Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

ahoj lidi. dlouho jsem nepsal, tak alespoň bych chtěl popřát hezkou neděli. já jsem právě překonal trochu větší absťáček, ale udělal jsem si to sám. čím jsem starší tím jsem blbější. nevím proč, ale najednou čumím na nějakej starej seriál "sanitka" a tam kouřili snad i psi. hrozný, hlavně na stranické schůzi, kdo měl ruce, měl cígo. a i přesto, že chci být uvědomělý a nemělo by mě to vadit, tak najednou začalo podloudné hryzání. ach jo, a přitom mě to , tak smrdí. no nic. mějte se hezky . a dnes všichni fandit proti rusákům, ať nám to vyjde

Mona

Ládiku,taky jsem to viděla. A zrovna jsem přemejšlela o tom,že si asi špatně pamatuju,že komunisti vždycky v tv potlačovali kouření,.Jo to je už tak dávno,že nechápu jak je to možný-v tý době jsem kouřila jak halda hoven-pořád

Eva Poláková

Můj manžel byl asi 30 let náruživým kuřákem asi 20 až 25 cigaret za den.Náhle ho to velmi začalo obtěžovat,že je otrokem proti své vůli.Začal s tímto lékem a normálně kouřil,potom mu to přestalo úplně chutnat a přestal kouřit navždy.Ale upozornuji,každy si to musí srovnat nejprve ve své hlavě a potom to funguje.Jinak ho všem doporučuji je to fakt bomba.

Kakamila

Milí přátelé, tak jsem včera roztrhala, ušlapala a do koše vyhodila posledních 8 ks v krabce, protože jsem se fakt nasr... a od tý doby nekouřim. Bylo to ráno touhle dobou, kdy jsem si chtěla dát cígo, a dala poslední 3 šluky a fuuuuj, nešlo to, tak do hajzlu s tim ...Teď jen musim vydržet všechny akce, na kterých to bude velmi, velmi,, ale velmi zátěžový testík...Dám vědět. Všem děkuji za podporu, Ládíku, jasně, měla jsem kapsy ale hlavně velkou tašku a v ní FURT krabky do zásoby. Ted tam není nic!! Champix je fakt super, píšu TO pro nováčky, neb to zkouším BEZ po 10 dnech užívání. Zatím se všichni mějte jak chcete!!! Kk

Ivča

To teda velká gratulace!!!. Po 10 dnech, to jseš borec! Teď už budeš v kabele nosit jenom krabici Ch. Já jdu zrovna dnes pro další recept, jedu 4. měsíc a už beru 1 denně. Zdravím všechny nekuřáky i budoucí, mějte se kráásně, už možná i to jaro přijde!!!

Friduča

Dobré ránko všem, tak jsem zpět. Nemoc docela ustoupila, ale ještě chrmlám a mám hlavu plnou rýmičky :) Nicméně doberu antibiotika a snad to bude o.k., bylo to fakt hustý :( Kakamilo - moc gratuluju !!! Je třeba to v tý hlavince opravdu přehodit..Nevím jestli jsi to četla, ale pokud se na ten hnus začneš dívat opačně, pak ti to nesmírně pomůže a ten boj je procházka růžovou zahradou :) Loni, když jsem odvykala jsem to dal 5 měsíců, ale nevydržela - trápení, vzali mi mojí hračku a já si nemůžu hrát.. :( Všcihni ostatní si klidně hrajou a nesmím :( Letos, já jsem odhodila ten jedovatej hnus, protože jsem rozumě uvažující člověk a nebudu se přece dobrovolně zabíjet..lahvičku s jedem taky nevypiju..a ostatní co kouří - chudáci, kteří si namlouvají jak jim to chutná a kouří, protože chtějí ( jak si člověk může myslet, že kouří protože chce a nikoliv protože je feťák a MUSÍ - není to jeho dobrovolné rozhodnutí, víc jak 70 % kuřáků chce přesta ).A rázem je opravdu trápení pryč. Jde to samo ..Prostě jsem si to v tý hlavě obrátila a pochopila ( snad definitivně ), že tohle je jediná rozumná cesta... Takže já ti ještě jednou MOC gratuluju a držím palce,aby jsi to dokázala, protože to opravdu stojí za to !!a hlavně jde to... Ládíku, Ládíku - zařval jsi na ně ? Ať to na tebe netestujou ? Že tobě je to šumák ? že ty kouřit prostě necheš a už nebudeš, tak ať si klidně štěbetají, ale ty, že už jsi nekuřák ???Oni pak zmizí, utečou - neb ví, že tam je marná snaha :) :) Drž se !!!

lexa

unora a mám taky pulrok za sebou!!to nám to pěkně ubíha co! Megane,ten kamarád je ten voják,super kluk!No myslím,že už ho nehledají!prostě není!:((

Friduča

Lexo - moc ti gratuluju - půlrok je prostě už krásný číslo !!! I když borci začli i třeba po 3 letech :) Důležité je vytrvat :) A jakej kamarád ? Já nic nevím :(

Ifka

Kakamile k prvnímu dni - skvěle ti to jde, Lexe k půl roku, Lubanovi k blížící se 150, Meganovi k 172, Fiduč k blížícím se 7 měsícům, Ládíkovi k 9 měsícům, Ivče ke 4 měsícům, Emě k 8 měsícům, Irence ke 14 měsícům a ostatním na které jsem momentálně nevzpomněla - snad mi prominou. Já pomaličku končím druhý měsíc. Hoši měli včera velkou smůlu, škoda, mohli jme jim toho 21 oplatit alespoň na ledě:-(((

Megan

Ahoj všichni. Tak já jsem opět ve výkonu. Doufám, že tady nebude žádná další vražda:-) Tak nám to utíká. za měsíc sraz. No, už se těším. Mějte se všichni krásně a nehulte.

Kakamila

Ahojte, taky jsem ve výkonu, tak se zatím držím, ale připadá mi, že do smrti budu nějaká tupá, pomalá a už jen smutná...Opak všeho před TÍM...Ach jo!!

Ivča

Kakamilo, to bude dobrý, přesně takový pocity jsem taky měla první dny. Víkend jsem pročuměla do zdi, místo abych využila čas a třeba uklidila barák. Ale přejde to, ikdyž na to pitomý retko myslím pořád, ale je to čím dál lepší. Život tím nekončí, naopak začíná!!!!! A to mám doma kuřáka. Ale brzo mě došlo, že jsem na tom líp než ten můj závislák, kterej nechce a nechce přestat. Zdravím všechny a všem gratuluju k NEKOUŘENÍ ať je to jeden den nebo jeden rok. Jsem všichni NEJLEPŠÍ!!!!!! Krásný den bez cigára. Čauky.

ládík

ahoj lidi tak mám za sebou další den bez cíga. pěkně se kupí a už jich je pořádná halda. je pravda, že občas probleskne touha po té hračce, ale jsme velcí a hrát si nepotřebujem. PS: hlavně vydržet co nejdéle být velkým. kakamile a všem přeji výdrž a odvahu pokračovat. vím , že to není lehké. sám si zrovna pomáhám alespoň násadkou od paipa. pro megana, škoda včerejší prohry třebíče. měl by jsi se, alespoň informovat o tom , jak ten hokej u vás hrajou. liga je blízko a z tebe by byla mediální hvězda, stále v televizi, vždyť hokej je tam s každým mužstvem alespoň jednou do měsíce a policistů do hlediště bude hodně potřeba. no nic jdu odpočívat a připravovat se na přenosy z olympiády. zlatý konec se blíží. již to vidím jako zlatý víkend.. záhrobská, bauer, sáblíková a jako paráda nakonec hokejisté přejedou rusáky a vrátěj jim všechno zlé co nám udělali. přeji úspěšný nekuřácký den s minimem žádostí té podlé touhy.

Friduča

Dobré ránko, ano za chvilku je srazík a já pak hned frčím na dovču :) Takže se mám na co těšit :) Kakamilo - ospalost a unavenost bývá po CHMP, ale přejde to...jak psala Ifka :) Jen vydržať !!!!!! Ládíku já už přečetla 5 knížek co je Olympiáda - manžovi tam stále něco běží a já neprotestuju a čtu si :) :) POkud má potřebu se podělit, nebo okomentovat dění, pak zvednu hlavu trpělivě kejvu - a pozor i poslouchám :) A pak si zase čtu :) A celá rodinka je spokojená... :) Né, že by mě to nebavilo, ale čučet na to od rána do večera - je to dlouhý :) A jak je to s tím tvým ozdravným pobytem ??? No já na dnešek usnula až okolo čtvrté ráno - nemohla jsem vůbec spát... Mám divné návaly na prsou,něco mi tam tlačí... tak si dneska skočím k doktorce ...Bojím se, aby to nebyl zápal plic ... Tak pro jistotu ...

Kakamila

Díky přátelé za info. Tedy Ivčo, musíš být Železná Lady, když to vydržíš u manži, co čudí...Obdiv!!!A Ládíku, děsí mě, že na TO myslíš i po 9 měsících, tak to je strašný, to se mám na co tešit, do smrti BOJ!!! Friduč, dej se do kupy, ať jedeš hlavně na tu dovču!!!Držim palce. Tak já jdu být opět tupé stvoření :(:( Zatím pa. KK

Friduča

Můj manža taky kouří i když nikoliv před mou maličkostí - to mi slíbil v den - kdy jsem si nezapálila a také to opravdu striktně dodržuje..Tak mám alespoň dobrej pocit, že vykouří méně, než dřív a to fakt o dost ...Nicméně prohlásil, že v březnu taky končí.. Ale já tomu moc nevěřím .. chtěl by, ale to nestačí .. není rozhodnutej .. No uvidíme :) Jinak je to fakt blbý s těma partnerama kuřákama - Radu kde jsi ? Furt nic ? Radu nekouřila rok - předloni jsme se do toho vrhly spolu a po roce si zapálila... Manža kouřil a bohužel to nefunguje ... Když pominu, že je to neustálé lákadlo, tak smrdí a vadí vám pak i pusa... No kdo zažil ví ... :( Je to těžký... Můj manža tedy používá hromady voňavek a jakmile dorazí domů - ihned si jde vyčistit zuby atd... Ale i tak to cítím i když né intezivně.. opravdu se snaží - za to mu velký díky ! No už jsem z té choroby zoufalá :( Dlouho jsem nechytla nějakej takovej hnus ... I když mám oslabenou imunitu a chytnu každej prd, kterej někdo kýchne :( Dej si kávu Kakamilo :) To tě trochu probere ...

Kakamila

Tak to tedy holky máte pěkně těžký, i když ten Tvůj, Friduč, je docela ohleduplnej!Stejně vás obdivuju, já mám chuť jak blázen!!!A to jsem mezi nekuřákama. Můj manža přestal, když jsem byla těhotná, já, bohužel ne...Tak teď mi to snad půjde líp. Ježiš, rok trápení s pevnou vůlí a na nic!!!No, aspoň se Radu trochu pročistila! Kafe se bojim, okamžitě bude Pavlovův reflex!Ale budu to muset zkusit!!! Friduč, přeji brzký uzdravení!!KK

Irena

Vydrž Kamčo ještě rok a bude to lepší (to byl pokus o srandinku) ,ale sama uvidíš jak to všechno uteče.Před rokem z nástupem jara jsem byla zoufalá ,jak se budu kochat ktásama přírody bez ciga.A jde to (lepší je to s dvojkou červenýho),teď se kochám jen jak mám chvilku čas. Ifko,jsi hvězda krásný 2 měsíce, začal mě pobolívat zub ,budu muset do OL. ke svému zubaři .Kdyby ti to nevadilo, ráda bych tě viděla. Jestli souhlasíš napiš na kolika hodinách,čelem k orloji se nachází tvoje firma.

irena

Kamčo ,udělej si to kafčo sladký s mlíkem.

Ivča

Jo, já kafe sladký ne, ale něco sladkýho k tomu a za 3 měsíce 5 kilo nahoře.... Je to boj, protože snad každý cigáro nahradím jídlem, ikdyž teď už je to lepší než první měsíc. To už by byla velká depka bez cigára a ještě bez kafe. To si neodpustím. Tak jdu bojovat dál. Kráásný zbytek dne. Venku už je to veselejší,končím v práci a jedu domů na pivko.

ládík

friduč ty jsi perfektní. tak to má být. projevit zájem, zeptat se, poslouchat, mít radost při našich úspěších, to je ta perfektní manželská politika. pokud mohu poradit, je blbé se 2minuty před konce zeptat, kdo je kdo a který ten tým má, kterou barvu dresu nebo zachovat mlčení pokud se nedaří našim reprezentantům. kakamilo, doufám, že nejsem pro tebe odstrašující případ. a navíc já nemám 9měsíců. při našich nekuřáckých pravidlech to mám 5měsíců nekouření, měsíc kuřácké zrady o3cígech denně a nyní platné 3 další měsíce hrdého nekuřáka. nechci srážet nekuřácké sebevědomí tím, že já jsem prolezlej závislák, kterého to trápí ještě nyní. a navíc , já bojuji a zkouším to bez ničeho a vy máte perfektní champixovou pomoc a to určitě pomůže. navíc, jak jsem již psal, mám ty rádné myšlenky čím dál méně a slabší, snadněji překonatelné. na druhou stranu zamlčet to nebo tvrdit , že mě nic netrápí, by podle mě bylo daleko horší pomocí. ale musím přiznat, že sleduji, kdo a jak dlouho měl ještě nějaké chutě a tiše doufám, že ten hnus mě přestane trápit. takže kakamilo, žádný děs, trochu vůle + perfektní champix a mělo by to jít. a když budeš sledovat tuto diskuzi a brát vážně rady (zejména friduč to má promakané) tak to určitě vyjde. myslím, že to dáme. tato diskuze fakt pomáhá a jsou tu dobří lidé. pokud mohu, a dnes snad již mohu, tak malý příklad. porušil jsem nekouření, sice jen 3denně, ale porušil. byl jsem v nemo, bolesti, nechtělo se mi s nikým ani mluvit a i to kouření jsem bral , jako podvod na lidi v této diskuzi. přiznávám, že jsem se styděl. v nejhorších začátcích nekouření mě vlastně držela jen a jen tato diskuze. a pak jednou, dnes to mohu přiznat, zavolal megan. zrovna ve chvíli, kdy jsme potajmu kouřili v nemo na balkoně. dnes se mohu meganovi omluvit, ale skoro jsem s ním nemluvil, ne že by mě bylo až tak zle , ale z toho hrozného pocitu podrazu. a snad i proto tento další prozatím úspěšný nekuřácký pokus...friduč sorry, ale já nejsem úplně 100%, a stále nějak vyčítám, že mě tu hračku berou, ale bojuji a protože ty podloudníci nejsou až takoví, tak snad to vyjde. PS: tak snad i přiznání pomohlo. právě mě volala nemocnice, že očekávané výsledky ledvin jsou dobré a snad nějaký orgán mám v pořádku. uf,uf

Kakamila

1. Již mám kafe a chutná úplně dobře a jinak, než s cigárem, prostě vypadám jak ty blbky z reklamy.... 2.Ládíku, jsi naopak VELKEJ BOREC, já nevěděla, že nejsi na šampíku, tak to velká gratulace. A ty 3 denně a ještě k tomu v nemocnici si vůbec nevyčítej, já bych na tom byla hůř!!! Mě taky nakopla tahle diskuze, tisknu si to od začátku, a čtu a čtu, už jsem v únoru/2008. A právě kvůli vám, všem těmhle skvělým lidem se chci taky pokusit a dopředu hlásím, že raději nahlásim každej zbabělej šluk, třeba to fakt nevydržím a dám 1-2 ks, já nevim, ale v každým případě zatnu zuby a musim se pokusit. Ládíku, přesně si dokážu představit, co jsi cítil....a dál Ti moc držim palce!!!!Dnes večer to bude nejhorší, mám akci do 00,30 a v sobotu do 0,1 hod. Pokud tyto akce přežiju bez, tak už všechno. Musim myslet na vás, lidi!!!Chut je převeliká, šampík je skvělej , ale troška vůle nestačí. Musí se zabrat s vůlí jako kráva!!!! Aspoň já to tak mám téměř 2,5 dne BEZ!!! KK

Ifka

Kakamile moc držím pěsti - jsi dobrá, držíš se výborně. Ládíkovi gratuluji k výsledkům z nemocnice. A jistě jsou dobré i proto, že NEKOUŘÍŠ. A kéž bys měl pravdu s tím víkendem. Irenko, na 9 hodinách je ul. Ostružnická a zhruba uprostřed ní na levé straně bys mě našla. Ale zítra ne, to se chystám na krev a pokud projdu, tak budu mít paragraf. Čt a pá bych měla být od 9.30 - 17.30 h. Příští týden jsem od 8 h. tak jestli ti to vyjde, tak se ukaž. Zajdeme na kafčo.

Friduča

Ládíku, myslím, že nemusíš mít výčitky, nebo nějaký pocit porvinění - vůči nám :) Protože to děláš pro sebe !!!! Především a prvotně právě pro sebe !!! Ostatní můžeme říct - škoda prokouřeného měsíce i když o třech kusech za den, ale tím to končí... Nejsi pro nás zklamání - naopak jsi totiž frajer, že to přiznáš !!!! Vím, že tu bylo spousta lidí co pzačli a dál četli, nebo i psali a kouřili... Jakoby to byla ostuda.. NENÍ !!!! Protože tohle je boj a běh na delší trať... Člověk si to musí porovnat sám v sobě ... pokud selže, pak se poučit, podumat kde se stala chyba a proč k tomu drobnému selhání sešlo, zrekapitulovat a poučit se ... A znovu do toho !!! To je bojovník !!! Každý takový jeden z nás je bojovník - co si zaslouží obdiv !!! Od nynějška – a po dalších několik set let – bude Vesmír pomáhat bojovníkům světla a opomíjet lidi plné předsudků.Energie Země musí být obnovena.Nové ideje potřebují prostor.Tělo a duše potřebují nové výzvy. Budoucnost se stala přítomností a všem snům – s výjimkou těch předsudečných – bude dána příležitost, aby se projevily.Co bude důležité, zůstane; co bude zbytečné, zmizí. Bojovníkovi však nepřísluší posuzovat sny a cesty druhých a neztrácí čas kritikou cizích rozhodnutí.Věří své vlastní cestě, a nepotřebuje tedy dokazovat, že cesta jiného člověka je mylná. Takže věřte svému rozhodnutí, že je to NEJLEPŠÍ jaké jste udělali a tenhle boj pro vás bude zase o něco snažší !!! 100% Ládíku nebudeme nikdy ... Ono to asi ani nejde ... Jak člověk jednou kouřil, tak ten sklon mít asi bude ... Otázka je jak dalece se jím zaobírat a přemýšlet o něm ...Protože čím víc na to člověk myslí, tím víc s tím bojuje ... Kakamilo - na začátku je hodně hodně důležité se zabavit ..Jakmile tě přepadne myšlenka na cígo, zahnat ji tím, že se zvedneš a půjdeš něco dělat.. Ono to poravdu pomáhá !!! A Ládíku moje mmaina s tím sekla před cca 7 lety a říká, že chuť měla zhruba 3 roky.. Né, že by se trýznila, ale prostě jí to problesklo hlavou - teď bych si dala cígo... A tak používal přesně to co píšu - šla něco dělat a za minutku už bylo líp..resp.myšlenka na cígo byla pryč ... Tchán říká, že to měl tak 2 roky ... Přestal kouřit okolo 50 let - také kvůli zdraví...Já si je neumím s cígem vůbec představit ani tcháňovou :) Pijí střídmě, stravují se střídmě a cígo u pusy ?? Je to pro mě docela vtipná představa ... No a on přestal nikomu to neřekl a tchýňka si toho za nějakej čas všimla a řekla si - tak on přestal a já ? Ne, nenechám se zahanbit a taky potichu ( aniž by to komukoliv řekla ) s tím sekla taky a nekouří už víc jak 20 let... Nu a jde to :) Ani jednomu to nechybí.. Jakoby nikdy nebyli kuřáci ... Kakamilo, tak to jsi někde u mého prvního odvykání, jestli se nepletu, tak tam někde jsem s radu začínala ... :) Jinak já byla u paní doktor a zítra ráno - krev, výtěry,rentgen plic... :( A dietka dokud nebudou výsledky - to teda nevím :( Koukala na mě trochu s obavou - asi se bojí zápalu plic, popř. prasečí chřipky ... Takže zítra ráno mám luxusní program..Chjooo...

friduča

Pochopitelně - myslím tím, že psali a dělali, že nekouří :) :)

Megan

Ahoj všichni. Tak se dívá, že jste se tady teda brutálně rozepsali. To teda čumím:-) Vidím, že Kakamila to myslí vážně a my ji za měsíc přivítáme na srazíku. Kakamilo s tou kávou jsi teda dobrá. Já jí nepyl snad měsíc, měl jsem strašnej strach, že budu mít obrovský chutě na tu blbost. Dneska ho piju úplně normálně a žádný chutě se nedostávají. No, držím palce a piš Ládíku, asi tě chápů, že jsi top své selhání bral jako zradu a to hlavně na nás, ale my to tak nebrali. Pokud si dobře pamatuju, ty jsi ty poslední dny před nástupem do nemocnice měl dost. Strašně jsi s tím bojoval a nakonec tě to dostalo. O to tě více obdivujem, že jsi to udržel jenom na třech a pak jsi se dal opět na nulu. Jsi prostě borec. Fakt mě sere, že na tu slezinu nepřijedeš. Jo, ohledně toho hokeju: my na hokeji máme kukly a přilby, tak by stejně nejde vidět kdo je kdo:-) Fridučko-nemocnilko, ty jsi poslední dobou pořád porouchaná a máš bolístky. To je hrozný. No, snad to bude už lepší ne? Já si taky nepamatuju, že bych byl nějakou zimu taky věčně nachrmlanej. Je to hrůza. Už se strašně moc těším na jaro. Tak se opatruj Jinak někdo tady psal, že ze začátku ho držela na nohou jenom tahle diskuse( myslím, že top psal Ládík). No já jsem na tom byl obdobně. Pamatuju si, jak jsem pil zelenej čaj a věčně čučel na monitor. Z čela jsem utíral smrtelný pot a chodil mnspát se slepicema. Brrrr Jo, kdyby jsme tak věděli, když jsme s tím hnusem začínali, jak to bude těžké se toho zbavit, tk se vsadím, žře by tady dnes nepsal ani jeden z nás. Na druhou stranu by to byla škoda, páč bychom se neznali. PS, nezdá se vám, že na I je vás tady nějak moc? Ifka, Ifča, Irena, kdo nse v tom má vyznat? -)))) Tak přeji všek krásný a hlavně nekuřáský den

Ifka

že bych se přejmenovala třeba na Konča, aby v tom Megánek neměl guláš??? Klidně se přejmenuju:-) není problém. Fridu, tak zítra ti držím palce. Jedna choroba "lepší než druhá".

ládík

ok. chápu, že na hokeji máte kukly a byl bys špatně identifikovatelnej. ale před chvílí jsem v telce zaregistroval, že třebíč je stále v kurzu, a že budou nějaké podrobnější reportáže z místní policie. nenatáčejí již s tebou nějaký medailon ??? sorry, srandička. jinak ohledně srazu. můj přístup znáš, nejsem srazovej, ani kdyby to šlo. ale je to dobře, mezi námi o nic nepřijdeš, tlustej nemocnej starej. a když budu kacířskej, tak si myslím , že to není až tak skvělé ani pro diskuzi. když si vzpomenu, zejména na ty prvotní příspěvky, tak právě ta anonymita je pro diskuzi to nejlepší. myslím, že jsem občas napsal i to co bych ani doma neřekl nebo nepřiznal. dodnes doma nevědí, že jsem porušil, ikdyž si myslím , že něco tušili. nechci aby jste si mysleli, že se chci schovávat, to bych nedal svůj mail a telefon. navíc samozřejmě jsem zvědavej na lidi, s kterými jsem v poslední době v kontaktu pomalu víc , jak s rodinu, to jsem přehnal, ale vlastně pobyt či myšlenky k diskuzi dají dost času. ale jinak všem přeji krásný sraz a dobrou zábavu. a na závěr osobní poděkování. jste a mě hodní, že se nezlobíte za to moje selhání. čauky, nekuřte, jsme borci a kdo je víc.

Kakamila

Zdravím, přátelé!!Tak já to včera zvládla!!Bála jsem se, protože to bylo moc brzy po vysazení cigár jít někam, kde se pije, kouří a sedí 6 hodin, vedle mě hulil kolega, dala bych si, ale celej večer si říkám ZAPOMEŃ!!!A šlo to. Konečně začínám mít místo depky radost. Je fakt, že jsem to musela kompenzovat aspoń vínem...tak to šlo...Mám fakt ze sebe konečně dobrej pocit!!!!!! Megane, kafe si představuju jako nějaký dětský pití, jinak bych si zpálila, fakt je to o psychice. Na sraz bych chtěla dorazit, nebude-li žádná práce... Friduč, uzdrav se, ty jsi bojovník, takže o tebe nemám strach. Vesmír je s tebou!! Ládíku, taky je mi tato diskuse momentálně již 14 dní velkým kámošem, myslím, že největším.... Všechny další moc zdravím!! A loučím se se slovy Sováka z Marečku, podejte mi pero: " ..běda vám, jestli mi to nepůjde, běda vám...!!!!"

Ifka Konča

Před hodinou jsem přišla z transfuzky dom a mám volno:-) Tlak 125/70 dle doktorky by mi ho i mladí mohli závidět. A snížila jsem ho pouze nekouřením. Vždycky jsem měla nižší tlak, ale posledních pár let se neustále zvyšoval až na 155/105 - už jsem měla strach, že mi nasadí léky na snížení tlaku a taky vyřadí z evidence dárců těsně před dovršením zlaté plakety. A ejhle stačilo přestat kouřit - i když je to hodně těžké. Dnes mám za sebou již 44 odběr = za ta léta 22 litrů krve - dobrá dojnice:-))) Ale dnešní ráno bylo pro mě velmi kruté - díky hokeji. Nebýt toho odběru, tak bych šla s manžou ven hulit - takové jsem měla nervy - šíleně jsem mu to záviděla, že se může jít ven zklidnit. Já se snad ani nebudu moct koukat na ten hokej:-( Co to zase v diskuzi udělali za inovaci - docela pro nás přisleplé hnus:-(((

Ifka

Mám obrovskou radost, žes to zvládla v takhle krátké době. Jsi borec. Ale pozor neusnout na vavřínech. Takže držím palečky a to moooc!

Friduča

Dobré ránko, tak já mám po vyšetřeních a výsůedky zítra ..Tak uvidíme ..Jinak jsem měla řeč s paní doktorkou a doporučuje jednou za čas si nechat udělat kompletní vyšetření. Není to levná záležitost - myslím, že na Homolce to stojí 10tis., ale skutečně prošetří celého člověka - vč.CT a magnetu hlavy atd... Moje doktor by to zařadila na prevenci do od pojišťovny, kdyby bylo na ní... Je fakt, že to ve finále ušetří spoustu peněz - pokud je člověku opravdu něco vážného, tak čím dřív se to zjistí tím je léčba levnější a účinější... Tak začnu pátrat, neb bych si tam asi zašla... Ládíku, nechci ti kazit iluze, ale minimálně tvá dcera o tvém porušení ví...Jestli se nepletu, tak psala, že jsi si zapálil....Je to tak Megane ? Já chápu, že se ti na sraz nechce - nechtělo se ti ani předtím a natož nyní... Megane nepruď furt :) Ty jsi jak zimnice ... :) :) Jsou věci, kterým nemusíš rozumět,ale musíš je přijmout .. Nedumej nad tím a smiř se s tím, že Ládík na srazu nebude :) My ti nestačíme, nebo co ? Ty nenažranče ... :) :) Kakamilo - schvaluju .. Sice to odborníci neporučují tak brzo - chodit mezi kuřáky atd... Ale já jsem na začátku razila stejné heslo, neb jsem prostě přesvědčená, že pokud si člověk má zapálit, tak udělá ať teď hned, nebo za měsíc... Pokud nemáš vydržet nástrahy, pak prostě nevydržíš... A na co to oddalovat ? Nikdo ke mě není ohleduplný - kamarádi v hospě kouří, tak na co čekat ?Pokušení nás bude provázet po zbytek života na každém kroku ...S tím musíme být smíření... No a taky jsem chodila od začátku a pěkně bumbala :) :) Nesmíme to totiž brát jako nástrahu - musíme to přijmout jako fakt, že jiní kouří a my NIKDY nebudeme. A pak ti nebude dělat problém koukat na jiné, sedět mezi nima, když kouří ... :) :) Jsi šikulka !!! Teda Ifko - ty mě teda zlobíš ... TY furt čekáš a furt by jsi si zapálila... Chjoooo... Co ten tvůj manža, netestne to znovu ? Měl by se o to alespoň pokoušet .. Tak by vám to pak šlo, viď ... Mě tedy k cígu nevyprovokuje NIC - hokej, nervy se zdravím..prostě NIC !! Kouřit nechci a kkouření nám nepomůže se uklidnit a zmírnit jakoukoliv tragedii - jo tak asi na minutku co kouříme... A pak ? Manža pak nebyl naštvanej Ifko ? Odešlo zklamání s cigeretou ? Ani náhodou ! Cigereta nám prostě nepomůže - to je jen náš závislej argument a omluva proto si dát cígo - ty vogo teď mám nervy, jdu se uklidnit a zapálit si .. protože mám nervy =jinak bych přece nešla... Vykouřím cígo a jsem stále stejně naštvaná a věc kvůli, které jsem si ( údajně ) dala cígo zůstává nezměněna... Takže nevidím na tom ani jedno pozitivum !!! Ifko - ty nás budeš blbnout novejma přezdívkama ???:) Mě tedy taky dneska brali krev, ale já nejsem takovej nadšenec jako ty - omdlévám a je mi zle ...Musím se smát, jak se mě vždy snaží něco vyprávět a ptát se...

Kakamila

Ifko, díky moc!! Friduč, přesně, máš pravdu, je třeba SKOČIT A PROSTĚ PLAVAT, jinak se utopíme a nemá cenu to protahovat. Jen mi věř, že kdybych tam nemusela, tak nejdu, jsou to pro mě pracovní akce, na který MUSÍM chodit až do konce března, o to víc jsem byla posr, že to nevydejchám. Proto jsem chtěla začít brát šampík až později, ale vy jste mě všichni tak nakopli, že jsem to prostě musela zkusi hned, ted a tady!!!A včera na mě čuměli a říkali:" Ty vole, Paličova dcera (tak mi vždy říkali!!) nehulí....! " Cítila jsem se báječně, však to znáte!!! Všem přeju krásnej den a dobrý tlak, holky a kluci, jaro už se blíží!!!!!!!!

ládík

no kakamilo....dobrá, jseš fakt dobrá, nejhorší den je pryč. když si vzpomenu na svůj, jeden, druhý a i jiné, až mě přeběhne mráz po zádech. takže, jak to říkají mě nemocnému....neboj, vydrž, to nejhorší máš za sebou a teď bude již jen lépe. jinak zdravím všechy nemocné či zdravé nekuřáky. na hokej nemyslete, bude lépe. hlavně dnes ve 23.15 - 23.30 usedněte, všechna cíga uschovat, státní vlajku na klín, zopakovat slova hymny, potom něco k osmi minutám nervozity a vzrušení a pak již jen slavit zlato. a kdyby to nedopadlo, tak budem potřeboavat a půjdem s friduč na homolku se nechat vyšetřit. škoda, že do té elektromagnetické rezonance, se nevejdou čeští chlapi. když si vzpomenu, jak mě tam zatlačovali..brrrr, brrrrrrr friduč a nechápu , jak znáš moji holku ?? no nic, vždyť prvotní diagnozu jsem měl skleroza .......................... naštěstí nebo na neštěstí tepenná.

Megan

Ahoj všichni. Tak prvně, Ifka Konča mě fakt drsně pobavila. Holka, na tebe se fakt těším. Ohledně toho tvého závidění manžova smradu_NEBLBNI UŽ!!!!!!!! Prostě nekouříš a tím to hasne. Nic mezi tím není. Konec, šlus, ende, koheu finito!!!!!! No, měj se :-) Fridučáku-opičáku zase do mě jedeš? Já jsem na tebe pořád tak hodnej a ty mě normálně zadíráš:-))))) Já vím, že Ládík nechce na sraz, ale tak ňák se ho alespoň já snažím překecat:-) Tak ať ti ty testy dobře dopadnou Ládíku, ano máš pravdu. Třebíč byla včera opět v kurzu. Naštěstí to tzv. pochybení nebylo od nás, ale od obvodního oddělení PČR. Já osobně to ale rozhodně za pochybení neberu. Je to na dlouhé rozebírání. Jo a Friduč nezná tvoji dceru. Ona nám (mně) psala na mail, když jsi byl v nemocnici. Všichni jsme tě mojim jméne přes tvůj mail pozdravovali a ona mi odpověděla, že jsi byl za pozdravy rád. Dále sdělila, že jsi jí a tvojí manže přiznal zapálenou cigaretu v nemocnici. Už to chápeš? Jo a mám pro tebe opravdi super kšeft. Nechceš 27.3. 2010 přijet do Prahy a zapařit s takovou nekuřáckou skvadrou. No, dobře, už mlčím:-) Kakamilo, bojuješ a to je super. Mně taky úplně nejvíc pomohla tahle diskuse. On kdo to nepoznal, nemůže pochopit. Drž se. Jo a taky by jsi mohla napsat něco bližšího. JaKO třeba odkud jsi, kolik ti je apod. Samo sebou, jestli nechceš, nemusíš:-) Mějte se všichni krásně a nekuřte!!!!!!!! Normální je nekouřit, no ne?

Irena

Já tady zaregistrovala poze Ifku a Ivču, doufám, že mi nikdo nevypadl. Ifko , do Ol. pojedu až po 8,3. já pak dám vědět na diskuzi. Ládík má pravdu, že anonimita má vliv na psaní našich problémů a spovědí.Aspoň já to tak cítím, doma jsem neřekla za celý ten rok spoustu věcí ,které jsen vám svěřila a fakt je ten ,že se mi tím velice ulevilo. I když byla doba asi3-10 měsíc kdy jsem měla problém sem chodit ,kvůli abstáku.Teď o vás doma mluvím jako o kamoších: ...toto natočilMegan ,to je kamoš z Tř. ... pojedu za kamoškou do Ol......Friduš říkala... to jsou fotky od Ládíka ap. Mimo jiné....manžel už nekouří 20 roků a když uvidí tvrdé Sparty,tak slintá ještě teď.

ládík

irenko, doufám, že v těch letech nekouření tvého manži je překlep, že tam mělo být že nekouří 2 roky a proto slintá po spartách. irenko prosím zreviduj svůj text. jinak nevím , jak dál. anebo se to dá vysvětlit historickou hodnotou "tvrdých" sparet. já již sparty neviděl 3měsíce a tvrdé léta. prosím dodej nám naději a přiznej překlep. silný prst na klávesnici se předem omlová. megan asi to chápu, ale mám to z té doby nějak přeházené. a toho 27.3. je to ověřené , fakt je to perfekt parta. irenko prosím, oprav to.

ládík

irenko a teď již v klidu. fakt jsi mě rozhodila. 20 let to je darda. ještě jsem asi nenapsal, že svůj druhý pokus podporuji drážděním se 9 zbylými kusy sparet. jsou schovány ve skříňce a vlastně jsem na ně zatím mockrát ještě nevzpoměl, ale nyní mě toto číslo rozpohybovalo, a chodil kolem jak mlsnej tygr. sorry takovej zvadlej tygřík a chodit je taky přehnané. no uf, uf. chtěl jsem napsat však něco k té anonymitě. doma všichni vědí, že trávím čas na perfektní diskuzi o nekouření. doufám, že však nehledali a na těchto strákách nebyli. já zde opravdu psal věci, které bych doma neřekl ani při mučení. a myslím si opravdu, že to je to co je největším přínosem takovéto diskuze. sdělit si pocity, ale skutečně , bez skrývání, moci se svěřit se svým trápením, přiznat si před někým, že jsem slaboch, nebo naopak se vytáhnout, že se mě něco daří, pochválit se před někým, že se fakt cítím jako borec. tedy věci, které před rodinnou nebo známými by mohly působit slabošsky nebo smrděly vytahováním. u nás také všichni vědí kde je Třebíč a kdo je Megan. to hlavně, televizní hvězda se jen tak neschová. a kdo jste s meganem spojeni i mailově, tak máte zajištěno i další pobavení. nebo to , jak nás přesvědčil o podpoře na haity i když v poměrně nízkém čísle, nebo to jak se bratříškuje s tygrem....to je nezapomenutelné. a když vás vymákne telefonem , zrovna když potajmu čudíte, tak na to se nezapomene již nikdy a každé další zazvonění telefonu člověka rozechvěje, ikdyž je již vzorňák. a to vůbec nezmiňuji je stavařské vlohy. o těch širší plénum této diskuze se dozví do půl roku, až začne vystavovat svoji vilu. při termínech v třebíči bych to viděl tak na pětiletku co zde budem řešit na kterou světovou stranu položit obývák, jaká podlaha , kde má být a až nás megan pozve všechny na kolaudaci, tak budem již o holích a cigára již ani neunesen natožpak abychom je tahali. o friduč a jejím tvrdém přístupu doma také vědí. v ifkách mám trochu zmatek, ale jinak jsme perfekt. před půl rokem jsem sledoval i tu druhou diskuzi, ale ta mě nějak nezaujala. tam se píše nějak věcně...blahopřeji, ahoj, rok to je perfekt, nekouřím a konec. tady jsme větší psavci, sem tam i historky. již začínám mít roupy, u počítače vydržím i hodinu, tak zahrábnu do hlavy a brzy něco snad vtipného určitě vymyslím nebo vymyslíme. ale irenko těch 20 let to špatně. prosím anuluj tuto svoji větu. případně ať tiskový mluvčí to zdůvodní. čauky a vše dobré

Ivča

Ahoj všem, taky doufám, že to byl Ireno překlep, jestli ne a já budu po 20 letech slintat při pohledu na krabku cigár, tak to se jdu zrovna zhoupnout na nejbližší větev. Dnes se mě nedostává času, přesto jsem musela pročíst tyhle krásný stránky, co mě dodávaj odvahu. Ale 20 LET, to teda nic moc povzbuzujícího. Mějte se všichni krásně, dnes bude napínavej večer, určitě Sáblice zaboduje, tak drže palce a NEKUŘTE!!!! Ale panáka si povolíme. Krááásný zbytek dne.

Megan

No tada Ládíku, jsem nějak rozvrkočen. Jde vidět, že jsi poslední příspěvek psal opravdu srdcem. Byl jsem celkem na měkko. Jsi prostě borec. Jo a přijedeš 27.2. 2010 na náš sraz do Prahy? Jsi srdečně zván:-) Ireno, jak to vypadá s tebou? Na sraz přijedeš? Mějte se všichni krásně. Já právě dovařil (kuřecí polévka s játrovýma knedlíčkama a kuře na paprice). No, celkem hamka. mějte se krásně a čus

ládík

uf , megan ty se již nemůžeš dočkat, ale já fakt se necítím jet teď v sobotu (27.2.) do Prahy. sice začlo jaro, a já, který nemohl přezout jsem in a mám již letní gumy, ale to je hodně brzo.

Friduča

Jéééé Megane, my máme ještě jeden sraz teď v sobotu a mě nikdo neřekl - vy mě tam nechcete, viď !!!! :) :) :) Jinak určitě máte pravdu, že člověk se ze spousty věcí vypíše, ale jinak to nemám stejně ... Vše co písnu vám ví i okolí..Respektive mé pocity a názory ...Je pravda, že jsem se tu občas vztekla na manžu a on tím byl ušetřen... Nebo toho nejhoršího :) Jsem totiž taková huba prořízlá a většinou říkám co si myslím a i když to někteří nekoušou, tak je mi to milé i od ostatních...Jsem raději, když mi třeba kámoška řekne - nechoď na kávu nemám na tebe náladu, než aby se nutila a byla naštvaná, že prudím..hledala výmluvy atd... Myslím si, že je to prostě zbytečné takovej ten pocit, že budeme říkat a dělat věci, které se hodí...Proč nezvalžit oko po pár panácích před blízkejma lidma, když je mi prostě zrovna smutno ??? Proč nepustit českou vypalovačku a netančit na židlích v hospě, když je nám veselo ??? Tohle a tisíc jinejch přirovnání ..Tohle já dělám a né jen já i moji přátelé... Pokud nechceme - druhý den se o tom prostě nemluvíme, ale víme ... Jsem ráda, že mám takové lidi v okolí - ostatně vybrala jsem si je a baví mě a mám je ráda... A i život mě zrovna teď baví :) Zítra si ho trochu zesmutním, neb jsem nám bukla lístky na dokument Katka - 14 let monitorování života drogově závilsého děvčete... Viděla jsem to kdysi v TV a zanechalo to ve mě hlubokou stopu - tohle je delší časovej úsek... Dodnes, když mluvím o kouření a nekouření - tedy závislosti, tak se mi vybaví tahle holka, tahle Katka, která bojuje 14 let a nedokáže to..je zaseklá v bludném kruhu a kolik lidí jí zcela jistě za ty roky odsoudilo, když kradla, když šlapala, aby měla na drogu... Byla by to tak hezká holka, kdyby nebyla tak zničená... Fandím jí, cítím s ní, protože vím, že MY všichni bojujeme podobně, pouze s drogou společensky přijatelnou... Takže bojujte a nezoufejte ...Stojí to za to !!! Ládíku nechci ti kazit radost,ale myslím, že pokud by chtěly tvé holky pátrat, pak najdou - jsou cca 2 diskuze, které vyplivne vyhledavač na netu po zadání diskuze champix a jedna z nich je tato... Ale nevím jestli by je to vůbec napadlo ? Proč by tě tak měly pronásledovat - vždyť ty jsi přímo VZORNÝ Ládík :) :) :) Neměj strach z 20 let :) Irči manža nemůže slintat - v pravém slova smyslu, kdyby to tak bylo, tak to nevydrží 20 let... Jo, že ho to napdane, že řekne ty jsem kouříval, dal bych si ... :) :) Nebo tak .. tomu věřím..Kdo z nás se vyvaruje nějakých těch připomínek ? Myslím, že ani jeden... Jednou jsme abstinující kuřáci přátelé - už nikdy z nás nebudou nekuřáci.. To je fakt...stejně jako s toxickou drogou, nebo alkoholem... Nikdy už není abstinenti, ale abstinující alkoholik a třeba 30 let... Ani v jednom případě se po droze nesmí sáhnout... Nejlepší je se naučit na ní nemyslet a pokud to nedokážem, pak na ní myslet negativně - co nám vzala a jak jsme rádi a hrdí, že jsme z toho venku - protože to je důležité !!!! MY KOUŘIT NECHCEME a proto to děláme !!! Taky jste mi přirostli k srdci a těším se na srazík...Megane kdo bude vařit,až u nás budete ? Asi já viď...No tak to se budete olizovat... Já si to nějak namyslím...Je něco co nejíte ???? :) :)

Friduča

Mám na Vás prosbičku - můžete mi každý kdo se chystáte přijet na srazík poslat jednu svou fotku s jménem kdo jste ? Děkuju !!! [email protected]

Friduča

Uvítám i ty co nedorazí a nedělá jim to problém..

Kakamila

Ahojte lidi milí, tak Megane, o Tobě už něco vím, já už jsem tu psala, že jsem kouřila ultrasuper první ligu, že pocházím z KV, ale žiji 24 let v Praze. Takže je mi 44, mám 6 letýho prcka, při jehož vytáčení mám největší chut na cígo, z manži samozřejmě často taky....Tak mě napadlo, že bych syna měla stihnout vychovat a přestat kouřit a pak jsem našla vás všechny tady...no a ted v tom jedu taky...Co ještě?? Výška 162, váha zatim 56, ale je mi jasný, že to vyleze, což mě mate a hned s tim něco začnu dělat ted, pak už se nechytám...Co ještě, zeptej se, odpovím!! Friduč, Ty jsi fakt studna nápadů a úvah, velmi zajímavý postřehy a souhlasím s tím, že se člověk nemá znásilnovat, i když to občas nejde...Zrovna jsem před 10 min slušně odpálkovala kámošku, chtěla zajít, dnes fakt ne, únava...Jinak se snažím na to jít taky hlavně přes mozek, že je to negativum, ne positivum, o který jsem přišla, proto to ZATÍM jde docela snadno...ale díky šampíku, co pak?? Fotku zašlu zítra z kolbenky, nevadí, že na ní budu s cigárem??? P.S. Všechny Tvoje příspěvky ze začátku Tvého působení byly na Tvé přání smazaný...Tak vim prd!! Ládíku, jestli Tě to uklidní!!Můj tchán nekouří 15 let. Taky ho poznali ve tmě jen podle světýlka z cigára.Sekl s tím ze dne den, bez ničeho, jen kvůli prachům, že to státu cpát nebude!!Když jsem ho někdy ovanula kouřem na zahradě, udělal kyselej ksicht a můžeš být klidnej, nemá na cigáro ani sebemenší pomyšlení.Jinak nevim, jestli dnes Martinu S. stihnu, asi vytuhnu, mám fakt dost po prcovním včerejšku od 6,30 do 1,00 do rána, k tomu věčně nedospalá ze šampíka... Ani nemám chutě... Přátelé, nekuřáci, sorry, VLASTNĚ NEKOUŘÍCÍ - já už taky:):) moc vás všechny zdravím, přeju hezký zážitek večer u OH, budu držet palce a už se sem těšim zase zítra!! KK

Friduča

Kakamilo - klíďo s cígem ba co - to je docela dobrej nápad.. Pošlete i foto s cígem pokud máte ... :) :) A odkud pak z PHA jsi ? Tak ty jsi měla prcka v 38 letech... tak to jsem hned klidnější :) Aha, tak to jsem moc nepochopila, ale to neva :) Já si to pamatuju a to je nejdůležitější... :) Já jdu také hají - manža se tváří, že vydrží, ale nevidím to moc růžově :)

Megan

Ahoj všichni. No, sraz je samo sebou 27.3. 2010. Nějak jsem se sekl. Fridu, fotos jsem ti poslal, ale mě už znáš ne? Ty máš tady smazaný starý příspěvky? To jsem netušil. Proč? Kakamilo, tak ty jsi teda taky Pražačka jo? No, tak to na sraz přijedeš, to jsu klidný. Mějte se všichni krásně, pak ještě něco písnu

Kakamila

Tak to vidíte, nemohla jsem stejně kvůli šampíku usnout a čučela na OH a Martina je opět zlatá!!!!!!!!!!!!!!

Irena

Je mi líto že jsem vás v tom nechala od včerejška (přístup mám jen v práci) . Je to opravdu 20 let , ale protože má už ten pořádek v hlavě ,tak skončí jen u toho konstatování:očuchá si cigo ..a já bych si dal, kdybych kouřil..... o tom to asi je asi bychom si všichni dali ,ale nedáme protože my nekouříme.

ládík

ahoj lidi. než si srovnám úspěchy z dnešního dne OH, chtěl jsem všem popřát dobrý den. musím konstatovat že i 25. února 2010 jserm nekuřák. jestli jste na tom stejně napište, přihlaste se.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce