Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ema

A ja už ani neviem čo purpura je. To sú veci, to sú veci! Želám vám príjemný zvyšok sviatočného dňa a elán do všedného.

Konča

Purpura (sušené bylinky) se nezapaluje, nasype se na vřelou plotýnku na sporáku a jak se to jakoby škvaří, tak to doutná a voní. Zapaluje se frantík. Jinak jsem letos do bramborového salátu dala gothaj - dle receptu tvého bratra:-)

Ivča

Je po všem, já měla docela blázinec, celé svátky tady byl syn, dnes přijelo dalších 6 lidiček, takže barák nacpaný a to já moc nemusím. Nebyl čas asi na procházky. Snad si to vynahradím v týdnu. Jdu dělat jenom v úterý. A nekouřím!!!

Konča

a pomaličku se blíží půl rok. Celé svátky jsem bez šampíku a jde to. Z ležící polohy na domácím gauči jsem se přesunula na pracovní židli do polohy sedící - to abych ani gram náhodou neshodila.

Ivča

z klidného domova konečně bez návštěv. teď si to teprvve začnu užívat. Zítra na den do práce, jinak jsem až do 3.1. doma. Nádhera. Končo, ať ti to utíká v práci, jseš mooooc dobrá, že už jedeš bez champiku, hlavně vydrž. Dnes jsme seděli s manžou u stolu, rozdělaný pivko a kecáme a on najednou řekl, jdu si začudit. No a já jsem zase musela vzpomenout jaký by to bylo, kdybych šla taky. Kdyby to neřekl, tak jsem od rána na cigáro ani nepomyslela. Kdybych měla doma nekuřáka, tak bych už asi byla za vodou, takhle ty myšlenky stále jsou. Všem krásný den bez cigár!!! (nebo jenom 2 - 4 kousky) Marjo, jak jseš na tom?

Konča

Já to tu musím do středy odsedět a pak mám taky volno. Máš pravdu. Já si taky pokaždé vzpomenu, když jde polovička ven hulit. Jenomže jsem přišla na to, že když nejsem doma, tak otevře okno dokořán a vykloní se ven z okna a vyhuluje zobák v bytě. Šmrncnul cigárem o novou záclonu a já si toho všimla. Ječela jsem jako siréna. A taky jsem přišla na to, že když vidím v nějakém filmu někoho s cígem, tak mám taky chuť na cigáro. Zvláštní, že venku když vidím kuřáka, tak chutě nemám. Asi proto, že hned odvrátím zrak jinam, kdežto v telce musím vydržet celý záběr. Jinak si to neumím vysvětlit. Pěkně si užívej klídečku. Já mám v práci taky klídek, akorát to tu musím odsedět.

Konča

kde jste všichni?

Vendula

Dobrý den a klobouk dolu kdo už nekouří.Kouřím 20let 20-25cig.deně.Nezastavilo mě ani těhotenství.Nyní jsem 7den na CH a stále kouřím.Je to mín ,ale pořád ta chut tam je.Nemluvě o raní zvyklosti káva a cigárko.Už jsem se alespon naučila trošku posnídat -dám si se synem tak 6piškotu,abych zapila piluli.Snad už brzy ta nechut příjde?

Friduča

No jo Ivčo doutná...máš pravdu, ale prostě to páchneeeee... Nějak mi to prostě smrdí :( On to má na sporáku - co s tím přesně dělá, nevím...ale je to hnus :) Vendul zobej dál - champix fakt pomáhá ...Pokus se pomalu odbourat ranní kávu a cigáro...Nestresuj se v klidu čekej - ono to přijde...Chuť budeš mít furt ( nutkání si zapálit ), ale v jeden okamžik si zapálíš a cigereta ti prostě nebude chutnat...A to je ta doba, kdy toho musíš využít a seknout s tím... Rituál jako cígo ke kávě,když někde sedíš, nebo venku s kolegyňkama atd. musíš odbourat v hlavě...Prostě se rozhodnout...Vsugerovat si a neustále opakovat, jak to smrdí ( a ty smrdíš lidem okolo ), jak otročíš, že nekouříš protože chceš, ale že musíš, zdraví...Nezávidět těm co to mají v ruce ( neb ti mají něco navíc a ty to nepotřebuješ )... A ono to půjde ! Já jsem si kamarádi dala datum a pomalu se mi blíží, zatím si ho nechávám pro sebe ...CHMP nemám, neb nemám doktorku, ale po novém roce si pro něj skáknu...Už se moc, fakt moc těším, jak mezi vás budu patřit a snad na d tím hnusem konečně vyhraju ! Nafackovala bych si, když si uvědomím jaké číslo jsem mohla mít :( No jo... Končo - jsi prostě frajerka !!!!

Konča

je zpátky. Ty jediná rady dokážeš napsat nejlíp z nás. Tvoje rady tady děsně chyběly. Vítám mezi námi Vendulku. Jsou lidi, kteří šampík překuřují i měsíc a víc. Důležité je, že ses rozhodla. Fakt ti to přestane chutnat, dáš si 3 prásky a cígo zahodíš. Neboj se. Během druhého týdne braní šampíku by měl nastat den D a když nenastane, nic se neděje. Důležité je, aby byl člověk v klidu a trošku zatnul zuby, aby překonal tu chuť během prvního dne. Druhý den si řekneš - tak mám úspěšně jeden den, tak si to nepokazím a dám den druhý atd...Přeji pevné nevry. Rituály změníš postupně. A piš jak ti to jde. Tahle diskuze pomáhá. Jsou tady bezva lidičky. Většinou tady na někoho narazíš, kdo radou pomůže. A co nováček Eva? Asi není ve spojení. Fridu, mohu ti šampík poslat v dopise a do konce týdne to máš. Mám vyplněný recept bez datumu, tak není problém jít to vyzvednout a poslat ti to. Bych ti poslala klidně jenom ten recept, ale asi by se v PH na to dívali divně. Co ty na to? Jo a dík za poklonu. Po té 168 mám sama v sobě takový dobrý pocit "drajf znovu útočit na branku" ale fakt to nechci zakřiknout. Jsme moc ráda, že patřím znovu mezi nekuřáky. A na tebe tu čekám nejenom já, ale i všichni ostatní.

Ivča

uvidíš, že to přijde samo, netlač na pilu. Já jsem přestala až 16. den. A někdo psal, že musel vynechat kafe a alkohol, já jsem si neodříkala nic z toho a šlo to taky. Ráno normálně kafe a přesně jak píšeš piškoty, protože dřív jsem snídala kafe a cigáro. Tak abych do sebe aspoň něco dostala, tak piškoty byly dobrý. To uvidíš sama, jestli tě to bude hodně svádět k cigáru, tak si to kafe na čas odřekneš. Ale mě champix tak pomohl, že jsem nemusela už nic ze zvyků vypouštět. Brala jsem první champix až v práci po sváče, abych byla pořádně najedená a nebylo mě moc blbě. Držím ti palce, určitě to dokážeš. Champix je úžasná věc. Já přestala po 35 letech a už je to přez rok. Hlavně piš, informuj a tady tě v tom nikdo nenechá samotnou. Jo a možná se ti bude blbě spát a budeš mít ujetý sny. Tak vydrž, to taky časem přejde. Fridu tobě taky gratulace k rozhodnutí a držím pěsti, aby to už bylo jednou provždy.

Megan

Ahoj všici. Vidím, že máme nováčka Vendulu a to je moc dobře. Vendulo, právě jsi udělala nejlepší rozhodnutí v životě. Hele, já překuřoval Champix alespoň tři týdny, než jsem s tím sekl. Je fakt dobrý vynechat (zpočátku) ranní kávu a větší množství alkoholu. Přeji pevnou vůli Fridučáku, tak jak to s tebou vypadá? Si myslím, že po novém roce do toho znova skočíš ne? O tom, že jsi udělala blbost jsem ti říkal už v Praze, když jsi ze vzteku, že si manžA ZAPÁLIL CHTĚLA zaPÁLIT TAKY. šKODA PENĚZ ZA ROZMAČKANÝ CÍGA, který skončiy v popelníku. Pamatuješ? Moc si to užijte nA CHATĚ A AŽ BUDEŠ NĚCO PLÁNOVAT po novým roce, tak dej vědět. Už budu mít novou dovču, tak bych rád s manžoou přijel. Pozdravuj Michala Jinak krásný a nekuřácký zbytek dne přeji všem

Valja

a přeji vše nejlepší do Nového roku! Občas se tu stavím a chvíli čtu, ale pc je opravdu velký žrout času - strávím tu pak 10x delší dobu než plánuji. Končo, gratuluju, překonalas sama sebe. A držím palce všem, co se na nelehkou cestu odvykání , i když s chmp dali. Já měla včera 14 měsíců, ani nevím, zda psát, jak se mi daří, abych neodradila nováčky. Ve zkratce - manžel říká, že u mě došlo ke změně osobnosti, a já mu musím dát za pravdu. V podstatě jsem z toho zoufalá, na cigaretu chutě nemám, ale o se sebou, to nevím. Je na tom někdo podobně? Jestli jo, poraďte.

Friduča

To jsi mi nemusel říkat, neb já to vím :) To není o tom, že bych to nevěděla, ale je to vedle něj prostě těžké... Ale nechci tohle téma znovu otvírat,už jsme to probírali několikrát... Do nového roku už bych ráda vykročila jako nekuřačka, ale uvidímě... nelámu to.. Jinak souhlas s Meganem - mě osobně na začátku pomohlo, že jsem vypouštěla tu první cigeretu, a pomalu nenásilně jsem oddalovala čas, kdy jsem si tu první zapálila... Nejdřív s kolegyní v práci, pak jsem to v klídku vydržela do oběde, pak po obědě ke kávě a na konec mi zůstala jedna s manžou okolo páté po příchodu a i tu jsem na konec zahodila.... No jinak já pokud nikde nesedíme, nekouřím moc - dneska jsem si dala ke kávě po obídku a jinak celej den nic... Je to zase zlozvyk v ruce... toho se musím zbavit...a zvyknout si na to, že to tam nebudu mít...Zítra testnu ten CHP - jestli tam bude doktorka a začnu zobat :)

anonym
2x

Běž na jinou diskuzi a nepiš sem jak kouříš.Děláš přednášky jiným ale sama nic nedokářeš .Chytré rady si nech pro sebe!

Konča

Co by chodila jinam? Frida je naše a sem patří, ale ty laskavě VYPADNI KDYŽ TI TO VADÍ!!!

Konča
1x

A gratulačka k tomu. To je dost, že taky napíšeš. Já zatím změnila velikost šatů, ale osobnost myslím nee. Takže neporadím:-( A jak se ta změna u tebe projevuje ? Sunny pokud jsi ve spojení, tak písni jak jsi na tom? Stando, prosím tě písni, jak bydlíš ty s manžou kuřačkou. Fridučko my si můžeme se svými kouřícími polovičkami ještě gratulovat jak jsme na tom dobře.

Standa

Zdržuji se hlasování. Co kdyby to tu četla :-D

Sunny

Ahoj lidicky, taky jste tak prejezeni z cukrovi jako ja? :-) No Konči, den pred Vanoci me nechal chlap, byl to sileny stres, teda porad je, ale nezapalila jsem si, ale malem jo. Kdyz jsem si nezapalila pri teto situaci tak snad uz nikdy. Ale chut je, ale normalne jsem si ted davala vice alkoholu a asi ten nejhorsi abstak je za mnou. Jsem ted ve stresu a taky me cekaji zkousky ve skole..no tak se uvidi, snad cigarete nepodlehnu.

Marja

Já jsem pořád s vámi,jen jsem hodně omezila pobyt u počítače.To je velký žrout času a zlozvyk. A hned mám více času. Friuš- ahoj!.Neboj, dáš to, tak jako já. Minule jsem , když jsem chtěla přestat, tak jsem se dost trápila rozhodnutím, jestli vlastně chci přestat.Teď je to u mě v hlavě lepší,ale nespěchám, Omezování jde pomalu,ale jistě. Jak tady píšete, co vám vadí.Tak mi hrozně ten smrad a také když vidím venku, jak někdo kouří, tak si říkám, jaký to je hnus. Cigarety mi už moc nechutnají, tipnu většinou v polovině. Pocit, jako když jsem překuřovala Champix. Ještě vymakat.co dělat, místo zapálení. Ale po jídle, to jo, to chutná .Co děláte po jídle vy? Končo, teď jsi tady dost velký taháč ty.Neuvěřitelné, také jsi s tím bojovala dlouho. Ty návštěvy, když už jsou pryč, souhlasím, také mám ráda svůj klid. Mějte se krásně.

Ivča
1x

Sunny, jseš borec, že jsi odolala při takovým stresu, to už zvládneš všechno a držím palce. Marja má taky našlápnuto na nekuřáckou dráhu. Valjo, gratuluju moc ke 14 měsíců, nádhera. Už máš snad vyhráno a už nikdy!!! To přeju všem zde přítomným a taky sobě. Dnes jdeme s manžou do hospody (vesnická knajpa) kde přes dým není vidět na souseda u stolu, tak už teď z toho mám hrůzu. Zase poletí vše do prádla, Fridu, piš, jak pokračuješ, anonymy nám můžou.., když se neumí podepsat. Končo, přežij v práci, já dnes musím taky přežít. Megane, jak se žije bez práce na stavbě, pohoda, ne? Zdravím všechny a nehulte!!!

Konča

neb stres já nezvládala. Bylo to silnější a já podlehla. Jsi hvězda. Vydrž i nadále. Držím moc pěsti. Jakou výšku (předpokládám) děláš? Napiš mail a něco pro radost ti pošlu. Marjo fajn, že snižuješ a je dobře, že ti to smrdí. Ty chutě tak nějak odezní postupně. Onehdá jak jsem snědla to selátko, tak mi blesklo, že po tak dobrém papání by to jednu do plic chtělo, ale nebylo nic po ruce a i kdyby bylo, tak bych si nevzala. Dokonce ani na paipo si nevzpomenu. To jsem ze začátku dost často tahala a dost mi pomáhalo (lepší něco než vůbec nic). Marjo máš pravdu, bojovala jsem skoro rok. A ani šampík nepomáhal. Několikrát jsem nekouřila většinou týden až dva, bylo i více. Pak přišel v práci stres, já mávla rukou a zapálila jsem si. A tak to šlo pořád dokola a já jen vzpomínala, jak to bylo fajn, když jsem nehulila a nebyla otrok cigaret. Kvůli práci jsem začala po 5,5 měsících kouřit a jakmile se práce vyřešila, tak jsem byla schopná odhodit ty smradlavé cigarety a začít znovu život nekuřáka. A chci věřit tomu, že už znovu nepodlehnu síle nikotinu - šampík mám pořád u sebe a kdyby něco, tak si zobnu. Ty i Fridu to taky znovu zvládnete, tak jako já. Jste holky šikovný. Za tu radost to stojí. Marjo, my už jsme si odhulily svojich několik desetiletí, tak to nechme jiným slabším náturám.

irena
1x

.....já ještě pořád svátkuju až do zítřka tu mám moje milovaná robátka. Válíme se.čučímem na telku skaypujeme z pokoje do pokoje vaříme si pošušňáníčka prostě jak prasátka v žitě.Večer ožíváme,jdeme na rybník pouštíme petardy a lampiony štěstí na celý svátkymáme jeden denně .Ačtvrtek pátek zase do práce Zdravím Valju ..to už je krásný číslo.A ta zmněna?Já si připadám povahově taky úplně jiná.Jsem vzteklá protivná,netolerantní,lituju se (nevím proč) kdybych se potkala tak ze sebou ani nekamárádím.Nikotin jsem nahrADILA alkoholem a ten jsem předčasem taky zrušila a tak se teĎ bez toho učím žít.Když jsou tady děti jde to .Uvidíme co bude dál...... Sunny držím ti pěsti aŤ je ten další rok lepší.Marjo a Fridu tak honem mezi nás ,držím palce

Sunny

[email protected] No studuji VUT podnikatelskou No malem jsem podlehla, ale misto cigarety jsem se opila :D lepsi volba :D ale chut byla silena

Konča

Dík a můžeš kouknout.

Konča

My jsme taky na štědrý večer měli jeden vypustit, ale nakonec z toho sešlo. Když jsme si uvědomili, že vypouštíme bez dozoru otevřený oheň někam a ani nevíme kam a kam a na co to spadne a co to může všechno podpálit, tak jsme lampión schovali do skříně. No mě např. kdyby na střeše auta nebo na náš dřevěný srub přistálo něco hořícího s cizím přáním, tak budu vraždit.

Standa

jo jo, to určitě vymysleli v japonsku proti číně

Konča

kde to vymysleli.Mám hlad jak vlk, už žvýkám asi pátý suchar. Ale pro slevněné chlebíčky si nepůjdu!

Standa

ona už je i akce 70% na chlebíčky? mně už ten žitný chleba taky nelezl, a to byl namazaný sýrem Želetava Fitnes a šunkou navrch, večer mě ještě čeká kus salátovky, jedna paprika a nějaké miniaturní rajčata.

Friduča

Tak pomaloučku tobu zbytek CHP - manža mi slíbil zítra nové balení... :) Takže zobu, zobu a budu zobat :) Končo děkuju ! Držte se zlatíčka, je to boj !

Valja

děkuju za gratulace. Závidím Ifce-Konče, že změnila jen velikost šatů. Ty jsi Ifko, pohodový tvor, vidíš svět z té hezčí stránky a netrápíš se drobnostmi, je to tak? Já jsem bohužel spíš pesimista, a od té doby, co nekouřím a neberu chmp, vidím prý vše ještě černěji a sama vidím, že jsem, podobně jako Irena vzteklá protivná,netolerantní, lítostivá až hrůza, taky náladová (často přímo prudké změny nálad, manžel už neví, co se mnou, občas dokonce takový kliďas, jako byl on, zařve, ať si raději zapálím - takže vlastně moje nekouření mění i manžela a to k horšímu - no já se z toho zjevím, to tedy jsem v úmyslu neměla). Taky podrážděnost, úzkost, sem tam ztráta sebekontroly - celkově děs. Chystám se znovu do poradny, připadá mi to jako nějaké ještě abstinenční příznaky, které jsem při chmp ani neměla, tam byla spíš euforie z nekouření. Myslím ale, že bych po tak dlouhé době už žádné absťáky mít neměla. I když po 40letech... Jestli to taky nebude tím, aspoň částečně, že pořád nemám náhradu za cigaretu. Přestěhovali jsme se, nikoho tu neznám, chodím akorát do jógy, Alkohol nemůžu...Asi si budu muset dát inzerát, něco jako Hledá se radost ze života, odměna jistá...No, jedna pozitivní věc tu vlastně je - začínám se pomalu vracet ke knížkám - rok jsem nebyla schopná číst (a to jsem byla vždy vášnivý čtenář). Jo jo, nekouřit je jednoduché, ale žít bez nikotinu se mé schránce moc nelíbí a brání se všemi prostředky...

Konča

Valjo myslím, že z dřívější těžké pesimistky se ze mne díky nekouření stává zatím maličká optimistka. Momentálně se těším a mám radost, že jsem opět překonala "sama sebe" Opravdu od toho loňského září jsem se 10 měsíců velmi trápila a nechápala jsem, proč si klidně po měsíci bez nikotinu zapálím. Kam se ztratila dřívější euforie a nadšení. Prostě to nešlo a nešlo ani s šampíkem. Já ho fakt od toho září víc brala než nebrala, lezlo to do peněz, cígo mi nechutnalo a já přesto musela hulit. Já jsem profík přes inzeráty a pokud si takovýhle text někam zadáš, tak ti garantuji, že dostaneš samé erotické nabídky :-D dále se už raději rozepisovat nebudu. A co momentálně pěkného čteš? Chodíš do knihovny? Musím přiznat, že já naposledy celou nádhernou knihu s názvem Achnaton přečetla před 2 roky. Dědictví po mamce a při čtení jsem v ní našla její vlas. Kecám, ještě potom jsem 2x četla od Carra Snadnou cestu jak přestat kouřit a 1x od MUDr. Králíkové taky o nekouření. Nikoho v novém bydlišti neznáš - a proč si nepíšeš tady s námi? Písni mail a taky ti něco pro radost pošlu. 14 měsíců bez smradu - Valjo co já bych za to dala. Kdybych nebyla pako, tak jsem mohla mít skoro 2 roky. Fridu fakt výborná zpráva. Velmi jsi tady chyběla.

Ivča

jsem po flámu a nic moc. Včera v knajpě to bylo o život, nebylo tam vidět jak bylo nahulíno, i kuřáci nadávali. Jsem pasivně vyhulila nejmíň karton. Teď visej bundy a všechno venku, postříkáno sprejem proti smradu a zbytek se pere. A to tam jdeme na Silvestra znova. Valjo, ty tvoje stavy mě dost děsí. Já cítím taky, že jsem "jiná" teď jako nekuřák, ale není to tak strašný. Knížky jsem nikdy nepřestala číst, možná ti to taky pomůže, když zase začneš číst. Já bez knížky neusnu. V knihovně jsem stále. Je pravda, že jsem to dost nahrazovalal alkoholem a to ty neděláš, což je dobře. Je to strašný, co s náma ta droga za ta léta udělala. Jsem zvědavá, co ti řeknou v poradně. Já měla a mám za poradnu tady ty stránky a ty prima lidičky tady. Mějte všichni krásný den, mazáky zdravím, začátečníkům držím palce. Jdu na česnečku, jestli už manža má uvaříno.

Konča

já bych v zahulené knajpě asi nevydržela. A ty si to klidně ještě za 2 dny zopakuješ. Česnečku bych si taky dala. Co počasí u vás? Tady mrzne jak sviňa a sluníčko není:-(

Ivča

Končo jsi taky borec, zapomněla jsem ti poslat vééélkou gratulaci ke 180!!! Krásný číslo. Půl roku . Nádhera. Tady taky mrzne -7 a slunce nikde. to svítilo jen dvakrát, po prvné jsem měla barík plný lidí a včera jsem byla v práci. Prostě pech.Nacpali jsme si břicha a jdeme to vychodit do lesa.

Konča

Ivuš nevadí, ale děkuji, potěší to:-) Já taky poobědvala a z jedné židle si jdu přesednout do židle druhé:-( Raději bych brala ten les. Ale dnes jsem letos v práci naposledy, zítra a pozítří jsme dostali od majitele volno:-)

Vendula

Zdravím všechny.Tak dnes mam deváty den a stále pokuřuji.Nejraději bych si nakopala že jsem slaboch a nezvládnu to.Jsem na mateřské a jakmile je chvilička tak jsem venku a hulím.Už je to kouření takoví jiný.Si dám 3-4prásky a chutná to jak po flámu kde se člověk překouří a přepije.A jáá hňupka to jdu zkusit zas.Jinak po raní piluli je mi do hodiny tak nějak divno,ale to se dá vydržet.sny se zdaj,ale to jsou vám blbosti.Bych potřebovala někam zavřít a nebo jít do práce-tam by člověk nemněl čas na kouření.A vím že bude huř.Manžel odjede na 3měsíce na školení,dcera je v 9 takže začnou přihlášky na školy a muj 2letý synátor je za 5 hajizlíku takže kolikrát jsem na mašlu .a to mam zvládnout ještě muj zlozvyk.Tak závidím kdo to dokázal...

Konča

to je ono, už to pomaličku nastupuje. Dáš si pár prásků a zahodíš to a za chvíli máš znovu chuť a jdeš to opět zkusit, co kdyby náhodou to cígo začalo znovu chutnat jako dřív. Ale ono nezačne, až nakonec zjistíš, že tak hnusné cígo nemá smysl zapalovat. Netlač na pilu, máš čas. Tu típnutou cigáru zahodíš nebo jí později zapálíš? Možná by stálo za to si ji schovat a znovu ten smradlavý humus zapálit, co to s tebou udělá. Neboj zvládneš puberťáka, batole, nepřítomnost polovičky i nekouřit. Kouření není zlozvyk, ale nemoc. Naše tělo jsme naučili na drogu zvanou nikotin, která je horší než tvrdé drogy. My všichni tady bojujeme s drogovou závislostí. Ale vítězíme a ty taky zvítězíš. !!!

Vendula.

Joo přemyšlela jsem nad típlejma cigama že je jich škoda.Znova si je nezapaluji páč vím jakej je to smrad,ale to je dobrá motivace...??Nevím co budu dělat až nebude cukroví.Musím pořád v tý puse něco mít,spíš jdu po cukroví jak po kokynu.Asi ze mě bude pěkná koule .Děkuji za podporu.Aspon ted vím že už to za chvilku bude tady.Doufám že ten muj den D nepřekouřím.A na knihu se zkusím poptat-užž hoodně let jsem nečetla.A naučné knihy či články mě baví

Konča

nebo brusle a pojď si s námi pokecat. Už ses dlouho neozval.

Ládík

Novoroční srandičky ??? Já jsem stále tady, neboj. Lyže ? Momentálně o holi a v plném invalidním důchodu. Držte se. Jste dobří a momentální vůdce diskuze = Konča = je borec.

Friduča

Zdravím všechny bojovníky, tak mám konečně nové balení CHMP a jdu do toho po hlavě, tak mi držte palce ! vendul, netrap se máš devátý den, musíš na to bejt připravená... Nic neuspěchat... Četla jsi knížku o tom jak přestat od pani Králíkový ? vřele ti jí doporučuju, mě opravdu hodně pomohla změnit myšlení... Já jí nemůžu najít, jinak bych jí dala znovu.. ale asi si jí objednám, neb je to fakt velká podpora..Ona je odnaučenej kuřák, takže na to má fakt střízlivej pohled, žádný planý řeči od člověka co to ten boj nikdy nepoznal... A opravdu to pomůže, neb má pravdu a změní ti pohled na tohle celé - trápení se změní v boj, který chceš vyhrát :) Neváhej a poři´d si jí ! Ivčo - na zahulené věci pomáhá teď v zimě dát na topení - fakt bych tomu nevěřila, ale dám svetr na topení a ráno je zněj cítit jen parfém - nekecám ! Testni to ...

Konča

Držííím, právě jsem začalááá!!! A ten šapmík, co jsem nabízela tobě, jsem dnes zapůjčila majitelce protějšího bufetu, kam chodím občas pro jídlo. Se mi ptala že mne neviděla dlouho kouřit a jak dlouho nekouřím a jak to dělám. Prý její manžel včera vydržel celý den bez nikotinu, ale byl na zabití, prý s ním nebylo k vydržení, vzteklej, protivnej no děs běs. Prý se to nedá vydržet. A já začala s agitkou. Vytáhla jsem šampík z kabelky. Ona mu to prý nechá předepsat, ale nakonec jsem jí donutila ať si utříhne celý týden tabletek, nacpala jsem jí příbalový leták a svoje číslo na mobil kdyby si nevěděli doma rady, tak ať mi zavolají a já poradím s užíváním. Až bude mít svůj šampík, tak mi to vrátí. Jsem musela kout železo dokud je žhavé. Jsem zvědavá, jak to celé dopadnde:-)

Standa

Končo tebe je na tabletky škoda, nechceš zkusit hrnce? :-DDD

JC

Všem slušným přeji krásné prožití Nového roku a hodně štěstí a zdraví .Váš oblíbenec JC

Standa

čí že jsi oblbenec?

Ládík

Nepřijímá se. Sem píší jen slušní lidé. Takto profláknutý sprostý a neoblíbený člověk, ať sem vůbec nepíše, je to falešné.

Konča

a kdo má potřebu odpovědět, tak se může vyřádit na jiné diskuzi!

Ivča

by se tím fakt mohla živit. Končo sekni s tím v práci a prodávej. Víš co by to bylo pohybu, než bys obešla pár bytů, bylo by 5 kg dole:-) A ještě tahat ty hrnce, jak radí Standa. Já to takhle neumím lidem vnutit. Každý se ptá a většinou, když řeknu cenu, tak to tím končí. Fridu díky za radu, jenom ty obrovský zimní bundy se asi na radiátor nevejdou. Jsou většinou pod parapetama a ty menší svršky rači vždycky hned vyperu. Ale určo to někdy vyzkouším. Třeba hned po Silvestru. Ani jses nezmínila, jak se ti daří v podnikání?Vendulo vydrž, tipuju, že do 5 dnů už nebude ani jedna. V lese dnes bylo nádherně, ale pes se nám změnil v ledovou kouli, tak jsme museli brzo domů. Zítra to mám za 1 rok a 40 dnů!!! To to utíká. Krásný večer všem.

Konča

ještě že nemusím do práce, tady u nás -10 stupňů brrr. Ládíku fakt to byla srandička, abych tě vytáhla něco písnout neb jsi dlouho o sobě nedal vědět, tak promiň. Ivčo posílám gratulaci neb jestli dobře počítám, tak to je 405 dnů - jsi hvězda! Ty hrnce neklapnou. Já se nehodím jako obchoďák - kdysi jsem to měla černé na bílém z jakéhosi konkurzu, kde mne 4 hodiny testovali až z toho vypadlo, že do obchodního oddělení já nepatřím. Prý bych se hodila do oddělení kontrolního. Tak mne nepřijali a já skončila v reklamě. Na hubnutí mi musí stačit pevná vůle, moc nežrat a trampolína. Už jsem včera hopsala a dnes cítím všechny břišní svaly. Přesně vím jakou vrstvu sádla mám na břiše - bo tato vrstva nebolí. Do stropu zdaleka nedoskočím - nejde to, výskok je max. do 30 cm. Manža furt že mi složí ten stroj na sedy-lehy. Jsem mu řekla že když už budu muset cvičit, tak něco co mi v dětství bavilo, což je trampolína. Akorát budu muset koupit nějakou sportovní podprsenku - asi víte proč:-D V obchodě při vybírání trampošky nás obsluhovat asi 20 letý mladíček. Velmi ho pobavilo, když jsem mu řekla, že na té trampošce budu skákat já.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce