Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Sunny

Cau lidicky, dneska rano prosel kolem me chlapek co kouril a uplne me to smrdelo a strasne se mi navalilo :D coz je dobry, horsi je to vecer. Pratele si ze me delaji srandu, ze az si dam sedmicku vina ze si zapalim ani o tom nebudu vedet a me to posiluje v tom, ze jim dokazi ze to zvladnu :-)) Ve ctvrtek to bude tri tydny co sem mela naposled cigaro...cekaji me ted zkousky ve skole, budou to nervy tak snad vydrzim. Zivot bez cigaret je fajn, ale porad na ty cigara myslim, neni to uz tak hrozny jako prvni tyden ale porad mi chybi... Slunicka po jake dobe jste vysadily ty prasky? ja je beru teprve mesic

Ivča

Sunny, ty asi kouříš chvíli, takže si myslím, že ty 3 měsíce by ti mohly stačit, ale to bys měla cítit sama, jak na tom jseš. Já jsem kouřila cca 35 roků a brala jsem champik 5 měsíců, z toho poslední měsíc každý druhý den. Chtěla jsem si být jistá, že to bude dobrý. A dokaž těm, co ti prorokují u sedmičky vína, že to vzdáš, že to nevzdáš, že na to máš. To mě osobně hnalo dopředu, protože všichni kolem mě předpovídali, že to nikdy nedokážu, tak jsem jim chtěla dokázat, že se pletou. A dnes všichni čumí a pokyvujou, jak jsem dobrá a to mě dělá moooc dobře. Tak to taky dokaž. Fridu, závidím ti kasičku, na to já jsem se vyflákla a pak jsem toho litovala, neb jsem netušila, kde ty peníze jsou. Utratí se a´t se kouří nebo ne, ale původně jsem taky říkala, že dám každý den stranou 60 Kč. Ale to jsem bohužel nedodržela. Ale to neva, hlavně, že nekouřím. Mějte všichni krásný den.

Konča

Vendul z 5 až 6 káv během dne jsem zůstala u té raní hned po probuzení a odpolední po obědě. Ostatní šálky jsem postupně vynechala. Tak nějak mi nechutnají. Dřív jsem používala ke kávě paipo, teď nic, a kávu vysrknu docela rychle. Jako kuřák jsem čaj pila minimálně, teď čaj piji několikrát denně. Zrovna mám na stole nádherně voňavej čaj štěstí v bio kvalitě - 2 druhy máty, sléz, měsíček, meduňka, chrpa, sedmikráska. Sunny poprvé jsem šampík užívala 7 týdnů, nyní ho neužívám 2 týden, ale já byla na půl tabletce na den. Ty bys měla určo ty 3 měsíce dodržet. Fridu tak dnes čtvrtý??? Paráda. Jsi šikulka:-)

Standa

Taky sem nedávno objevil regál s čaji u nás v sámošce a nestačil sem se divit co mají druhů, i proti chřipce atd. Než se přestal kouřit poprvé tak jsem pil normální kafe. Ale když jsem přestal kouřit tak sem měl u kafe absťáky. Provedl jsem změnu na 3v1, ale v tom už není kafe ale nějaké pražené obilí. Navíc sem se cítil osvobozen od kofeinu. Jenže teď podruhé mi už i to 3v1 začalo dělat trochu absťáky. Ale víc mi začal vadit ten cukr v tom 3v1. Teď už piju jen čaje, nejlépe mátové ale je to třeba střídat. Nevím proč ale stejné čaje se mají pít jen max. týden, pak vystřídat za jiný. Na některých je to dokonce napsáno. To jen pro ty, jako já, co nikdy na čaje nebyli. Jo a sladím jenom medem.

Vendula

Hmm tak kávu už jsem statečně vysadila,mam jen tu raní.Ted pijujak píšete čajíky,které si sama natrhám na zahradě takže tééžž bio.Asi zblázním.Dnes jsem motala švestkové knedlíky a začali se mi šíleně třepat ruce.Co to bylo?No nejsou ani ted v klidu.

Konča

tam jsem nikdy v životě nebyla. Já lehounce sladila pouze černý čaj a i ten v současnosti začínám pít neslazený - pouze s troškou citronu. Prohrábla jsem v práci polici a mám čaj štěstí, pro snadný dech, ibiškový, Goji + limetka, lesní směs a čaj který ti rozkvete v hrnku. Slušný výběr.

Standa

Když nesladím tak z toho hned dostanu vlčí hlad :-( tak jenom lžičku medu na 1/2 litru. Odpoledne jak šlapu (ne chodník) tak vypiju ty hrnky dva.

Konča

jsi Vendulko mladá. Možná to je absťák.

Ivča

tak 1,5 l denně ovocného čaje určitě vylemtám. Hned po čajích následuje pivo (v množství i oblibě). Včera večer jsem si uvařila čaj do 1/2 l hrnku, připravila k tomu dobrůtky k televizi a pak jsem si nějak blbě sedla nebo co a celý 1/2 l si vylila na sebe, na stůl. na podlahu, no hrůza. Byla jsem nepříčetná a steky jsem šla a udělala si mísu šopáku a celou ji sežrala. Teď jsem poobědvala kafčo a housku a koukám, čím bych se docpala. Taky nic nesladím, max. černý čaj troškou medu. Tak kde se berou ta kila???

Konča
1x

Pivo by se ti nevylilo:-) Ale s těma kilama zatočíme stejně tak ,jako jsme zatočily s cigárama. Kdy jdeš prvně na ten hubnoucí stroj?

Ivča

V pátek 14.1. a pak každý další pátek 10 x. To uvidíš ten fofr, jak to pujde dolů:-)))

Konča

to bych ti přála. Musíš pak poreferovat. Já to samé nemám od práce daleko, ale mám tak debilní pracovní dobu, že se mi po práci chce akorát tak domů. A teď v zimě kór. Já mám zase 10x kůru na oxygenoterapii, ale ještě jsem tam nevolala.

Ivča

No jo, to ale taky omládneš o 10 let. To tě pak doma nepozná ani vlastní manžel. Už jsem doma a to jsem se ještě zastavila po práci v hospodě. Přijel kamarád ze Slovenska, tak seděli v hospodě a já tam přibrzdila na pito. Když jsem viděla těch fernetů, jak to do nich padá, tak jsem byla ráda, že nemůžu pít bo bych dopadla hrozně.

Frida

Ahojky, ano dneska čtvrtý a lámání v práci mě kupodivu nechávalo chladnou - zatím tedy :) Jsem jen unavená a opět se mi po CHMp špatně spí..převaluju se, nemůžu zabrat a probouzím se, tak snad to odezní... K těm čajů - jeden druh bylinky by se neměl pít více jak 6 týdnů a to kvůli ledvinám - přímo co to způsobuje nevím... Ale pokud se střídají je to neskutečně dobrá věc pro celé tělo :)

Megan

Ahoj všici. Tak jse dívám, že jste Silvestra zdárně přežili a to je dobře.Já na Silvestra sloužil a byl to celkem fofr. Tak mi udělala Frida velkou radost. Do třetice všeho dobrého? No, snad ti to tentokráte vyjde a pojedeš na jaře s námi na srazík. Končo, moc blahopřeji k půlročku. Jsi dobrá Mějte se všichni krásně a nekuřte. Papa

Konča

Dobré ránko. Fridučka se nenechala svést a to je super. Vydrrrž děvče!!! Tu službu ti fakt nezávidím. Ono domluvit se s jedním opilým je obrovsky náročné, ale když jsou opilí všichni???? Hlavně žes to ve zdraví přežil.

Friduca

Dobré ránko, dneska začínám pátej den, hezky to začíná přibejvat... :) Večer hodím nějakou kačku do své kasičky :) Jdu dneska k zubařce, má jako jedna ze dvou v republice přístroj na zjištění rakoviny dutiny ustní, tak si to hned nechám projet ... Manža už to má za sebou a v pořádku, tak asi bude vyhulovat vesele dál :) No, dal si termín do března, tak mu nechám čas... :)

Konča

jejda to jsou mi novoty - to neznám. To je něco jako rentgen?

Friduča

Tak jsem byla pochválena paní doktor, že zase nekouřím ( manža to tam na mě stihl v meziobdobí napráskat :) ) a za to jak se o zoubky příkladně starám - úplně v pořádku... a dutinu mám prý jako děťátko.. Něco takového - taková lampa s ultrazvukem a tím ti prosvěcuje pusu... K tomu dlabání - není třeba drastických diet ( dokonce jsou nesmyslné ), ale je potřeba změnit životosprávu - necpát se sladkým a tlustým :) Ale kuře, ryby. zelenina, rýže... Malé porce a min. 6x za den - a pochopitelně ideální je k tomu pohyb... Nejvíc vidět je fitko kde se tělo opravdu formuje a zpevní... :) Tak a teď šup do toho...:)

Konča

Gratuluji!!! Však tvoje zoubky jsou výstavní:-)

Ivča

nekuřáky i téměřnekukřáky. Fridu gratuluju ke zdravé dutině ústní a k 5.dnu, Ono to půjde. Bude muset. Nesmíme si nic jiného připustit. Už jsem tady kdysi psala, že posilovnu mám vedle kanclu a můžu tam být kdykoli a zdarma. A nic. Vždycky si řeknu budu chodit místo oběda, protože jindy nemám čas, ale stejně nechodím. Mě to moc nebaví. Nejvíc mě oslovil fitbox a to jsem po dvou letech vzdala kvůli dojíždějí, když jsme se přestěhovali. Ale chybí mě to. Už jsem přemýšlela, že si koupím domů jeden totem, když už tam mám tolik nakoupených ptákovin na cvičení, tek ten totem by se tam stratil. (myslím totem na fitbox) . Jdu zas makat, dnes zas nestíhám. Krásný zbytek dne všem.

Konča

A nešlo by to z něčeho vyrobit? Nebo by třeba někdo postál místo totemu?:-D

Friduča

Fitko se pro většinu lidí stane zábavným, když má sparing partnera - hecujete se, motivujete a je to hned veselejší.. Já tomu úplně propadla a cvičila jsem 3 roky - 3-5x týdně dle situace a bylo to vidět a člověk si tam fakt odpočine... Bohužel kámoška mi zlenivěla, já z toho vypadla taky a nemůžu se dokopat zase začít.. Ale zase musím a především chci ! Ale asi nejde vše na ráz...:) Nicméně mi to opravdu chybí :( Pohyb všeobecně jakýkoliv je dobrej = lepší než nic :) A fitbox je určitě taky makačka.... Ale ta posilovna je prostě na tom těle fakt vidět - pokud člověk dělá to co má :)

Friduča

Díky Končo :) Tak já nechám si vyrazit výstavní zub :)

irena

...já letos mám nějak málo času,ale dnes se musím pochlubit jelikož já mám dneska dva roky co nekouřím..,.sama tomu nemůžu uvěřit,ale už je to takTak asi půjdu trochu oslavovat,pojďte se mnou na panáka......tak na zdraví

Sunny

Cau lidicky, zitra to bude tri tydny co nekourim, je to fajn pocit, sice jsem dneska snedla pulku nutely ale jinak ok :))) Beru prasek uz jen jeden (pul k veceru a pulku vecer) rano a odpoledne uz nemam vubec chute na cigaro. ...Zacinam mit ted nejaky ale chute na jidlo, doufam, ze vaha nepujde nejak nahoru? taky jste to tak meli? Je pravda ze, kdyz si vezmu champix tak tri hodky nemam vubec chut na jidlo, proto jsem mozna hubla ze zacatku kdyz jsem si ho brala i rano.

Ivča

2 roky, to jseš teda mazák. Doufám, že sis toho panáka včera dala. Já jsem už včera bohužel na netu nebyla, takže si ho dám na tebe dnes a rááááda!!! Suny gratuluju ke 3 týdnům. Jseš dobrá, dobré, že jsi ze začátku zhubla, teď už to asi půjde trošku nahoru. Většina tady to nahrazuje jídlem. Chce to k tomu hodně pohybu, abys nedopadla jako já - 10 kg nahoře. To je potom mazec. Vyházíš celý šatník, nakoupíš nový a jedeš dál jako by nic. Fridu bude mít zítra už týden, kasička se plní, všechno šlape tak jak má, tak já můžu jít zase v klidu pracovat. Končo s tím totemem popřemýšlím, občas bych si tam určo někoho postavila:-) Mějte krásný úspěšný den.

Konča

a obrovskou gratulaci. Super úspěch. Včera jsi mi udělala velkou radost že ses zastavila, ale příště prosím zůstaň alespoň na kafčo jo? Taky gratuluji Sunny k dnešním 3 týdnům. Jsi velká šikulka. A pomaličku ten nejhorší měsíc budeš mít za sebou. Toto utíká. Já mám dnes 188.

Marja

Krásně vám stoupají nekuřácké dny a dokonce i roky. Velká gratulace vám všem. Já se také držím, pomalinku,ale jistě snižuji.Včera v té mé odpolední práci, jen dvě, normálně to bývalo šest. Takže celkově už to je o takových deset denně méně. Mějte se krásně.

irena

.....díky všem, ale hvězdy jsme všichni co tu jsme ať je to 6 dnů tři týdny půl roku nebo 4 denně. Psalo se tady o pití o kafču ...já měla taky ze začátku strach pít kafe a bez něho mi to taky nešlo tak jsem si ho začala dělat s cukerínem a mlíkem, to mlíko jsem časem odbourala a teď piju silný černý slazený. To jsou ty moje starty místo cíga:ráno a když přijdu domu z práce po třetí hodině a když ráno nevstávám tak třetí k večeru. Když jsem začínala chodila jsem do protikuřácké poradny a chtěla bych se tam ješte ukázat a zeptat se jak to tam mají ze statistikou s šampíkem. Je mi divné že zOlmíku je jenom IFka a já , že by se onás tak málo vědělo? A ještě k šampíku ....marně přemýšlím jestli bych do toho šla znovu i když je to nádherná svoboda-nekouřit...ale jsem bohužel přesvědčená o tom že mi šampík udělal nevratné zmněny a to nejenom na kuřáckých receptorech.

Vendula

Všichni jste tadytak strašně na pohodu jen já stále bojuju a jsem na mašllu.Prostě mi to nejde...už nevím co s tím jsem protivná ,jen mi někdo něco řekne hned křičím-pak mě to mrzí a jdu si puknout.včera jsem opět kouřila 4ks asi ten muj mozek je někde v hááji...

irena

to chce čas a s tou pohodou ....no nevím jak ostatní,chce to zabrat soustředit se...každýmu to občas buchne..vydrž jsi teprve na začátku a seš hvězda protože ti to jde!!!!!

Konča

Rozumím tomu dobře? No vždyť to už je jenom krůček k tomu si nezapálit a vydržet to bez cigára celý den. Marjo, každá nevykouřená cigareta je dobrá. To se týká i těch tvých minus deseti. Děvčata jste šikulky. Držím palce!

Vendula

Mocinky moc Vam děkuji za pár řádkuu,které mi napíšete,ale stašně moc mě to aspon trošku uklidní.Vím už jsem mněla s kouřením přestat,aleee.... Svět se nezboří.Manžel do mě hučí že chmx je drahý a já stale ty cigára tahám,že beru druhé baleníí adt.atdJe nekuřák přestal před 6lety.I rodiče mi fandí též kuřáci a nevěří že vytáhnu jen 3-4ks.Ale pořád ještě něco vytáhnu noo.Moc Vám děkuji...

Konča

Není mi jasné, kde ty 3-4 denně bereš? Doma máš nekuřácké prostředí a to je největší výhra. Dokuř krabku a přikaž si, že další krabku si již KOUPIT NEPŮJDEŠ. Já kdybych doma neměla huliče, tak moje přestávání bylo podstatně lehčí. Já svoje cigára večer dokouřila a polovička si ty svoje musela někam schovat, abych je ráno nenašla. Časem jsem na všechny skrýše v bytě 3+1 přišla. Taky se několikrát stalo, že jsem cígo nemohla najít a tak jsem ho vzbudila, kde je má schované, aby mi jednu dal. Kdybych doma měla nekuřáka, tak by to moje přestávání bylo kratší a snadnější.

Friduča

Ahojky, tak zítra mám první týden, asi půjdu na vínko, tak na mě myslete, neb to bude poměrně zatěžkávačka : ( U toho alkoholu zábrany dost povolují... Chystám se dát zítra první kačky do kasičky, tak se těším !Budu totiž dávat jen papírové, velké bankovky .) Irče pochopitelně i já moc a moc gratuluju ke dvoum letům, neb to je fakt bomba !! Jsi frajerka a jen tak dál ! Sklenku na tebe si dám, až zítra - jestli neva :) Jak to myslíš, že nevíš, zda by jsi do toho šla znovu ? O jakých změnách to tu mluvíš ? Je tedy pravda, že jsem teď dost posmutnělá, unavená - nějak nemám energii a trpělivost...a přemýšlím, že se vrátím někam do práce.. Sice mám teď velkou svobodu, ale taky hodně volného času, když všichni makají jako blázni...Možná je to z CHMP...Možná zimní depka..No počkáme a uvidíme :) Gratulace pochopitelně i Sunny - neb tři týdny už je taky fajn :) Nutela, nenutela, hlavně, že nehulela :) Já zobu jednu, až jednu a půl tablety za den od začátku.. Dle toho jak si vzpomenu...Ráno, v poledne a večer... Pochopitelně i Konče k 188 dnům, neb to pro ní a i nás taky bylo nepředstavitelné a holka naše překonala sama sebe a já z toho mám obrovskou radost ! Vendul neboj, to přijde.. máš za sebou teprve 14 brní CHMP, pokus se třeba ještě snížit - ze tří na jednu ? :) To jsem asi odvážná viď ? Je pravda, že s manžou, který nekouří to máš o něco snažší.. Ale stejně je to boj.. Nikdo neříká, že je to snadné, ale je to možné.. Ty lidičky tady jsou nám všem příkladem.. Takže nevěš hlavu - pokud to opravdu chceš, tak to půjde..Kupila jsi si tu knížku, věřím, že ti opravdu pomůže.. Já jí tu nikde nemůžu najít.. Asi mi jí manža spálil, když jsem mu jí cpala, aby si jí přečetl :) :)

Ivča

Tak jsem přibruslila a jsem v práci. Zdravím při pátku (huráááá). Fridu držím palce, večer podlehnout nemůůůůůžeš, protože jseš rozhodnutá nehulit a tak to prostě je a nemůže to být jinak. To jsem si vždycky řekla, když byly velké chutě a ještě jsem si k tomu dodala - já to všem ukážu jaká jsem dobrá. Ještě jsi nám nenapsala, jak se ti daří v práci. Končo, ty budeš mít zítra skorokulaté číslo, tak do předu gratulačka a jen tak dál. My tu Irenku doženeme, no ne? Jdu makat, mějte krásný den a nehulte (nebo max. 4 ks, víc ani ťuk)

irena

...snažím se nějak vysvětlit to že nevím.....opět musím napřed říct že jsem hrozně šťastná ,že nekouřím,ale......nějak zmizela ta radost ze života , ten elán,nic mně nebaví a když něco dělám tak jenom proto, že musím. Nějaké oslavy veselice...a bývalo jich dost- přes léto život v chatové kolonii-Ivča to zná.......to je pro mně spíš zátěž, všichni se smějí a já nevím proč...prostě vypadla jsem z kola. Nemůžu se na nic soustředit, hrozně zapomínám,pořád čučím do blba a marně přemýšlím co jsem to chtěla. Není to výsledek zimní deprese..tak pomalounku se to prohlubuje od té doby co nekouřím.Proto se chci jít zeptat do té poradny jestli primář zaznamenal u pac. takové stavy, když léčí tím šampíkem. Přesto všechno považuju šampík za zázrak který nemá obdoby. Byla jsem velice silný a neukázněný kuřák a přesto mně dostal . Ale už to tady nebudu radši rozebírat ať neodradím druhé. AŤ je to jak je ,pravda je ta, že nesmrdím nekašlu mám víc času ,upravila se spousta zdravotních problému:krk sliznice...co přišlo nové za to už nemůže kouřeni. Uděla jsem radost svým nejbližším,dětemk rodičům a to snad má velikou cenu. Možná ,jestli se mi podaří zhubnout těch 20 kg co jsem nabrala.....

Konča

a děkuji za gratulace:-) Já to mám naprosto jinak a troufnu si napsat, že šampík jsem brala nejvíc z vás všech - 16 měsíců. Jiná opravdu jsem, ale pozitivně jiná. Mám radost, že nejsem otrok cigaret, mám víc penízků a tudíž mohu udělat radost svým nejbližším, jsem plná energie, přestala jsem chrchlat, nedusím se. Doma se mi nechce hnít zaživa - dřív jsem tak žila. Vadí mi ta tloušťka, ale vyhlásila jsem obezitě válku. Kdybych měla o 20 let mladší kolena a plíce bez CHOPN tak z trampolíny neslezu. No a jestli zhubnu alespoň 10 kg, tak se mnou nebude k vydržení. To teprve budu mít energie:-)

irena

..to je krásnej pozitivní přístup , tak všichni ještě kuřáci si tady berte vzor a nekuřte!!!!! PS: čaj paráda

Friduča

Dobré ránko, tak mám první týden a hned jak dopíšu, jdu hodit bankovku do kasičky :) No Irčo, co na to říct ? Myslím, že by si opravdu měla navštívit odborníka, neb to dle mě nemusí mít ani nic společného s kouřením... Každopádně to co popisuješ je tak trochu deprese... Nepodceňovala bych to... Já jsem dnes vstala trochu veselejší :) Přehodím výhybku a zase pozitivní myšlení :) Jinak v práci to na začátek docela jde, ale i tak mám moc volného času a mě to prostě nebaví... Jsem energickej člověk a tohle mě spíš ubíjí...Dám tomu ještě nějaký čas a uvidíme.. Jdu ulejt prašule :)

Vendula

Aááá spadla kosa na kámen.Kde ty cigára beru.Ještě mam zásoby,ale mam tady poslední krabku.A to je-byl muj problém s kouřením.S dovolením dokouřím a budu bez a to tepráv bude mazec-moje nervy.A kasičku si taky pořídím.Si myslím že bych mohla do jara naspořit na sekačku.Knihu jsem nesehnala-Znojmo je malí ,ale ojednám si ji..Pak jí dostanou rodiče-třeba si vemou příklad.

Ema

Takú depresiu mám aj ja ale nemám v dosahu poradňu, tú vám všetkým závidím. Ovšem myslím si že moja depresia vyplýva z mojej povahy a z môjho pesimistického pohľadu na svet, a i keď by som sa pod Tvoje slová Irenko mohla podpísať predsa to asi nebude to isté. Konči potešila si ma, také niečo som tu ešte nedčítala.

Konča

Paráda. Fakt jsi dobrá neb vím jak příšerně to je těžké znovu začínat, ale co ti budu povídat že. Bojuješ znova a to je moc dobře. Takovou kasičku - konzervu taky mám. Já tam loni strkala kovový 50, ty šly vytřepat bez rozbití kasičky. Nyní je prázdná, nic neukládám. Nějak to stačím rozdat a utratit:-), ale nevadí, i tak mám radost. Tak zásoby jó. To je dobrý. Tak dokuř a zařekni se, že další krabku již nekoupíš. A uvidíš, že to najednou půjde. Tak kolik ti ještě zbývá těch cigár???? A na jaře počítej se srazem. Chvalovice máš za humny:-)

irena

.....mohly jsme se u ní i s Ládíkem zastavit a školení by dostala už před vánocema ......takže až na jaře. Emo my jsme naše poradna.... a jestli něco oficielně zjistím tak to sem napíšu.ještě by se nám mohla ozvat Valja. Kasička mě vůbec nikdy nenapadla já mám zašíváky, Vytáhnu jarní sako a najdu tisícku...taky dobrý ale zase nemám tu jistotu ,že to s tou mou sklerozou vůbec najdu Tak hurá na víkend a nekuřte!!!!!!

Megan

Ahoj nekuřáci moji:-) Nějak jste se teda rozepsali. Těší mě noví nekuřáci. Jen tak dále lidičky, ono to jde i bez toho smradu. Já si na ten hnus vzpomenu snad jen když sem píšu, nebo po ranní kávě, ale je to jen takovej malej náznak. Jinak vše OK. Fridu, vidím, že to bereš vážně. Byla škoda, když jsi hulila, páč jsi vůbec nepsala a to je strašná škoda. Jo, ta tvoje nová práce je kosmetička? Pamatuji si to dobře? Končo, pořád se nedaří, dnes jsme byli zase v Jihlavě, no tak snad bude tvé čarování prospěšné:-) Ládíku a co ty? Nějak nepíšeš. Neříkiej, že máš tolik práce. Já co jsem přestal stavět, tak se strašně nudím. Už aby bylo jaro a dodělali jsme barák. Se těším jako vepř Mějte se všichni krásně a nekuřte

Konča

Megánku, sluníčko nevěšte hlavy. Asi budu muset čarovat 30. dubna u ohně a ne v kanclu u svíčky. Jo a mám takový dotaz. Máte psa? Pokud ne, tak bys měl jedno štěňátko co nejříve pořídit. Ke krásným 16 měsícům posílám velikou gratulačku. Jsi frajer. A pokud se nudíš, tak si tady s námi piš ne?

irena

...nebude to náhodou kulatá pětistovka?....TAK OBROVSKE GRATULACEposílá i manža Milouš Ta Jihlava jednou vyjde,všichni budem čarovat.

Konča

Celý víkend před námi a to je paráda. Dnes 190 a pomaličku se blíží dvoustovka. Jupí:-) Vendulko tak jak? Tolik toho ještě máš z zásobě? Fridu a co včera večer ty? Dobrý? Ustála jsi to? Co kdo dnes vaříte k obědu? Já mám krůtí prso a budu mít veliké dilema co z něj. Nedietní smažený řízek nebo dietní se zeleninou. Řízek je chutnější a poslední řízek jsme měli před 14 dny. Všem přeji krásný, pokud možno nekuřácký víkend.

irena

já jedovatý játra.ale nebudu u toho kouřit

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce