Servisní informace pro všechny zdejší pravidelné diskutující.
Došla mi trpělivost ohledně přehlednosti toho diskusního vlákna. Jde mi o to, aby se zde zachovala reálná živá diskuse a proto jsem se rozhodl do toho vložit ve větší míře než dosud.
Míchá se tu skutečná diskuse a řešení osobních sporů a to diskusi znepřehledňuje pro všechny ostatní. Cílem je, aby zde každý příchozí našel užitečnou diskusi, kde se reálně něco řeší. Záměrně neříkám co konkrétně, protože o to mi ani tolik nejde. Diskuse začala o Champixu, ale trvá už tak dlouho, že není reálné, aby se tu řešil výhradně Champix a nic jiného. Ale to je v pořádku - pokud diskuse "probíhá".
Jestli se zde řeší sraz zdejších diskutujících na chatě - budiž, jestli je to o vzájemné podpoře a jen o setkávání lidí co mají podobný cíl - budiž, jestli si zde chcete vyměňovat fotky z dovolené - budiž. Nic z toho mi nevadí, protože to pro někoho či pro mnohé může být jakkoliv obohacující, přínosné, důležité, zábavné, atd.
Řešení toho, kdo je slušný a kdo je hulvát a kdo co kde na které diskusi napsal nebo nenapsal, chvástání se úspěchy nebo neúspěchy svými nebo cizími, soustavné opakování již jednou vyřčeného - to je to, co sem nepatří. Neprospívá to nikomu, hlavně ne této diskusi, a drtivou většinu diskutujících to jen štve, protože se tím musí probírat, aby se dostali k té reálné plodné diskusi, která je zajímá.
A je mi jedno, kdo ty příspěvky píše, nechci být zaujatý proti nikomu. Nesnažím se zachovat něčí názor nebo nějaký jiný zase potlačit, snažím se zachovat zdejší diskusi jako takovou. Proto se může stát, že budu dle svého uvážení mazat příspěvky, které nebudou přispívat zdejší diskusi. Nebudu je jen zamlžovat zástupným textem, protože to by přehlednosti moc nepřidalo. Budu je mazat bez náhrady. Pokud uvidím, že nějaký příspěvek nemá pro nikoho reálný informační přínos, tak jej odstraním, aby tu nepřekážel. Ano, bude to na základě mého osobního uvážení, ale tak to prostě je, protože zde nemáme žádné referendum, a žádné jiné uvážení, podle kterého to soudit. Budu tomu věnovat svůj vlastní čas a beru to jako službu pro vás. Chci vám ušetřit čas i nervy při hledání toho užitečného v rámci ostatního balastu.
Nemá cenu psát sem příspěvky nebo reakce na to, že jsem někomu smazal příspěvek. Pravděpodobně je pak totiž smažu také, protože se nebudou týkat tématu diskuse.
Pokud zjistíte, že váš příspěvek byl smazán, znamená to pro vás jediné - zamyslet se na tím, co jste napsali, a příště sem publikovat něco pro diskusi užitečnějšího a informačně bohatšího.
Zdejší diskuse JE svobodná. Svobodná pro obě strany. Stejně jako všichni návštěvníci mají možnost sem svobodně cokoliv napsat, my jakožto provozovatel máme možnost zde svobodně cokoliv ponechat. Nebo neponechat.
Děkuji za pochopení a za pozornost všem, co se dokázali dočíst až sem :-)
Přidat nový komentář