lese unsere Debatte - Pepo mám to dobře?

Greena

Mein lieber Nichtraucher (Pepa) liest immer unsere Debatte :-)).........Ich lese auch immer noch diese Debatte , auch wenn nicht mehr regelmäßig. Ich drücke Daumen allen NMR (Nicht-mehr- Rauchern) - auch der "Germanistin" Konča ! Gruss an irena! Halt durch !!!

Konča

Jsem si to myslela, že to mám blbě. Greeno díky za opravu. Němčinu jsem se naposledy učila před 38 lety:-( od té doby ji zapomínám.... Takže ty nás taky pravidelně čteš? A jak to vydržíš něco nenapsat? Proč jsi nepřijela na sraz NMR? Krásný voňavý víkend a dík za držení palečků.

Greena

Ahoj Končo, nakoukla jsem v srpnu, protože jsem si uvědomila, že se mi blíží tříleté výročí, tak jsem byla zvědavá, jesti tato debata ještě žije. A žije!! Moc mi tenkrát pomohla. Ať žije!! Vivat!

Stenlák

Dobrý den Lidičky . Jsem na Champ, 7 den . Kouřil jsem cca 21 let 20 až 40 co den. Mám docela jasno v tom že chci nekouřit . Champ. Mě nedělá dobře ale tak zvládám to prozatím . Horší je že mám docela hrůzu co bude . Představit si ten D nějak stále neumím . Ráno jsem vstanul a prostě musel jsem jít kouřit . To že ty cigarety nechutnají to je fakt . Poslední dny kouřím tak 10 za den . Čili champ. Pracuje bude to o něco lepší po zvýšení dávky ? Jako opravdu e bojím toho dne si nezapálit jsem na to sám do práce nechodím . Pořád si říkám že bych někam jel . Že by mě to povzbudilo co myslíte ? Nástěnku jsem četl celou . S

Ivča

Zdravím mooc všechny. Greeně gratuluju. hezky jsi to napsala. Mám pocity stejný. A už jsme tři, co se těšíme na cigáro přes smrtí. Irenka, já a teď se dovídám, že i ty. Taky natahuju vůni z cigára a stále voní a voní. Ale bojuju, Stenlíkovi radím, vydrž, den D přijde a vůbec ti to nepřijde strašný. Netlač na pilu, přijde to s CH samo. Přesně si pamatuju na moje první ráno bez cigára. Troška nervozity byla ale žádný třes se nekonal. Bylo to v pohodě. A už těch rán bez cigára je cca 610! A piš. Petře K, měla jsem ty samý pociti, první víkend jsem pročuměla do blba, ale přejde to časem a zvykneš si na život bez cigára. Tak držím všem nováčkům palečky, ostatní lidičky moc zdravím. Tady dnes od rána prší, tak jsem se na vás přišla mrknout.

Greena

Čau Ivčo, mohly bychom uspořádat sraz před smrtí a tam společně zabánit, co říkáš :-)

Ivča

Bezva nápad. Však srazy byly jsou a doufám i budou, takže na tom posledním si všichni vychutnáme jednu krabku.

Ivča

Jéééžiš, co to je, jakých 1000 znaků??? To už si moc nepokecáme. Přidávám zbytek předchozího příspěvku, co jsem musela vymazat. To je teda novinka blbá. A v pondělí do práce, hrozná představa. Včera zas byla grillovačka s pár lidičkama a už konec. Bylo toho poslední dobou nějak moc. Pro jistotu nelezu ani na váhu, aby to se mnou neseklo. Mějte krásný pohodový víkend bez cigár.

Stenlák

Ahoj Ivčo Děkuji ti za podporu . Čekám na to svojí šanci doufám že ji mám a nebudu otrok nikotinu po zbytek života je to bída . Velmi mě těší že nekouříš ! Po dvou letech by i jeden zapomněl proč vlastně přestal ? Ale proto je asi tato nástěnka skvělá . Docela mě děsí co přijde ale představa obřího popelníku u rakve je asi větší peklo. Držím palce všem ozvu se jak to semnou vypadá dneska zatím 6 cigaret . Zejtra ráno už modré 1mg . ahoj .S

milena

Tak dnes mám 13 den.Není to žádná sranda.Mějte se všichni pěkně,ahojky

Stenlák

Ahoj Mileno drz se ! a tobě vlastně všem bych rád poslal link zde na ordinaci http://www.ordinace.cz/diskuse/2446/?page=4 je to téma beru rivotril . Jsou to BZD čili ne Bez zapálené družky cigarety :) Víte čemu se směji ? sobě :)) -D Jmenuji se Stenli ale v téma beru rivotril jsem se uvedl jako Poustevník . Číst to smysl má pro pobavení ! a uvědomění že cigarety sou drogy jako bzd , Co je horší ? Myslím že to vím jen budu dále psát jak na tom jsem s cigaretami . Je to moje poslední závislost uvidíme zda poslední . Nesmutněte je třeba odvahu si dodat ! a pobavte se na můj účet protože co jsem tam napsal je 100% pravda a tady se klepu strachy u cigaret :)) Dobrou noc držte se ! S.

Stenlák

Omlouvám se já sem se při čtení toho co jsem napsal měsíc back tak smál asi champix :) a ta bída bez cigarety že jsem chybně uvedl Nick pod kterým jsem tam psal tak se omlouvám ne Poustevník ale Smolar psané 17 července. Držím všem palec !

LUBAN

Všechny zdravím !!!!!! Konec dovolené,zítra opět práce. Koukám,nové stránky? Nehulte!!!!!!! Čus

Konča

Zdravím a vítám Stenláka. Když se začnou brát ty silné modré tabletky, tak většině bojovníků bývá šoufl od žaludku. Takže pokud i tobě nebude zrovna nejlíp, tak to Fridu vychytala tak, že nebereš 2x denně jednu modrou, ale modré tabletky půlíš a bereš 4x půlku a je po problému s nevolností. na ten tvůj odkaz se podívám zítra v práci - teď nemám čas neb dodržuji pitný režim:-) Mileno, dnes to máš za 2 týdny a to se počítá. Jsi šikulka. Jen tak dál. Ty začátky jsou ze všeho nejhorší. BUDE LÍP NEBOJ. A co nováček Petr? Snad se mu vede dobře a nekouří.

Stenlák

Dobrý večer bojovníci .! @Končo děkuji ti za rady ani nevíš jak si jich vážím celej den sem koukám a trpím . Včera 7 den na Champ. jsem tady seděl a nějak jsem se usmířil se sebou .A už jsem si nezapálil . Dneska je to 24h první den trápím se ráno sem byl zlej člověk teď se stydím . JOJO efekt chvíli líp chvíli depka . No nesmím bejt měkej . 21let bral a teď 21 dávat je to spravedlivý . Nějak si sám sebe nevážím za to jak jsem slabej . Chodím denně 10 km po lese v horách a sním ten sen že už nebudu kouřit . Děkuji všem za podporu ! S

zuzik

to je hezky snít a chodit...:)jen tak dáááál..!!:)ale nezapomen,ze dokonalost odpuzuje....:)

Petr K

Ahoj, mám třetí den bez cíga 14, den na champixu. Zvládám to, přiznám se, že hůř, než když jsem champix bral poprvé. Možná proto, že jsem poprvé byl zarputilejší, teď jsem věděl, jak to bude působit, a jsem nemile překvapenej, že musím tvrději bojovat než poprvé.Takže vůli musím zapojít víc, ale dá se to. Včera jsem byl s přáteli posedět, cca v půlnoci jsem dostal strašnou chuť, jo byla to chuť na cígo, ne touha po cígu, vyřešil jsem to tak, že jsem nikomu nic neřekl a utek pryč:-) Končo a Fridučo díky za přátelství. Stenláku rozumím ti, tyhle stavy zažívám taky a maskuju to před lidma.

Stenlák

Ahoj @Petre K . Tak jsme na tom +/- stejně , myslím den bez cigaret . Ano po druhé to bude vždy těžší . Mozek si na champix pamatuje . My zapomínáme mozek ne . Držím nám oběma palce - všem lidem tady co chtějí ! Jsem zvědavý jak to bude pokračovat . @Zuzik dokonalost se nekoná chodí semnou jedna vtěrka jemnuje se TenKterýTrestá dobře ho znám - nečekán nezván a stejně semnou chodí spát do lesa prostě všude nemám ho rád .

Míša

Zdravím všechny dnes to je 58 den bez smradu a manžel 56. Teda doufám. Včera měl velkou pařbu, tak doufám, že se nenechal zlákat. Uvidím jak vstane a co řekne:-). U mě je to naprosto super. Je to už pár dnů, kdy nemám žádné chutě, jsem bez tabletek, žravá taky pryč, tak snad už to tak zůstane. Mileno, Stenláku, Petře K , bando... držte se a nekuřte:-)) Držím vám všem moc palce!!!!!

Petra

Ahoj lidičky, tak také začínám - NEkouřit. Po necelých 15 letech jsem si řekla, že už nebudu s tím svým "smradem" omezovat jiné lidi. Ano, vážně to dělám kvůli ostatním (80%), protože sama na sobě necítím ani nepozoruji žádné následky kouření (pleť OK, plíce OK, nehty OK...). Jsem moc zvědavá, jak budu bojovat. Nyní jsem 6. den na Champixu a z původních 30/denně jsem na cca 10/denně. Je to fajn pocit, jen mi je vždy cca po 10min po užití prášku blbě od žaludku - natolik, že do sebe nedostanu ani jídlo, ani pití, natož cígo... :-P Všem tady (a samozřejmě i sobě) přeji PEVNOU VŮLI!!

Konča

Ahojte vespolek. Stenli šampík ti moc pomůže s té nikotinové drogy zbavit. Pokud ho budeš moct užívat, tak ti garantuji, že poker se satanem tentokrát nebudeš hrát. Za sebou máš už jedno vítězství a stojíš na prahu dalšího vítězství. Představit si jeden dne bez cigarety je skoro nemožné, ale jde to, jenom se nesmíš litovat, že ti něco chybí. Raduj se, že nejsi otrokem nikotinu. Nejtěžší je první měsíc, ale ten uteče jako nic. Peťo ne nadarmo se říká "kdo uteče vyhraje" a tys vyhrál. A máš pravdu, že další odvykání je těžší. Ale zase víš do čeho jdeš a máš již zkušenosti z předešlého selhání. Jak dlouho jsi poprvé nekouřil?

Konča

Blahopřeji Míše. Smekám, jsi hvězda. Vítám zde Petru. Šampík jez po jídle a hodně zapijej vodou. Silné tabletky si rozpul a užívej 4x denně po půlce během celého dne.

Konča

Vůbec se mi nový design diskuse nelíbí!!!! Ale asi je mi to prd platný:-(((( A ještě ty počty...., už mi to jednou napsalo, že jsem to špatně spočítala...

Stenlák

Končo děkuji ti za podporu ! Opravdu to pomáhá .Champix můžu jíst a budu . Koupil jsem si zázvorový sirup + začal po 30 letech snídat + když zapíjím tak 0,5 l jogurtového mléka + 0,5 vlažný vody . A žaludek dal pokoj . Nelíbí se mě že Champ. mě šahá do hlavy je to nepříjemný a protože jsem byl 7let a BZD tak to poznám . Ale bude dobře . Já přestal proto že jsem začal kouřit 20 denně na vojenské škole předtím jsem kouř nenáviděl ! A věřte mě nenáviděl jsem ho celých 21 let kouření . Nikdy nevoněl. A nikdy to nechutnalo . byla vždy jen strašná potřeba .Lidé dobří ať nám dneska dá TenKterýTrestá dovolenou :) -D užijme si dne ! .S

Konča

Si asi opět sedím na vedení...co to je TKT??? Šampík do hlavy sahá, ale díky mu jsem byla klidnější, jenom opravdu málokdy jsem vylítla jak čertík. Ovšem každý to má jinak. Zapomněls dodat, že voňavého dne si máme užít :-)

Stenlák

@Končo psal jsem to :) TenKterýTrestá se ke mě před časem nastěhoval je to těžkej prevít a vtěrka ! Jako absolutně se nestydí semnou spát jíst chodit do lesa . Pořád mě straší ! Opravdu je horznej nemám ho rád ! A kdyby na chvíli odešel bylo by to super ! K voňavému dni jsem se ještě nedopracoval ale všem ho přeji ! S.

Petr K

Končo porvé jsem dobral dvě balení před dvěma lety, dva měsíce jsem nekouřil, pak jeden den se mi něco povedlo tak, že jsem byl v strašný euforii, tak jsem měl chuť oslavovat, a tak jsem si blbec zapálil ze strašný radosti, že jsem to dokázal vydržet nehulit tak dlouho. Trošku paradox co? Žádnej stres, lidi tě měli rádi, bez depresí, a druhej den, jsem byl na sebe naštvanej, pak jsem si řekl, že to nemá cenu a hulil jsem. Teď už to neudělám. Navic teď jsem se vrátil z preventivní prohlídky od doktora, plíce ok, akorát musím na ekg, něco se tam doktorce nezdálo, přijde mi to brzo v 28 letech, tak se zároveň bojím a zároveň to posílilo mojí vůli.

Ivča

Zdravím všechny přítomné. Petro, já taky neměla žádný problémy a hulila jsem víc než 30 let. Ale ta závislost, ta mě poslední roky drtila. Strašně mě vadilo, že mě ten sajrajt naprosto ovládá a dělá si se mnou co chce. A taky peníze byl druhý impulz. Už to dnes dělá dost peněz a bude hůř. Takže nepolevuj, pokračuj, stojí ta svoboda za to. Stenláku, přeju, ať den D je už brzo, uvidíš, že je to super. Jinak dnes první den po týdnu v práci, hrůza. Líbilo by se mě doma. Konči, občas bude nutná kalkulačka. Moc to tady nevylepšili. A nesmí se psát víc jak 1000 znaků. Tak musím končit. Mějte se všichni nekuřácky:-)))

Stenlák

Ahoj ten den D mám zasebou :) díky . Otázka co je předemnou :D . Jo to staré bylo lepší a těch 1000 znaků to je smutný příběh .

Konča

Peťo, takže už víš, že si nesmíš dát ani čouda. Tentokrát šampík užívej opravdu celé 3 měsíce, možná abys měl jistotu, tak to klidně protáhni o další měsíc. Však později nemusíš brát plné dávkování. Mě stačila půlka na celý den, ale byla jsem 36 let děsná závislačka, tak jsem ten půl rok dodržela a vyplatilo se mi to. Za toho půl roku jsem spotřebovala necelá dvě velká balení champixu. Byly dny, kdy jsem půlku brala obden, ale jakmile nastal stres, tak jsem zobala a třeba i půlečku zvýšila na celou tabletku. EKG budeš mít určo v pořádku, jsi mlaďoch, ale cigára už nikdy více.

Konča

Stenli, před tebou je krásný, voňavý, svobodný a co se týká financí lepší život než jaký jsi měl doposud. Stačí vydržet. Zatnout zuby a s tím svinstvem se vítězně poprat. Hlavně se raduj, že máš jeden, dva, tři dny za sebou...za chvíli to bude týden...a než se naděješ tak uběhne měsíc a během toho prvního měsíce poznáš co to obnáší být svobodný a nezávislý na nikotinu. Držím pěsti!!! A stejně si sedím pořád na vedení. Počítat mi nejde, takže pro mne prosím po lopatě. Ivčo ke kalkulačce ještě brýle, abych nesčítala "hausnumera" :-D no a zase jsem nenapsala výsledek:-)

Sára

Ahoj všem.Dneska mám 76 den bez cíga a je to prostě paráda. Nejhorší byly první tři týdny,ty příšerný stavy,který už bych znova nechtěla a pevně věřím,že už ani nebudu prožívat.Skončila jsem sama,bez prášků a bez doktorů,po deseti letech s krabičkou denně.Mam sice čtyři kila navíc,ale co,nějak se s tím poperu.Všem kdo s tím smradem chtějí zkončit držím pěsti a přeju pevnou vůli. Vydržte,fakt to stojí za to!!!!

milena

Všem držím palečky,ja zatím se stále držím,dnes je to 14 bez cigarety,prozatím mé největší vítěztvi.Mějte se pěkně.Ahojky

Ivča

Sáro, Mileno jste fakt šikulky a gratuluju. Sáře k odvykání bez berliček, jseš třída, to bych nikdy nezvládla, Mileně gratuluju ke 14 dnům. Super a jen tak dál. A hlavně si za svým rozhodnutím pevně stát a už nikdy ani práska. To je děsně duležitý. Všem krásný večer.

Konča

Sáro, vítám tě mezi námi a moc gratuluji neb vymanit se z toho smradu bez berliček, tak to fakt dokáže málokdo. Jsi hvězda. Mileno krásných 14 dnů. I tobě posílám gratulačku. Nějak se odměň neb si odměnu zasloužíš. Hlášení: manžel dnes 60 a já 410 dnů bez toho smradu. Ovšem se mi dnes v noci zdálo, že muž si zapálil. Pro mne hotové neštěstí, jsem z toho brečela. Ten sen byl tak živý, že jsem se šla ráno podívat, jestli tu krabičku má pořád neporušenou. A je neporušená:-) Krásný den a hlavně BEZ CIGARET!

Petr K

Končo mně se dneska zdály taky sny, ale takový uplně nereálný, prostě nesmysly, nic ze života,prý to je jeden ze symptomů léčby na champixu. Jsem zvědavej co se mi bude zdát příště:-)

Petra

Tak dnes jsem se nejdříve nasnídala a pak si dala "malý zázrak" a - pomohlo :-). Díky za radu. Vůbec mi nebylo špatně. To Peter K: K těm snům... bujné sny jsem měla odjakživa, ale abych chodila po zámku, v náruči držela čerstvě odrbanou a vykuchanou husu a stále ji drbala na prsou a říkala "bude lépe, uvidíš", to bylo dnes v noci i na mě moc :-D

Konča

:-DDD nó tak tento sen se ti povedl :-DDD si živě představuji :-DD

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce