Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča

My jsme měli taky krůtí, ale na houbách s rýží. Máme plný mrazák hub, tak se musím snažit, ať to ubývá. Dopoledne jsme likvidovali vánoční výzdobu, stromek letěl oknem a ten bordel potom, to byla hrůza. Včera jsme trochu zapařili se sousedama, všichni kuřáci kromě mě a dobrý. Už jsem zvyklá. Končo gratuluju podruhé ke 190, Megane též gratuluju, ty jsi tady asi nejvíc z nás v pohodě. Tiše závidím. Ikdyž takové stavy jako Irenka naštěstí nemám. Iren jsem zvědavá, co se dozvíš. Vendulo, já měla nedokouřenou krabičku strašně dlouho v šupleti v práci, pak jsem ty cigára postupně rozdala. Já tenkrát prostě šestnáctý den při šampíku přestala, páč mě to nechutnalo a že je krabička z půlky nedokouřená, to mě vůbec nevadilo. Tak se všichni držte, Fridu pěkně pokračuj ve spoření a tím i v nekouření a užívejte víkend.

Friduča

Ahojky, tak jsem to ustála, ale tedy ke konci večera - spíš v noci už jsem měla po 7 dvoudeckách červeného značné nutkání... Ale není to ani chuť.. prostě to k tomu tak nějak patří a budu si prostě muset odvyknout a tečka :) :) A já to prostě dám, mám hezky našlápnuto, tak snad to zase nepokazím... Já se pustila poprvé v životě do špenátového krému a docela se povedl a je hotovej za 15 min, což je super... A makarony s mletým masíškem a používám na omajdu drcená rajčata a parmazán... Kamarádka mě láká, abych s ní jela v březnu někam do tepla, tak dumám a dumám.. Hledám a hledám :) Snad v dubnu zase repete do Maroka, kamarádi já mám táák strašnej absťák po teplu, že si to ani nedokážete představit..Už se prostě nemůžu dočkat !!! Megouši ty taky moc nepíšeš, už jseš velkej mazák, viď ? :) :) A na nás začátečníky prdíš :) Gratulačka ! Velká gratulačka ! Kdepak - nehtařka to jsem teď já :) Naše skalňačka Konča ještě deset dní a dvěstovky - nádhera !! No kdybych nebyla jelito i já mohla mít krásný číslo a né jen závidět vaše :( Nu, tak budu muset držet.. Ivčo - houby já miluju.. neumím na ně tedy chodit, ale žrát je můžu v jakékoliv podobě :) Mlask :)

Konča

Fridu perfekt. Jsi šikulka. Drž se. Silný deficit tepla a slunka mám taky. Včera na oběd vyhrály řízky. Ale dala jsem si pouze 1 brambor a hromadu baby salátu. Špagety se zeleninou byly k večeři - poprvé uvařil manžel a byly výborné.

Ivča

Jsem smutná, že nám zase už končí víkend. Strašně to uteklo. Dnes jsem šla z lesa a krásně svítilo sluníčko, tak jsem si říkala, přijmu domů, sednu si venku na slunce a dám si groček a cígo. Teda dala bych si. Bylo mě docela líto, že to cígáro si dát nemůžu. Stále takový chvíle mám a dost často. Teplo a sluníčko nám asi chybí všem. Taky miluju 30 st. ve stínu a víc. Fridu, jen bacha na znovukouření. Mám dojem, že jsi selhala vždy na dovolené. Ale to už se určitě nestane. Hlavně já mám každou zimu žrací nezřízené chutě. Dřív mě to nevadilo, ale teď se musím strašně krotit, ale stejně sedím u televize a nepřetržitě do sebe něco cpu. Je to šílený jak jsem rozežraná. Všem krásný zbytek víkendu a NEKUŘTE!!!

Sunny

Cau lidicky, mam ted docela nejaky blby obdobi a hrozne se drzim si nezapalit ve stresu...:-( Nevim zda to vydrzim, je to ted nejaky tezky:-(

Friduča

Ahojky, Ivčo - už jsem psal moje mamina měla občasné nutkání cca 5 let co přestala kouřit.. Nijak silný, ale musela se vždy zabavit... Nu a když ona, tak my taky :) :) Máš v podstatě pravdu .. ono to na té ovče nějak láká...moře, terasa, no prostě atmoška... Ale taky kuřák po boku :) A naposledy to byli tři kuřáci a dva dny pruzení a to opravdu doslova :) Nicméně, ani to mě nomlouvá a kor po takové době... Je to jen a jen moje vinna.. moje blbost, za kterou teď platím a jsem znovu na začátku.. No a tak to je... Ale upřímně si přeju, aby to byl poslední začátek přestávání :) Copak Sunny ? Copak se děje ?? Věř, že cigereta tvoje trápení a smutky opravdu nezažene.. Naopak budeš na sebe ještě víc naštvaná... Snaž se na to nemyslet ( cíga ) a zabavit se nějak - najdi si nějakou aktivitu.. Co cvíčo ? Drž se a nepodlehni.. Nervy a menší, či větši starosti máme celej život a proto asi není nikdy ten správný okamžik k přestávání... Drž se - myslíme na tebe !!

Vendula

Ahojte lidičky.Tak si představte.V pátek jsmebyli na narozkách-všichni nekuřáci.Samo že se pilo,veselilo a já si zapalila,ale to až při odchodu domu.V sobotu mi bylo jaksi šoufko a ani jedno cígo.Dnes je večer a jáá nicc.Ale ta chuť....co s níí??jsem už sežrala nohavici štrudlu a stale to není ono.Jako jsem pochopila dobře že si tady z netu děláte sraz ve Chvalovicích?Určitě u někoho ve sklepě žéé?Musím jít spát jinak bych šla kouřit.Joo už tady mam poslední cígo.Krabku jsem darovala.

Konča

Ahojík všem. Fridu tak dnes první 10 - blahopřeji:-) Sunny vydrž a pokud možno najeď na plné dávkování šampíku. Snížit opět můžeš až se budeš cítit lépe. Bylo by škoda podlehnout. Držím pěsti! Vendulko, tak tak sraz není v hambinci, ale ve sklípku u dobrého vínečka a jídla :-D Chuť bude menší, když si nebudeš vůbec připouštět, žes o něco přišla. Tak dneska máš den D? Přeji kopec pevné vůle a vydrž!!!

Megan

Ahoj všici. Tak jestli to mám za 500, nebo víc, či míň, tak to fakt nevím a počítat se mi to nechce. Jinak samo sebou děkuji za gratulovačky. Já to na dny počítal do roku a pak už ne. Fridu, já nejsem žádnej mazák (nebo jo?) Hele, taky to určo zvládneš a na jaře si pozpíváme ve Chvalovicích. Pak na podzim by to už (snad) mohlo být u nás v Třebíčkově na novém baráčku. No, uvidíme. Jo a snažím se psát často, páč tady ty lidi mám rád Irčo, Milouša taky pozdravuj, skvěle jsem s nám zapařil:-) Vendulo, chutě budeš mít fakt ještě pěkně dlouho, ale bude to pořád lepší a lepší. Tak za rok si na to ani nevzpomeneš. Vydržet, vydržet, nic jinýho to nechce. Jo a hlavně si nuž NIKDY nezapálit, páč to je začátek konce. Že jo Fridučáku a Laďáku:-( Mějte se krásně a přeji voňavý den PS, Mono, nějak nepíšeš, japato, japato?

Konča

tak to je slovo do pranice. Na podzim kolaudace???? No tedá. To by byla paráda. Na kolaudaci se hlásím jako prvá! Máš pravdu, Monča se od vánoc neozvala:-(

irena

.Vendulko ,sraz ve Chvalovicíchuž byl 2x u Adámků a chutě tě budou trápit ještě dlouho. Já bohužel nenašla žádnou jinou náhradu než jídlo. A možná to vínko ale to radši moc nepřeháním, já pak nevím kdy přestat. Já si loni o prázninách koupila prášky na hubnutí (ukecala mě magistra v práci, prý jsou v akci) a teď v neděli jsem je našla na chatě.'Uplně jsem na ně zapoměla tak se do nich asi pustím zase si zapatlu nějaké receptory uvidíme co to udělá.. Sunny drž se děvče žádnej chlap ti nestojí za to abys sis k vůli němu ničila zdraví. Však ono bude zase dobře,vykecej se tady na diskuzi , pomluv ho až za hrob , Konča ho začaruje a bude mít po ptákách. A tobě se určitě ulevi .URČITĚ!!!!Jsme s tebou . Ivčo , ty procházka do lesa ti závidím, u nás to nejde je hrozný bláto , u vás je asi dost sněhu,ne?

irena

hrozně se chechtám Meganovi......říkáš i Ilonce Iloňáku?

Ládík

všem. Všem co se daří i malinko nedaří. Nechtěl jsem se motat do diskuze borcům (jo Megan, ty jsi již největší a jak lehce. 500 hezké, já měl včera 600 dní boje-ikdyž neúspěšnéjo, ale zmírněného). Jen chci zareagovat na příspěvek Vendulky a odpověď Konči. Ani vlastně nevím, jak jste se přes sraz, holky dostaly až na bordel ve Chvalovicích ? Ale jestli mohu............. tak dám v plén osobní poznatek. Při cestě z Čech na sraz, dle dostupnuných internetových rad, je blbost ve Chvalovicích hledat nějaký městský úřad a nějaké náměstí a názvy ulic již vůbec. Jednoduše stačí říci, za bordelem doprava do lesa a již se neztratíš a přehlédnout to nemůžeš. Tak alespoň takto, ať se dlouho nepletu na Vaší diskuzi. Irčo, určitě pozdravuj Miloše, Megan má pravdu, byl fajn. Zdravím (i Monču, kde že je ???)

Ivča

konečně jsem si udělala chvíli si vás přečíst. Irenko, sněhu je u nás 3 prd--le a procházky do lesa miluju. My budeme letos stavět novou verandu, takže bychom potom kolaudovali u nás? To by byla prča. Jo a na vacu shape jdu už zítra. Měla jsem jít až v pátek, ale když jsem ráno vlezla na váhu, tak se mě zatemnilo před očima a hned ráno jsem volala. Megane, jestli sis po roce na cigáro už nevzpomněl, tak ti opravdu závidím. To o sobě říct nemůžu. Mějte se krásně,já jedu za chvíli domů.

Konča

Posílám gratulačku k 600. Co by za to ostatní tady dali udržet 2-4 za den. Jakápak naše diskuze. Ty sem patříš a patřit už napořád budeš!!! Ten hambinec jsem v příspěvku vzpoměla schválně:-) ať je sranda. Ivčo, já už nastartovala proces hubnutí. 2 kg jsou dole. V sobotu jsem to trošku zarazila neb se opět zadařilo - po týdnu přišla fernetová slina, ale dnes zase pokračuji v dietě.

Milouš

.......má moc velkou radost z vašich pozdravů .....že prý si s váma zase rád zachlastá....už jako čerstvej důchodce Gratulace všem!

Konča

si s vámi ráda zachlastám:-D

Ivča

já nemám vůli na dietu. Sednu večer k televizi a žeru a žeru. Už aby bylo léto, to potom telku nepustíme. Dnes jsem přijela z práce, dala si pivko, vzala hole a hurá s naši pudlicí do lesa. Přišla jsem skoro po tmě. Jenomže mě vytráví, přijdu domů a zase se nacpu. Též obdiv Ládíkovi, já bych to opravdu nedokázala. 600 dnů max do 4 kousků, to jseš teda frajer. A to ještě z toho byly dny zcela bez. Sunny držím palce, ať vydržíš, řekni si, že prostě musíš a nic jinýho neexistuje. A Vendulo, škoda tý vykouřený cigarety, ale ono to zase půjde. Mějte krásný večer. Já se jdu zase ponořit do mísy se šopákem.

Friduča

Zdravím Vás bojovníci, tak si ťukám do kolonky deset dní a vyjelo mi 179 dní :) No bejvávalo.. daleká pohádka ještě .. Ale už se těším jak si dám v pátek další korunky do kasičky :) Vendul držím palce.. Zůstalo u té jedné poslední, nebo jsi zase koupila :) :) Dej vědět... Meouši, mazák je každej kdo dá rok a pokračuje dál, takže zaručeně jsi mazák :) Chvalovice jsou daleko, jak časově tak i dálkově :( Ale Třebíč bych dala :) Jinak bych neřekla, že je to začátek konce, ale je to velká škoda.. zase znovu smrdět, otročit a znovu se připravovat na start, když člověk může být už kilometry daleko... Takže je to velká škoda... Sunny jsi na FB ? Jak ti je, držíš se ?? Myslíme na tebe !! Jasan Ládíku, patříš mezi nás, ale chápu ten pocit.. Měla jsem to stejně.. Tak nějak jsem nevěděla co psát, neb se žvárem u huby.. :) Ale ty jsi držák a držíš, což se jen tak nevidí.. Zdravíčko je silná motivace... Škoda, že si to většina z nás neuvědomuje dřív než je to opravdu potřeba... Takže koukej psát kecko :) Já se také odhodlávám ke cvičení, ale taky se nemůžu nastartovat, ale musím... Na váhu nelezu - naposledy u maminy a tob bylo cca kilo a půl nahoře, takže asi se taky budu muset začít hejbat.. Mě totedy i dost baví, ale ten dlouhej výpadek je znát :( No nejde vše hned :)

Vendula

Ahojte.Je to booojjj.Opravdu boj.Poslední cígo stale mam vkapse,ale bojuju a fakt moc.Ted mně drží manžel,že nejdu kouřit,ale co pak až mi odjede to teda fakt nevím.Asi bych potřebovala konskou dávku CHMX ataky ránu do hlavy.Jinak popis do sklepa jsem hned pochopila a taky se zasmála.Jinak to tam ani není.Mužu se zeptat?Pan Ladík kouří nebo vykouří 2-4za den? Jinak si připadám jak na jiné planetě ,když Ivča píše kolik je tam sněhu.Tady od pulky prosince ani památky po sněhu.A naš klučík majinkatej tak řádil na kopci.Ale to jsem už jinde.Pěkný den.

Megan

Ahojky lidičky. tak zase v práci ach jo:-( Ireno, Iloně někdy říkám Iljušin, Prďavka, Prclavka, Šušínka, Bublina, Pšonda, ale nejčastěji Ilonka:-) Tady je taky prd jakj sníh. Ještě jsem ani tuto zimu nebyl na lyžích. Mějte se krásně a nehulte PS- Vendulo, Ládík zatím hulí tak 3 denně. Začal asi před půl rokem

Konča

:-DDDDDDDDDDD tak se opět řehoním:-DDDDDD kde ty na ta jména chodíš:-DDDDDD Já už jsem taky v práci. Přeji klidnou službu. Já dnes budu mít leháro. Vendulko skvěle se držíš, jen tak dál. Blahopřeji. Gratulačka Friduč ke zdolání první desítky:-) Sunny vydrrrržžžž - držím palce. Dnes 193:-)

Ládík

Ahoj borci. Tak dobře. Udělal jsem kontrolu a doopravdy kouřím již 261dní 1-4šmouly denně. Za celou dobu byla jen 2porušení na 5kusů a to v pátek a v sobotu na srazu nekuřáků ve Chvalovicích. Paradox ? Vy však jeďte ve svých kolejích. Jste dobří. Já budu tedy fungovat jako odstrašující případ. Když přijde na vás chuť, stačí když si řekněte : podívej Ládík, 600dní bojuje a výsledek ? zase smrdí. Já budu bojovat svoji cestou. Ten kouř je , ale zrádná mrcha.

irena

...to je teda pěkně široká škála titulů,radši už nepiš kdy používáš kterej( to snad až po dvou litrech za bordelem napravo)....... U nás taky žádnej sníh, na přehradě bahno , bagrujou tam od rána do večera 7 dní v týdnu a vozí to někam pryč, ani se tu nedá jít na pořádnou procházku. No,ale to nejdůležítější je to ,že bahno nebahno, hlavně že nekouříme! Vendulko drž se a.Sunny ty taky a napiš!

Martin

Asi zásadní otázka hned na začátku: Chcete opravdu přestat kouřit? Pokud jste pevně odhodláni, tak to dokážete, ale pokud je tam jen sebemenší nejistota nebo víte, že si myslíte, že máte slabou vůli, nedokážete to. Je to zakořeněné v mozku a odtamtud to musí ven. Mně třeba pomohla představa, že to musím dělat jako neodkladnou povinnost, jako že musím chodit do práce, musím si tu cigaretu nevzít, jinak zítra umřu. Každé ráno musí člověk vstát (třeba i brzo ráno), nechce se mu, pere se s budíkem, ale nakonec se přemůže a vstane a do té práce dorazí, i když se mu vůbec nechce. Kdyby nešel, dostane Áčko, a bude mít problémy. Berte nekouření jako povinnost, naprostou nutnost. Bude to mít jenom pozitiva: ušetříte (a budete se divit kolik, do těch schodů se vám hned půjde lépe a už dětem nebudou smrdět sešity, když jim učitelka bude kontrolovat písemky ;-) Jedno negativum bude, začnete tloustnout, ale jen dočasně. A něco vám bude chybět - něco stále mít v puse. Kompenzujte to třeba cucáním pendreku. A hlavně vydržte. A kdyby jste někdy hledali nějaký volně dostupný lék bez předpisu na netu, vzpomeňte si a zkuste třeba vyhledávač http://www.LekyCZ.cz/ - do vyhledávacího pole zadejte lék nebo zdravotní pomůcku a třeba najdete to, co potřebujete. Přeji úspěšné hledání a hlavně pevné zdraví v roce 2011.

Pavluš

..ahojte lidičky dobří...držíte se pěkně...všem moc gratuluji a závidím... ..Já po svých oslavách kde jsem kouřila...zůstala na třech denně...ale né vždy..teda...se synáčkem jsem nikdy nekouřila...Ale už se to rozjíždí tak jsem čekala na dnešní datum... a musím to do třetice dát, jelikož jsem se extra nevyhulila SNAD...tak pojedu bez ničeho..páč je leden a jsem stejně nějak bez penízek...ale snad to dám ...mě to stejně nějak nechutnalo... ...nepasala jsem páč jsem měla pocit asi jako Fridu bo Ládík...znáte to...:)))........ale pořád jsem na vás myslela a nakoukla....:))) ..Tak hurááá do toho...den 1....;)))

Konča

No ahóój. Velmi připomínáš mne samotnou:-) já byla to samý - nekouřím, kouřím, nekouřím, kouřím.... a fakt jsem ráda, že tohle období je už daleko za mnou:-) Takže opět držím pěsti!!!Uvědom si, že nesmíš ani jednoho čouda nikdy!!! Jinak v tom lítáš znovu. Dlouho se neozvala Valja, Leila, Marja. Holky co je s vámi???

Ivča

a podávám info. Byla jsem místo oběda na vacu shapu, měla jsem předsevzetí, že půjdu desetkrát, hned mě ukecali na 20 návštěv a je v tom pak i posilování, masáže, rollon - zahřívací válec, no prostě všechno. Dojmy dobrý, účinný to určitě bude. Byla jsem mokrá jako myš, asi jako po hodině fitboxu a ještě od břicha dolů je sádlíčko pěkně pod tlakem. Všichni kolem zhubli a zpevní se břicho, ale je pak problém to udržet. Musí se člověk hejbat a určitě se necpat vším možným. Nebo si to 2 x do roka zopáknout aspoň těch 10 návštěv. Pavluš přeju úspěšný start do znovaodvykání. Irenko, kdy jdeš do té poradny? Končo, krásných 193 dnů beze smradu, gratuluju. Držte se všichni. Stojí to za to.

Sunny

Cau lidicky, tak zatim nekourim ale je to tezky. Zkouskove obdobi a proste porad nejaky stres, proste blby obdobi, ale snad se zadari zase nezacit. Prestavala jsem kourit i kvuli bejvalymu, ale ted to je uz jedno, ale tak je to i moje zdravi :-) Co vy lidi, jak se mate?

Pavluš

..za přání nového startu...snad se zadaří...tohle datum je super..a do třetice...nechci pak říkat do čtveřice atd...tak uvidíme....Zatím mě přepadla chuť asi dvakrát....doma je mě to celkem fuuk...ale v práci je prostě občas taková nuda...:((( Vy jste holky nejlepččí...fááákt...:) Sunny držím palce ať se zadaří....zdraví je dost duležítý....a stres to nikdy nevyléčí...mě nedělal problém stres...ba naopak jsem byla celkem klidnější...Problém u mě je alkohol...stačí dvě malá piva a chuť je tam..:/

irena

..je to můj názor,ale ozvěte se i ostatní jak to vidíte vy. Sunny je teď nejvhodnější doba přestávat? Rozešla jsi se s chlapem ,máš zkouškový období,musíš se šrotit......co kdyby jsi se na to vykašlala a začala za měsíc, dva, Třeba Jarní předsevzetí. Rozhodnutá už seš tak se netrap a odlož si to na příhodnější dobu. Ty seš ještě velice mladá,ta závislost nemůže být až tak velká a potřebuješ mít hlavu čistou na učení. Tak ti teda nevím.... Pavluš zdravím tak ať ti ty jedničky přinesou štěstí.

Pavluš

...ale každý má asi velkou chuť nějak jináč...Četla jsem že nejhorší jsou pro lidi ranní cígára třeba...jako odložit, ale já ráno chuť vůbec nemám....chytá mě až ve dvě nebo ve tři odpoledne...večer už taky nemám chuť...Dělala jsem si test závislosti teď a je jasné že mi vyšla nízká až žádná...Stres je těžký pomocník....podkopává kolena...tj jasný...alkohol to samé...jenže se tomu nedá poručit no...Dá ale velmi těžko...páč to většinou příjde samo...a pak jedině utéct...:o)))))) Jen už vím po zkušenostech...že cíga mě nikdy neuvolnily...ale na to jsem přišla až po čase....určitě je bez nich lépe....ale také se dají věci řešit postupně...:)))...a né moc stresově....většinou se říká..."jen hezky popořádku "...;o)

friduča

Ahojky všem, měla jsem dneska docela hoňku, tak ani nebyl net... Irčo, myslím, že jediná odpověď na tvou otázku je to co napsal Martin a to je po mejch zkušenostech ta největší pravda. Člověk musí chtít opravdu přestat a rozhodnout se, jedině tak se mu to podaří... Je skoro jedno, když máš starosti... Protože v podstatě se na too jen vymlouváme... Až tamhleto, až odetzní tohle, až dodělám tamto.. atd. atd.. Pochopitelně, že by asi bylo ideální, aby člověk odvykal v naprosto bezproblémovém období, ale není nějaký problém skoro každý den ? Myslím, že člověk opravdu musí chtít a pak není, až tak podstatné v jaké životní situaci je... Sunny záleží opravdu jen na tobě - můžeš smutné období, kdy ti skončil vztah a čekají tě zkoušky pronervovat a prokouřit k tomu, neb ty myšlenky co se ti honí hlavou cigáro 100% neodžene a situaci nijak nezmění.. Furt budeš rozejitá a zkoušky na tebe budou čekat.. Jen k tomu budeš smrdět a utrácet peníze... Možná si raději najdi na netu něco o pozitivním myšlení, neb to nesmírně pomáhá ! Zdá se to jako klišé, ale jde to naučit a trénovat a dívat se na zítřky jako na budoucí lepší dny... Jsi mladá holka a čeká tě ještě spousta věcí - i když to te´d nevypadá, tak přijde jinej a pravděpodobně lepší, protože pokud tě ten minulej opustil, pak za to jednoduše nestál... S odstupem času uvidíš, vše špatné je k něčemu dobré...Vím, že teď jsi smutná a chtěla by jsi to všechno jinak, ale každá takováhle životní situace tě něčemu naučí a o něco tě posílí ! A přestávej kouřit pro sebe = jednou někoho potkáš, třeba to bude zrovna nekuřák... A budeš mít pár bodů navrch.. věř, že v dnešní společnosti, ať se nám to líbí, nebo ne..začíná být opravdu pohlíženo na nekuřáky, jako na lidi závislé a dost obtěžující, netolerantní k okolí... Takže pokud to zvládneš - studuj, snaž se nemyslet na někoho kdo za to nestojí a nic ti nedává a voň u toho :) Pokud to nezvládneš - nikdo ti hlavu neutrhne a pokusů můžeš mít ještě spousty, jen je škoda každého prokouřeného dne a to mi věř... Každopádně na tebe všichni myslíme, nejsi sama a držíme ti palečky.. Kdy máš zkoušky ? Ládíku - mě taky nejvíc chutnalo, když se dobře kecalo :) :) Ivčo ten vacu shap - zeptám se naší odbornice v práci, ale nejse si jistá, jestli je to moc zdravé... Dávají Vám pak stahovací ponožky ? Zítra se na to zeptám... Pavluš, naprosto tě chápu, takže teď očekávám každý den min. tři příspěvky :) :) Držím ti palec - nejsem tím pádem nováček :) První den tralalalalala :) Super - zítra chci vidět dvojku :) Mě přijela kamarádka z Tuniska, tak jdeme zítra na skleničku.. Všichni smaradláci, kuřácíííí :( :(

Friduča

věř, že v dnešní společnosti, ať se nám to líbí, nebo ne..začíná být opravdu pohlíženo na nekuřáky, jako na lidi závislé a dost obtěžující, netolerantní k okolí... Pochopitelně tam mělo být kuřáky :) :) :) To by se to tady zvrhlo :)

Konča

posílám gratulaci. Já to mám dnes za 194.

Ivča

Zdravím všechny nekuřáky i ty, co chtějí být nekuřáky a začínají i ty, co kouří do 4 ks denně. Prostě Vás zdravím všechny. Makám, nekouřím a nestíhám. Fridu, zeptej se, ale já to stejně absolvuju, protože nemám jinou šanci. Odmítám chodit po světě s touto figurou. Vyplňovala jsem tam pouze zdravotní dotazník, kde je také dotaz na křečové žíly. S tímto problémem by mě ani nevzali. Jinak je to zdravý pohyb + ten podtlak. Někomu by to mohlo ublížit, proto je tam ten zdravotní dotazník. Včera jsem si dala předsevzetí, že končím s tvrdým alkoholem. Jenže zase včera přijela návštěva no a nedejte si jednoho. Zase jsem selhala. Ani dietu bych asi nepřežila. Proto vidím pro mě jako jedinou možnost Vacu shape. Viděla jsem pár ženských jak hubnou před očima. Fantazie. Přeju vám všem krásný den a bez cigár!!!

Sunny

Hezke poledne vsem, tak jsem se rozhodla, ze zkusim vydrzet, mesic bez cigaret je uz tak pro me uspech a nerada bych do toho zase spadla, ale snad se zadari. Zkousky mam skoro kazdy vikend, uz ted pri te predstave mi je spatne :-))) Dnes se mi zdal sen, ze jsem zacala zase kourit a vsichni moji znami a pratele, co o me vi, ze prestavam, se mi zacali smat a rikali mi, ze si to mysleli..tak jsem si pripadala jak slaboch v tom snu a kdyz sem se probudila rekla jsem si ze vydrzim..

Vendula

Tak jsem zklamala.i sama sebe.Kouřila jsem.Fakt to musí být v tý hlavě a ja to tam prostě nemam.Byla jsem po cigáře taková klidná nenaštvaná-teda jak se to veme.Jsem ta která to nezvládá....

Konča

Já to taky nezvládala a podívej kde už jsem. Napiš nám svou kuřáckou "kariéru". Že sama sebe si neumíš představit jako nekuřačku? Sunny - jsi frajerka!

Ivča

a bereš champix a jak dlouho? Je to škoda, pokud jsi už nějaký čas vysadila cigára to zase pokoušet. Chce to brát poctivě 2 x denně champik a docela to jde. Ale je pravda, že se musí chtít a člověk musí být pevně rozhodnutý, že prostě už kouřit nikdy nechce. Je to boj, ale s šampíkem to jde. Soudím dle sebe. 35 let beznadějný silný kuřák a tenhle zázrak jediný zabral. A můžeš mě věřit, že jset ta ty léta vyzkoušela snad úplně vše, co se kde nabízelo. I různý šarlatány ap. Ještě se nad tím zamysli a můžeš skoušet znova přestat. Nic není ztraceno. Moc ti držím palce.

Koupim champix, pokud nekomu zbylo baleni. Dekuji

pavluš

..Fridu tři určitě budou....u každého kafíčka nějaký....:o)))...Jo je to boj...ale abych pravdu řekla celkem mě to baví...dávat tý smradlavce mršce na p...l :)))...jsem přišla na to že mě neohrožuje když to fakt nechci...si řeknu "joooo tak ke mě by jsi chtěla jooo, tůdle nůdleeee".....nic nebude Ivčo do boje s tvrdým alkoholem no to nevim....jednou jsem chtěla..ale to trápení když mě někdo pozval na panáka....TRAPAS.....jako ty už nekouříš a už ani nepiješ?...Co to s tebou jee :o)))))))))))))) Sunny ty se drž když jsi rozhodlá...je to fakt stres může číhat všude...a co potom...:/ Vendul...nemyslím si že jsi slaboch...v hlavě to je na 100%......chce to silnou vůli...a opravdu se vyvarovat věcí...co ti to cígo nejvíc připomínaj.....:)

Vendula

Jako nekuřačku ...nevím jestli si to dovedu představit,fakt nevím.Má kuřácká kariera?Asi jako všichni Nerada jsem chodila kde se nekouří,jakmile jsem někde čekala hned jsem tu tyčku měla v hubě a to nemluvě o těhotenstí,kdy jsem také hulila.tak muc jsem byla závislá.jinak CHMX beruu 21dní.I tak jsem hooodně pokročila ,prostě mi to jedno cígo stačilo a já už pak nemněla potřebu kouřit.Zřejmně to tělo to žádá nebo nevím,prostě je to tak .Už tak 14dní nepiju kávu jen čajíky.A po té kávě co jsem zhřešila že jsem si zapálila mě i hlava přestala bolet a já byla plná energie.nevím noo.

Konča
1x

Já taky hulila v těhotenství i potom. Neustále a pořád. Kusy cigaret se zvyšovaly. V nekuřáckém prostředí jsem se dobrovolně nevyskytovala - jo dobrovolně letadlo - ale to bylo UTRPENÍ. Abych v letadle nešílela, měla jsem na sobě nalepenou 21 mg náplast Niquitinu + Nicorette inhalátor do pusy a ten jsem k tomu navíc potahovala. I tak jsem měla nervy jako špagáty a nemohla se dočkat, až budu venku a budu si moct zapálit. Za noc jsem 1 až 2x vstávala si zakouřit i tak jsem většinou bývávala před 5 hodinou raní vzhůru a hulila jednu za druhou. 2 krabičky denně jsem zvládla a navíc, když jsem si nalila alko, tak i 3 krabičky. Třetina výplaty šla na cigára. Vydržet víc jak půl hodiny bez cigára bylo pro mne utrpení. Vyzkoušela jsem vše dostupné co je na trhu, i šarlatána. Náplasti, žvýkačky, inhalátor, elektronické cigarety, elektrické bzučení do ucha, lék Zyban a nakonec lék Champix. Nevyzkoušela jsem hypnózu. V jednom kuse jsem chrchlala, navíc jsem se začala dusit, dech se zkracoval, tlak krve se zvyšoval. Hrozilo, že si kromě cigár budu muset kupovat léky na snížení krevního tlaku a vyrazí mi z dárcovství krve těsně před dosažením zlaté Janského plakety. Můj gynekolog mi navrhl, že mi bude předepisovat nový lék na odvykání Champix. Poprvé jsem skoro celé 2 měsíce Champix překuřovala. Nebylo divu. Manža doma hulil - už ne sice v obýváku, ale jenom v kuchyni. I tak se kouř dostal všude do celého bytu. Nakonec jsme se spolu domluvili, že se kvartýr vymaluje, i ten poslední popelník se vyhodí do popelnice a kouřit se bude chodit ven před panelák (nemáme balkon). Tak se stalo a 7.3. 2009 jsem ráno před 6 hodinou měla poslední cigaretu. Champix jsem poctivě užívala 2 tablety denně 1 měsíc, následně další 14 dnů jsem snižovala. Užívala jsem ho celkem 7 týdnů. Byla jsem v euforii, že nekuřácké dny pěkně přibývají, že to zvládám. Postupem času jsem se přestala dusit a chrchlat, najednou jsem měla v peněžence i před výplatou hromadu peněz, krevní tlak se hodil do normálu. Pak přišly změny v zaměstnání, stres, přepracování , začala jsem se litovat a přesně po 5,5 měsících jsem si 21.8. v polední pauze šla do trafiky koupit celou krabičku a sirky. Uvařila jsem si kafe a labužnicky si zapálila. Motala se mi hlava a moc mi to nechutnalo, ale hned jak jsem ji típla, tak jsem si zapálila druhou, za chvíli třetí a do konce směny jsem udělala 8 kousků. V tu chvíli mi bylo dobře, ale zároveň bych si i nafackovala za to, že jsem to neustála. A jela jsem v tom znovu:-( Od září 2009 jsem začala užívat Champix znovu, ale už nepřišla ta eufórie když jsem týden vydržela nekouřit. Nekouřila jsem a pak přišel nějaký problém, já mávla rukou, jako že je to stejně jedno a zapálila jsem si. Vysadila jsem šampík a kouřila - ale s výčitkami. Nasadila šampík a nalepila náplast s nikotinem a nekouřila jsem. Jednou jsem vydržela necelé dva měsíce a zase spadla zpět. Toto období se táhlo od září až do června. Skoro po celé období jsem byla pod šampíkem i pod náplastmi. Šíleně to lezlo do peněz. Champix + náplastě + cigára. Opět jsem začala chrchlat a dusit se, tlak krve vyběhl nahoru..... A pak to přišlo. Problémy v práci se vyřešily, já nastoupila 14 denní dovolenou a s cigárama jsem sekla. Najednou to šlo bez náplastí, šlo to i s necelou denní dávkou šampíku. Šlo to jako po másle. Po 2 až 3 týdnech mi denně stačila pouze půlka prášku. Přesně po 2 měsících mého nekouření jsme se s manželem dozvěděli, že tchýnča má raka na játrech a vzhledem k jejímu věku (86 let) žádná léčba nebude. Ten večer jsme se opili na plech. A já si od manžela vyprosila asi 4 cigarety a s mávnutím ruky je vykouřila. Druhý den ráno jsem si uvědomila, že jsem opět zklamala. Opět jsem mávla rukou uvařila jsem si kafčo a vzala od manži z krabky cigáro a venku vykouřila. Motala se mi z něj hlava, ale po zkušenostech jsem věděla, že jak si vezmu druhou, tak hlava se již motat nebude. Šla jsem pro druhou a z ní jsem nevykouřila ani půlku a běžela jsem se vyzvracet. Tak to se mi ještě nikdy nestalo. Potom jsem si ještě 2x zkusila zapálit, ale vždycky se mi udělalo zle z toho smradu v puse a já běžela vypláchnout pusu ústní vodou bo bych asi znovu zvracela. Od té doby opět ani čouda. Zítra to bude sice s úletem 195 dnů. V současnosti nechrchlám, nedusím se atd....Chci věřit tomu, že už nikdy si nezapálím. I přesto však musím být stále ve střehu. Dneska jsem si na cigáro během dopoledne několikrát vzpomněla a jaksi mi ta cigareta nešla z hlavy vytěsnit. Raději jsem si lupla půlku šampíku - už asi 3 týdny jsem ho nebrala. Šampík je zatím největší zázrak v odvykání. Tady na diskuzi jsem víc jak rok a všem lidičkám jsem nesmírně vděčná za to, že mne nikdy nezatratili, naopak mne podporovali a povzbuzovali v dalších a dalších pokusech o nekouření. JÁ, BEZNADĚJNÝ PŘÍPAD, VŠEM Z CELÉHO ♥ DĚKUJI! Omlouvám se za tak dlouhý román. Třeba to někomu pomůže, aby "neházel flintu do žita".

Sunny

Konči dekuji moc za tvuj dlouhy prispevek :-) Chtela bych ti rici, ze jsi fakt dobra, ze jsi to nakonec, sice az na nekolikate, ale zvladla a verim ze uz nikdy kourit nebudes. A take dekuji za to, ze ted alespon vim, ze se mohu vyvarovat zdravotnim problemum,, ktere tobe cigarety zpusobily. Ja nikdy nebyla tak silna kuracka jako ty, denne jsem vykourila tak pul krabicky, nekdy krabicku i s vecerem (nekdy vice). Kazdopadne nikdy mi cigarety nezpusobily problemy s tlakem ci kaslani apod. tak by byla blblost si tyto problemy vlastni hlouposti privodit. Ted jsi mi dala vetsi silu nepodlehnout:-) Dekuji

pavluš

Končo jsi ale frajerka....dala jsi to...budu se řídit tebou...když tě ti teda připomínám...a dám to abych tě nezklamala...:))) Jinak mám novinku...28.1 teď nastupuji do školy...na pečovatelku..je i šance že si mě nechají a zaměstnají...když budu nejlepší ze třídy...šprtka...hehe Takže v bazéně po dlouhé době budu končiti....ale nový rok...nový start...se táááák těšíííííííííííííííííím....:)))

Vendula.

Děkuji za Váš životopis.Jsem na tom stejně i v noci jsem chodila kouřit a též kouřím venku.Přesně jak píšete tak závislá jsem BYLA i já.Ted ale opravdu mi ta 1-2cigára stačí.A je zajímavé že k večeru už nepotřebuji kouřit.Možná jeto tím že je rodina doma já se nezlobým s malým sama a jsem celkem v klidu.Asi 12-14den na šampíku jsem ječela byla protivná zlá a kakal mě celý svět.Ted co jsem kouřila jsem klidnější.Neříkám že šampík nezabírá ,zabírá pač bych nepadla na 1-2ciga.Myslíte že tepráv příjde ten den nebo už jsem to překouřila?Jsem hňupka...

Konča

teda já se už hodinu pokouším napsat, ale jak sednu k PC, tak vrznou dveře a já jdu pracovat. To zas bude den.

pavluš

...ahojte kdepak jste pomocníci..?....Včera odpoledne jsem měla půl hodky krizi...ale v poho jako no..:))) Vendul to já nevím..jen co jsem četla příběhy od začátku...tak vím že spousta lidí kouřila hodně dlouho na šampíku...třeba i málem dva měsíce..a pak to dali...ale i silou vůle...úplně to asi nevyléčí...tak se držte a dejte do toho co to jde...:o)))

Konča

měla konečně chvíli klid? Až mi hrkly slzy do očí, když jsem holky četla vaše reakce. Vendulko, tady si všichni mezi sebou tykají, tak mne prosím nevykej jo? Si připadám jako nějaká stařena a to snad ještě nejsem i když už mám pomalu 3 letého vnoučka:-) Zapijeme spolu ve sklíkpu jo? Zkus se u vás podívat do městské knihovny na ty knihy o nekouření. Není potřeba kupovat, stačí si je na měsíc vypůjčit. Já je obě taky měla půjčené z knihovny. Jak píše Pavluš, tak určitou vůli potřebuje každý. Někdo větší někdo menší, ale je potřebná. Šampík moc pomáhá, ale zázračný není. Pavluš co jako má znamet tohle :-( s tou trojčičkou. Tomu mám rozumět, že ta 3 není poctivá nebo jsi se upsala? Nebo máš zrovínka krizovku? Ono třetí den už je tělo naprosto bez nikotinu a tak se hlásí o svoji dávku. Všem držím pěsti a přeji pevnou vůli. Marjo, Mono, Valjo - holky co je s vámi???? Fridu copak je s tebou. Žádné hlášení???? CÓ???

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce