Kolín zdraví Karlovy Vary.....
Já za sebe můžu napsat, že sem chodím často...... pořád se dívám, jesli něco přibylo, aaaale, když já potřebuju na psaní čas, klid, prostě najít nějakou tu správnou hodinku kdy to jede samo..... to se potom ze mě stane taková ta válečná dopisovatelka. Opravdu máš můj hluboký obdiv a smekám před tebou, protože píšeš moc poutavě, hezky se tvé příspěvky čtou a pokaždé jsem si říkala, že ti aspoň napíšu dva řádky, že jsem tu, že se brzo ozvu...
Předně si moc cením všech informací které jsi mi poskytl. Vvůbec není legrační, když chlap řeší kometiku, nebo jakým se momentálně holí strojkem.... Je hezké, že k nám cítíš důvěru, naši podporu, prostě že jsi celkově sdílný, ve všech směrech otevřený a ještě se člověk při čtění pobaví.
Tvé řádky mě nabíjí..... Popisuješ, jaký jsi a umíš svou nelehkou momentální sutuaci odlehčit.
No a nejvíce jsi mě zaujal větou hned v první příspěvku:" Jsem tímto šťastný", když jsi popisoval pocity po operaci, kdy přestaly motolice a brnění.......
Mně je v létě 44, jmenuju se tedy Jana, jako tvoje dlouholetá přítelkyně...... jak jsi psal.....na operaci krční páteře jsem nebyla, v tomto smětu ti nebudu užitečná, ale mám podobné příznaky jako ty před operací. Skoro každý den se mi točí hlava. Je to tak, když sedím, řídím auto, tak relativně oka, jak vstanu, tak děsná dezorientace, odhodím trhnutím hlavy vlasy z čela a všechno se se mnou zatočí. Mám to komplikovanější, protože tak nějak všechny moje potíže začaly po operaci (ostranění) štítné žlázy před dvěma roky (na ORL v Motole). Pořád jsem to přičítala umělým hormonům šž které nyní dodávám tělu jen práškama. Pořád jsem ladila dávkování a snažila se to vychytat. Na endokrinologii mi doktorka po roce trápení řekla, že po její stránce oka, hodnoty hormonů štítné žlázy v normě a ať si dojdu na neurologii a nebo nejlépe k psychologovi. Před operací jsem byla oka, prostě takový ten člověk co se nezastaví, co ho to pořád někam táhne za novým dobrodružstvím, pořád musela být nějaká změna....ale zároveň mi stačilo málo ke štěstí, třeba jen, že můžu ležet na louce, koukat na mraky, projet se na kole, občas mi vhovovala samota, občas s přáteli a tak. Byla jsem obyčejně šťastná.
Letos jsem si řekla, že už takhle dál fungovat nemůžu. Prostě bych se přirovnala k nevyladěnému motoru který jede tak na padesát procent, někdy na osmdesát a někdy i na třicet.... Mám dospělého syna, ale i šestiletou holčičku. Běžně mi lidi hádají o deset let méně (v létě si na dovolené mysleli, že je můj syn můj manžel ...haha), jsem docela štíhlá, ale nikdo neví, že se cítím ve skutečnosti na osmdesát.
Točí se mi hlavně ta hlava, jen někdy mě brní prsty na levé ruce a jen někdy bolí tzv. za krkem. Občas se to tam tak jako šprajcne, zaskřípe...Už jsem to tu psala, jezdím na koni. Držím se toho zuby nehty, je to to nejkrásnější co znám, projedu se po lese, vyvozím nějaký ten hnůj a je mi líp .... Z magnetické rezonance řekli, že mám zůžený páteřní kanálek... holky tady už určitě skřípou zuby, mám se objednat na neurochirurgii abych se poradila.... jenže já to pořád odkládám, koníci, dítko, domácnost, kolo, povinnosti, obchůdek....
Mám nízký tlak, vrchní hranice běžně kolem 90ti., cholesterol mám asi 6, to je asi v normě, celkem zdravě jím (nemastím, uzeniny jednou za čas, hlavně zelenina,)nekouřím, jen si každý večer ráda dám 2 dcl vína (prodávám ve vinotéce....haha). Slabost v nohách je o mnoho horší při hladu.... měla jsem to od mala, ale nedávno jsem vyčetla, že to je něco také ve spojitosti s tou odstraněnou štítkou, něco s inzulinem atd.(začala jsem docela vydatně snídat, má se prý tělu dodat cukr, tak si dopo dopřávám i ovoce a přes den si hlídám, abych měla s sebou něco k jídlu a nepropuknul u mě hlad), čert aby se v tom vyznal, Dr. ti nic nevysvětlí.
Prostě je to jedno s druhým, za něco asi může i ta páteř a já bych nerada na operaci a potom zjistila, že mi je pořád stejně.... Taky si neumím představit, že bych byla dlouhé týdny vyřazená z provozu.... a ten límec ti tedy vůbec nezávidím.....
Držím ti palce, ať ti to období do první kontroly rychle utíká. Určitě bych si to na základě diskusí nedovolila sundat na delší dobu z krku. Tak zkus do nemocnice zavolat a poradit se. Já když byla po operaci šž, tak jsem tam mohla kdykoliv přijet i bez objednání a všechno s nějakým dokrtorem prodiskutovat. Akorát jsem musela vysedět frontu....
Ivi, byla jsem tedy na SEP, na MEP (fuj...nikdy více) a 16.6. jdu nejdříve na MGR (Ježíškovy voči, píšu to dobře???) a hned ten den k neuroložce pro výsledky. Ale na tom SEP něco našli, proto ještě to jedno vyštření. Něco říkali jako že mám prý přerušené nějaké dráhy na krku... táááák vím, že nic nevíííím.....
Jo a z praktické lékařky jsem vytáhnula doporučení na imunologii..... chci pořádné výsledky krve. Jana
Přidat nový komentář