Inzerce https://www.lekarna.cz/peceni-vanocniho-cukrovi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=peceni-vanocniho-cukrovi

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Leny

Ahojte všichni, předně moc děkuji za gratulace, strašně to potěší, protože hlavně vy to umíte ocenit, jinak to většinou nekuřáci berou jako samozřejmost. Oni nevědí, jaký boj jsme si museli vybojovat. A teď k těm vašim dotazům. Tak jsem musela pročíst zpátky svoje příspěvky, protože už je to fakt dlouhá doba. Champix jsem brala tak, že to první startovací balení přesně podle návodu (tuším 28 dni? 2x denně). Byla jsem teda dost nafouklá a podle těch snů by se daly psát scénáře (ale to všichni znáte). No a pak jsem si koupila to větší balení, brala jsem dál 2x denně, ale postupně jsem ubírala přesně tak, jak vy, asi tu půlku ráno ještě nějakou dobu. Ani jsem to balení nedobrala, dojedl mi ho manžel. Takže moje léčba champixem trvala asi dva měsíce, pak jsem tu půlku vysadila. Trochu jsem se bála, protože většina uváděla, že je to předčasné a že je větší riziko, že znovu začnu. No, vyšlo to, nekouřím. Tak myslím, že jestli cítíte, že už to zvládnete, tak se na champix už klidně vybodněte, ale jestli si nejste jistí, tak klidně s tou půlkou pokračujte. Nebo zkuste vysadit a kdyby se vám zdálo, že to nejde, tak vždycky můžete pokračovat v zobání. Hlavně se držte a mějte se fajn. pa.

martin

ahoj všichni, děkuji za uvítání....jsme 3. den na champixu a já u sebe nepozoruji žádnou výraznou změnu v chování, snad jen cigarety v popelníku jsou o něco delší, asi je ještě brzo...chce se ale zeptat, přítelkyně ráno i zvracela a tvrdí, že tak špatně jí nebylo ani v těhotenství, je to normální ? co s tím ? děkuji

Pavča

Ahoj Martine,každý to snáší jinak.Mě nic nebylo ,jen trochu nespavost-pár dnů,ale kamádka taky zvracela.Začala CH brát později.Nejdříve se nasnídala a pak si zobla a hlavně hodně zapít........Někteří tvrdí,že přestali kouřit,protože jim bylo opravdu strašně zle a při pomyšlení na cigaretu jim bylo ještě hůř.Takže normální to je....neboj,přejde to....A ještě k vysazování CH.Já jsem začala vysazovat asi po 2 měsících.Nejdřív jsem zobala 1/2denně pak ob den a nakonec jsem na něj zapomínala a přestala brát úplně.Bacha , může pak přijít malý absťáček....já neměla chuť na cigaretu,ale byla jsem tak protivná ,že jsem byla protivná i sama sobě.Ustála jsem to a trvalo to asi 10 dnů...teď dobrý ....je to 7a půl měs.co nekouřím...P.

martin

je tady někdo, kdo nemusí v práci moc pracovat ? já pracuji u počítače a poslední dobou práci většinou rozdělím tak, že na mě skoro žádná nezbyde a pak to jen sleduji, jak to probíhá a samozřejmě kouřím, bohužel v práci jsem svým pánem a nikdo mě neomezuje, na druhou stranu tam být musím, takže nehrozí, že bych změnil činnost a kouření mi asi v tomto případě bude dost chybět, máte s tím někdo zkušenost ? Pavčo děkuji, tvojí radu jsem už přeposlal

Mirča

Ahoj Martine, mi bylo taky hrozně zle, ale až po těch modrých tabletkách. Po bílých ne. Pomohlo mi potom snížit dávku, brala jsem si půl ráno a půl večer. Pokud by to přítelkyni nestačilo, tak už tady i někdo psal, že bral CH 4x denně - jako rozdělil tu denní dávku (2 ks prášků) do čtyřech. Mi tohle pomohlo, po té nižší dávce mi už tak zle nebylo.

Ivana

Ahoj Martine a všichni ostatní. Po 3 dnech na chx sem ještě žádnou sníženou chuť nepocítila. Teprve 10 den jsem se ráno vzbudila a chtěla si jít hned zakouřit (jak sem byla zvyklá), ale najednou mi došlo, že chuť mam, ale jen takovou jakoby ze zvyku, ale absťáček jako takovej jsem neměla. Tak od tý doby mam tu načatou krabičku v kuchyni a je to cca 30 dní co nekouřim. Chuť je samozřejmě pořád, ale cítím, že se to každým dnem o něco zlepšuje a hlavně zdravotně se cítím mnohem líp. V sobotu jsem byla dokonce na zábavě a až mě překvapilo jak jsem to ustála. Takže to chce hlavně přesvědčení, že už NIKDY nechci ani jednu a pak to není tak hrozné.

michal

začal jsem užívat tento lék a za dva týdny jsem vyskočil ze 4. patra. prý je to normální. Pak jsem chodil 2 měsíce k psychiatrovi. Momentálně již nekouřím. A to jsem kouřil 2 krabičky denně!!

Pavča

Taky pracuji doma,nikdo mě nehlídá,jestli pracuji nebo jsem kouřila...Tohle za tebe CH neudělá,po něm nemáš chuť,ale přes ruku tě neplácne,to už musíš trochu zapojit pevnou vůli....Zakaž si třeba kouřit u PC.Kuř jen venku a teď na mraze nic moc....Já jsem místo cigarety si přečetla jednu kapitolu v knížce a fakt mi to hodně pomohlo,už jsem se těšila na rauch pauzu,abych mohla číst....Musíš něco změnit.Vygruntuj si kancl(kuchyň) vyvětrej,vyper záclony,uvař si voňavý čaj a uvidíš,že to půjde.Když jsem to dokázala já,tak to dokážeš i ty....

Ondra

Začal jsem užívat tento lék a za necelé dva týdny jsem přestal kouřit. Prý je to normální. Bylo to 8.září, kdy už jsem si nezapálil. Dneska jsem vyběhl do 4.patra a užíval si, jak nemám žádný problémy s dechem. Tím nechci zlehčovat Michalovu zkušenost, ale myslím, že jeho případ je ojedinělý. Navíc se domnívám, že to spíše než Champixem bude způsobeno depresemi, který se u odvykajících kuřáků občas vyskytují. Užíval jsem Champix podle návodu jen ze začátku a už po třech týdnech nekouření jsem jej začal omezovat, abych 22.11. s ním úplně skoncoval. A kromě Champixu mi ještě taky pomohly zkušenosti místních přispěvovatelů... Přátelé, to je můj příběh o odvykání. Rychlý a banální. A to jsem nebyl žádný sváteční kuřák. Všichni mě znali s cigaretou a doporučení jako "Vyhýbejte se situacím, které máte spojené s kouřením" mi připadalo dost ujetý, protože jsem kouřil pořád a všude:-) Vřele všem, kteří uvažují, že seknou s kouřením, doporučuji kombinaci Champixu a této diskuse. Je to naprosto kompatibilní, žádný strachy:-) Zůstalo mi tu 22 tablet 1 mg, tak pokud máte někdo zájem (někdo třeba s finančními problémy), mohu věnovat...

Sobolka

Čauky všichni,jsem úplný nováček,chci,tak jak vy všichni přestat kouřit,ale vůbec si v tomhle nevěřím a nemám pevnou vůli.Kouřím 20denně,dneska jdu k doktorce,nechat si předepsat Champix.Když čtu vaše povídání a vzkazy jeden druhýmu,tak mám pocit,že bych to s váma mohla taky zvládnout.Můžete mi sdělit,kolik si mám připravit prašulí na Champix?Zatím moc dík.Sobolka

Pepe

Ahoj tady najdeš odpoveď na otázku co to bude stát htt p://www.tobacco.cz/champix. php Já se právě rozhoduji mezi chx a nebo bez chx. Kouřím 20-30 denně a první zapaluju hned jak otevřu oči a poslední těsne před spaním. Držím všem palce.

pepe

htt p://www.tobacco.cz/champix. php

Xandra

Moc a moc pozdravů, jsi prima chlap . To co se stalo není konec světa. Zase bude líp a to i bez cigarety. Pozdravuju všechny holky - kouřící i nekouřící. A alespoň čas od času dejte o sobě vědět. Já nekouřím, ale nevím, nevím jak bych ustála úmrtí v rodině. Tak daleko za řekou ještě nejsem. Tak pá a nashle na vrcholku Nekuřáku. Tam na vás s Pavčou, Eliškou, snad i Apolenkou a mnoha dalšími čekáme nad kávičkou a mochitem. ♥♥

Pavla

Jen hlavu vzhuru a do toho plnou parou vpřed.Sobolka taky jsem si moc nevěřila bez CHAM. jsem vždy vydržela max.2 dny a třeti už jsem bafala.Opravdu pro mě je to zazračna pilulka a to už beru jen jednu rano.Vubec nemam potřebu brat tu večerni tak jsem ji vysadila už 12 dni ji neuživam a vubec ji nepostradam.Nekouřim už 6 tydnu a 2 dny .Celkem jsem si i zvykla že nekouřim dokonce už i ve snu malo kdy.Přeji vam moc krasnych a vonavych dnu.AHOJKY

Mára

Zdravím všechny,jsem tu novej,tak mě snad přijmete.Chci se zeptat jak u vás probíhal První dny užívání Champixu.Dnes jsem začal,z obvyklích 25 deně,jsem dnes vykouřil jen 7.Děkuji předem za vaše odpovědi

Martin

Ahoj Máro i všichni ostatní, dnes jsme s přítelkyní 9. den na Champixu, musím předeslat, že doktor to asi popletl, takže jsme začali hned těma modrýma, důkladně jsem se pozoroval a první dny kouřil normálně svých min. 40 a ona 20, po týdnu jsem si řekl, že tomu trochu pomůžu a snížil jsem to na 30, ale je fakt, že ty cigarety kouřím víceméně bez požitku tak do půlky, přítelkyně už kouří jednu krabičku třetí den, takže i to považuji za dílčí úspěch, mám pocit, že mě to teprve ted začíná "zabírat", doufám, že se brzy zařadíme mezi ostatní nekuřáky. Přeji hezký den

sobolka

Čauky Pavlo,díky moooc za podporu,cChampix budu mít až zítra.Včera jsem si ho v lékárně objednala.Takže zítra slupnu první.Budu od tebe i ostatních potřebovat velkou podporu,snad mě to vyjde,stejně jako tobě.Zatím čauky .....

Sobolka

Čauky pavlo,dík za uvítání mezi váma všema,jsem moc ráda,že budu mít u tebe a snad i u ostatních velkou podporu,tu já moooc potřebuju.Manžel se mnou do toho nejde,což mě mrzí.Říkal,že počká,až co to udělá se mnou.Moc mě nevěří.Zítra slupnu první kouzelnou tabletku.Jsem na sebe zvědavá.Tak zatím...zítra

Sobolka

Jsem taky "nováček"zítra si jdu do lékárny pro startovací balení Ch..takže zítra polknu první "zázračnou zabletu.Uvidím,co to se mnou udělá.Držím ti palce...hodně štěstí

Pavla

Sobolka dej vědět jak ti prvni CH šmakoval.Si v podobne situaci jako ja.Manžel do toho se mnou taky nešel pujde pry až po mě někdy v prosinci řikaval už ma recept.Taky mi nevěřil že to zvladnu .Ted se tluče do hlavy že do toho nešel semnou.Pracuji v obchodě všem sem roztroubila,že nekouřim.Když přišla někdy největši chut na cigo tak jsem si nemohla jit zapalit v žadnem připadě protože bych vypadala jako strašně slabě jako člověk ktery nic nedokaže nezvladne prostě jsem si to nacpala a vsugerovala do palice,že nemužu byt před lidma a manželem tak slaba a ono to fungovalo.Ted už ani neni třeba i když zdaleka nemam vyhrane ale je to fakt čim dal lepši.Strašně se mi libi jak nas pořad moc přestava kouřit moc vam všem novym i starym fandim držim moc pěstě at to všem vyjde nikdo nemame vyhrane nikdy neni pozdě začit a nic se neděje když selžem a začnem znova jsme janom ob.smrtelnici Zatim ahojky

Monina

Ahoj vsem novackum, chtela bych Vas podporit v uzivani champixu, opravdu je to s tim hracka bez abstaku ! Sla jsem do toho s pritelem a za 10 dni koncime 3.mesci a tudiz i uzivani champixu! :) Kura nas vysla kazdeho na 4tis, protoze sme skoro od zacatku brali jen 1 mg denne ( po 2mg denne nam bylo zle, spatny sny, boleni hlavy...)1 mg stacil v pohode a hned sme chodili i do hospy a prstem si ukazovali na kuraky :-))))tak jeste jednou preju hodne stesti, urcite to vyjde. Mejte vsichni krasny vonavy den a vydrzte.:)ahoj

No-One

ahoj, tak se hlásím: 20 dní bez cig.dýmu (zítra 3 týdny, jupí) 31 dní na Champ., zácpa: NE, deprese:NE, plynatost: již NE!, váha: +2 kg , z nich se mi již jedno opět povedlo shodit, euforie již pomalu vyprchává a stále méně si vzpomenu na cigaretu, tu mrchu vtíravou. Jsou chvilky kdy mi něco hrozně chybí, jako kdybych pořád na něco čekala, ale jsou to opravdu jen chvilky a hned to zaženu. Beru 1 tabl. ráno a 1/2 odpoledne, pokoušela jsem se vysadit tu půlku, ale nebylo to dobře, hned mě chytal nerv. Pro nováčky co začínáte, kouřila jsem 25 let 20 a ke konci již 30 cig. denně- takže těžký závislák. Ty klasické absťáky, jaké všichni známe - točení hlavy, těžce se dýchá, nevolnost, slabost, deprese a vztek- tak to při champixu není, budou na vás dotírat pouze ty psychické a ty se dají ukočírovat. Mě pomohlo, že jsem začala číst tuto diskuzi od začátku a s tím, že už nikdy nebudu kouřit jsem se nezaobírala , mimo to můžu klidně kouřit, když se mi bude chtít, ale nechce se mi. Tak vám i sobě držím palce ať se dílo podaří, polykejte tablety a hodně zdaru

Pavla

NO-ONE to je tak krasne čislo 20 moc blahopřeji kde to jen napsat že my zavislaci staleti jsme se daly na opačnou cestu životem a tu spravnou drž se ja se taky snažim je to čim dal lepši 6 tydnu a par dnu

No-One

díky, díky, díky.. i já gratuluji tobě, jsi jednou tolik přede mnou a já doufám, že tě nikdy nedohoním :o) jsem za to nekouření opravdu ráda a nikdy bych si dříve nepomyslela, že se mi to povede... se mi tomu stále nechce věřit.. hm, je jen hloupé, že nemám už žádný zlozvyk, alkohol mi nechutná a na jiné drogy nejsem, jsem nyní prostě slušňák, hrůza..

Greena

Haha.... NO-ONE, nechceš si změnit nick na " Mirka Dušínová" ? Ani sprosté slůvko nikdy nevypustíš? Naťukla jsi závažnou otázku " Na čem my nekuřáci začneme ujíždět ?" Nějaký ten přesmyk závislosti by to chtělo. Jednu náhradní závislost už máme - na této diskusi, ale ta nám dlouho nevydrží......LIDI..... máte nějaký nápad, jak, kde, proč a s kým bychom měli začít hřešit? Něco příjemného, ale abychom nevyháněli čerta ďáblem!

No-One

hihihihi.. tos mě dostala, pravda je, že sem tam sprosté slovo uklouzne, to bych se k Rychlým šípům moc nehodila.. ale zase dělám každý týden alespoň jeden dobrý skutek, takže Štětináč by to také nebyl. Asi budu plivat na zem žvýkačky, to se nesmí... Greeno, gratuluji moc a moc ke čtvrtému měsíci, taky už chci být takhle daleko.. a také ti přeji, ať tě niky nedoženu. Nyní trpím PMS a tak to hůře snáším, nevím jestli jsem nervní z něj a nebo z nekouření .. chjoo

No-One

ahoj, tak se hlásím: 20 dní bez cig.dýmu (zítra 3 týdny, jupí) 31 dní na Champ., zácpa: NE, deprese:NE, plynatost: již NE!, váha: +2 kg , z nich se mi již jedno opět povedlo shodit, euforie již pomalu vyprchává a stále méně si vzpomenu na cigaretu, tu mrchu vtíravou. Jsou chvilky kdy mi něco hrozně chybí, jako kdybych pořád na něco čekala, ale jsou to opravdu jen chvilky a hned to zaženu. Beru 1 tabl. ráno a 1/2 odpoledne, pokoušela jsem se vysadit tu půlku, ale nebylo to dobře, hned mě chytal nerv. Pro nováčky co začínáte, kouřila jsem 25 let 20 a ke konci již 30 cig. denně- takže těžký závislák. Ty klasické absťáky, jaké všichni známe - točení hlavy, těžce se dýchá, nevolnost, slabost, deprese a vztek- tak to při champixu není, budou na vás dotírat pouze ty psychické a ty se dají ukočírovat. Mě pomohlo, že jsem začala číst tuto diskuzi od začátku a s tím, že už nikdy nebudu kouřit jsem se nezaobírala , mimo to můžu klidně kouřit, když se mi bude chtít, ale nechce se mi. Tak vám i sobě držím palce ať se dílo podaří, polykejte tablety a hodně zdaru

No-One

a je to tam dvakrát.. pardon

honzík

čaute. dnes jsem zakoupil první dvě balení po rozjezdu.pěkný dárek. myslel jsem že přestanu díky tabletám až kolegině mi řekla že musím také trochu chtít. tak teda chci a už den nehulim. dá se to vydržet ale jsem šofér a 30 pro mě není prblém. depku nemám ale jezdím stabilku a tak mi to v palici šrotuje kde všude jsem si zapálil. pa zase dorazí chut ale vzápětí zmizí. tak to je fajn.poradí někdo co mě eště čeká a jak nato. díky díky pa pa

No-One

Ahoj Honzíku čertíku, gratuluji k prvnímu skoku do světa abstinujících kuřáků, jsi dobrej!!! A co tě čeká? Ty myšlenky na cigaretu budou pomalu, ale jistě řídnout, až projedeš několikrát všechna místa, kde jsi dřív kouřil a co ti to teď připomínají, tak to začne mizet, já si dala vždycky cígo když jsem večer chodila venčit psa, byl to takový rituál, když jsem si ho ten první večer nekouření nedala tak jsem se jen orosila a chtělo se mi plakat, teď už si po třech týdnech vzpomenu jen výjimečně a je mi to jedno. Samozřejmě ještě se někdy velká chuť objeví, ale je to nekonkrétní, jen mi něco chybí a já to hned zaplaším.. tak hlavu vzhůru, drž se, bude stále lépe každým dnem.

Greena

Ahoj všichni nekuřáci - začátečníci ( Martinové, Ivano, Sobolko, Máro, No-One, Honzíku) i mírně pokročilí ( Ondro, Pavlo, Monino - sem řadím i sebe) i véééééélmi pokročilí (Xandro, Pavčo, Modrookatý a další...a další....) . Tak už se řítím ke konci 4. měsíce, myšlenky na cigarety jsou zřídkavé, váha stagnuje ( ale je to honička). Dnes mne vytočil šéf a ani mne nenapadlo si zapálit!!! Hmmmmmm.... teď bych si možná jednu dala :-)) Pro začátečníky - jen krátce mé zkušenosti s dávkováním CH: 1.- 4.týden 1-0-1 5.- 6.týden 1-0-1/2 7.-9.týden 1-0-0 10týden-doposud 1/2-0-0 a začínám najíždět na 1/4-0-0. Komu je po Chx. blbě, ať snižuje dávku, až mu blbě nebude. Nebo si CHx. rozdělí do více dávek během dne. Moc mně pomohlo žužlání párátka - zaměstná pusu a není kalorické! No a úplně ze všeho nejvíc mi pomohla tato diskuse. Teď začíná velká parta, tak se podporujte, my pokročilejší vás podšprajcnem nějakou výživnou radou nebo podpůrným slůvkem. Hrrrr na smradlavky!

Pavča

Greeno,mˇoˇoˇoc gratuluju k takovému výročí....jsi skvělá a všichni,kdo se drží i ti kdo začínají ,ať už poprvé nebo po druhé ,jsou báječní a zaslouží si pochvalu.Greeno běž se odměnit,když jsi ušetřila spoustu peněz za ty hnusný tyčky....Já mám dnes taky výročí,jet přesně 8 měsíců,co jsem si zobla první Champiček a 11.12.to bude 8 měsíců co NEkouřím,hurá.Nikdy bych nevěřila,že já ,takový partizán,přestanu kouřit....a vidite,sen se stal skutečností a doufám,že mě nic nezlomí...Zatím jjsem ustála přijímačky syna na gympl(to byly nervy) smrt kamaráda(moc to bolelo)vypadá to,že jsem si to opravdu srovnala v hlavě a hlavně jsem to všude roztroubila,každý den hlásila jak nekouřím a teď bych se strašně styděla.....a kuřákům tu radost neudělám............

Pavla

Čau holky krasnych 8 měsicu a krasne 4 měsice hold vas nedoženu a ani nechci je tu s vama fajn .Honziku čertiku vitam tě mezi nama vydrž prdka vydrž 10 dnu a jsi z nejhoršiho venku.Pit nepiju kouřit nekouřim ale podšivka podšita jsem pořad a zaklet hezky od plic to mi taky pořad zustalo.Takže svata asi nikdy nebudu.Greno jdeš hezky s tim CH dolu.Počkam ještě 2 tydny a pujdu taky z 1 tablety na pulku ovšem jestli to pujde.Zatim AHOJKY a držte se všichni ja se taky držim brou-brou

No-One

, kde jste všichni?? jak se vám daří?? Greeno pomoct, pomoct... včera i dneska celý den je mi hrozně, proč sakra? už mám 23 DBC za sebou, tak co se to děje? Já tu jsem tak sama.. ach jo, jestli to není tím, že jsem si zakázala se i přežírat a lehce redukuji a ten můj blbej mozek protestuje. Zřejmě protestuje na popud bachoru, co se hlásí o doplnění stavu tuků, aby mi dorostly okrasné prstence... Kontrolní otázka, ví někdo z vás, proč si nekuřák nevšimne u kuřáka, že přestal kouřit? Já si tedy vždy všimla, i těch co přestali pít... Zdař a držte se ve svém odhodlání

Pavča

Nevím čím to je,že si nekuřák ničeho nevšimne!!!!Můj manžel - nekuřák si taky nevšiml,že nekouřím,až po 2 měsících jsem ho na to musela upozornit.A reace?Ty naděláš,já taky nekouřím..Od nekuřáka nečekejte pochvalu,porozumění....ale je to fuk,děláme to hlavně pro sebe....

EliškaD

Nekuřák si nevšimne na kuřákovi že nekouří ,protože to nepovažuje za nic zásadního.On totiž neví ,co to je bojovat se svou závislostí po cigaretě.Je to droga jak každá jiná a znamená to velké odříkání. Tohle nekuřák neprožívá,tudíž se nedokáže vcítit do abstinenčních příznaků.On nic takového neprožívá ,takže to pro něj není důležité že nekouříš...........Ale když my tak hodně potřebujeme chválit,chválit a zase chválit ,že? No-One, máš trouchu krizi ,ale to přejde ,hodně pij čaje a když to na tebe přijde ,nakrájej si jablko na kostky, dej do většího hrnku ,přidej pytlík čaje a zalej horkou vodou ,dochut medem a citronem a dvě hodky máš co jíst a pít.DRŽTE SE VŠICHNI.

No-One

Pavlo, s tím souhlasím, to je pravda, dá se říct, že jsme proti nim rozhodně více empatičtí a tedy i ve výhodě. prostě, co tě nezabije to tě posílí... můj muž přestal kouřit o týden dřív než já, bez ničeho (on už takle přestal víckrát, třeba na dva roky), nejen tedy, že s ním nebylo k vydržení, už to vypadalo i na rozluku, ale navíc neuznal, že má absťák a k CHMP mi pohrdlivě řekl, že je to na nic... ale že se někdy dějí věci, co?

Greena

Ahoj NO-ONE, spěchám s celým pytlem podpory a pochval...skvělé 3 týdny...no teď už to nevzdáš, to už by člověku bylo líto. A že se dostaví menší krizička? Ber to pozitivně - bez lehkých depek bychom ani nepoznali, že přestáváme kouřit, takhle si to odvykání alespoň pořádně "užíváme". ALe odvykat s hladovým žaludkem je těžké. Já jsem ty první dva měsíce měla děsnej hlad - néééé chuť, vyloženě hlad mne přepadal, a naučilo mne to jíst častěji - co 4 hodiny jsem něco pozřela. Metabolismu se to líbilo!! Teď jde o to, jestli do sebe natlačíš laskonku nebo mrkev. Obojí je špatně. Laskonka způsobí tvorbu okrasných prstenců, mrkev na chvíli ošidí žaludek, ale hlad nezažene. Mrkev je dobrá na chutě!!! .........Ale nebuďme jen tak přízemně materialistické ženštiny, chce to taky něco pro potěchu duše. A nebo současně pro potěchu duše i těla. Můj tip na první pomoc - teplá koupel s nějakou příjemnou vůní a pak nějaký dobrý nápoj ...třeba grog, punč nebo svařáček. Ten svařák by se dal absolvovat na nejbližším vánočním trhu. Ty už to vykoumáš, vždyť jsi holka šikovná :-)))

No-One

holky, díky moc za podporu, ale je to pech. Když mi zemřela máma, tak jsem měla podobný pocit na hrudi.. jako kámen a už mi to drží 4 dni. hlad nemám, jím každé 2,5 až 3 hodiny, bílkoviny, vitamíny i uhlohydráty i trochu cukru dostane. Nemá si nač stěžovat, a s koupelí - tu jsem již provedla a ten alkohol mi fakt nechutná ač bych chtěla, radši si dávám kávu, nebo čaje i s tím jablkem :o))).. já to nevzdám, jen je mi blivno a těžko, s cigárama to mám ujasněné, je to na nic i v těch chvilkách pohody.. to jen moje závislost dotírá a já to nedovolím. Na deprese netrpím, jsem optimista, stále hledám koně v kupce hnoje, ale tohle se mi už nelíbí. Trvalo vám to někdy také tak dlouho?? Nejhorší je, že vzhledem k tomu, že jsem ženská a může se tak spojit víc faktorů zároveň, což se asi stalo, to poznám v nejbližších dnech.. máte s tím nějaké zkušenosti?

Greena

NO- ONE, ty sama se znáš nejlíp, takže odhadneš, co je a co už není OK. Jestli dotírá smutno, ouzko a vůbec ošklivo - mohla by pomoci třezalka- je to slabé, ale prokazatelně účinné antidepresivum. A k tomu hořčík v tabletách. Slyšela jsem též o kyselině listové (lze koupit tablety), jejíž antidepresivní účinek se v poslední době seriózně zkoumá. Jestli trojkombinace třezalka+hořčík+kyselina listová nepomůže, tak to určitě neuškodí. Jóóó, ty mrchy nikotinové receptory se nechtěj vzdát bez boje!!! PMS a vůbec všeliké hormonální změny hrát roli můžou - to je ale konstatování, které je v tento moment starou belu platné. Ale v takovém případě by taky mohla pomoci trojkombinace ( viz výše). No-One, ty určitě vydržíš, protože vidíš svět optimisticky a tím těm nikotinovým receptorům dáš na pr...., humor je pro ně smrtelné nebezpečí!

No-One

:o))))) to si piš, vzala jsem si půlku neurolku a je mi lépe... třezalku si vlétě trhám a suším, tak zásobu mám, koupím si hořčík a kyselinu listovou.. zkusíme to. Díky a všem pevnou vůli. A co ostatní nováčci, jak si vedete??? že o sobě nedáte vědět???

Pavla

No-One jsme tu všichni s tebou neboj zas to bude dobre.Dobře,že neurol zabral.Pust si film ktery maš nejradeji a ktery je strašně srandovni aby ses pořad u něj smala protože smich leči deprese.Drž se holka si moc statečna silna a perfektni protože vydržet 3 tydny tak to už je něco.A s depkou bojuj znam ji je to svina

No-One

jéjej, to hřeje u srdce, děkuji. Už se těším na čtvrtek a budu mít měsíc bez... film jsem si pustila : Mrtvého muže s J.Deppem, pro někoho deprese, já se směji.. Ivetice, pojď do toho s námi, kouřila jsem 25 let ke konci už 30 ks a jde to i bez nich a je mi lépe. Já už jsem celou tuto diskuzui přečetla od začátku a musím říct, že to bylo maximálně poučné, napínavé, dramatické i humorné, ba i zápletka tam byla.. nyní začínám číst diskuzi druhém fóru.. tak uvidím.. tak tu na tebe budeme čekat, jak se rozhodneš, jo? přeji pěknou noc a hlavně klidné sny všem

ivetice

Dobrý večer děvčata,celé odpoledne trávím na těchto stránkách,delší dobu koketuji s myšlenkou přestat kouřit,takže mě čeká první krok-zajít k lékaři. Obdivuji Vás a doufám,že se k Vám v nejbližší době přidám,kouřím 30 let dnes jsem na 30 cigaretách denně.Ozvu se!

Sobolka

Čaukýýý všichni,tak dnes jsem 3tí den na chapixu,startov.dávka-takže jedna zázračna pilulka ráno.Od zítřka 1-0-1.Uf,ale kouřím pořád stejně,20cku denně,furt čekám,že mi bude blbě a opustí mě chuť na to odporný smradlavý a drahý(vím myslím finance)))cígo,ale stále mi stejně dobře chutná.Bože lidi,co budu dělat,začínám se bát,že to na mě nebude účinkovat.Tak vám všem přeju mooooc úspěchů,držím pěsti,mám z vás velkou radost,jste všichni moc dobří.Snad si tohle budu zachvilku říkat i sobě.Držte mi pěstííííí.

No-One

Ahoj Sobolko, pěsti ti držím moc a neměj strach, že na tebe to nebude fungovat, byl tady už těžší kalibr a také na ně zabral.. jen to každému trvá jinak dlouho. Já to típla 11 den, tak neboj. Jen začni rozlišovat kdy máš opravdu chuť a kdy je to jen zvyk, tím to i snížíš a pak lépe skočíš do dne D až to na tebe přijde. Takže, vzhůru do boje a dej vědět jak to jde.

irena

četla jsem si o vás všech asi 3 měsíce a dnes ráno jsem se konečně zařadila. Ale bohužel kouřím. Po té první půlce mi ještě špatně není jenže já si nedovedu ani představit jak budu žít bez cigaret.Mám je jako berličku když je mi zle, to samé když mám radost, než něco začnu dělat ,na oslavu ,že to udělám atak podobně. Možná mi pomůže přilepit se na tuto diskuzi a brát si příklad z vás ale už teď když to píšu tak vím že je to blábol.Takže jsem zvědavá co bude zítra.Zatím ahoj a díky,že jste.

irena

četla jsem si o vás všech asi 3 měsíce a dnes ráno jsem se konečně zařadila. Ale bohužel kouřím. Po té první půlce mi ještě špatně není jenže já si nedovedu ani představit jak budu žít bez cigaret.Mám je jako berličku když je mi zle, to samé když mám radost, než něco začnu dělat ,na oslavu ,že to udělám atak podobně. Možná mi pomůže přilepit se na tuto diskuzi a brát si příklad z vás ale už teď když to píšu tak vím že je to blábol.Takže jsem zvědavá co bude zítra.Zatím ahoj a díky,že jste.

irena

irena

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

76%
24%
Zatím hlasovalo 174 lidí

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce