Inzerce https://www.lekarna.cz/peceni-vanocniho-cukrovi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=peceni-vanocniho-cukrovi

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Mona

Moc ti držím palce,když budeš chtít,tak se to určitě podaří, s Champ. máš velké šance. Já už mám dnes přesně na den 8 měsíců a kouřila jsem 30 let 20 denně. Neboj a držím palce.

Patrik

Tak už jsem v klubu. Včera jsem si hodil den D nanečisto. A dneska v tom už druhý den, tentokrát načisto pokračuju... Je to 12 dní s Champixem. Ale strach ze selhání mám obrovskej. Mám pocit, že na mě cigarety číhají všude. Ch ale naštěstí fakt funguje. Takže si držím palce...

zdenka

ahoj vsem, tak vas naposledy zdravim z Floridy, vecer odlitam, cetla jsem vas i tady stale, ono to opravdu pomaha, tem co jdou na sraz preji peknou zabavu, pivko i za mne!!!, jinak jsem to tady s nekoureni ustala, moc me to tesi, bala jsem se toho, vcera jsme tady i popili, rozlucka, a nic, chute jsou , ale ani me to neprislo, tady je min kuraku, tak si to uzijte, ja uz se tesim na deti, vezu dost darku, ale hlavne hezkych vzpominek, bylo tady moc hezky, i kdyz doma je doma, ahoj a drzte se!!!!!!!!!!!!!

Marja

Patriku, držím palce. Zdenko ty doleť v pořádku a pak se ozvi. Já bojuji, abych na ten sraz vůbec dorazila, abych si nezapálila, to bych tam nemohla. Šlo to velmi dobře a nevím, proč je to teď těžší a těžší. A nikdo z mazáků nás nepodpoří?

EliškaD

Marjo, hodně na Vás všechny myslím ,protože i když jsem měla 1.10. půl roku od poslední cigarety ,tak pořád to se mnou taky cloumá.Ale ty máš dobře našlápnuto a věř že jsem ti moc nevěřila ,když jsi ted přestala že to zvládneš.Pamatuju si jak to bylo poprvé, když jsi přestávala s chmpx. a nepodařilo se ti to. Ted jsem teda nevěřila vůbec , no a ty se držíš a máš to v hlavě báječně srovnané. Musí to být stokrát těžší než s chmpx , obdivuju tě protože jsem to také zkoušela mockrát a nikdy jsem to nezvládla....až ted s chmpx...a ty depky a chutě máme za trest ,že jsme tak dlouho kouřili.Ale my se nedáme a vyhrajeme.Takže VYDRŽAŤˇ. Krásný ,nekuřácký víkend.

Greena

Ahoj lidi, je fajn, že se stále připojují noví odvykači a spousta dalších jich určitě jen čte a nepíše, ikdyž nekouří nebo se chystáí k Velkému skoku do nekuřáctví. A momentálně trpící přispěvatelé tu snad najdou svou dávku podpory, útěchy, sounáležitosti, úlevy..... jak kdo chcete.... HARY, válčím úspěšně, přecházím na zbraně lehčího kalibru - jen 1mg Chx ráno, místo párátek jsem nasadila kedlubnu, mrkev, papriky a jiné barevné věci..... NOVÁČKU móóóc ti blahopřeji ke stojedničce .... vždyť ty nejsi nováček, ale spíš " mazáček" :-) !!! Budeš teď počítat dobu bez čmoudu na dny nebo už na měsíce?? PATRIKU, rovněž gratulace, drž a vydrž. MARJO , vždyť ty už nekouříš 24 dnů.... no to už je skoro měsíc! Kdy se ti něco podobného naposledy přihodilo? Teď už by bylo opravdu škoda začít...... Hmmmm, ale jak překonat obtížné období? V duchu pozitivního přístupu Allana Carra bych navrhovala trochu změnit výrazy, které používáme při popisu našich odvykacích stavů. Třeba namísto DEPKA = přechodné kolísání nálady, KRIZE = dočasné potíže růstu, ABSŤÁK= chuť na něco příjemného, ZÁCPA= obstipace( nikdo neví, co to je) , NEVOLNOST= důkaz účinnosti Champixu a tak dále a tak podobně.... Jen žádnou malomyslnost ( pardon... dočasné oslabení víry v konečné vítězství) !!!!!

Marja

Greeno, ty jsi fakt dobrá. Budeš muset tady denně psát optimistický příspěvek. Eliško, nikdo v okolí mi nevěří a ani mě nijak nepodporují, vědí jaký jsem byla závislák.Zatím se tváří pochybovačně. Já vlastně nikdy nechtěla přestat, jenom omezit a to se nedařilo. Pak jsem se nějak náhodou dostala na tuhle diskuzi a jak jsem již několikrát řekla, po čtení příspěvků od začátku, mě to tak nakoplo, že jsem toužila úplně přestat kouřit.Nakoupila Champix a začala polykat. Vůbec jsem netušila co se bude dít, jenom to, co jste psali. A tak jsem pořád čekala na nějaký ten zázrak nebo co. Teď to je úplně o něčem jiném. Takže můj druhý pokus v životě/ kouřila jsem vlastně 40 let/ a doufám, že bude úspěšný.Pořád nemám ale tu euforii z nekuřáctví.Výborné je, že nemám obstipaci / z toho jsem měla strach /.Jo, Greeno, také jsem bývalý zdravotník, tak vím, co to je. Nejhorší je ta ,, chuť na něco příjemného ". Ale to není cigareta, ta je nedobrá.Mějte se a pište. To fakt nejvíce pomáhá.

sigrid

Holky držte se, je z vás tady opět výborná parta a to opravdu perfektně pomáhá. Já budu mít za chvíli deset měsíců bez, ale "občasná chuť na něco příjemného, dočasné potíže růstu a kolísáni nálad" mám ob tu i těď. Holt, když jsme s tou "děvkou" prožily větší část života, tak se nám teď po ní stejská. Jenomže má smůlu, je to děsná mrcha a zpátky jí nechcem. Vydržíte a ono to už za chvíli nebude tak zlé. Držím palce!

Evča

aholj lidi,chci Vás trochu povzbudit.Díky champixu už 13 měsíců nekouřím,nebylo to vždycky snadné,stres a tak,ale dalo se to.Chce to obrovské odhodlání a nejvíc pomáhá podpora okolí.Každý měsíc se chlubím,jak dlouho už nekouřím a moc mi pomáhá jejich obdiv.Tak se držte!!

nováček

Ahoj děvčata a pánové, musím se opět připojit do diskuze. Marjo přestáváš bez cham. a jsi jednička, zapálit si touží určitě každý z nás. Kdysi jsem tady četla, že někteří psali, že mají po cham. erotické sny, já občas v noci kouřím. Vidím ty Mallbora stovky červený, labužnicky nasávám kouř a potom se vzbudím zpocená a je mi to líto. Řekla jsem si, že vydržím a ty to dokážeš taky. nechala jsem si napsat champix znovu a budu ho zobat dokud nebudu mít jistotu, že jsem z toho venku.Zklamala bych spoustu lidí a hlavně ty, kterým na mě opravdu záleží. A hlavním motivem je moje milovaná, krásná vnučka. Takže motiv je. Věřím, že alkoholikům, kteří přestávají musí být hrozně. Zatím to řeším žvýkačkami, občas ještě vytáhnu Paipo, nebo zelenina, jo a už jsem taky přibrala, takže se začínám zajímat jak to rychle dostat dolů. Greeno svou druhou stovku budu počítat po měsících, a ani nemusím, protože vím, že když to vydržím na ježíška nebudu kouřit půl roku a jeden den. Dám to rodině jako dárek a za ušetřené peníze nakoupím dárky sobě, aby viděli jak to vypadá, když nekouříš půl roku. Už se na to docela těším, protože pořád čekám, že přijde doba, kdy se ráno vzbudím a budu mít chuť na něco jiného než na cigáro a brát cham. 2x denně už se mi nechce, myslím, že jednou stačí. Jinak vám všem přeji, ať vám to klape, ať nekouříte a vydržíte dočasné potíže růstu i přechodné kolísání nálady. Já i když mám chuť na cigáro, tak nálada přetrvává celkem dobrá a pokud by počasí vydrželo jako dneska byla by to úplná bomba. Stačilo by tak do března a pak už se to zlepší samo. Tak ahojte

Mona

Nováčku,s chutí jsem si přečetla tvůj příspěvek a ve všem souhlasím. Ty erotický sny jsem měla po Champ. taky,ale nebylo to vždycky tak hrozný. To bylo horší,když se mi zdálo,že jsem v noci kouřila,to jsem pak ráno na sebe byla vždycky moc naštvaná.

nováček

Víš Greeno, když mě se zdá jenom o tom kouření, tak mě zajímalo proč ne třeba o jiných věcech, ale o kouření, ale prý se ti v noci zdá o tom na co nejvíce přes den myslíš. takže jasný na co celý den myslím.

Lída

Moc Vás tady Všechny zdravím,píšete,že by se měli ozvat i mazáci tak jsem tady z trochou mých zkušenosti. Nekouřím 1 celý rok + 3 měsíce . Stav velice dobrý, já vůbec jsem to braní champixu prožívala nějak dobře, špatně mi nebývalo vůbec, dobře se mi spalo a spí se mi dobře doposud. Chutě na cigaretu vlastně už vymizely ( občas jen malinko ,přirovnám to k tomu jak když dostanete chuť na čokoládu ale nemáte ji po ruce tak vás to za chvilinku přejde, není to trápení) Také snad mám větší štěstí,že pracuji v prostředí kde jsou sami nekuřáci a proto mě to ani neláká. Jinak cigareta mi voní a vonět mi snad bude napořád. Hlavní ale je, že vím, že kouřit už nechci!!! Za tu celou dobu jsem přibrala 7.kg a to je pro mě teď problém . Nějak se mi nedaří ,váha ne a ne dolů, nevzdám se a stále budu bojovat , možná, že se konečně také dočkám a ta ručička na váza začne klesat pomalu dolů. Jinak na této diskuzi jsem denně a proto Tě Zdenko opět vítám doma , Všem i sobě stále držím palce a doufám, že už champix nebudeme potřebovat , prokázal mi moc dobrou službu , nikdy by jsem nevěřila,že se mi to povede, Věřím ,že pokud opravdu chcete přestat kouřit tak se Vám to jistě povede, Všem drží palce Lída

Patrik

Ahoj všem, tak už je to pátý den... A to jsem si naložil opravdu ten nejtěžší kalibr hned na třetí den: byl jsem na oslavě narozenin. Kouřili tam skoro všichni mí drazí přátelé. Až na pár výjimek. Byl to fakt boj. A když jsme se k ránu odsunuli do oblíbeného tanečního klubíku, kam snad nekuřáky ani nepouštějí, bylo to už opravdu o nervy. Nicméně dalo se to, ale zdaleka jsem se tak nebavil jako obvykle. Prostě jsem na to pořád musel myslet. I když, pravda, něco málo tabáku jsem prostřednictvím jointa do sebe vpravil. Ale to bych nepočítal:-) No, a včera jsem si za první ušetřený litr šel koupit čupr tričko. A ejhle, obvyklé L jsem musel vyměnit za XL. Jestli to tak půjde dál, nevím, nevím. Ale s váhou bojuju odjakživa. Sice by bylo super být štíhlý nekuřák, ale já to stejně spíš směřoval k tlustýmu kuřákovi - tedy k tý nejblbější variantě:-) To se pak nějak pořeší s jarem. Jo, akorát mě začalo bolet v krku a mám kašel. Že bych se čistil?

Lenča

Patriku,za 5 dní jsi ušetřil litr?Kolik cigaret jsi kouřil deně?A to fakt ty brka nevaděj?

Patrik

... no litr. Ono to triko bylo se slevou, takže za 800:-) A za pět dní to nebylo. Už od začátku na Ch šla spotřeba rapidně dolů. Takže se to k tomu číslu klidně může i blížit. Co se týká špeka, tak mi to problémy fakt nedělá. Chuť na cigaretu mám v návalech pořád stejnou. Nejhorší je, jak hlodá ten hajzl červík, že dát si jednu přeci ještě nic neznamená... Fuj, čerte! Každopádně Marju moc obdivuju. Bez chemické podpory si to své snažení nedokážu vůbec představit. Já, než jsem se o Ch dozvěděl, jsem přemýšlel o lobotomii:-) Ovšem jsem upřímně zděšen z toho, že začátky jsou nejjednodušší. Mně to tedy nějak dvakrát lehké nepřipadá. Ty vlezlý chutě a myšlenky jsou tu pořád:-( A ne a ne se jich zbavit. Takže jestli bude hůř, nevím, nevím... Nedá se dávka Ch zvýšit? Že bych si třeba přizobnul ještě přes den:-) Zítra jedu na festival do Slovinska. To bude zase samá pártypártypárty... Škoda, že mám na rukou jenom deset nehtů! Tak si držme palce.

Mona

Jen chci nahlásit,že v sobotu byl sraz v Praze ,sešlo se nás tam 7 a bylo to opravdu výborný. Moc jsme se pobavili,zasmáli a popovídali o všech našich strastech. Příště uvažujte i ostatní o účasti. Jedna naše spolubojovnice přijela až z Opavy. Hezký vonavý den

Lída

Díky Mono, že nás informuješ jak bylo na srazu , překvapilo mě,že je někdo z Opavy , já jsem také odtud a pokud se ta dotyčná bude chtít se mnou spojit , budu ráda. Nevím jestli chodí na tuto diskuzi, pokud víš jestli jo, tak dej prosím vědět. Díky Lída

Mona

Ano,občas chodí i sem-Marja

Marja

Nevím, čím mám začít. Já vůbec nevěděla o druhé diskuzi na Odvýkání kouření. Jsem tam teprve krátce, tady jsem Lído již dost dlouho. A proto jsem jela na ten sraz a překvapilo mě, že někteří zase vůbec nechodí na tuhle diskuzi. Tady chodí jenom Mona A Martina. Proto jsem moc ráda, že mě tak skvěle přijali, protože oni se již znali.Stálo to za to, já to potřebovala, za začátku mi šlo odvykání lehce, ale teď je to horší. Zajímavé je, že největší chutě mám doma, kde stejně jsem kouřila jenom v lodžii.A na srazu mi skoro všichni řekli, že to je normální, že začátky byly dobré a pak to bylo horší. Ale zase se to zlepší a bude to čím dále lehčí.To byla zase takové povzbuzení, proto jsem také chtěla jet.Sigrid, jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Vždyť ty jsi mě také hodně povzbuzovala, když jsem zkoušela přestat poprvé. Já při braní Champixu měla pořád erotické sny. To je zajímavé, že to měla většina.Sigrid, a jsi v Česku? Mě by zajímalo, jestli jste měli nějaký sraz i z téhle diskuze. Máš pravdu, jsme tady teď dobrá partie. jednu dobu to nebylo dobré. Snad se vrátí i ti někteří dobří, kteří pak tady již nechtěli psát.Greeno, napiš zase nějaké povzbuzení. A co s tím jídlem u mě je to katastrofa. Mě začínají chodit SMS od známých, kteří se již od někoho dověděli, že nekouřím a jsou z toho v šoku. Lído,asi se neznáme, nevím o nikom, kdo by rok nekouřil. Když tak se ozvi. [email protected] Je to fajň, že se ozýváte. Je to neuvěřitelné, kolik lidí asi čte tyhle diskuze.Zdenko, vítám tě doma. Jdu si dát něco k snědku. Dnes naposledy. Patriku, drž se. A co Ondra, nějak se neozývá.

Ondra

Milá Marjo, máš můj neskonalý obdiv, že to takhle zvládáš. Prožíváš totiž tu odvykačku určitě úplně jinak (a asi daleko intenzivněji) než my všichni, co jsme si zalepili receptory vareniclinem a děláme machry. Já se neozýval, protože jsem si nepřipadal dostatečně kompetentní při svých začátcích s nekouřením. Na sraz jsem nemohl, protože mě rodiče ještě samotnýho nepouští. Já se jim vůbec nedivím, vždyť je mi taky teprve 30. Takže: Nekouřím, už to bude měsíc. Diskusi občas sleduju, člověk pořád zjišťuje něco novýho... A musím říct, že jsi mě teď trochu vyděsila s tím, že začátky jsou jednodušší... Mám ale pocit, že vy, co jste prodělali tyhle krizový stavy, deprese, nespavost apod. máte oproti nám, kterým to šlo s pomocí Champixu "téměř samo" jednu podstatnou výhodu: Až prožijete nějaký stres a dostaví se neodbytná myšlenka na cigaretu, můžete si říct: "Přece to všechno, co jsem zkusil a prodělal, teď nezahodím kvůli nějaký blbý cigaretě". To my nemůžem. A to si myslím, že je třeba i případ Bobči, který to ze začátku šlo tak dobře. Takže Bobčo, díky za Tvůj příspěvek a fandíme Ti, ať se Ti to znovu podaří... Všechny vás zdravím. :-)

Patrik

... jo, jinak já jsem na Ch ještě erotický sen neměl. Že by to tak měly jenom holky? Doufám, že si k nákladům na léčbu nebudu muset připočíst ještě náklady na častější výměnu ložního prádla:-)

Martina

Ahoj všichni, už jste byli informovaní o srazu a je škoda, že kromě Marji z této naší diskuze (myslím nováčky) nikdo nepřijel. Vím, že se to zdá daleko, ale Marja to vystihla, když popsala jak jí to pomohlo, takže nelituje tý dlouhý cesty. Na jaro se na druhé diskusi domlouvá srazík v Karlových Varech a to by taky mohlo být hezký, takže bychom měli dorazit v hojnějším počtu, určitě se vám to bude líbit a seznámíte se s bezvadnýma lidma.

Marja

Vidím, že tyhle diskuze máme asi místo cigarety.To je super.

Leny

tak se zase hlásím po delší době. Už toliko nepíšu, myslím, že jste jsme tu zas super parta, takže vás jenom z povzdálí tiše sleduji, jak vám to jde. Buďte tedy ve střehu! Jen pro představu, nekouřím něco přes 10 měsíců, kil nahoře asi 5 a váha asi stále pomalu stoupá a stoupá a stoupá. A já žeru a žeru a žeru. Ale hlavní je co? Nekouřím! Představte si, že se mi minulý týden zdálo, že jsem při úklidu doma našla v šuplíku zašitou rozdělanou krabičku cigaret (byly to modrý LM). Tak jsem je očuchala (aspoň něco) a furt jsem přemýšlela, jestli si je tam mám ještě nechat nebo je vyhodit. Konec nevím... Asi to znamená, že ještě nemám vyhráno. Jo a ty erotický sny taky byly a ještě spoustu jinejch snů. Myslím, že scénáristům by se měl předepisovat champix, když jim dojde nit. Tak pa, končím a držte se všichni zuby nehty.

Marja

Patriku, Ondro, vy mě obdivujete, ale ještě není za co.Mě prostě Champix strašně vadil, tak jsem to zkusila bez něj. Není ještě řečeno, že ho třeba nezačnu znova brát. Zastavit přísun nikotinu šlo lehce, ale teď to je těžké a těžké. Já nežiji, ale přežívám.Leno, to je hezké, že jsi nám napsala. To máš s tou váhou ještě dobré. Já už za měsíc nekouření 4 kg. Začínají bolet více klouby a dýchání je, jako bych kouřila.No hrůza. nejde ale myslet na nekouření a ještě na hubnutí.Držte se všichni, já se také budu snažit.

Mona

Marjo,co to z tebe cítím,prosím nepropadej depresi,na jaře pojedeme na krásný výlet do Varů. A adresa na Aquaaerobic je San Benedeto del Tronto-palmová riviéra. Je to tam úžasný,podívej se na net,naše ubytování je rezidence Seaside. Na netu to všechno najdeš. Pac a pusu...

Ondra

Ahoj, nevíte někdo, kde v Praze mají tuhle knížku? Všude je vyprodaná:-(. O ní tak hezky píšete, tak bych si ji chtěl přečíst, ale nemůžu ji sehnat... Díky.

Marja

Ondro, já ji také sehnala na objednávku na netu.Někde ji ještě mají. Je super, šlo to opravdu snadno. Ne, ale po prvním přečtení. To mě vůbec nezaujala. Pak jsem ji denně četla před spaním na přeskáčku a pořád dokola,až jsem dozrála ke kroku nekouření. bylo to tři týdny úplně lehké. Teď ovšem strašně moc bojuji. Asi začnu číst znova.

Greena

MARJO, určitě si tu knížku přečti znova. A taky tuhle diskusi znova od začátku. Pozitivní motivace - to je to, co potřebujeme my všichni. Vždyť ty nekouříš, protože CHCEŠ nekouřit, nikoli proto, že musíš nekouřit. Nic tě nenutí. CHCEŠ, protože je to příjemnější, nezávislejší, přirozenější.....Je to úúúúleva !!!

Greena

...... ale jenom ve snu ...... :-))) Scénář je vždy stejný: najednou... zničehož nic ... si povšimnu, že mi v ruce dohořívá cigareta a leknu se, že jsem si zapálila a vykouřila tu cigaretu úplně bezděčně, tak nějak automaticky, bez vlastní vůle....vždyť jsem přece nekuřačka !!! No a obvykle v tom snu vynadám lidem ve svém okolí, že mne neupozornili na to, že si zapaluji a kouřím !!!!! í. Hmmmmm .... asi je to můj podvědomý mechanismus, jak se zbavit viny - vždyť já přece nechtěla kouřit, všimla jsem si toho pozdě, nikdo mne neupozornil..... no prostě svalím vinu na to okolí! Dobré ne?... Jóóóó podvědomí ... to nám dokáže o nás samých prozradit mnohé :-D. Jinak sny mám zmatené a chaotické (ale to je u mně normální), jsou živější ( každý den se mi zdá něco). A erotické sny? Jo, občas se dostavují , ale těšila jsem se na větší divočinu...fňuk. ODVYKAČI, jaký scénář mají vaše SNY O KOUŘENÍ? Jsou barevné? Hororové? Připitomělé? Zábavné?

Mona

Ze začátku se mi několikrát stalo,že se mi v noci zdálo,že jsem kouřila. Je to opravdu hnusný pocit,něco jako zklamání sama sebou,nebo křivé obvinění. A jaká je to úleva,když zjistíte,že to byl jen sen....

Marja

Greeno, mě se až zastavilo srdce, když jsem četla tvůj nadpis. Ty jsi ale... O snech teď nemohu nic mluvit, to je jenom u Champixu. Stejně to je zajímavé, že tak působí -na sny o erotice.

Greena

Marjo, to je léčba šokem ..... něco jako elektrošoky při léčbě deprese :-)))). Kdepááák, já už nezačnu kouřit. A když to dokážu já, tak ty taky, nejsme žádný vořezávátka!!!

nováček

Ahojte, přikláním se k názoru Mony, psala jsem to tady několikrát, erotický sny nemám, ale ve spaní kouřím. Pocity z toho mám asi jako Mona zklamání, že jsem to nevydržela a krásný pocit, když se vzbudím, že to byl jenom sen. Někde jsem tady psala, že se ti prý zdá o otm na co nejvíc myslíš, takže byť i podvědomě je to tady, 35 let kouření se nedá vymazat asi jen tak a bude to dlouho v nás. Marjo ty si můžeš zapálit kdy chceš, ale nekouříš proto že nechceš a ne proto, že nesmíš, v tom je ten rozdíl a tvoje síla. Že nechceš. Říkám si to každý den, kdy bych si chtěla zapálit, bojuji, ale nemám z toho depku, spíč dobrý pocit, že dneska jsem zase vyhrála. Neděle se mi nepovedla, tak jak se ti občas něco v životě nepovede a podržela mě dcera, protože na prosbu o cigaretu mi řekla , no nejsi na hlavu???? A já jsem jí večer byla vděčná, že mi jí nedala. Myslím, že dneska už to přesvědčení je větší než ta chuť. Tak se držte. A jste bezvadní všichni jak vám to jde.

Greena

NOVÁČKU, to si snad děláš legraci!! Nebo jsem natvrdlá a nechápu vtip? Opravdu jsi požádala dceru o cigaretu? A co kdyby dcera cígo nabídla, neodolala bys? Zapálila by sis? Já jsem si asi vypěstovala strach...obavu....fobii.... ze zapálení jedné jediné, jediné, jediné cigarety!!!! Dneska večer jsem ustála těžce kouřící kamarádku, nejhorší byly ty její 2-3 počáteční cigarety (ježíšmarjá, já bych si zapálila!!!), ale později už to bylo lepší , vydržela jsem. Ale žrala jsem celý večer ..:-((( ....zítra se musím potrestat na rotopedu, achjooooo. Nováčku, co dělá hmotnost? Já zatím stagnuji na + 2kg ( po 2 měsících), ale po dnešním večeru......bojím se bojím ..8-)))....stoupnout na váhu......:-))))

Pavča

Po delší době se hlásím....Zítra to bude 6 měsíců co nekouřím,hurá!!!!!!Přibrala jsem 3 kila a doufám,že nebudu dál kynout.Cítím se fajn a na mrchu cigaretku si občas vzpomenu,ale nenapadlo by mě si zapálit.Cigaety mám stále načaté doma a nostalgicky na ně občas juknu a zase ten šuplík zavřu.Všichni jste skvělí a určitě vydržíte,vy i já....začínám si věřit.

Greena

Ahoj PAVČO, chtěla bych ti pogratulovat k půlroku, já jsem kdesi u hranice dvou měsíců (údiv.... dnes 60 dnů), takže mám co dohánět. Opravdu máš doma načatou krabičku? Ufff.... to bych těžko zvládala, já jsem vyhodila všechno, co jen vzdáleně připomíná cigaretu. Jídlo bohužel vyhodit nemůžu, něco člověk do zobáku hodit musí, ale bojuj......Špeky, třeste se !!!!

nováček

Ahoj Greeno, říkala jsem ti, že se mi neděle nepovedla, tak jak se ti v životě nějaký dny nepovedou a najednou tu byl takovej ten smutek, že všechno je na draka a ještě k tomu si ani nemůžu zapálit. Dneska mám pocit, že to byla blbost, ale v neděli se mi to zdálo jako řešení. Víš měla jsem pocit, že když si zapálím, tak s prvním nadechnutím, odletí všechny problémy, houby nastala by spousta jiných. Ale bohužel i optimisté někdy mají své dny....... no a já ho měla v neděli. Je to pryč, nezapálila jsem si, vážím si dcery a jsem jí vděčná, že se zachovala jako dospělák.Protože já jsem v tu chvíli asi moc dospělá nebyla. Víš faktem asi je, že závisláci dokáží využít každé chvilky, jako omluvu pro svou slabost. Ale já jsem ráda, že to tak dopadlo a já tudíž můžu dál hlásit nekouřím. A víš, jako odměnu si beru vždycky slova mojí vnučky, moje babička už nekouří. Ptáš se na váhu, za tři a půl měsíce jsem přibrala dvě kila, vemu li v úvahu, že se mořím na spinningu, tak to považuji za porážku, pokud někdo můžete poradit prosím prosím, co s tím.

Pavča

Greeno ,gratuluju tobě i všem co bojují ke každému dni nekouření,protože čím déle nekouříme tak tím více na tu mršku zapomínáme.Já kouřila 25 let skoro dvacku denně.Překouřila jsem angínu , chřipku,......a najednou to šlo a teď si nedovedu představit,že bych si zapálila.Vzpomenu si to jo,ale jen myšlenka proběhne a zase zmizí.Doufám,že mi to vydrží a vám všem taky.Jsem na sebe pyšná,když jsem u lékaře na vyšetření ,hrdě mohla hlásit NEKOUŘÍM.

Pavča

Ještě něco,ušetřila jsem 11 700 Kč,slušná dovolená........

nnyky

Napsal jsem své pocity a zkušenosti s champixem. Ale neprošlo to přes cenzora:o(

nnyky

Hm. Jak vidno, cenzura zde zatnula drápy:o( Tak alespoň to neutrální. Champix (a cenzor) jsou nejúžasnější na světě (nebo alespoň v české kotlině) :O(

nnyky

60 dní nekouření. Díky (si nedovolím jmenovat):o(

nnyky

60 dní nekouření. Díky (si nedovolím jmenovat):o(

nnyky

Champix je dobrý, ale provozovatel těchto stránek je divný. Na vedlejší účinky Champixu (osob, jenž jej již požívali) se už raději neptám :o( :o( :o(

Eliška D

Nnyky ,nepruďˇ. Champix pomohl spoustě lidí přestat kouřit ,a to je zásadní.Oni ty cigarety mají také spoustu negativních účinků, nemyslíš? Jinak Pavčo velká gratulace k půlkulatinám.Jsi dobrá ,máš to už ustáté a držíš se.Jste všichni super jak to zvládáte, ono to fakt není jednoduché ,ale den po dni lepší .Na ty zažité rituály pomalu zapomínáme ,a ty byly nejhorší.Držte se všichni.

Greena

Zdravím Tě NNYKY, nekouříš stejně dlouho jako já. Jestli máš nějaké potíže se Champixem, tak tady popiš své zušenosti, udělali to mnozí před tebou. Ale neuváděj žádné webové adresy, jinak je příspěvek smazán. Ale to není cenzura!

nováček

Musím zareagovat, neboť nnyky příspěvek mi připomíná někoho, kdo tuhle diskuzi už jednou dokonale rozbil. Mě champix pomohl a myslím, že jeho vedlejší účinky mají menší vliv na mé zdraví než 30-35 cigaret denně. Myslím, že každý kdo bere champix, si přečetl příbalový leták a o vedlejších účincích ví, jenom někdo jako nnyky si myslí, že lidé v této diskuzní skupině neumějí číst?????? Takže pokud užíváme champix užíváme ho svobodně, po vlastním uvážení a seznámeni se vším co může přijít. Nevím, proč jsou lidé, kteří když vidí, že se někde lidé baví normálně, neurážejí se a snaží se naopak si pomoct, musí vždycky vynaložit úsilí na to, aby nějakým způsobem tuto skupinu narušovali. nnyky běž radit tam, kde o to stojí.

Marja

Myslíš, že by se vracely ty špatné příspěvky. To ne, to už nechci.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

76%
24%
Zatím hlasovalo 174 lidí

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce