Mě je teď 16 a mam takovou stredni formu akne: na nose obcas krupicka, tvaře mam v pohodě ale na cele mam nesnesitelně moc malých průhledných pupínků a k tomu kolem dvou větších zarudlých k tomu :'( .
Myslim si ze i kdyz se snazite sebevic akne se uplne nezbavite, ale mám tu pár tipů:
Je důležité se vyčistit zevnitř-nejist moc cukru, hlavne čokolady,tuků, kofeinu a různých exotických potravin. Hodně jezte slunecnicovych seminek,vlasskych orechu,ovoce a zeleninu, vejce ,ikdyz je to nechtný tak kvasnice a pit hodne obycejne vody. Dobre je i pit cistici caje jako napr. koprivový: nasbirate koprivy, oplachnete a date do hrnce s vodou vařit, potom co to projde varem se caj precedi. Nevyhodou cisticich caju je to, ze zezacatku se plet zhorsi nez si na to zvykne ale potom se vyrazne lepsi.
Z tech vnejsich pripravku jsem mela pletovou vodu od Yves Rocher, ktera mi docela regulovala pupinky, ale hrozne palila a plet se mi po ní leskla. Potom jsem vodu vystridala Biodermou AKN ta mi leci krupicku na nose, plet zmatnuje ale je jí hrozne malo za ty penize a horai pupinky nijak neleci, jenom je vysušuje. A potom jsem ke kremu dostala zdarma Biodermu gel moussant, ktery plet setrne odmastuje.
Ted nedavno mi mamka k tomu koupila citronovo-mrkvovy krem , v kterym jsou vitaminy a prirodni oleje a vubec bez chemie. Ten se teda hodi na noc jako spis hydratacni kremprotoze se strasne leskne.
Na ty nejhorsi bolaky bych jako prvni pomoc doporucila: sul-dezinfikuje, citron-vysusuje,pytlik od hermankoveho caje- vysusuje a dezinfikuje, sudokrem- obsahuje zinek nebo tee tree oil-sice stipe ale dobre pusobi
Taky je vhodne zkusit treba metodu poslouchani do aluchatek ruzny frekvenci napr. na Youtube , ale to je vazne hodne invidualni
Snad jsem vam neco poradila a ne, nejsem reklama !!!!!!!!
A jeste nebudte ve stresu, protoze to akne jen zhorsuje, je taky dobre chodit na prochazky na slunicko, protoze vitamin D pomaha.
Přidat nový komentář